24 Eylül 2018, Pazartesi 19:13:07

THY Teknik ve Çelik İş yine anlaşamadı; Grev çanları çalıyor

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ ile Çelik İş Sendikası arasında bugün yapılan görüşmelerde de sonuç alınamadı. İşte görüşmenin detayları...
  • Teknisyen diye aldiniz Teknik destek ciktik uc kurus paraya calistirosunuz zam yapin zam
  • Son durum nedir aciklamada yapilmadi
  • THY TEKNİK te calışan sağlık sorunları olan engellilere yapılan hakaretler saldırılar artık son bulsun birileri dur desin buna artık Allah yar ve yardımcımız olsun yeter artık
  • Sendika primi sözleşme zammı maili attın sonra kayıplara karistin nasıl bir sendikasin sen
  • Arkadaşlar ben pilot olarak sadece İngilizcem ile girdim buraya açıkcası torpilim vardı. Ama size yapılan bu haksızlığıa maalesef bizim egoist elleri baldaki arkadaşlarımızda destek veriyor. Bizimkiler yeri geldiğinde Katar’a Kuveyte kaçmasını biliyor. Siz hep sadık kaldınız. Belkide bunun cezasını çekiyorsunuz. Bakım maddi anlamda en çok para kazandıran unsur. Man/hour 80 dolara yurtdışı bakım yapıldığını biliyorum. Teknik kökenliyim. Açıkcası bizim tuzumuz kuru siz yeni gelmiş f/o nun yazdıklarına bakmayın. Bir olmanız lazım arkadaşlar. Şükür kötü günleri atlattık ama daha kötü günler sizi bekliyor. Direnciniz kırılmasın. Teknik bu şirketin bel kemiğidir. Sizin kabin memurundan farkınız olmalı. Uçuş işletme zarar açıklarken mro kar açıkladı. Şirketi sırtlayan sizsiniz ve bu yüzden hakettiğinizi almanız umuduyla.
  • Sene başından beri zam alamadık. Ben pahalı zevkleri olan bir insanım bu sektöre de bu yüzden geldim ama maaş enflasyon karşısında eridi. Mecburen a6 model aracımızı a5 e düşürdük. Benim zararımı kim karşılayacak.
  • Yeni bir gelişme veya duyum yok mu arkadaşlar şirket içinde neler konuşuluyor
  • Sayın Cumhurbaşkanımız artık Varlık Fonu'nun başında, hiç merak etmeyiniz! En iyisi yapılacaktır!
  • Hep bunlar o papazın yüzünden:)
  • BIRAK AKLINIZ VARSA, BIRAZ BIR SONRAKI ADIMI GORUYORSANIZ AYRILIR AYRI BIR SENDIKA KURARSINIZ. BU IK KAFASI ILE BUNLARDAN BIRSEY OLMAZ. ANCAK ALTLARINA ALACAKLARI MAKAM ARABALARINI DUSUNURLER ONUN ICIN HIZLI AKSIYON ALURLAR. IK GMY, IK BSK, SAW UBB, KIB BU KAFALAR ILE OLMAZ. UTED DERNEGI BSK BAKSANIZA NE KATKISI VAR BU SURECE. SENDIKAYA BAK NE ISINIZ VAR SIZIN METAL KOLUNDA. 3 SENE ANLASMAMI OLUR ONCE BUNU DEGISRIR SENDIKA 1 YIL OLMASI SART BU KOSULLARDA. BUNLARIN ANLASMASINI KABUL EDIN AMA 1 YIL ICIN BAKIN NASIL TUTUSUYOAR.HALK EKMEK, IBB, BOTAS KAFASI ILE BAKIM YAP. YUKSEK YAPANA TAVIR YAP. ILIM OGRENENE MOBING YAP.BUNLAR KURANI NASIL NEREDEN OKUYOR BIZ ANLAMADIK. AYRILIN BU SENDIKATAN E DEVLET UZERINDEN YENI SENDIKA KURUN.

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ ile Çelik İş Sendikası arasında bugün yapılan görüşmelerde de sonuç alınamadı.

THY Teknik yöneticileri ile Çelik İş Sendikası yöneticileri ücret zammı konusunu görüşmek üzere bugün bir araya geldi. 

Sendikanın verdiği zam ve seyyanen zam oranları teklifinde anlaşılamadığı Çelik İş Sendikası'ndan yapılan açıklama ile duyuruldu. 

İki gün içerisinde zam konusunda anlaşma sağlanamazsa THY Teknik'te grev kararı alınması bekleniyor. 

İşte Çelik İş'in görüşme sonrası yaptığı açıklama;

Değerli Arkadaşlar,

İşverenle bugün gerçekleştirilen görüşmede ücret cetvellerindeki taleplerimiz ve işverenin vermiş olduğu ücret oranı teklifleri görüşüldü.

Görüşmenin sonucunda;

- (A,B1,B2 )Lisans alan teknik destek personelinin VEYA işverenin belirlediği koşulları karşılayarak yapılacak sınav ve değerlendirmeler sonucunda başarılı olanların 10.0 iş gurubuna geçiş talebimiz kabul edildi.

-10.0 İş gurubundaki kalibrasyon kapsam sorumlulularına %20 ek tazminat verilmesi talebimiz kabul edildi.

-UÇAK BAKIM BAŞKANLIĞINA bağlı komponent cs/ss lerin yetki süreleri boyunca 10.3 iş gurubuna geçişleri için verdiğimiz teklif kabul edildi.

İşveren verdiğimiz zam ve seyyanen zam oranları teklifimize karşı;

-İşveren ilk 6 ay için 9.17 zam oranı ve 1.3.4 iş guruplarına seyyanen iyileştirme yapılabileceğini teklifinde bulundu

-Sonraki 2.-3.-4. Altı aylık dilimlerde ise enflasyon oranında artış teklfimizin değerlendirilebileceği belirtildi.

Bizlerde vermiş oldukları teklifi uygun bulmadığımızı ve revize edilmiş teklif oranlarımızda kararlı olduğumuzu belirterek görüşmeyi sonlandırdık.

Bilgilerinize,
Saygılarımızla.

THY Teknik ve Çelik İş yine anlaşamadı; Grev çanları çalıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (173)

teknik destek elemani ~ 5 yıl önce
Teknisyen diye aldiniz Teknik destek ciktik uc kurus paraya calistirosunuz zam yapin zam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 5 yıl önce
Son durum nedir aciklamada yapilmadi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
engelli ~ 6 yıl önce
THY TEKNİK te calışan sağlık sorunları olan engellilere yapılan hakaretler saldırılar artık son bulsun birileri dur desin buna artık Allah yar ve yardımcımız olsun yeter artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çelik iş ~ 6 yıl önce
Sendika primi sözleşme zammı maili attın sonra kayıplara karistin nasıl bir sendikasin sen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar ben pilot olarak sadece İngilizcem ile girdim buraya açıkcası torpilim vardı. Ama size yapılan bu haksızlığıa maalesef bizim egoist elleri baldaki arkadaşlarımızda destek veriyor. Bizimkiler yeri geldiğinde Katar’a Kuveyte kaçmasını biliyor. Siz hep sadık kaldınız. Belkide bunun cezasını çekiyorsunuz. Bakım maddi anlamda en çok para kazandıran unsur. Man/hour 80 dolara yurtdışı bakım yapıldığını biliyorum. Teknik kökenliyim. Açıkcası bizim tuzumuz kuru siz yeni gelmiş f/o nun yazdıklarına bakmayın. Bir olmanız lazım arkadaşlar. Şükür kötü günleri atlattık ama daha kötü günler sizi bekliyor. Direnciniz kırılmasın. Teknik bu şirketin bel kemiğidir. Sizin kabin memurundan farkınız olmalı. Uçuş işletme zarar açıklarken mro kar açıkladı. Şirketi sırtlayan sizsiniz ve bu yüzden hakettiğinizi almanız umuduyla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Audi ~ 6 yıl önce
Sene başından beri zam alamadık. Ben pahalı zevkleri olan bir insanım bu sektöre de bu yüzden geldim ama maaş enflasyon karşısında eridi. Mecburen a6 model aracımızı a5 e düşürdük. Benim zararımı kim karşılayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalanciyi ~ 6 yıl önce
yalancının kimi ölsün??? pahali zevkleri olan bisey olabilirsin ama insan olamazsin.. insanda olan ahlak sende yok. kac senelik maasinla alacaksn o a5 i yada 2005 model falan herhalde varsa tabi
Teknikkkk ~ 6 yıl önce
Yeni bir gelişme veya duyum yok mu arkadaşlar şirket içinde neler konuşuluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arkadaşlar ~ 6 yıl önce
Sayın Cumhurbaşkanımız artık Varlık Fonu'nun başında, hiç merak etmeyiniz! En iyisi yapılacaktır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 6 yıl önce
Sana katılıyorum.
Papaz ~ 6 yıl önce
Hep bunlar o papazın yüzünden:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AYRILIN BAŞKA SENDIKA KURUN ~ 6 yıl önce
BIRAK AKLINIZ VARSA, BIRAZ BIR SONRAKI ADIMI GORUYORSANIZ AYRILIR AYRI BIR SENDIKA KURARSINIZ. BU IK KAFASI ILE BUNLARDAN BIRSEY OLMAZ. ANCAK ALTLARINA ALACAKLARI MAKAM ARABALARINI DUSUNURLER ONUN ICIN HIZLI AKSIYON ALURLAR. IK GMY, IK BSK, SAW UBB, KIB BU KAFALAR ILE OLMAZ. UTED DERNEGI BSK BAKSANIZA NE KATKISI VAR BU SURECE. SENDIKAYA BAK NE ISINIZ VAR SIZIN METAL KOLUNDA. 3 SENE ANLASMAMI OLUR ONCE BUNU DEGISRIR SENDIKA 1 YIL OLMASI SART BU KOSULLARDA. BUNLARIN ANLASMASINI KABUL EDIN AMA 1 YIL ICIN BAKIN NASIL TUTUSUYOAR.HALK EKMEK, IBB, BOTAS KAFASI ILE BAKIM YAP. YUKSEK YAPANA TAVIR YAP. ILIM OGRENENE MOBING YAP.BUNLAR KURANI NASIL NEREDEN OKUYOR BIZ ANLAMADIK. AYRILIN BU SENDIKATAN E DEVLET UZERINDEN YENI SENDIKA KURUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000