25 Ağustos 2015, Salı 09:45:58

THY uçağı AHL'ye geri döndü

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Taipei seferini yapan uçağı teknik arıza sebebiyle kalkıştan sonra Atatürk Havalimanı’na geri döndü.
  • Tipik bir Globally Foss vakasi daha
  • Bakım Önemli A340 Modelleri ideal modellerdir Dünyada bir çok havayolu sorunsuz bir şekilde kullanmaktadır...
  • Yazıkoldu baliklara
  • Atip tutanlara soyluyorum. Bu ucaklarin hakkini verin, yerden yere vurmayin. 20 sene once ilk geldiklerinde non stop ucus defterini bunlar acti THY de. Lutfen saygili olun bunlara karsi. Yazik yazik....
  • Neden bu ucaklarin yerine A310 lar ucmuyor? Iran havayollari mis gibi kullaniyor A310 lari. Bizim teknisyenlerdemi is yok acaba?
  • Arkadaslar eski ucak yoktur bakımsız ucak vardır.Turkiye hava meydanları ıncelendiğinde 340ın her hava meydanına inebilecek düzeyde en ideal ucak olduğu gözlemlenebilir.
  • Eski adı Aydın olan bu uçağın bir uzak doğu dönüşünde kargosundaki sincaplar kafeslerinden kaçmış ve uçağın kablolarını kemirmişti. Bir kaçı da dinlenme kabinindeki uyuyan hosteslere saldırmış, bi kızın kulağını ıssırmış, diğer bir stewartın sopasını ıssırmaya kalkmıştı. İnişte uçak kurallar gereği karbondioksit basılıp gğnlerce yerde hapis kalmıştı. Ondan sonra tamir edildi falan ama arızaların arkası kesilmedi. Olayı saklamak için adını değşitirdiler ama işte yine kendini gösterdi sincap Aydın.
  • Dun bu ucagi ben gondermistim artik thy 340 lari gondermeli tamamiyle thy ye yaramiyor bu ucak
  • bir kez ankaradan edremit kocaseyit e bu uçakla gitmiştim pegasus havayollarıyla. o zamanlar pegasusun ucağıydı bu A340, sonrasında THY wet lese olarak kiraladı pegasustan. cok ağır tırmanıyor
  • Bu eski A340 lari Boston a veriyorlar.Biktik artik bu A340 lardan.Yeni ucak yokmu bu THY de be kardesim.Hergun rotar yapiyor.

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Taipei seferini yapan uçağı teknik arıza sebebiyle kalkıştan sonra Atatürk Havalimanı’na geri döndü.

THY’ye ait TC-JII kuyruk tescilli Airbus 340 tipi uçak, İstanbul-Taipei seferini yapmak için dün gece 01.05’te Atatürk Havalimanı’ndan kalktı. Pilot, kalkıştan sonra uçağın iniş takımlarını kapatmak istedi ancak teknik bir arıza sebebiyle iniş takımları kapanmadı.

Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu Atatürk Havalimanı’na geri dönme kararı aldı. Uçak bir süre yakıt azaltmak için havada tur attı. Uçak daha sonra sorunsuz olarak inişini gerçekleştirdi. Uçakta bulunan yolcular otele yerleştirilirken uçak da bakıma alındı.

İstanbul-Taipei seferinin bugün öğlen saatlerinde gecikmeli olarak gerçekleştirileceği öğrenildi.



©AirportHaber

THY uçağı AHL'ye geri döndü

Yorumlar Tüm Yorumlar (84)

N'olacak ~ 9 yıl önce
Tipik bir Globally Foss vakasi daha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TECHNIK ~ 9 yıl önce
Bakım Önemli A340 Modelleri ideal modellerdir Dünyada bir çok havayolu sorunsuz bir şekilde kullanmaktadır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
niko ~ 9 yıl önce
Yazıkoldu baliklara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android ~ 9 yıl önce
Atip tutanlara soyluyorum. Bu ucaklarin hakkini verin, yerden yere vurmayin. 20 sene once ilk geldiklerinde non stop ucus defterini bunlar acti THY de. Lutfen saygili olun bunlara karsi. Yazik yazik....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osmanli ~ 9 yıl önce
Neden bu ucaklarin yerine A310 lar ucmuyor? Iran havayollari mis gibi kullaniyor A310 lari. Bizim teknisyenlerdemi is yok acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadaslar eski ucak yoktur bakımsız ucak vardır.Turkiye hava meydanları ıncelendiğinde 340ın her hava meydanına inebilecek düzeyde en ideal ucak olduğu gözlemlenebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sincap Aydın ~ 9 yıl önce
Eski adı Aydın olan bu uçağın bir uzak doğu dönüşünde kargosundaki sincaplar kafeslerinden kaçmış ve uçağın kablolarını kemirmişti. Bir kaçı da dinlenme kabinindeki uyuyan hosteslere saldırmış, bi kızın kulağını ıssırmış, diğer bir stewartın sopasını ıssırmaya kalkmıştı. İnişte uçak kurallar gereği karbondioksit basılıp gğnlerce yerde hapis kalmıştı. Ondan sonra tamir edildi falan ama arızaların arkası kesilmedi. Olayı saklamak için adını değşitirdiler ama işte yine kendini gösterdi sincap Aydın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asparagas ~ 9 yıl önce
Güzel hikaye hayal gücün geniş ^-^
Harekat memuru ~ 9 yıl önce
Dun bu ucagi ben gondermistim artik thy 340 lari gondermeli tamamiyle thy ye yaramiyor bu ucak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leman ~ 9 yıl önce
bir kez ankaradan edremit kocaseyit e bu uçakla gitmiştim pegasus havayollarıyla. o zamanlar pegasusun ucağıydı bu A340, sonrasında THY wet lese olarak kiraladı pegasustan. cok ağır tırmanıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oha ~ 9 yıl önce
Pegasusun 340ı olmadı hiç.
.. ~ 9 yıl önce
ne diyosunuz allah askina..ne pegasusu..bu ucak 2000 den beri thy de..pegasus da 340 in ne isi var zaten.
Ali ~ 9 yıl önce
Pegasus hayatında geniş Gövde uçak GÖRDÜ MÜ acaba?
773 ~ 9 yıl önce
abla pegasusta hic bir zaman a340 olmadi ki. Adamlar daha 737leri isletemiyor genis govde nasil isletsin
yalan ~ 9 yıl önce
iki kere bi yorumda yalan atmışsın bir : bu uçak balıkesire inemez pisti yetmez ve apron zor sığar ikinci yalanın : pegasus havayollarında bi kere bu uçak yok onlar sırf boeing ve bu sene airbus aldılar yalan atarken dikkatli düşünerek at inandır biraz herkesi... sfsfsfsfsfs :D
Pegasus'un ne zamandan beri A340 ' ı var ~ 9 yıl önce
Ve Thy'ye kiralıyor?
kaptan ~ 9 yıl önce
evet bazen tırmanırken iki takviye çıkıyoruz :)
VECİHİ ~ 9 yıl önce
Leman az ufak atta civcivler yesin. Bu uçak Kocaseyit havalimanına belirttiğin dönemdede inemezdi şimdide inemez. Yalanın bile bir sınırı var.
cpt ~ 9 yıl önce
Pegasus ve A340 ?????? Neyin kafası bu böyle İnsan rüyasında görse inanamazzzz.Puhahaaaaa :)
leman ~ 9 yıl önce
hepiniz saygıdan kibarlıktan yoksun kaba erkeklersiniz
Ablaya ~ 9 yıl önce
Yakinda A350 leri duyarsiniz
cevap ~ 9 yıl önce
Tmm lemancım Tmm bizde saygı yoksa sendede yalan çok biraz yavaş yani hani anlatabildimmi bursa havacılık sitesi bilmiyenler ve ATANLAR giremiyo git biraz havacılık öğren sonra gel konuş bu yorum yapanlar havacılığı bilenler cnm YALANIN ÇOK ACI VE TUZLUYMUŞ YİYEMEDİM BAŞKA YALAN YEMEKLERİNE CNM ÇÜZZZZZZ SFSFS :D
kaptan ~ 9 yıl önce
Beyler leman hepimizi trollemiş :) Lemancım ; Pegasusun eski dönemlerde A300 (veya A310) model uçağı vardı belki onunla karıştırıyor olabilirsin. Bu dediğim dönem pegasusun ali sabancı tarafından alınmadan öncesi. o dönemde o hatta hizmet oldugunu da sanmıyorum. Bahsi geçen uçağın frame infosuna bakmanı öneririm.
Murat ~ 9 yıl önce
Bu eski A340 lari Boston a veriyorlar.Biktik artik bu A340 lardan.Yeni ucak yokmu bu THY de be kardesim.Hergun rotar yapiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
,, ~ 9 yıl önce
ucak eski falan degil,15 yasinda..bak lufthansa ya gor adamlar 25 yasinda ucaklari yeni gibi kullaniyorlar..onemli olan ic ve dis bakiminin tam yapilmasi..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000