19 Ocak 2011, Çarşamba 10:18:16

THY TEKNİK'TE GREV NE ZAMAN?

THY Teknik A.Ş 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi uyuşmazlığı nedeniyle Hava-İş sendikası grev tarihini belirledi.
  • 200 kişilik bir uçağın emniyetli bi şekilde ulaştırmak için deneyimli kaptanlarımızın gökyüzünde problem yaşamaması için 3 vardiya 7/24 bayram tatil demeden yeri geldiğinde çalışan bi aileyiz.5 yıl shyo veya uçak lisesinde eğitim almış bireyleriz.Bizler uçak teknisyeniz.Kimse bunu unutmasın
  • Öncelikle uçak bakımını araba bakımıyla karıştıran arkadaşlar kendi işlerine baksınlar alınan maaşları onun cebinden çıkmıyor. Uçakçılık bir global meslektir ve biz kendimize Avrupa ve Amerikayı örnek aldığımıza göre maaşlar tabii ki o seviyede olacaktır. Ama maalesef diyerek başlıyorum. THY de alınan maaşlar dışarıda çalışan bir işçinin maaşından bile yüksek değildir. Bu çok acı verici bir olaydır. İnsanların muhtaç olma duygusunu kullanarak orada çalışanları ezmeye kimsenin hakkı yoktur. THY eğer büyümeye başladıysa bunun meyvelerinden teknik personelde pay almalıdır. Hep bana hep bana zihniyeti olmaz. Uçakçılık hem kafa hem beden gerektirir o yüzden bu insanlar olmazsa ne olacağını düşünün. İşler o noktaya gelmeden önce....
  • THY Teknisyenin aldığı parayı çok bulanlar bugün futbolcuların bırakın aldıkları paraları,milli maçlardaki primleri hesap etseler bir teknisyenin ömründe göremiyeceği miktarlar olduğunu anlar.Ülkemizi tanıtımsa tanıtım.Bizler ülkemizi daha iyi tanıtıyoruz herhalde.
  • sendikanızdan eminmisiniz bizim her hakkımız mevcutken sendika her toplu sözleşmede hakları geri verdi bırak bir şey almayı bugün emekli olurken kimligimi pasomu bile vermediler bugün o sendika başkanı tanrıverdi akepeden vekil genel müdür pakdil meclis başkan yardımcılıgı yapıyor o yüzden sendika saglam olursa korkmayın hak alınır
  • hayırlı olsun lakin şunu unutmayın bende belediyede çalışıp emekli oldum ben bu siyasi hükümeti tanıyorsam yanınıza komaz zamanla görürsünüz biz tehdit edildik yoksa işten bile atacaklardı oy vermeseydik on iki yıl kadromuzu vermedi başkalarına kaç sene sonra işbaşı yapan adamlarına kadro verdidemem şuki dikkatli olun türkün yüreginde şevkat insanlık var ben bunların uyrugunu anlamadım
  • "grev nedir" "grevi yakıp yıkmak olarak yorumlayan arkadaş: grev bu değildir.thy teknik taknisyeni için hiç değildir.yeri gelir alimiz yana yana 200 c lik brake unit i değiştiririz yeri gelir sağanak yağmurda dışarıda thrust reverser değiştiririz.yeri geldiğind de hakkımızı almanın tek yolu olan grevi aslanlar gibi yaparız.ama hepimiz şirketimizi partiden gelen yöneticilerden(!) daha çok severiz"
  • Ben THY'de F/O'yum. Aylık yaklaşık net XY bin T.L. yatıyor hesaba! Niye veriyolar bu parayı bana? Sorumluluk had safhada diye. Peki Technic'de çalışan mühendis, tekniker ve teknisyen arkadaşlarımın sorumlulukları ne kadar? Cevap vereyim: "Benim sorumluluğum ne kadarsa onların ki de o kadar!" Herkes hak ettiği ücreti almalıdır! Ben koltuğuma oturdum mu bilmeliyim ki altımdaki 320'nin bütün komponentleri en küçük vidaya kadar yerli yerinde/çalışır durumdadır. Bu da ancak teknik ekibin kafasının rahat olmasıyla (ücretler, sosyal haklar vs.) mümkündür. Saygılar.
  • samimi değil bence neden mi çünkü sene 2011
  • ülkemizdeki en büyük kusur herkesin her konuda uzman olması. bu cümle olayla hiç alakası olmayan uzman arkadaşlar içindi. 25 ay oldu komutanlar hala biz imzalamak istiyoruz ama sendika istemiyor diyorlar. imzalak isteyen yetki davası açmazdı. ilköğretim öğrencisi bile ucak bakımı yapan şirketin metal-iş sendikasına bağlı olmaması gerektiğini bilir. bu yönetimin samimi olmadığını düşünüyorum. ellerinde olsa mevcut ücretlerde keserler çünkü bizi maliyet olarak görüyorlar. acaba maliyet kim
  • grevi yakıp yıkmak olarak yorumlayan arkadaş: grev bu değildir.thy teknik taknisyeni için hiç değildir.yeri gelir alimiz yana yana 200 c lik brake unit i değiştiririz yeri gelir sağanak yağmurda dışarıda thrust reverser değiştiririz.yeri geldiğind de hakkımızı almanın tek yolu olan grevi aslanlar gibi yaparız.ama hepimiz şirketimizi partiden gelen yöneticilerden(!) daha çok severiz.
Hava-İş Sendikası tarafından THY Teknik A.Ş 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi uyuşmazlığı ile ilgili aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

THY Teknik A.Ş 2. Dönem toplu iş sözleşmesi konusunda oluşan uyuşmazlıkla ilgili Resmi Arabulucu raporunun 11.01.2011 tarihinde tarafımıza tebliğ edilmesi üzerine Grev Kararı ile ilgili işlemler başlamıştır. Sendikamızın bugün yapılan Başkanlar Kurulu ve Temsilcilerimiz Kurulu toplantısında süreç değerlendirilmiş ve GREV KARARI ilanının 24 Ocak Pazartesi günü saat 14.30 da THY Teknik A.Ş Eski Hangar Giriş kapısında (THY Apron Bina tarafı) yapılmasına karar verilmiştir.

Hava-İş Sendikası işverence haksız bir şekilde 20 ay geciktirilen toplu iş sözleşme süreci konusunda sorunun masada çözümlenmesi için büyük çaba sarfetmiş, ancak işverence getirilen şartlı teklifler ve temel taleplerimizin yok sayılması nedeniyle, süreç Grev Kararı aşamasına gelmiştir.

Hava-İş sendikası, üyelerinin hak ve menfaatlerinin korunması için eşit şartlarla her türlü diyaloğa açık olduğu kadar, her türlü yasal demokratik haklarını çekinmeden kullanma konusunda da kararlıdır.

Hava-İş sendikası, işveren yetkililerine toplu iş sözleşmesini, baskı ile,çarpıtma ile, atelyelere hergün işe dün aldıkları müdürleri göndererek işçilerin kafasını bulandırma gibi basit demode olmuş yöntemlerle normal mecrasından çıkarılarak sonuç alma yönündeki uğraşlarının beyhude olduğunu birkez daha hatırlatmaktadır.

"Uyarıyoruz, 20 aydır bu topluma haksızlık ettiniz, 20 aydır hukuksuzluğa sığındınız. Hala aynı zihniyetle hareket ettiğinizde yine siz kaybedeceksiniz.
Atelyelere gönderilen müdürlerinizle yaydığınız grev oylaması yapılacak tehditlerine cevabımız açıktır; deneyin, alın cevabını!"

THY Teknik A.Ş üyelerimizin desteği ve kararlığı ile Hava-İş sendikası olarak her türlü engeli aşacağımıza inanıyor, toplu iş sözleşmesinin kazanımlarla sonuçlanması için her türlü mücadele platformunda haklı mücadelemizin destek bulacağına güveniyoruz.

Tüm havacılık işçilerini ve emek dostlarını Teknik A.Ş işçilerinin bu onurlu mücadelesine destek vermeye çağırıyoruz.

HAVA-İŞ SENDİKASI

THY TEKNİK'TE GREV NE ZAMAN?

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Misafir ~ 13 yıl önce
200 kişilik bir uçağın emniyetli bi şekilde ulaştırmak için deneyimli kaptanlarımızın gökyüzünde problem yaşamaması için 3 vardiya 7/24 bayram tatil demeden yeri geldiğinde çalışan bi aileyiz.5 yıl shyo veya uçak lisesinde eğitim almış bireyleriz.Bizler uçak teknisyeniz.Kimse bunu unutmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Öncelikle uçak bakımını araba bakımıyla karıştıran arkadaşlar kendi işlerine baksınlar alınan maaşları onun cebinden çıkmıyor. Uçakçılık bir global meslektir ve biz kendimize Avrupa ve Amerikayı örnek aldığımıza göre maaşlar tabii ki o seviyede olacaktır. Ama maalesef diyerek başlıyorum. THY de alınan maaşlar dışarıda çalışan bir işçinin maaşından bile yüksek değildir. Bu çok acı verici bir olaydır. İnsanların muhtaç olma duygusunu kullanarak orada çalışanları ezmeye kimsenin hakkı yoktur. THY eğer büyümeye başladıysa bunun meyvelerinden teknik personelde pay almalıdır. Hep bana hep bana zihniyeti olmaz. Uçakçılık hem kafa hem beden gerektirir o yüzden bu insanlar olmazsa ne olacağını düşünün. İşler o noktaya gelmeden önce....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY Teknisyenin aldığı parayı çok bulanlar bugün futbolcuların bırakın aldıkları paraları,milli maçlardaki primleri hesap etseler bir teknisyenin ömründe göremiyeceği miktarlar olduğunu anlar.Ülkemizi tanıtımsa tanıtım.Bizler ülkemizi daha iyi tanıtıyoruz herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sendikanızdan eminmisiniz bizim her hakkımız mevcutken sendika her toplu sözleşmede hakları geri verdi bırak bir şey almayı bugün emekli olurken kimligimi pasomu bile vermediler bugün o sendika başkanı tanrıverdi akepeden vekil genel müdür pakdil meclis başkan yardımcılıgı yapıyor o yüzden sendika saglam olursa korkmayın hak alınır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hayırlı olsun lakin şunu unutmayın bende belediyede çalışıp emekli oldum ben bu siyasi hükümeti tanıyorsam yanınıza komaz zamanla görürsünüz biz tehdit edildik yoksa işten bile atacaklardı oy vermeseydik on iki yıl kadromuzu vermedi başkalarına kaç sene sonra işbaşı yapan adamlarına kadro verdidemem şuki dikkatli olun türkün yüreginde şevkat insanlık var ben bunların uyrugunu anlamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"grev nedir" "grevi yakıp yıkmak olarak yorumlayan arkadaş: grev bu değildir.thy teknik taknisyeni için hiç değildir.yeri gelir alimiz yana yana 200 c lik brake unit i değiştiririz yeri gelir sağanak yağmurda dışarıda thrust reverser değiştiririz.yeri geldiğind de hakkımızı almanın tek yolu olan grevi aslanlar gibi yaparız.ama hepimiz şirketimizi partiden gelen yöneticilerden(!) daha çok severiz"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben THY'de F/O'yum. Aylık yaklaşık net XY bin T.L. yatıyor hesaba! Niye veriyolar bu parayı bana? Sorumluluk had safhada diye. Peki Technic'de çalışan mühendis, tekniker ve teknisyen arkadaşlarımın sorumlulukları ne kadar? Cevap vereyim: "Benim sorumluluğum ne kadarsa onların ki de o kadar!" Herkes hak ettiği ücreti almalıdır! Ben koltuğuma oturdum mu bilmeliyim ki altımdaki 320'nin bütün komponentleri en küçük vidaya kadar yerli yerinde/çalışır durumdadır. Bu da ancak teknik ekibin kafasının rahat olmasıyla (ücretler, sosyal haklar vs.) mümkündür. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
samimi değil bence neden mi çünkü sene 2011

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ülkemizdeki en büyük kusur herkesin her konuda uzman olması. bu cümle olayla hiç alakası olmayan uzman arkadaşlar içindi. 25 ay oldu komutanlar hala biz imzalamak istiyoruz ama sendika istemiyor diyorlar. imzalak isteyen yetki davası açmazdı. ilköğretim öğrencisi bile ucak bakımı yapan şirketin metal-iş sendikasına bağlı olmaması gerektiğini bilir. bu yönetimin samimi olmadığını düşünüyorum. ellerinde olsa mevcut ücretlerde keserler çünkü bizi maliyet olarak görüyorlar. acaba maliyet kim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
grevi yakıp yıkmak olarak yorumlayan arkadaş: grev bu değildir.thy teknik taknisyeni için hiç değildir.yeri gelir alimiz yana yana 200 c lik brake unit i değiştiririz yeri gelir sağanak yağmurda dışarıda thrust reverser değiştiririz.yeri geldiğind de hakkımızı almanın tek yolu olan grevi aslanlar gibi yaparız.ama hepimiz şirketimizi partiden gelen yöneticilerden(!) daha çok severiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000