08 Şubat 2019, Cuma 09:51:23

THY Teknik ile protokol imzalandı

Ege Üniversitesi (EÜ) Havacılık Meslek Yüksekokulunda eğitim gören öğrencilerin, Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. bünyesinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) desteğiyle istihdam edilmesine yönelik işbirliği protokolü imzalandı.
  • bravo fakat Aslan bey mevcut kalifiye elemanin kiymetini biliyor mu acaba verir tazminatini gonderirizci mantiga sahip gecici insanlar toplulugu biz herzaman uretecegiz ya siz ?
  • Bunlar sadece showman'lik adına yapılan ve yandaş okullara tanınan ayırımcılık, tanınmış okullardan hem de 4 yıllık mezunları iş başı yaptırmayın, devletin parasını almak için işkur'u devreye koyup adına da typ programı deyip gençlerin sırtın para kazanın.Dünyada acaba böyle bir örnek var mı? Bir de şunu yazsaydınız, typ işkur üzerinden % ? kaç öğrenciye işe başlatcaksınız.Adını, Avrupa birliğinin koyduğu programa acaba avrupa birliği kriterleri için yapılan bu uygulamanın artık hangi emeller için uygulandığı AB görse duysa o zaman nederler merak ediyorum.İşkur typ programının ilk uygulaması 2009 yılında başlamıştı e o zaman amacına uygun yapılıyordu.Şimdi ki gibi değildi.Doğrular bir gün açığa çıkar.Saygılarımla.
  • Erciyes üniversitesi havacılık yüksek okulu yazıklar olsun size isteyince oluyor sizde oturduğunuz yerden ahkam kesin anca
  • Artık zamanı gelmedimi teknisyenliğe geçiş sınav yönetmeliğinin yayınlanmasının
  • 2015 de Ege Üniv. Typ kursunda 5 ay eğitim görerek iş başı yapmıştık , Ege Ünv. Hocaları gerçekten çok kaliteli ve çok kaliteli insanlar , gerek İngilizce öğretmenleri , gerek havacılık ve teknik dersleri veren hocalar genci yaşlısı hepsi çok kaliteli ve donanımlı ekip
  • Stajyer arkadaşa b1 misin b2 mi diye soruyorum, o ne bizde öyle birşey yok diyor, ve bu arkadaş havacılık alanında teknisyen olarak çalışacağını düşünen mezun olmak üzere olan arkadaş. Önce öğrencilere ne olduklarını öğretin, sudan çıkmış balığa dönmesinler sektörde
  • Meslek lisesnden sinavsiz iki yillik okula gec, sonra ingilizce “renkleri, rakamlari, sayilari, do, does, he she it” konularini bildikten sonra teknisyen olarak baslatirlar. Mulakat ve sinav “yapmadik mi? Yaptik!” Diyebilmek icin onu da yaparlar. Girersiniz sirkete 5 lira maas alirsiniz, sonra gun gelir sizi florya’da bir okula gonderirler 30 gun egitim alirsiniz orda da size lisans verirler. Belki de ucak teknik bolumden mezun oldugunuz icin iki yillikta olsa size o lisansi okuldayken vericekler. Direk lisansli teknisyen olarak baslayacaksiniz. Sonra icerideki abileriniz size diyecek ki “Pilot ne ise? teknisyen de o’dur” eger oyle davranirsaniz ona gore muamele gorursunuz. Ama saygi’da kusur etmezseniz kokpit ve kabin ekiplerine, bizlerde sizlere kusur etmez, birlik olur gül gibi gecinip gideriz. Cocuklar aramiza hos geldiniz. Yeni nesil isten kaytaran, isi gucu zamparalik olmus, basarisizliklarini kiskancligi ile telafi eden teknisyenleri kendinize örnek edinmeyiniz. Orta yas ustu, isini ahlaki ile yapan, ucaktan ucaga kosup rizkini cikaran, bizim ucaklarimizi emanet ettigimiz, kokpit ve kabin olarak sozlerine itimat ettigimiz gercek teknisyenlerden isi ve is ahlakini ogreniniz.

Ege Üniversitesi (EÜ) Havacılık Meslek Yüksekokulunda eğitim gören öğrencilerin, Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. bünyesinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) desteğiyle istihdam edilmesine yönelik işbirliği protokolü imzalandı. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Okulumuzun başarılarından memnununuz, bunu daha da geliştirmek için projeler geliştiriyoruz. Protokolün ülkemize, üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Ege Üniversitesi (EÜ), öğrencilerinin mezun olduktan sonra da iş bulma konusunda sıkıntı yaşamaması için kurum ve kuruluşlarla yaptığı işbirliklerini genişleterek sürdürüyor. Bu kapsamda EÜ Havacılık Meslek Yüksekokulunda eğitim gören öğrencilerin, THY Teknik A.Ş. bünyesinde İŞKUR desteğiyle istihdam edilmesine yönelik işbirliği protokolü yapıldı. Protokol imza töreni, EÜ Rektörlük hizmet binasında yapıldı. Törene, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, rektör yardımcıları, THY Teknik A.Ş. İnsan Kaynakları Başkanı Yakup Arslan, İzmir İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak ve EÜ Havacılık MYO’dan öğretim elemanları katıldı. Protokol; Rektör Prof. Dr. Budak, THY Teknik A.Ş. adına Arslan ve İzmir İŞKUR İl Müdürü Kabak tarafından imzalandı. Protokol kapsamında, üç kurumun işbirliğinde mesleki eğitim kurslarının açılması, yüksekokul öğrencilerinin uçak bakım teknisyeni olarak THY’de İŞKUR’un da desteğiyle istihdam edilmesi planlanıyor.

“Okulumuzla gurur duyuyoruz”

Havacılık MYO’nun, eğitim alt yapısı ve donanımlı öğretim elemanlarıyla sektöre kalifiye eleman yetiştirdiğini dile getiren Rektör Budak, “Okulumuzla gurur duyuyoruz. Başarılarından memnununuz, bunu daha da geliştirmek içinprojeler geliştiriyoruz. Her geçen gün gelişen havacılık sektörüne ülkemizde büyük önem veriyor. Biz de Ege Üniversitesi olarak elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Protokolün ülkemize, üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

“Kalifiye elemana sürekli ihtiyaç duyuluyor”

Hızla gelişen havacılık sektöründe kalifiye elemana çok fazla ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken THY Teknik A.Ş. İnsan Kaynakları Başkanı Arslan, “Ege Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksekokulunun bölümlerini ziyaret ettik ve gerçekten de okulun altyapısının havacılık mevzuatlarımıza uygun olduğunu, kalifiye eleman yetiştirme konusunda çok iyi olduğunu gördük. Okullarımızın daha hızlı bir şekilde sektöre adapte olması anlamında akreditasyon sağlamaya yönelik bir çalışma geliştirmeleri çok önemli” dedi.

İstihdam oranı yüzde 90- 95 arasında

Farklı kentlerde daha önce açılan kurslarla yüzde 90- 95 arasında istihdam oranına ulaştıklarını kaydeden İzmir İŞKUR İl Müdürü Kabak, “Ege Üniversitesinde düzenlenecek kurslarda eğitim alan öğrencilerimizin tamamının istihdam edilmesini hedefliyoruz. Bu kurslar için sağladığımız kaynağın faydalı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu. 

THY Teknik ile protokol imzalandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

cs ~ 5 yıl önce
bravo fakat Aslan bey mevcut kalifiye elemanin kiymetini biliyor mu acaba verir tazminatini gonderirizci mantiga sahip gecici insanlar toplulugu biz herzaman uretecegiz ya siz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviation ~ 5 yıl önce
Bunlar sadece showman'lik adına yapılan ve yandaş okullara tanınan ayırımcılık, tanınmış okullardan hem de 4 yıllık mezunları iş başı yaptırmayın, devletin parasını almak için işkur'u devreye koyup adına da typ programı deyip gençlerin sırtın para kazanın.Dünyada acaba böyle bir örnek var mı? Bir de şunu yazsaydınız, typ işkur üzerinden % ? kaç öğrenciye işe başlatcaksınız.Adını, Avrupa birliğinin koyduğu programa acaba avrupa birliği kriterleri için yapılan bu uygulamanın artık hangi emeller için uygulandığı AB görse duysa o zaman nederler merak ediyorum.İşkur typ programının ilk uygulaması 2009 yılında başlamıştı e o zaman amacına uygun yapılıyordu.Şimdi ki gibi değildi.Doğrular bir gün açığa çıkar.Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erciyes ~ 5 yıl önce
Erciyes üniversitesi havacılık yüksek okulu yazıklar olsun size isteyince oluyor sizde oturduğunuz yerden ahkam kesin anca

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dede ~ 5 yıl önce
bence de yazik)ar olsun boşuna actik o okulu at alan uskudari gecmis
Sayın yönetim ~ 5 yıl önce
Artık zamanı gelmedimi teknisyenliğe geçiş sınav yönetmeliğinin yayınlanmasının

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ege typ den ~ 5 yıl önce
2015 de Ege Üniv. Typ kursunda 5 ay eğitim görerek iş başı yapmıştık , Ege Ünv. Hocaları gerçekten çok kaliteli ve çok kaliteli insanlar , gerek İngilizce öğretmenleri , gerek havacılık ve teknik dersleri veren hocalar genci yaşlısı hepsi çok kaliteli ve donanımlı ekip

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Branş? ~ 5 yıl önce
Stajyer arkadaşa b1 misin b2 mi diye soruyorum, o ne bizde öyle birşey yok diyor, ve bu arkadaş havacılık alanında teknisyen olarak çalışacağını düşünen mezun olmak üzere olan arkadaş. Önce öğrencilere ne olduklarını öğretin, sudan çıkmış balığa dönmesinler sektörde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ömer ~ 5 yıl önce
Ege Üniversitesi mezunlarının kalitesi gerçekten sektörde fark ediliyor. Ancak söylediğiniz gibi ülkemizde tabela okul çok...
Kaptaniniz ~ 5 yıl önce
Meslek lisesnden sinavsiz iki yillik okula gec, sonra ingilizce “renkleri, rakamlari, sayilari, do, does, he she it” konularini bildikten sonra teknisyen olarak baslatirlar. Mulakat ve sinav “yapmadik mi? Yaptik!” Diyebilmek icin onu da yaparlar. Girersiniz sirkete 5 lira maas alirsiniz, sonra gun gelir sizi florya’da bir okula gonderirler 30 gun egitim alirsiniz orda da size lisans verirler. Belki de ucak teknik bolumden mezun oldugunuz icin iki yillikta olsa size o lisansi okuldayken vericekler. Direk lisansli teknisyen olarak baslayacaksiniz. Sonra icerideki abileriniz size diyecek ki “Pilot ne ise? teknisyen de o’dur” eger oyle davranirsaniz ona gore muamele gorursunuz. Ama saygi’da kusur etmezseniz kokpit ve kabin ekiplerine, bizlerde sizlere kusur etmez, birlik olur gül gibi gecinip gideriz. Cocuklar aramiza hos geldiniz. Yeni nesil isten kaytaran, isi gucu zamparalik olmus, basarisizliklarini kiskancligi ile telafi eden teknisyenleri kendinize örnek edinmeyiniz. Orta yas ustu, isini ahlaki ile yapan, ucaktan ucaga kosup rizkini cikaran, bizim ucaklarimizi emanet ettigimiz, kokpit ve kabin olarak sozlerine itimat ettigimiz gercek teknisyenlerden isi ve is ahlakini ogreniniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cs ~ 5 yıl önce
evet hocan haklisin ama nerde o dedikerinizi anlayacak yoneticiler ahlakli olani da isletmesel sebep diyerek isinden eden ustune de şirket kesesinden tazminat veren IK md bakskan vs zevat varken bu ulkeden umudumu kestim

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000