26 Eylül 2013, Perşembe 06:21:08

THY UÇAĞI ARIZA NEDENİYLE KALKAMADI

Kastamonu-İstanbul seferini yapmaya hazırlanan Türk Hava Yolları'na (THY) ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, teknik bir arıza sonucu seferini yapamadı.
  • o gün ucakla istanbuldan Kastamonuya geldik. Uçak çok sert indi ve ben kanadı yere vuracak diye korktum.muhtemelen iniş esnasında cok sert indiği için arıza yapmış olabilir. 4-5 kez ucaga bindim ilk defa bu kadar sert iniş gördüm. inşaallah bir daha olmaz. Allah emanet...
  • sivil havacılık bir kültür işidir.kültürümüz arttıkca bu iptallerin,rötarların son derece normal olduğunu anlayacağız.sıkıntı yolculara yeterli bilgi vermemekte.havacılık o kadar hassaski bazen net bılgi vermek cok cok zor.
  • Hep aynı hikâye yetkililer yolcuya bilgi vermedi...yolcular verilen bilgiyi anlamak istemedi olabilirmi acaba?
  • Daha büyük uçak gelmedi... Gelen uçak 737-800 dü yine
  • THY KASTAMONU İSTASYON SORUMLULARINA BAKARSANIZ , YOLCULARIN NEDEN TEPKİ GÖSTERDİKLERİNİ ÇOK DAHA İYİ ANLARSINIZ...EY TORPİL SEN NELERE KADİRSİN ... BU TORPİLLİ TAYFASI 40 FIRIN EKMEK YESE , YİNEDE HİÇ BİR ŞEY ONLARA FAYDA ETMEZ...Hepinize kazasız , belasız günler...
  • Şu basın haber yaparken olayın sorumlularını bir kere aramaz mı. Ifadelerde sadece seferin teknik arıza nedeniyle iptal edildiği doğru. Detaylar evlere şenlik, vur ki thy ye acı çeksin mantığı.

Kastamonu Havalimanı'ndan İstanbul’a dün saat 11.55’te hareket etmesi gereken Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının motorunda arıza tespit edilmesi üzerine, teknik heyet uçağın havalanamayacağına karar verdi. THY yetkilileri, arızanın giderilmesi amacıyla teknik yardım isterken, yolcular seferin iptal edilmesi nedeniyle evlerine gönderildi. Konuyla ilgili bilgi veren yetkililer, arızayı doğrularken Kastamonu’ya gelecek ekibin gerekli kontrol ve müdahaleyi yapmasından sonra uçağa kalkış izni verileceğini bildirdi. Uçağın arızalanması sonucu uçak seferinin iptal edilmesine yolcular tepki gösterdi. THY yetkilileri, uçağın arızasının giderilmeye çalışıldığını belirterek yolculara Kastamonu Havalimanı'na saat 16.00’da gelmelerini istedi. Sefer saatini saat 16.00’ya kaydıran THY yetkilileri, bir müddet sonra tekrar bir açıklama yaparak seferin iptal edildiğini açıkladı.

Bunun üzerine kendilerine net bir açıklama yapmayan THY yetkilileri ile havalimanı yetkililerine yolcular tepki gösterdi. Yolculardan bazıları mağdur edildiklerini belirterek, yetkililerin net bir açıklama yapmaktan kaçındıklarını kaydetti. Uçağın arızalanmasını normal karşılayan bazı yolcularda, “Uçak arızalanabilir. Biz buna kızmıyoruz. Çıkıp bize net bir açıklama yapmıyorlar. 4-5 saattir bizi bekletiyorlar. Bazı yolcular havalimanından ayrıldı. Saat 16.00’da uçak havalanacak diye buraya gelecek. Fakat seferlerin tamamen iptal edildiğini bilmiyorlar. Biz, yetkililerin bu şekilde farklı saatler belirtmesi sonrası ‘uçak seferleri iptal’ demesine kızıyoruz. Saatlerdir burada bekliyoruz” dediler.

Öte yandan 170 yolcu kapasiteli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağında çok az sayıda boş koltukların olduğu öğrenildi. İptal edilen uçak seferinin 26 Eylül Perşembe günü aynı saatte daha büyük bir yolcu uçağı getirilerek sağlanacağı belirtildi.

THY UÇAĞI ARIZA NEDENİYLE KALKAMADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

ist-kastamonu geldim ~ 11 yıl önce
o gün ucakla istanbuldan Kastamonuya geldik. Uçak çok sert indi ve ben kanadı yere vuracak diye korktum.muhtemelen iniş esnasında cok sert indiği için arıza yapmış olabilir. 4-5 kez ucaga bindim ilk defa bu kadar sert iniş gördüm. inşaallah bir daha olmaz. Allah emanet...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kultur ~ 11 yıl önce
sivil havacılık bir kültür işidir.kültürümüz arttıkca bu iptallerin,rötarların son derece normal olduğunu anlayacağız.sıkıntı yolculara yeterli bilgi vermemekte.havacılık o kadar hassaski bazen net bılgi vermek cok cok zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Hep aynı hikâye yetkililer yolcuya bilgi vermedi...yolcular verilen bilgiyi anlamak istemedi olabilirmi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
daha büyük uçak? ~ 11 yıl önce
Daha büyük uçak gelmedi... Gelen uçak 737-800 dü yine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALİ FAİK ~ 11 yıl önce
THY KASTAMONU İSTASYON SORUMLULARINA BAKARSANIZ , YOLCULARIN NEDEN TEPKİ GÖSTERDİKLERİNİ ÇOK DAHA İYİ ANLARSINIZ...EY TORPİL SEN NELERE KADİRSİN ... BU TORPİLLİ TAYFASI 40 FIRIN EKMEK YESE , YİNEDE HİÇ BİR ŞEY ONLARA FAYDA ETMEZ...Hepinize kazasız , belasız günler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 11 yıl önce
insanları karalarken bir de öbür tarafı düşünmek lazım. verilen isim de sallamasyon. kişileri töhmet altında bırakmak kul hakkına girer. geçniş olsun
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Şu basın haber yaparken olayın sorumlularını bir kere aramaz mı. Ifadelerde sadece seferin teknik arıza nedeniyle iptal edildiği doğru. Detaylar evlere şenlik, vur ki thy ye acı çeksin mantığı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Global ~ 11 yıl önce
Yani cok ayip. Koskoca THY baska bir ucak gonderememis mi? Bu Kastamonu Istanbula kac saat mesafede?? Nerede musteri memnuniyeti?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000