27 Mayıs 2011, Cuma 11:20:18

THY TEKNİSYENİ PİLOTU İKNA EDEMEDİ

Türk Hava Yolları’nın TK 11 uçuş numaralı İstanbul-New York seferini yapan uçağı kalkıştan hemen sonra teknik arıza yaşadı. Teknik birimin tüm çabalarına rağmen kablo kokusu gelen uçakla uçmak istemeyen uçağın yabancı kaptan pilotu Atatürk Havalimanı’na geri döndü...
  • Saçmalığa bak ya, kablo kokusu geliyor şunları yap devam et deniyor. Şunları yap geri dön dense anlarım. Can mı taşınıyor patlıcan mı ???
  • Kardesim o kadar yorum icerisinde hepsinin ozetini sen yapmissin.Herkes kurallar cercevesinde kendi isini yapacak.Teknik gorevini yapmis ve arizanin sebebini tespit etmistir,israri gereksizdir.Ne kadar sirket lehine fedakarlik yaparsan o kadar ezilir ve degersizlesirsin,kimse de madalya vermez.Kurallari uygulayan herzaman haklidir.Teknik'in fedakarliklari sayesinde THY'nin bakim maliyetleri diger avrupa firmalarindan cok geridedir,ama teknisyenin durumu da ayni oranda geridedir.Durum bundan ibarettir.When u love you get screwed,when u screw you get loved,thats it
  • F/C a kesin kararından ve F/O a sabırlı yaklaşımından dolayı teşekkür etmek lazım.Büyük geçmiş olsun.
  • Sorma o oldu bu oldu ! o kadar referance handbook'un var.Ne yapacaksın teknik tavsiyeyi ! ( uygulamayacaksan...)
  • thy teknik teknisyenleri sırf şirketin malı ziyan olmasın diye değeri 1 tl etmeyen tahta kaşığı bile ikinciye kullanırken birileri binlerce lirayı çöpe atabiliyor çok yazık..çok..
  • Prosedürler ne diyorsa o. Teknik haklı olarak uçağın dönmesi sonucu vereceği hesabı düşünerek durumu kurtarmaya çalışıyor. Kaptanın kararı örnek teşkil edecek türden. Baskıya karşı durup işini en iyi şekilde yerine getirmiş.
  • Mesut bey teknisyen,mühendis, muhasebeci kökenli olabilir ancak o anda teknik nöbetçi müdürü olarak uçağa talimat vermektedir. Ayrıca kendisinin 777 yetkisi yoktur, oradaki yetkili/bilgili kişilerden bilgi alıp uçakla konuşmaktadır.
  • bu kaptanın yabancı uyruklu yada türk olması önemli degil. sonucda uçakda can taşınıyo ve belli sorumluluklar var bu yüzden geri dönme sebebi haklı ve yeridir.
  • "Bizim böyle bir isteğimiz yok yani aşağı inip sigorta çekmek çekmemek..." artistlikten başka birşey değil. senin o konuştugun adam senelerin teknisyeni. İnemezlermiş aşağı. iYİ gereksiz yere şirketin zararına katkıda bulundunuz mutlusunuzdur :) Yabancıyı kaptan yapanlar düşünsün..
  • Ya kardeşim o arkadasın adı Mesut. Kendisi teknisyendir. Müdürlük makamdır teknisyenlik meslek..Burada müdürlüğü değil teknisyenliğini konuşturmuş. Kişinin gerçek mesleği önemlidir. Başbakanda olsa onunalt yapısı teknisyendir. Bu nedenle Müdür konustumu desinler adamlar yahu....

THY’nin İstanbul-New York seferini yapan Boeing 777 tipi TC-JJH kuyruk tescilli uçağı dün akşam saat 17.15 sıralarında havalandı.

Kalkıştan hemen sonra uçakta yanık kablo kokusu hissedildi. Teknik birimle irtibata geçen uçuş ekibi, geri dönmek istedi. Ancak telsizle irtibat kurulan teknisyen, sorunun ciddi olmadığını ve birkaç işlem yapılması halinde kokunun giderilebileceğini söyledi.

Bunun üzerine iki kez daha check list yapıldı ama aynı duman kokusu yine hissedildi. Teknisyen tüm çabalarına rağmen uçağın yabancı kaptan pilotunu ikna edemedi ve uçak Atatürk Havalimanı’na indi. Uçak kontrole alındı.

İşte uçuş ekibi ile teknisyen arasında yaşanan ve  iststatus sitesinde yer alan o ilginç diyalog:
 

THY TEKNİSYENİ PİLOTU İKNA EDEMEDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (88)

Misafir ~ 13 yıl önce
Saçmalığa bak ya, kablo kokusu geliyor şunları yap devam et deniyor. Şunları yap geri dön dense anlarım. Can mı taşınıyor patlıcan mı ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kardesim o kadar yorum icerisinde hepsinin ozetini sen yapmissin.Herkes kurallar cercevesinde kendi isini yapacak.Teknik gorevini yapmis ve arizanin sebebini tespit etmistir,israri gereksizdir.Ne kadar sirket lehine fedakarlik yaparsan o kadar ezilir ve degersizlesirsin,kimse de madalya vermez.Kurallari uygulayan herzaman haklidir.Teknik'in fedakarliklari sayesinde THY'nin bakim maliyetleri diger avrupa firmalarindan cok geridedir,ama teknisyenin durumu da ayni oranda geridedir.Durum bundan ibarettir.When u love you get screwed,when u screw you get loved,thats it

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
F/C a kesin kararından ve F/O a sabırlı yaklaşımından dolayı teşekkür etmek lazım.Büyük geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sorma o oldu bu oldu ! o kadar referance handbook'un var.Ne yapacaksın teknik tavsiyeyi ! ( uygulamayacaksan...)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy teknik teknisyenleri sırf şirketin malı ziyan olmasın diye değeri 1 tl etmeyen tahta kaşığı bile ikinciye kullanırken birileri binlerce lirayı çöpe atabiliyor çok yazık..çok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Prosedürler ne diyorsa o. Teknik haklı olarak uçağın dönmesi sonucu vereceği hesabı düşünerek durumu kurtarmaya çalışıyor. Kaptanın kararı örnek teşkil edecek türden. Baskıya karşı durup işini en iyi şekilde yerine getirmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Mesut bey teknisyen,mühendis, muhasebeci kökenli olabilir ancak o anda teknik nöbetçi müdürü olarak uçağa talimat vermektedir. Ayrıca kendisinin 777 yetkisi yoktur, oradaki yetkili/bilgili kişilerden bilgi alıp uçakla konuşmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu kaptanın yabancı uyruklu yada türk olması önemli degil. sonucda uçakda can taşınıyo ve belli sorumluluklar var bu yüzden geri dönme sebebi haklı ve yeridir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"Bizim böyle bir isteğimiz yok yani aşağı inip sigorta çekmek çekmemek..." artistlikten başka birşey değil. senin o konuştugun adam senelerin teknisyeni. İnemezlermiş aşağı. iYİ gereksiz yere şirketin zararına katkıda bulundunuz mutlusunuzdur :) Yabancıyı kaptan yapanlar düşünsün..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ya kardeşim o arkadasın adı Mesut. Kendisi teknisyendir. Müdürlük makamdır teknisyenlik meslek..Burada müdürlüğü değil teknisyenliğini konuşturmuş. Kişinin gerçek mesleği önemlidir. Başbakanda olsa onunalt yapısı teknisyendir. Bu nedenle Müdür konustumu desinler adamlar yahu....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000