01 Nisan 2015, Çarşamba 13:04:56

THY TEKNİK DAVASI ERTELENDİ

Uzun süredir tartışmalara neden olan ve mahkemeye taşınan THY Teknik iş kolu duruşmasında bugün 9. celse görüldü. Dava, 13 Nisan tarihine ertelendi.
  • Hava iş rengini iyice belli etti gerçi çelikişin ne farkı varki değneğin iki uçları ikiside haysiyet yoksunu
  • Çelik iş tutuşmuş......
  • hiç umudum yok ama bu sendikalardan hangisi hak sahibi olursa olsun çalışanları yada işten çıkarılanların hakkını savunmak için bir hamle yaparlarmı yoksa işveren ile elele kolkola aidatları çarpmaya adevam mı? sanırım ikincisi olacak çalışan sömürülmeye devam edecektir.
  • Lisede uçak gövde motor okuyorum ama thy teknik ankarada çalışmak istiyorum sizce alım yapar mı çalışabilecek bır yer mi
  • Sendikalar çalışanın ödediği aidatlardan başka hiçbir konu ile ilgilenmedikleri belli.allah silah etsin.
  • Isinin kıymetini bilmeyen kendini cok onemseyip simdi o begenmedigi is icin ver yansin edenlere hic üzülüyorum
  • Bu ne acemilik ey başkan. Bu mahkeme aleyhte sonuclanırsa ilk işin istifa etmek olsun...
  • hava iş mahkeme çıkışı akıllı olun diye işten çıkarılmış personeli tehdit etti.
  • THY yazık yazık ,abilerimiz canlarımız güvenlik nezdinde aşağılanarak atıldı.HAVA-İŞ sebep sensin yakalandın hesap dönecek ÇELİK-İŞ seni unuttuk sanma.Sağol Ali Bey
  • bu olay hava iş le bitmez ülke yalanlar üzerine kurulmuş bir Düzenle yönetiliyor bizde şak şak çılıgını yapıyoruz . Sendikaya atıp tutuyoruz ama biz üstümüze düşeni yapıyormuyuz işimiz gücümüz çamur atmak birlik olup ne yaptık ki biz bu zamana kadar 240 adet insan ekmeğinden oldu be bugün cıngar çıkaracağımıza hiçbir şey olmamış gibi Güllük gülistanlık işimize devam ettik şimdi her zaman ki gibi sanal delikanlılıklarımızı ve Sendika karalamalarımıza devam edelim adama derlerki sen adam olaydında sendikanın kapısını kırıp Hakkını alaydın işter atarlar diye delegeliğini satmayaydın

Uzun süredir tartışmalara neden olan ve mahkemeye taşınan THY Teknik iş kolu duruşmasında bugün 9. celse görüldü. Dava, 13 Nisan tarihine ertelendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Teknik A.Ş'ye ait işyerlerindeki iş kolu tespitinin Metal-İş kolu olduğunu belirtmesinden sonra Hava-İş yönetimi konuyu mahkemeye taşımış ve Teknik A.Ş’nin taşımacılık iş kolunda kalmasının gerekliliğini savunmuştu.

Davanın 9'uncu oturumu bugün Bakırköy Adliyesi 9. İş Mahkemesi'nde görüldü. 

Davaya Hava-iş ten Sedat Ali Emanet, Celal Mericli, Mustafa Akgün, Çelik İş Sendikası Yöneticileri Ferhan Öner, Mustafa Aktay ve Çelik -İş temsilcisi Nabi Delice ile birlikte,THY ve tarafların avukatları ile THY HABOM'dan işten cıkarılan yaklaşık 30 üye katıldı.

Hava -iş vekili Avukat Resul Kaya 27 Mart tarihinde  istifa ederek Hava-İş'in vekilliğinden feragat ettiği için yeni Avukat Şeniz Uluköprü vekil olarak katıldı. Mahkeme Başkanı Avukat Uluköprü'den vekaletini istediğinde henüz Hava-İş Sendikası'nın yazısının eline geçmediğinden vekaleti mahkemeye ibraz edemeyeceğini söyleyerek süre istedi.

Mahkeme Başkanı'nın 'yıllardır süren böylesi bir davada bu ne ciddiyetsizlik bize de acıyın önümüzde yüzlerce dava var' sözleri üzerine; Hava İş adına duruşmaya katılan 3 yöneticinin, 'Dün Türkiye çapında elektirikler kesildi ve vekaleti veremedik' ifadelerinin mahkemede gülüşmelere neden olduğu kaydedildi.

İşten çıkarılanlar ise; ''Bizim iş akitlerimize de sizin yüzünüzden trafoya kedi girdiği gibi bizim ekmeğimize de kan doğradınız'' sözleriyle Hava İş yöneticilerine tepki gösterdiler.

Ertelenen dava 13 Nisan'da yeniden görülecek.

THY TEKNİK DAVASI ERTELENDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hava iş rengini iyice belli etti gerçi çelikişin ne farkı varki değneğin iki uçları ikiside haysiyet yoksunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 9 yıl önce
Çelik iş tutuşmuş......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nbox ~ 9 yıl önce
hiç umudum yok ama bu sendikalardan hangisi hak sahibi olursa olsun çalışanları yada işten çıkarılanların hakkını savunmak için bir hamle yaparlarmı yoksa işveren ile elele kolkola aidatları çarpmaya adevam mı? sanırım ikincisi olacak çalışan sömürülmeye devam edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Lisede uçak gövde motor okuyorum ama thy teknik ankarada çalışmak istiyorum sizce alım yapar mı çalışabilecek bır yer mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sendikalar çalışanın ödediği aidatlardan başka hiçbir konu ile ilgilenmedikleri belli.allah silah etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Isinin kıymetini bilmeyen kendini cok onemseyip simdi o begenmedigi is icin ver yansin edenlere hic üzülüyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu ne acemilik ey başkan. Bu mahkeme aleyhte sonuclanırsa ilk işin istifa etmek olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nbox ~ 9 yıl önce
hava iş mahkeme çıkışı akıllı olun diye işten çıkarılmış personeli tehdit etti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esma ~ 9 yıl önce
THY yazık yazık ,abilerimiz canlarımız güvenlik nezdinde aşağılanarak atıldı.HAVA-İŞ sebep sensin yakalandın hesap dönecek ÇELİK-İŞ seni unuttuk sanma.Sağol Ali Bey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalanlar bitmez ~ 9 yıl önce
bu olay hava iş le bitmez ülke yalanlar üzerine kurulmuş bir Düzenle yönetiliyor bizde şak şak çılıgını yapıyoruz . Sendikaya atıp tutuyoruz ama biz üstümüze düşeni yapıyormuyuz işimiz gücümüz çamur atmak birlik olup ne yaptık ki biz bu zamana kadar 240 adet insan ekmeğinden oldu be bugün cıngar çıkaracağımıza hiçbir şey olmamış gibi Güllük gülistanlık işimize devam ettik şimdi her zaman ki gibi sanal delikanlılıklarımızı ve Sendika karalamalarımıza devam edelim adama derlerki sen adam olaydında sendikanın kapısını kırıp Hakkını alaydın işter atarlar diye delegeliğini satmayaydın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000