12 Nisan 2011, Salı 17:35:07

THY TEKNİK’TE KIYIM!

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş’de görev yapan 10 teknisyenin işine son verildi. İş akitleri feshedilen teknisyenler güvenlik eşliğinde kurum dışına çıkarıldı.
  • Teknik A.Ş. deki iş son verimlerinin öncesinde kesinlikle SAVUNMA İSTENMEDİ! Tamamiyle kanuna aykırı bir işten çıkarma mevcuttur.
  • Bu yapılanlar HABOM cncesi calısanları sindirmek, sendikayı safdısı bırakmak amacıyla yapilmıstır. yoksa herkes biliyor performansmıs kime inandırabilirler. Her alanda oldugu gibi DUYARSİZ olduk. Boyle giderse de dha zorlu gunler bekliyor bizi. habom yapılıncada bireysel sözleşmeyi onumuze koyacaklar yani adamına göre muamele. şimdi DİMDİK DURMA VAKTİ ARKADAŞLAR. CESARETİNİZE NE OLDU SİZİN.
  • tekke ve zaviyeler kapatıldı . baba dan oğula geçen teknisyenlik istemiyoruz artık. adam daha çalışıyo (teknisyen)oğlu 5 yaşında onu sokmaya çalışıyo. bitti bitti o devir.
  • Bu kepazalikten baska bir sey degil.
  • "Uçakta neden iki tane pilot var bir tane yetmiyor mu?" diyen yönetici zihniyeti havacılığın ne kadar hata götürmez bir sektör olduğunun farkında olmaz tabi. alır 6 aylık hiçbir havacılık geçmişi olmayan tecrübesizi çıkarır 15 yıllık uçak teknisyenini! Sağdan soldan teknisyen kiralar yabancı teknisyen getirir. Performansmış 15 yıldır çalışan teknisyen 15 yıl çalıştıda yeni mi performansı düştü veya 5 aylık teknisyen hangi değerlendirmeye tabii tutuldu! Bugün bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenler yarı aynı aşağılayıcı durumla karşılaştıklarında aşağılananların çıkarılanlar değil aslında kendileri olduklarını anlayacaklardır.
  • Atılan arkadaslarımız için üzgünüz. Yorumlarda hükumet adamlarına yer acıyor vs. denmiş. 10-15 kisi ile insanlara yer açılabilir mi? İhtiyac yüzlerce iken üstelik. Başka bir maksad olduğu açık. Hatta maddi sebepler olmadıgı da açık. Bes eski teknisyeni at onun yerine bes tane yeni al maaşlardan kar et mantığıyla adam çıkarmaz THY. Yalnız anlamadığımız, "verimsizlik" gerekçesinin kokteylden kokteyle koşturan yönetimimiz ve aksama kadar konuşacak konu bırakmayan, öğlen aralarini alışveriş merkezinde değerlendiren beyaz yaka çalışanları içermiyor olması. Şirketin en vazgeçilmez ve telafi edilemez elemanları, dışarıda elini sallasan ellisi türünden insanlar tarafından kapı dışarı ediliyor. Çalışan değil teknisyen çıkartılıyor. Allah sorar...
  • THY=KURUYEMİŞ
  • işten atacaksan at.. o da tartışılır da, ne demek güvenlik eşliğinde karşındaki kim senin düşmanın mı yazıklar olsun bir gün sizin de arkanızdan teneke çalarlar..
  • Adama bak ya..sen atılan adamların yan gelip yattığını nerden biliyorsun...Kimsenin ahını alma aslanım..Çıkar aheste aheste..
  • hacıbaba tekkesi yerim seni.

Gökkuşağı Hareketi’nin bir süre önce kamuoyu ile paylaştığı, ‘Verimsiz personel işten çıkarılacak’ uyarısının üzerinden çok geçmeden 10 Teknik A.Ş çalışanı işten çıkarıldı.

THY’den geçtiğimiz günlerde bazı çalışanlara gönderilen “Çalışmalarınızdan verim alınamamakta ve hizmetinizden istifade edilememektedir. Konu hakkındaki savunmazın iş bu yazımızın tebliğinden itibaren 5 iş günü içerisinde tarafımıza bildirilmesini talep ederiz” uyarısı sonrası ilk işten çıkarmalar gerçekleşti.

Teknik A.Ş’de çalışan yaklaşık 10 kadar teknisyenin işine son verildi. Dün mesai için şirkete gelen teknisyenlere iş akitlerinin fesh edildiği bildirildi. Bunun üzerine teknisyenler güvenlikler eşliğinde bina dışına kadar çıkarıldı.

Teknisyenler, yıllarca emek verdikleri şirketten güvenlikler eşliğinde çıkarılmalarının onur kırıcı olduğunu söyleyerek uygulanan yönteme tepki gösterdi.

©AirportHaber.com ÖZEL

THY TEKNİK’TE KIYIM!

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

Misafir ~ 13 yıl önce
Teknik A.Ş. deki iş son verimlerinin öncesinde kesinlikle SAVUNMA İSTENMEDİ! Tamamiyle kanuna aykırı bir işten çıkarma mevcuttur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu yapılanlar HABOM cncesi calısanları sindirmek, sendikayı safdısı bırakmak amacıyla yapilmıstır. yoksa herkes biliyor performansmıs kime inandırabilirler. Her alanda oldugu gibi DUYARSİZ olduk. Boyle giderse de dha zorlu gunler bekliyor bizi. habom yapılıncada bireysel sözleşmeyi onumuze koyacaklar yani adamına göre muamele. şimdi DİMDİK DURMA VAKTİ ARKADAŞLAR. CESARETİNİZE NE OLDU SİZİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tekke ve zaviyeler kapatıldı . baba dan oğula geçen teknisyenlik istemiyoruz artık. adam daha çalışıyo (teknisyen)oğlu 5 yaşında onu sokmaya çalışıyo. bitti bitti o devir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu kepazalikten baska bir sey degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"Uçakta neden iki tane pilot var bir tane yetmiyor mu?" diyen yönetici zihniyeti havacılığın ne kadar hata götürmez bir sektör olduğunun farkında olmaz tabi. alır 6 aylık hiçbir havacılık geçmişi olmayan tecrübesizi çıkarır 15 yıllık uçak teknisyenini! Sağdan soldan teknisyen kiralar yabancı teknisyen getirir. Performansmış 15 yıldır çalışan teknisyen 15 yıl çalıştıda yeni mi performansı düştü veya 5 aylık teknisyen hangi değerlendirmeye tabii tutuldu! Bugün bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenler yarı aynı aşağılayıcı durumla karşılaştıklarında aşağılananların çıkarılanlar değil aslında kendileri olduklarını anlayacaklardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Atılan arkadaslarımız için üzgünüz. Yorumlarda hükumet adamlarına yer acıyor vs. denmiş. 10-15 kisi ile insanlara yer açılabilir mi? İhtiyac yüzlerce iken üstelik. Başka bir maksad olduğu açık. Hatta maddi sebepler olmadıgı da açık. Bes eski teknisyeni at onun yerine bes tane yeni al maaşlardan kar et mantığıyla adam çıkarmaz THY. Yalnız anlamadığımız, "verimsizlik" gerekçesinin kokteylden kokteyle koşturan yönetimimiz ve aksama kadar konuşacak konu bırakmayan, öğlen aralarini alışveriş merkezinde değerlendiren beyaz yaka çalışanları içermiyor olması. Şirketin en vazgeçilmez ve telafi edilemez elemanları, dışarıda elini sallasan ellisi türünden insanlar tarafından kapı dışarı ediliyor. Çalışan değil teknisyen çıkartılıyor. Allah sorar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY=KURUYEMİŞ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
işten atacaksan at.. o da tartışılır da, ne demek güvenlik eşliğinde karşındaki kim senin düşmanın mı yazıklar olsun bir gün sizin de arkanızdan teneke çalarlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Adama bak ya..sen atılan adamların yan gelip yattığını nerden biliyorsun...Kimsenin ahını alma aslanım..Çıkar aheste aheste..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hacıbaba tekkesi yerim seni.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000