04 Eylül 2020, Cuma 16:41:25

THY teknoloji şirketi kuracağını açıkladı

Türk Hava Yolları (THY), Kamuoyu Aydınlatma Platformu(KAP)'na yaptığı açıklamada yüzde 100 Türk Hava Yolları iştiraki olan yeni bir teknoloji şirketinin kurulmasına karar verildiğini bildirdi.
  • Yerli Troya yapabilecek adamlar yok artık, kiminle yapacaksın? Cengiz-Limak-Kalyon ortaklı yazılım şirketine rezervasyon garantili yazılım mı yaptıracaksın?
  • Bu olay ta Candan Bey zamanından beri konuşulan bir konu, pandemiyle bir ilgisi yok. O zaman ki niyet başkaydı tabii (17-25 Aralık öncesi diyeyim siz anlayın) Hatta başkanlardan bir tanesi bu konuda çok ısrar ettiği için gönderilmişti. Ha şimdi yeni paketleme "maaşlarınız eskisine dönecek" şeklinde yapılıyor, o ayrı. BT'nin en kalifiye insanları çoktan gittiler. Aralarda tek tük emekliliğini bekleyen veya iş arayanlar kaldı. Onların dışındakiler de yeni mezun çocuklar. Havacılık BT'si özel bir ihtisas alanıdır ama bunu anlamayan yöneticiler hala torpille adam sokmaya çalışıyor. Hatta büyükşehir belediyesi el değiştirince orada çalışanların bir kısmı BT'ye getirildi hiç bir iş yapmadan oturtuluyor. Bu kafayla şirkette kursan, silikon vadisine de gitsen hiç bir şey değişmez.
  • Teknoloji sirketi baskani +3 baskan vekili 10 yardimci danisman en az 50 mudur 250 sef 500 2. Sef ..... 1000 calisan sanirim thy nin paralarini fonlara gomduler daha nasil yeriz deyip boyle bir bolum dusunduler Damacana ve ozel kalem mudurlugunden sonra daha hangi makami uyduracaklar bakalim :) ee imamhatip lisesi fen lisesini 50 kati olursa diyanetin butcesi bilim Ve teknoloji bakanliginin butcesinden fazla olursa thy teknoloji sirketi kursa anca yemeye kurar (Temel kotil , Cem kozlu ) bize gercek yonetici lazim kabini bilmem ama isler duzelince ben arazi artik kartaldan imam getirirler .
  • kesin altından bir şeyler çıkacak. thy bundan sonra personeline öncelik veren bir firma değil.
  • Hangi havayolu olursa olsun, üç başkanlık/müdürlük/iş kolundan ötesi boş laftır; kokpit, kabin, teknik. Ha bizde bu üç sac ayağı üstüne masayı kurdular, yediklerinin hesabı yok ...
  • Gızzz anam bu domuzlar ye ye doymazlar! Nasıl bir işkembe var-imiş? . Uyiihhh!
  • Hayirdir sistemin jurnalciliginde bir basamak daha mi tirmaniyorsun eyyy thy? Personelini fisleyen, lisans pasaport iptalleri yaptiran bir intikam kadrosundan daha baska ne beklenirdi ki?
  • eee tabi bt as kurulacak efendim, oraya personel baskani, idari isler baskani, satinalma baskani, pazarlama baskani, lojistik baskani yani uydur uydurabildugun kadar baskanliklar lazim. E o baskanlar saksi degilki orda bos bos otursunlar onlarin altina mudur, mudurlerin altina da sef lazim. Ha is yapan kisi sayisi ayni kalabilir hatta azalabilir ama olsun, yeteri sayida baskanimiz varmi var.
  • Kurtlukta düşeni yemek kanundur !
  • Valla bunlar eğitilmezdir. Yeni şirket yeni yöneticiler. Bu arada personelin haklarına da çökerler. Pass bilet dil tazminatı vs gider. Temmettü de yalan olur. Daha kim bilir neler gider.

Türk Hava Yolları (THY), Kamuoyu Aydınlatma Platformu(KAP)'na yaptığı açıklamada yüzde 100 Türk Hava Yolları iştiraki olan yeni bir teknoloji şirketinin kurulmasına karar verildiğini bildirdi.

Türk Hava Yolları'nın KAP'a yaptığı duyuru şöyle;

"Yönetim Kurulumuz'ca Ortaklığımızın mevcut Bilgi Teknolojileri uygulamalarının gelir getiren bir iş kolu olarak konumlandırılması ve var olan Bilgi Teknolojileri insan kaynağının daha etkin değerlendirilerek Türk Havacılık ekosistemine daha fazla katkı sunulması amacıyla %100 Türk Hava Yolları iştiraki olan yeni bir Teknoloji şirketinin kurulmasına karar verilmiştir."

AirportHaber Haber Koordinatörü Murat Herdem, bu haftaki köşe yazısında THY'nin bilişim departmanının ayrılacağını okuyucuları ile paylaşmıştı.

Herdem köşesinde şunları kaleme almıştı;  "Bilişim Teknolojileri departmanında yaşanıyor. THY'nin dijital alt yapısının ve siber güvenliğinin teslim edildiği departman için, tıpkı uçuş akademisinde olduğu gibi, anonim şirket olmasına yönelik adımlar atıldığı bilgisi geldi.

THY'nin en kritik departmanlarından birinin bu yöntemle ortaklık bünyesinden ayrılmasının, kan kaybına neden olacağı açıktır. Zaten pandemi sürecinde, bu birimde çalışan önemli ve deneyimli isimleri elinde tutamayan THY, tıpkı Çıldır'daki gibi, özlük haklarında kayba neden olacak bir sözleşmeyi IT departmanında çalışanların önüne koyarsa, kopmalar yaşanması kaçınılmazdır."

YAZININ TAMANINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

THY teknoloji şirketi kuracağını açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

biraz zor ~ 3 yıl önce
Yerli Troya yapabilecek adamlar yok artık, kiminle yapacaksın? Cengiz-Limak-Kalyon ortaklı yazılım şirketine rezervasyon garantili yazılım mı yaptıracaksın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski BTci ~ 3 yıl önce
Bu olay ta Candan Bey zamanından beri konuşulan bir konu, pandemiyle bir ilgisi yok. O zaman ki niyet başkaydı tabii (17-25 Aralık öncesi diyeyim siz anlayın) Hatta başkanlardan bir tanesi bu konuda çok ısrar ettiği için gönderilmişti. Ha şimdi yeni paketleme "maaşlarınız eskisine dönecek" şeklinde yapılıyor, o ayrı. BT'nin en kalifiye insanları çoktan gittiler. Aralarda tek tük emekliliğini bekleyen veya iş arayanlar kaldı. Onların dışındakiler de yeni mezun çocuklar. Havacılık BT'si özel bir ihtisas alanıdır ama bunu anlamayan yöneticiler hala torpille adam sokmaya çalışıyor. Hatta büyükşehir belediyesi el değiştirince orada çalışanların bir kısmı BT'ye getirildi hiç bir iş yapmadan oturtuluyor. Bu kafayla şirkette kursan, silikon vadisine de gitsen hiç bir şey değişmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Makam sirketi ~ 4 yıl önce
Teknoloji sirketi baskani +3 baskan vekili 10 yardimci danisman en az 50 mudur 250 sef 500 2. Sef ..... 1000 calisan sanirim thy nin paralarini fonlara gomduler daha nasil yeriz deyip boyle bir bolum dusunduler Damacana ve ozel kalem mudurlugunden sonra daha hangi makami uyduracaklar bakalim :) ee imamhatip lisesi fen lisesini 50 kati olursa diyanetin butcesi bilim Ve teknoloji bakanliginin butcesinden fazla olursa thy teknoloji sirketi kursa anca yemeye kurar (Temel kotil , Cem kozlu ) bize gercek yonetici lazim kabini bilmem ama isler duzelince ben arazi artik kartaldan imam getirirler .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kesin ~ 4 yıl önce
kesin altından bir şeyler çıkacak. thy bundan sonra personeline öncelik veren bir firma değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UIB ~ 4 yıl önce
Hangi havayolu olursa olsun, üç başkanlık/müdürlük/iş kolundan ötesi boş laftır; kokpit, kabin, teknik. Ha bizde bu üç sac ayağı üstüne masayı kurdular, yediklerinin hesabı yok ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cafer ~ 4 yıl önce
Gızzz anam bu domuzlar ye ye doymazlar! Nasıl bir işkembe var-imiş? . Uyiihhh!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt787 ~ 4 yıl önce
Hayirdir sistemin jurnalciliginde bir basamak daha mi tirmaniyorsun eyyy thy? Personelini fisleyen, lisans pasaport iptalleri yaptiran bir intikam kadrosundan daha baska ne beklenirdi ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bt as ~ 4 yıl önce
eee tabi bt as kurulacak efendim, oraya personel baskani, idari isler baskani, satinalma baskani, pazarlama baskani, lojistik baskani yani uydur uydurabildugun kadar baskanliklar lazim. E o baskanlar saksi degilki orda bos bos otursunlar onlarin altina mudur, mudurlerin altina da sef lazim. Ha is yapan kisi sayisi ayni kalabilir hatta azalabilir ama olsun, yeteri sayida baskanimiz varmi var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet Karahanlı ~ 4 yıl önce
Kurtlukta düşeni yemek kanundur !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bunlar eğitilmezdir ~ 4 yıl önce
Valla bunlar eğitilmezdir. Yeni şirket yeni yöneticiler. Bu arada personelin haklarına da çökerler. Pass bilet dil tazminatı vs gider. Temmettü de yalan olur. Daha kim bilir neler gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000