29 Ağustos 2010, Pazar 16:33:50

THY UÇAĞI ACİL İNİŞ YAPTI

Türk Hava Yolları’nın İstanbul- Kars seferini yapan uçağı, bir yolcunun geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitirmesi üzerine Trabzon’a acil iniş yaptı.
  • Kqaptan gerekeni yapmis allah rahmet eylesin ancak belirteyim ki akciger kanseri le cigerlerin patlamasi (boyle bir kavram da yok ama neyse) arasinda hic bir iliski yoktur kan ve parca parca kusmak gibi dramatik bir ifadeden kanserle nasil bir baglanti kuruldugu da anlayamadim boyle bir sey yok inanmayiniz
  • akciğer kanseri kişilerin basınçlı ortamlarda bulunnması malesefki ciğerlerinin patlamasına nedne olabiliyor ve çok acı bir şekilde kan ve parça parça kusarak ölüyorlar bu dakikadan sonra ALLAH hariç malesef kimsenin kendisini kurtarma şansı kalmıyor. bu gibi durumlara mahal vermemek için check in esnasında yada olabiliecek yerlerde bu kişilerin rapor almaları saplanmalı tehlikeli bir durum var ise uçmaları engellenmelidir. aksi takdirde istenmeyen durumlar olabiliyor hem ekip hem diğer yolcular zzor durumda kalıyorlarki eğer ekipin sorumluluğunda olan bir durum kendilerini psikolojik olarak belkide hiç düzezlmeyecek kayıplara yol açabiliyor. düşünsenize ellerinizde acı çekerek kan kusarak bir kişi ölüyor ve siz bir şey yapamıyorsunuz
  • karsa devam etseymiş neden trabzona inmiş diyen bile var ya. ne diyim allah akıl fikir versin size. kaptan veya ucaktaki personel bir kişi ölmüş olsa dahi ölmüş olduguna karar veremez. buna ancak bir doktor karar vereiblir. kaptan en yakin meydana inmez ise kaptanin aleyhine ileride merhumun ailesi tarafindan şahis ölmemişti aslında yaşiyordu ama kaptan ucusa devam etti diye şikayet ve dava açılabilir.bunlari göz önüne almadan neye gore karsa devam etseymiş diyebilirsinizki ?kurallarla yapilir havacilik , insiyatif guzel ama insan hayati uzeirne insiyatif olmaz , ona ancak cahillik denir..
  • 1) Şehirlerarası cenaze nakil işlemleri ücretsizdir. Kimseye yük olunmaz. 2) Vefat durumunda yapılması gerekenler bellidir. 3) Deli saçması yorumlardan gına geldi. İki satır yorum okuyoruz ki bilmediğimizi öğrenelim. Ama bu deli saçması yorumlar yüzünden insanda şevk kalmıyor.
  • Hastanin yasamini yitirdigini onaylamak/soyleyebilmek tibbi mercilerin isidir. Bence kaptan merhumu sadece bir ceset gozu ile bakmamis kurtulma ihtimali dusunmus. Kurtulma ihtimali yoksa bile bir insanin hayatina saygi duyularak yapilmasi gerekeni yapmistir bence. Mesela siz karayolunda boyle birseyle karsilassaniz alip cenazeyi hastaneye goturursunuz. Cunku bir insan olarak odevimiz budur. Havada olunca hic bir degismiyor. Insanin hayatinin degeri her yerde aynidir. Grek zaman gerekse fiyat olarak insanin hayatina paha bicilemez. Bu konuda farkli dusunebilmek bile bence cenazeye saygisizliktir. Her seyi gectim bakalim yolcular varisa kadarkabinde bir cenaze ile ucmaktan dolayi rahat edebilecekler mi. Herseyden rant saglamak mumkun degildir
  • ist-kars uçuşunda vefat eden merhum yolcu için trabzon'a inmek ne kadar da lüzumsuz bir olay. kaptan bu kadar da olsa sorumluluğu alabilmeli, en fazla 15 dk. fark eder uçuş süresi olarak. durduk yere hem operasyon 3-5 saat gecikmiş, hem de merhumun ailesine -belki, bilemiyorum kesin olarak- bi sürü extra yük geldi. kaptanlar bu yüzden bi dünya para alıyor zaten, bu tarz durumlarda doğru kararı vermek, fizibıl bir şekilde operasyonu devam ettirmek için. şahsen ben olsam, kars'a devam ederdim...
  • hastanin vefatindaki prosedur oldukca uzun suruyor, hekim olarak once malzeme kutusunu imzaliyorsunuz, kullandiginiz ilaclari yaziyorsunuz, sonra alanda ambulans bekliyorsunuz anadoludaysaniz ambulansin gelmesi 15-20 dakikayi buluyor. daha sonra polis tutanagi icin gene siz kan ter icinde bekliyorsunuz vs vs, sonra da thy bir kuru tesekkur icin bile aramiyor... (tabi kurtarirsaniz aramasa da olur diyorsunuz, su ana kadar thy de 4 hastaya mudahalem oldu, 3 unu kurtardik)
  • Vefat durumunda en yakın meydana, rahatsızlık durumunda en uygun meydana inilmesi gerekiyor. Sivil Havacılık kuralları böyle. Merhuma rahmet diliyorum.
  • Vefat eden kişiye Allah'tan rahmet dileriz ancak, neden Tarbzon'a bırakmışlar? Zaten kişinin vefat ettiği belli olmuş, bari Kars'a kadar götürselermiş. Şimdi ailesi bir de cenazeyi Trabzon'dan Kars'a götürmek için uğraşacak. Bu konuda en yakın alana bırakılması ile ilgili belli bir kural mı var acaba?
  • Allah günahlarını affetsin yakınlarına sabır versin .....
Kars’a gitmek üzere İstanbul’dan havalanan THY'nin Airbus A 320 tipi ‘Yozgat’ uçağının yolcularından 55 yaşındaki İsmet Kurban uçuş sırasında rahatsızlandı ve yaşamını yitirdi.

Bunun üzerine uçak saat 14.15 sıralarında Trabzon Havaaalanı’na acil iniş yaptı. Yolcular uçakta beklerken, kanser tedavisi gördüğü öğrenilen İsmet Kurban’ın cesedi, ambulansla alınarak Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Uçak saat 15.20 sıralarında Kars’a hareket etti




THY UÇAĞI ACİL İNİŞ YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
Kqaptan gerekeni yapmis allah rahmet eylesin ancak belirteyim ki akciger kanseri le cigerlerin patlamasi (boyle bir kavram da yok ama neyse) arasinda hic bir iliski yoktur kan ve parca parca kusmak gibi dramatik bir ifadeden kanserle nasil bir baglanti kuruldugu da anlayamadim boyle bir sey yok inanmayiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
akciğer kanseri kişilerin basınçlı ortamlarda bulunnması malesefki ciğerlerinin patlamasına nedne olabiliyor ve çok acı bir şekilde kan ve parça parça kusarak ölüyorlar bu dakikadan sonra ALLAH hariç malesef kimsenin kendisini kurtarma şansı kalmıyor. bu gibi durumlara mahal vermemek için check in esnasında yada olabiliecek yerlerde bu kişilerin rapor almaları saplanmalı tehlikeli bir durum var ise uçmaları engellenmelidir. aksi takdirde istenmeyen durumlar olabiliyor hem ekip hem diğer yolcular zzor durumda kalıyorlarki eğer ekipin sorumluluğunda olan bir durum kendilerini psikolojik olarak belkide hiç düzezlmeyecek kayıplara yol açabiliyor. düşünsenize ellerinizde acı çekerek kan kusarak bir kişi ölüyor ve siz bir şey yapamıyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
karsa devam etseymiş neden trabzona inmiş diyen bile var ya. ne diyim allah akıl fikir versin size. kaptan veya ucaktaki personel bir kişi ölmüş olsa dahi ölmüş olduguna karar veremez. buna ancak bir doktor karar vereiblir. kaptan en yakin meydana inmez ise kaptanin aleyhine ileride merhumun ailesi tarafindan şahis ölmemişti aslında yaşiyordu ama kaptan ucusa devam etti diye şikayet ve dava açılabilir.bunlari göz önüne almadan neye gore karsa devam etseymiş diyebilirsinizki ?kurallarla yapilir havacilik , insiyatif guzel ama insan hayati uzeirne insiyatif olmaz , ona ancak cahillik denir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1) Şehirlerarası cenaze nakil işlemleri ücretsizdir. Kimseye yük olunmaz. 2) Vefat durumunda yapılması gerekenler bellidir. 3) Deli saçması yorumlardan gına geldi. İki satır yorum okuyoruz ki bilmediğimizi öğrenelim. Ama bu deli saçması yorumlar yüzünden insanda şevk kalmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hastanin yasamini yitirdigini onaylamak/soyleyebilmek tibbi mercilerin isidir. Bence kaptan merhumu sadece bir ceset gozu ile bakmamis kurtulma ihtimali dusunmus. Kurtulma ihtimali yoksa bile bir insanin hayatina saygi duyularak yapilmasi gerekeni yapmistir bence. Mesela siz karayolunda boyle birseyle karsilassaniz alip cenazeyi hastaneye goturursunuz. Cunku bir insan olarak odevimiz budur. Havada olunca hic bir degismiyor. Insanin hayatinin degeri her yerde aynidir. Grek zaman gerekse fiyat olarak insanin hayatina paha bicilemez. Bu konuda farkli dusunebilmek bile bence cenazeye saygisizliktir. Her seyi gectim bakalim yolcular varisa kadarkabinde bir cenaze ile ucmaktan dolayi rahat edebilecekler mi. Herseyden rant saglamak mumkun degildir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ist-kars uçuşunda vefat eden merhum yolcu için trabzon'a inmek ne kadar da lüzumsuz bir olay. kaptan bu kadar da olsa sorumluluğu alabilmeli, en fazla 15 dk. fark eder uçuş süresi olarak. durduk yere hem operasyon 3-5 saat gecikmiş, hem de merhumun ailesine -belki, bilemiyorum kesin olarak- bi sürü extra yük geldi. kaptanlar bu yüzden bi dünya para alıyor zaten, bu tarz durumlarda doğru kararı vermek, fizibıl bir şekilde operasyonu devam ettirmek için. şahsen ben olsam, kars'a devam ederdim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hastanin vefatindaki prosedur oldukca uzun suruyor, hekim olarak once malzeme kutusunu imzaliyorsunuz, kullandiginiz ilaclari yaziyorsunuz, sonra alanda ambulans bekliyorsunuz anadoludaysaniz ambulansin gelmesi 15-20 dakikayi buluyor. daha sonra polis tutanagi icin gene siz kan ter icinde bekliyorsunuz vs vs, sonra da thy bir kuru tesekkur icin bile aramiyor... (tabi kurtarirsaniz aramasa da olur diyorsunuz, su ana kadar thy de 4 hastaya mudahalem oldu, 3 unu kurtardik)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Vefat durumunda en yakın meydana, rahatsızlık durumunda en uygun meydana inilmesi gerekiyor. Sivil Havacılık kuralları böyle. Merhuma rahmet diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Vefat eden kişiye Allah'tan rahmet dileriz ancak, neden Tarbzon'a bırakmışlar? Zaten kişinin vefat ettiği belli olmuş, bari Kars'a kadar götürselermiş. Şimdi ailesi bir de cenazeyi Trabzon'dan Kars'a götürmek için uğraşacak. Bu konuda en yakın alana bırakılması ile ilgili belli bir kural mı var acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Allah günahlarını affetsin yakınlarına sabır versin .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000