03 Ocak 2014, Cuma 19:50:21

THY TEKNİK’TE ŞOK GELİŞMELER

Türk Hava Yolları Hat Bakım ünitesinde bulunan tecrübeli teknisyenlere inanılmaz teklif yağıyor. THY’yi kalbinden vurmak isteyen Pegasus Havayolları ve Katar Havayolları cazip tekliflerle THY Hat Bakım teknisyenleri ile pazarlığa oturdular.
  • Hepimiz havacılıktan ekmeğimizi kazanıyoruz. Teknik ne kadar iyi çalışırsa, kabin ne kadar iyiolursa, kaptan ne kadar sağlamsa şirket o kadar iyidir. Sadece yorumlara baktığımda havacılıkla ilgisi olamyanları o kadar iyi ayırt edebiliyorum ki. Sanki onların amacı tekniği pilota kırdırmak, kabin ekibini birbirine sardırmak gibi geliyor. Tk teknik umarım maaşlarınız istediğiniz seviyeye çıkar da kaliteli yurdumun insanı ailesiyle birlikte burada kalır. Yalancıktan kaptan gibi yazanlara gülüyorum. Teknik olmasa kabin olmasa pilot ne yapar. Biz bir ekibiz ve hepimizin hayat standardı yaptığımız işe göre olmalı, bakmayın dışardan atıp tutanlara... Biz birbirimizin sıkıntısını, stresini iyi anlarız. Yeter ki birbirimizi ezmeyelim, ezdirmeyelim. Pilot olarak söylüyorum:tekniğin derdi, kabinin derdi benim de derdimdir. Bilirim ki şimdi tekniğe yapılan haksızlık yarın bana yapılacak....
  • Beyler kendinizi dev aynasında görmeyin. devletin işi yerde kalmaz .
  • Typ lilere uvey evlat muamelesi yapiliyomus diye yakiniyorlar. Zaten typ liler uvey evlat kimse kusura bakmasin da gelmis 25 yasinda havaciligin h sinden anladigi yok arkadasin. 6 ayda havacilik ogretiyolar goturup ucagin basina koyuyolar diyolar ki amm al bakimini yap. Yahu bu adamin ingilizcesi var mi havacilik yetenegi var mi en onemlisi el becerisi var mi diye soran yok? Sonra sen gel vay tk cilar bizden cok para kazaniyolar diye agla. Kimse kusura bakmasin da burda adalet aramamak lazim. Asil adaleti havacilik egitimi alip ingilizcesini veren 5 yil universitede harc odeyerek okuyan teknisyen kardesime sorun bakin iciniz kan aglayacak. Tk yoneticilerini duyarliliga cagiriyorum
  • Katar'da 8 bin dolarla (29,000 dinar) ancak vasat bir yaşam yaşanır (aile). Birikim yapmak zor. 15,000 dolar (yerel parayla 50-55,000 dinar net) ve üzeri gibi bir aylıkla ancak para biriktirilebilir. O tip paraları da ancak petrol işi ile uğraşan İngiliz Norveçli vb mühendislere vermeye hazır oluyorlar. Bu coğrafyanın insanını karın tokluğuna çalışmaya hazır Bangladeşliler ile aynı kategoride değerlendirdiklerinden önerdikleri paralar da o klasmanda oluyor. Attığınız taş ürküttüğünüz kuşa değmeyebilir. Bilginize.
  • THY zamsninda alinsn ucagin u sundan anlamayan. UZMAN lar gun oldu yönetici oldu. Eeee sonunda milletin degerli dedigi havaciliktaki tecrubeyi yok saydilar. Iste sonu bu. Kiymet bilmeyenin kiymetlisine kiymet veren çıkar. ..
  • arkadaşlar yorumlara baktımda sizlerin düşündüğü gibi pgs istenilen o 3000 e.ları veremez verirse içerideki eski personelinin isyanına sebep verir ancak yeni ile eskiyi dengelerse tabiki buda aynı seviyedeki teknisyen için olmalı.zaten şu an yapılan zamlar çalışanları pek memnun etmedi pgs de dışarıdan bakıldığı gibi değil.amaç para ise hayır ama sosyal durum ise evet pgs olabilir denebilir.birçok arkadaşımız geçti ama eskiler huzursuz dengelerden dolayı.ordanda giden çok özellikle sun a.
  • Şimdi sen düşün thy corendon ve sunexprees bıle ılan acmıs sun a gecıs belkı olmazda butun sırketler pusuda
  • Hic bir kaptanim,teknisyeni kotu olmasini istemez ve tecrübeye saygi duyar.Seviyesizce yaklaşanlara ancak kaptan olma hayaliyle yanip tutuşan kaptanciklardir.
  • herkes teknik aş'ye geçişi bekliyor, çünkü geçiş sırasında şirket değişiyor diye kıdem tazminatı dahil çıkışını alabiliyorsun. sonra ver elini körfez ülkeleri.
  • Benim duyduğum dedikodu sadece. Olacak diye bir birşey yok.

Türk Hava Yolları Hat Bakım ünitesinde bulunan tecrübeli teknisyenlere inanılmaz teklif yağıyor. THY’yi kalbinden vurmak isteyen Pegasus Havayolları ve Katar Havayolları cazip tekliflerle THY Hat Bakım teknisyenleri ile pazarlığa oturdular.

Türk Hava Yolları Hat Bakım Başkanlığı’na bağlı tecrübeli teknisyenleri kaybetme riski ile karşı karşıya bulunuyor. THY’nin kalbine giden damarları hedef alan Pegasus Havayolları, filosuna Airbus tipi uçakları getirmeye başlarken teknisyen ihtiyacını da THY’den karşılama yolunu tercih etti.

PİLOTLARA MİSİLLEME Mİ?

THY’nin, Pegasus Havayolları’nın pilotlarını kadrosuna dahil etmesinin ardından bir nevi misilleme olarak değerlendirilen teknisyen transferi görüşmeleri gizli bir şekilde geçen hafta başladı.

Yüksek ücret vaadi ile yapılan görüşmelerde 40-50 civarından THY Hat Bakım teknisyeni ile görüşme yapıldığı kaydedildi. THY yöneticilerinden habersiz yapılan bu görüşmelere, teknisyenlerin olumlu cevap vermesi halinde THY’nin çok zor durumda kalacağı belirtiliyor.

KATAR HAVAYOLLARI DA TALİP

THY Hat Bakım teknisyenlerine çok daha cazip teklifin Katar Havayolları’ndan geldiği iddia ediliyor. Bir THY Hat Bakım teknisyeninin Katar Havayolları ile anlaşması ve teknisyenden çok memnun kalan Katar yetkililerinin yeni transferler yapma girişimleri böyle başladı. Katar Havayolları’nın da 30 THY Hat Bakım teknisyeni ile görüştüğü, teknisyenlere 8 bin dolar maaş, çocuklarının bakım masrafları, ev ve Türkiye’ye gidiş dönüş business uçak bileti vaat ettiği iddia ediliyor.

THY Hat Bakım Başkanlığı’nda bulunan yüz civarında teknisyene gelen teklifler tehlikeli boyutlara ulaşırken, THY yönetim kurulunun bu tehlikeden habersiz olduğu konuşuluyor.

Öte yandan THY Teknik A.Ş’nin imza yetkisi bulunan teknisyen azlığı sebebiyle THY Hat Bakım’a göz diktiği de gelen haberler arasında. Böylelikle THY Hat Bakım’da bulunan tecrübeli ve yetkili teknisyenden faydalanmak isteyen THY Teknik A.Ş’nin bu adımlarından da rahatsız olan teknisyenlerin, HABOM’la birleşeceği iddia edilen Teknik A.Ş’ye gitmek istemedikleri konuşuluyor.

Türk Hava Yolları Hat Bakım Başkanlığı’nın içinde bulunduğu tehlikeye yönetimin ne zaman el atacağı merak ediliyor.

©Airporthaber.com

THY TEKNİK’TE ŞOK GELİŞMELER

Yorumlar Tüm Yorumlar (146)

First officer ~ 10 yıl önce
Hepimiz havacılıktan ekmeğimizi kazanıyoruz. Teknik ne kadar iyi çalışırsa, kabin ne kadar iyiolursa, kaptan ne kadar sağlamsa şirket o kadar iyidir. Sadece yorumlara baktığımda havacılıkla ilgisi olamyanları o kadar iyi ayırt edebiliyorum ki. Sanki onların amacı tekniği pilota kırdırmak, kabin ekibini birbirine sardırmak gibi geliyor. Tk teknik umarım maaşlarınız istediğiniz seviyeye çıkar da kaliteli yurdumun insanı ailesiyle birlikte burada kalır. Yalancıktan kaptan gibi yazanlara gülüyorum. Teknik olmasa kabin olmasa pilot ne yapar. Biz bir ekibiz ve hepimizin hayat standardı yaptığımız işe göre olmalı, bakmayın dışardan atıp tutanlara... Biz birbirimizin sıkıntısını, stresini iyi anlarız. Yeter ki birbirimizi ezmeyelim, ezdirmeyelim. Pilot olarak söylüyorum:tekniğin derdi, kabinin derdi benim de derdimdir. Bilirim ki şimdi tekniğe yapılan haksızlık yarın bana yapılacak....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Beyler kendinizi dev aynasında görmeyin. devletin işi yerde kalmaz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jovi ~ 10 yıl önce
Typ lilere uvey evlat muamelesi yapiliyomus diye yakiniyorlar. Zaten typ liler uvey evlat kimse kusura bakmasin da gelmis 25 yasinda havaciligin h sinden anladigi yok arkadasin. 6 ayda havacilik ogretiyolar goturup ucagin basina koyuyolar diyolar ki amm al bakimini yap. Yahu bu adamin ingilizcesi var mi havacilik yetenegi var mi en onemlisi el becerisi var mi diye soran yok? Sonra sen gel vay tk cilar bizden cok para kazaniyolar diye agla. Kimse kusura bakmasin da burda adalet aramamak lazim. Asil adaleti havacilik egitimi alip ingilizcesini veren 5 yil universitede harc odeyerek okuyan teknisyen kardesime sorun bakin iciniz kan aglayacak. Tk yoneticilerini duyarliliga cagiriyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alakasız biri ~ 10 yıl önce
Katar'da 8 bin dolarla (29,000 dinar) ancak vasat bir yaşam yaşanır (aile). Birikim yapmak zor. 15,000 dolar (yerel parayla 50-55,000 dinar net) ve üzeri gibi bir aylıkla ancak para biriktirilebilir. O tip paraları da ancak petrol işi ile uğraşan İngiliz Norveçli vb mühendislere vermeye hazır oluyorlar. Bu coğrafyanın insanını karın tokluğuna çalışmaya hazır Bangladeşliler ile aynı kategoride değerlendirdiklerinden önerdikleri paralar da o klasmanda oluyor. Attığınız taş ürküttüğünüz kuşa değmeyebilir. Bilginize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b1 ~ 10 yıl önce
gelmişim 40 yaşına 4 tane evim var, ne birikimi bu saaten sonra... Huzur lazım huzurrr o da TK da hiç yok
bindik bir alamete ~ 10 yıl önce
THY zamsninda alinsn ucagin u sundan anlamayan. UZMAN lar gun oldu yönetici oldu. Eeee sonunda milletin degerli dedigi havaciliktaki tecrubeyi yok saydilar. Iste sonu bu. Kiymet bilmeyenin kiymetlisine kiymet veren çıkar. ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVACI ~ 10 yıl önce
arkadaşlar yorumlara baktımda sizlerin düşündüğü gibi pgs istenilen o 3000 e.ları veremez verirse içerideki eski personelinin isyanına sebep verir ancak yeni ile eskiyi dengelerse tabiki buda aynı seviyedeki teknisyen için olmalı.zaten şu an yapılan zamlar çalışanları pek memnun etmedi pgs de dışarıdan bakıldığı gibi değil.amaç para ise hayır ama sosyal durum ise evet pgs olabilir denebilir.birçok arkadaşımız geçti ama eskiler huzursuz dengelerden dolayı.ordanda giden çok özellikle sun a.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
liseli ~ 10 yıl önce
Şimdi sen düşün thy corendon ve sunexprees bıle ılan acmıs sun a gecıs belkı olmazda butun sırketler pusuda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hic bir kaptanim,teknisyeni kotu olmasini istemez ve tecrübeye saygi duyar.Seviyesizce yaklaşanlara ancak kaptan olma hayaliyle yanip tutuşan kaptanciklardir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b1 ~ 10 yıl önce
herkes teknik aş'ye geçişi bekliyor, çünkü geçiş sırasında şirket değişiyor diye kıdem tazminatı dahil çıkışını alabiliyorsun. sonra ver elini körfez ülkeleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vizyon ~ 10 yıl önce
sallama kardeşim biz de thy ao ile başladık birgün geldik teknik aş olmuşuz.bu işler bir gecede olur.sen meraklanma.körfez ülkeleri de kucak açmış sizi bekliyor.hat bakımda vizyon sahibi adam mı kaldı ki yurtdışında çalışsın.vizyon sahibi olanlar zaten gitti.dış istasyonlara kaçtılar.birileri özele gitti.
kabin ~ 10 yıl önce
Benim duyduğum dedikodu sadece. Olacak diye bir birşey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000