01 Ağustos 2020, Cumartesi 18:11:47

THY Teknik'ten Özçelik-İş'e yeni ücret teklifi

Özçelik-İş Sendikası THY Teknik tarafından yeni ücret düzenlemesine ilişkin bir teklif aldıklarını duyurdu.
  • Anlayamazlar evet boşunu anlatmayın.. çünkü menfaat ve çıkar mizan Adalet ve merhametin yerini aldı. On yıl üst yönetime alt yönetime her fırsatta biz taşeronlara reva gördükleri ücretin hesabını yaptık, çarptık topladık böldük olmadı. Çocuklarına ultra lüks hayatlar hazırlayanlara, çocuklarına ekmek götürememek ne demek anlatamazsınız, anlyamazlarda.. Çünkü gözleri var görmüyorlar kulakları var işitmiyorlar kalpleri var hissetmiyorlar.. Şimdi sıra size geldi demek.. Elbette bir gün sıra onlarada gelecek.. o gün bizim boynumuzu çocuklarımıza karşı eğmelerinin hesabını bizim sahibimiz olan Allah'a verecekler.. Aynı gemide onlar için terakki bizim için tedenniye ise sabrediyoruz.. Elbette bir mahkemei Kübra var.. Saded harici araya girdik, varsa kusurumuz affola.. Sizler için ise hayırlısı olmasını diliyorum
  • Ayda minimum 25.000 cukka yaparken niye sesin çıkmadi acaba çift maaş ikramiye prim şimdi gelmiş %30 kesinti olunca mi sesiniz cikmaya başladı firmayı kötülemeye başladınız sizler nankörsunus nankör
  • Ücretsiz izin isteyin. Kaç ay çıkarabilirler ki? 1,5 senenizi teminat altına alıp sizleri yarı paraya çalıştırıcaklar...
  • Havacılıkta parayı Lisanslı personel hak eder. Yani 1- Pilot 2- Teknisyen. Bu yüzden diğer personeli kapsam dışına alınız. Hiçbirşey bilmiyorsanız Özel şirketlere bakın. Özel şirketler Hangi sınıftaki çalışanına yatırım yapıyor,Parayı kime veriyor.Kimleri önemsiyor.İleriye dönük hangi personele yatırım yapıyor. Araştırın Lütfen.
  • Hiç kimse bizim semtimizin teknisyenine ceza kesemez
  • Simdiye kadar aldiklariniza sayin asgari alandan vergi aliniyorken senden neden alinmyacakmis
  • Pandemi geçici, fırsattan istifade kalıcı. Aynı paraya 15 gün çalışırım en azından kalıcı maaş indirimi olmaz.
  • Öncelik le tüm herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum yazım kaç kişi görür üst kademelerden bilmiyorum vicdan sahibiysen okuyan yoneticiler yeni evlencektim düğünümü iptal ettim borçlarım var ödeyemiyorum gereksiz müdürleri atın o zaman biz teknisyen kadrosuna neden saldiriyorsunuz işinize gelince bayrak taşıyıcı devlet destekli firma işinize gelmeyince bizim maaslarimiza mı kaldınız benim alamadığım 1 kuruş dahi olsa size haram olsun herkesin ödemesi var kardeşim o zaman benim kiramida yarıya indirin benim market alışverişimi de yarıya indir faturalarimi yarıya indir ben maaşımı yarıya inmesine raziyim siz indirceksiniz hayat şartları bindiricek he şunu da soyliyim burda benim şirketinin gelirleri varlık fonundaydi bı ara noldu acaba bizim açığımızı kapatabilirsin ordan bizden bu zamana kadar devletin başka açıkları kapatıldı bogazinizdan geçmek nasip olmasin binlerce kişinin maaşına göz diktiyseniz sizin gibi şirketten çalışmakta dan da uyandığımi belirtmek isterim bakın bakalım 2 uçak düşünce arıza li uçaklar havada geri dönmeye başlayınca siz bu kadar rahat olabilcekmisiniz KOCAMAN BİR YAZIK HARAM OLSUN SON 3 SENEDİR SİRKETİMDEN HİC MEMNUN DEGİLİM MAAS DÜŞÜKLÜĞÜ VURUN TEKNİSYENE VURUN ELBET BİRGUN HERSEY TERSİNE DONER HARAM OLSUN
  • Kac gündür ao maaslari haberi vardi, ortalarda yoktunuz. İgnenin ucu size dokununca ususmussunuz buraya. Hoşgeldiniz aramiza teknisyen kardesler. Yakinda tgs de gelir.
  • Yüzde 30 indirim olması teklifini çelik iş demiştir. Yatta yuzde 30 yeni maaş olsun yüzde 70 indirim olsun önce Aralık deriz millet alışınca da temelli yaparız. Kabul etmeyenleri de işten atarız fikri sendikadan gitmiştir. Daha önceki zamanlarda buna benzerlerini yaşadık. Taviz verilmişti. Artık sürekli taviz alacaklar. Teknisyenler işini kaybetmemek için her şeyi kabul ediyor da yakında iş olacak ama maaş önce asgari ücret ardından sıfır maaş daha sonrasında da THY teknikte çalışıyorsunuz size eğitim verdik meslek edindirdik diye her ay para alırlar. İşte teknisyen kardeşim işin var ama maaşın yok günleri sizleri bekliyor. Çünkü sizler sarı öküzü vermistiniz şimdi sürüyü yavaş yavaş yiyecekler.

Özçelik-İş Sendikası THY Teknik tarafından yeni ücret düzenlemesine ilişkin bir teklif aldıklarını duyurdu.

Özçelik-İş'ten yapılan açıklamada THY Teknik yetkililerinin 2021 Aralık ayı sonuna kadar yüzde 30 kesinti yapılması ve geriye dönük bir telafinin de yapılmayacağını içeren teklifin değerlendirmeye alındığı belirtildi. 

İşte Özçelik-İş Sendikası'nın açıklaması;

THY Teknik A.Ş. yetkili mercileri tarafından, Havacılık Şube Başkanımız ve şube yöneticilerimizle bir görüşme yapılması talep edilmiş, bu görüşmede salgının olumsuz ekonomik etkileri gerekçe gösterilerek THY Teknik A.Ş'de çalışan üyelerimizin ücretlerinde indirime gidilmesi yönünde bir talep sendikamıza iletmiştir.

Buna göre üyelerimizin ücretlerine 1 Temmuz 2020 tarihinde yapılması öngörülen ücret zammı yapıldıktan sonra bütün ücretlerin toplamında 1 Ağustos 2020 tarihinden itibaren yüzde 30 oranında indirim yapılması istenmiştir.

Teklifte, bu indirimin 2021 Aralık ayı sonuna kadar uygulanacağı ve geriye dönük herhangi bir telafinin yapılmayacağı ifade edilmiştir. Bu teklifin sendikamız ve siz değerli üyelerimiz tarafından kabul görmemesi halinde ise çalışma yoğunluğuna göre ücretsiz izin uygulamasına geçiş yapılacağını tarafımıza iletilmiştir.

Görüşmenin detaylarının şube başkanımız tarafından genel merkezimize bildirmesinin hemen ardından, bu sıkıntılı süreçte üyelerimizin hiçbir zarar görmemesi için Sendikamız Genel Yönetim Kurulu acilen toplanarak daha önceki elde ettiği bilgiler ışığında yeni gelişmeyi değerlendirmeye almıştır.

İşveren tarafının teklifine karşılık Sendikamız Özçelik-İş'in nasıl bir yol haritası izleyeceğine, üyelerimizin bu zorlu dönemi en az kayıpla atlatması için neler yapılacağına yönelik görüşmelerimiz sürmekte olup, yeni gelişmeler doğrultusunda sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

THY Teknik'ten Özçelik-İş'e yeni ücret teklifi

Yorumlar Tüm Yorumlar (139)

Anlayamazlar.. ~ 4 yıl önce
Anlayamazlar evet boşunu anlatmayın.. çünkü menfaat ve çıkar mizan Adalet ve merhametin yerini aldı. On yıl üst yönetime alt yönetime her fırsatta biz taşeronlara reva gördükleri ücretin hesabını yaptık, çarptık topladık böldük olmadı. Çocuklarına ultra lüks hayatlar hazırlayanlara, çocuklarına ekmek götürememek ne demek anlatamazsınız, anlyamazlarda.. Çünkü gözleri var görmüyorlar kulakları var işitmiyorlar kalpleri var hissetmiyorlar.. Şimdi sıra size geldi demek.. Elbette bir gün sıra onlarada gelecek.. o gün bizim boynumuzu çocuklarımıza karşı eğmelerinin hesabını bizim sahibimiz olan Allah'a verecekler.. Aynı gemide onlar için terakki bizim için tedenniye ise sabrediyoruz.. Elbette bir mahkemei Kübra var.. Saded harici araya girdik, varsa kusurumuz affola.. Sizler için ise hayırlısı olmasını diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ghost ~ 4 yıl önce
Ayda minimum 25.000 cukka yaparken niye sesin çıkmadi acaba çift maaş ikramiye prim şimdi gelmiş %30 kesinti olunca mi sesiniz cikmaya başladı firmayı kötülemeye başladınız sizler nankörsunus nankör

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fire Handle ~ 4 yıl önce
Teknisyenin ne kadar maaş aldığından haberin yok,gelmiş yazıyorsun. Teknisyen olunca bu kadar alacaksın sanıyorsun herhalde
ÜCRETSİZ İZİN İSTEYİN (KM) ~ 4 yıl önce
Ücretsiz izin isteyin. Kaç ay çıkarabilirler ki? 1,5 senenizi teminat altına alıp sizleri yarı paraya çalıştırıcaklar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PARA KİME VERİLİR ~ 4 yıl önce
Havacılıkta parayı Lisanslı personel hak eder. Yani 1- Pilot 2- Teknisyen. Bu yüzden diğer personeli kapsam dışına alınız. Hiçbirşey bilmiyorsanız Özel şirketlere bakın. Özel şirketler Hangi sınıftaki çalışanına yatırım yapıyor,Parayı kime veriyor.Kimleri önemsiyor.İleriye dönük hangi personele yatırım yapıyor. Araştırın Lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 4 yıl önce
Network, Satış ve Pazarlama, Operasyon, Gelir Yönetimi, Tarife vb. onlarca birim olmadan da gider uçurursun o uçağı tabii ki. Teknisyen bakımını yapsın, sen de git boş uçağı kaldır arzu edersen. 1 aya lisansına bakmadan işinden olursun her halükarda. Araştırın diyor bir de. :)
Teknik ~ 4 yıl önce
İstediğin kadar yolcu bul, sen ucuramayacagina göre, ne pilota karış ne teknisyene , hepiniz bu adamların özverili çalışmasına kamçı vurma peşindesiniz. Pegasustan ders al biraz.
... ~ 4 yıl önce
Tis te temininde zorluk çekilen personel diye bir ibare var
Bravo ~ 4 yıl önce
Havacılıkta iki meslek altın değerindedir. Biri pilot diğeri teknisyen. Ben teknisyen arkadaşıma güvendiğim için o uçağı rahat rahat kaldırıyorum. Yolcunun kaptana güvenir kaptan teknisyene. Bu iş böyledir. Çay kahve içmeden de uçulur, varsın omlet yeme.
Escobar ~ 4 yıl önce
500 kilo düştüyse 5000 kilo geçmiştir
. Yanıt ~ 4 yıl önce
Ya iyi de onca birim saydın. Tamam eyvallah kabul. Kendi ağzınla söylüyorsun teknisyen bakımı yapsın uçağı boş kaldır diye iyi de arkadaş teknisyen o bakımı yapmazsa onca saydigin birim uçağı bile yerinden kıpırdatamiyor. Önce düşün sonra konuş.
Dolapdereli Sabri ~ 4 yıl önce
Hiç kimse bizim semtimizin teknisyenine ceza kesemez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dolabderelii sarbi ~ 4 yıl önce
Ne iciyosun sarbi? Veya sapri? Veya her neysen. Neresi len dolapdere? Hepiniz gelin
Mert ~ 4 yıl önce
Simdiye kadar aldiklariniza sayin asgari alandan vergi aliniyorken senden neden alinmyacakmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Corona ~ 4 yıl önce
Pandemi geçici, fırsattan istifade kalıcı. Aynı paraya 15 gün çalışırım en azından kalıcı maaş indirimi olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BirgaribanTEKNİSYEN ~ 4 yıl önce
Öncelik le tüm herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum yazım kaç kişi görür üst kademelerden bilmiyorum vicdan sahibiysen okuyan yoneticiler yeni evlencektim düğünümü iptal ettim borçlarım var ödeyemiyorum gereksiz müdürleri atın o zaman biz teknisyen kadrosuna neden saldiriyorsunuz işinize gelince bayrak taşıyıcı devlet destekli firma işinize gelmeyince bizim maaslarimiza mı kaldınız benim alamadığım 1 kuruş dahi olsa size haram olsun herkesin ödemesi var kardeşim o zaman benim kiramida yarıya indirin benim market alışverişimi de yarıya indir faturalarimi yarıya indir ben maaşımı yarıya inmesine raziyim siz indirceksiniz hayat şartları bindiricek he şunu da soyliyim burda benim şirketinin gelirleri varlık fonundaydi bı ara noldu acaba bizim açığımızı kapatabilirsin ordan bizden bu zamana kadar devletin başka açıkları kapatıldı bogazinizdan geçmek nasip olmasin binlerce kişinin maaşına göz diktiyseniz sizin gibi şirketten çalışmakta dan da uyandığımi belirtmek isterim bakın bakalım 2 uçak düşünce arıza li uçaklar havada geri dönmeye başlayınca siz bu kadar rahat olabilcekmisiniz KOCAMAN BİR YAZIK HARAM OLSUN SON 3 SENEDİR SİRKETİMDEN HİC MEMNUN DEGİLİM MAAS DÜŞÜKLÜĞÜ VURUN TEKNİSYENE VURUN ELBET BİRGUN HERSEY TERSİNE DONER HARAM OLSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hoşgeldiniz ~ 4 yıl önce
Kac gündür ao maaslari haberi vardi, ortalarda yoktunuz. İgnenin ucu size dokununca ususmussunuz buraya. Hoşgeldiniz aramiza teknisyen kardesler. Yakinda tgs de gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ao ~ 4 yıl önce
Teknik ile Ao nun maaşları aynı mı ? Bizler zaten yarı fiyata çalışıyoruz . Lisansımızın pul kadar değeri kalmamış habomcular yüzünden .
Teknisyen ~ 4 yıl önce
Kaptan 55%, kabin 25% sözleşme haricinde alırken de yoktuk. O zaman nerede teknisyen arkadaşlar diye sormadın, sormadınız.
Hoşgeldinize Yanıt ~ 4 yıl önce
Siz geçen sene zamları alıp biz çok cüzi miktarda zam alırken hakkımı hukukumu savunuyormuydun ? Çıkıp kaç taneniz bir kelam etti. Bu şirkette önce bir kendiniz birliği dirliği kurun da sonra gelin laf edin bize. Arkadasin biri de haboma laf etmiş. Habomcularla alıp veremediği neyse aklı evvel arkadaş su yaşanan bütün sürecin yönetimsel olacağını idrak edememiş bir lisanstan dem vuruyor. Normal habom öncesi teknisyen ve basteknisyenleri de görüyoruz. Sanki hepiniz MIT de malzeme mühendisliği üzerine doktora tezi yaziyordunuz da gelen habomcular sizin sürecinizi baltaladi
Osman ~ 4 yıl önce
Yüzde 30 indirim olması teklifini çelik iş demiştir. Yatta yuzde 30 yeni maaş olsun yüzde 70 indirim olsun önce Aralık deriz millet alışınca da temelli yaparız. Kabul etmeyenleri de işten atarız fikri sendikadan gitmiştir. Daha önceki zamanlarda buna benzerlerini yaşadık. Taviz verilmişti. Artık sürekli taviz alacaklar. Teknisyenler işini kaybetmemek için her şeyi kabul ediyor da yakında iş olacak ama maaş önce asgari ücret ardından sıfır maaş daha sonrasında da THY teknikte çalışıyorsunuz size eğitim verdik meslek edindirdik diye her ay para alırlar. İşte teknisyen kardeşim işin var ama maaşın yok günleri sizleri bekliyor. Çünkü sizler sarı öküzü vermistiniz şimdi sürüyü yavaş yavaş yiyecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000