04 Ağustos 2009, Salı 10:27:51

THY Teknik bir ilki başardı

THY Teknik uluslararası arenadaki prestijini bir kez daha tescilledi.
  • katılıyorum.hahahaha.üstüne 2 tane 340 verelim.özür dileriz onur air`den.sizin büyük olduğunuzu unutmuşuz.Ha bu arada siz de MRO`ydunuz herhalde..
  • hahaha bu çok iyi işte... o zaman tk da bakım yaptıran tüm şirketler bu iso belgesi kendilerine verilmiş gibi reklam yapabilir... hahaha bu çok iyiymiş... bence günün bombası bu :))
  • zaten onur air herşeyin doğrusunu yapar.dürüstlükle onur air aynı eş anlamda yer almaktadır.yolcusunu sever,çalışanlarını sever,en güzel ikramı sunar.uçakları sıfır fbrika çıkışlı mis gibidir.o yüzden bende THY i dürüstlüğe aykırı hareketinden dolayı kınıyorum.ve bu değerli şirketimizden özür dilenmesini "hak" konusunda hassas olan onur air e tazminat yada a330 200 lerden birini vermesini istiyorum.
  • THY uçaklarının içindeki ekranlarda bu belge logoları öyle bir kullanılıyorki sanki belge alan teknik a.ş değilde THY gibi lanse ediliyor.
  • Ben bu ISO ların hepsinin birer para tuzağ olduğna inanıyorum. Birileri,genelde avrupa orjinli tipler bir firma kurmuş avrupayı haraca bağlıyor vallahi.İyi iş. Firma uygun olmasa bile o elgeyi para kaşılığında vermek mümkün. Bu sadec Teknik A.Ş için söylenmiş bir laf değil. Geneldeki şekil bu.
  • Bilindiği üzere Onur Air yıllar öncesinde EN9100 standardına uygunluğunu yıllar önce (2006) ortaya koymuş ve halen sertifika sahibidir. Yapılan açıklama yanlış ve yanıltıcı aynı zamanda dürüstlüğe aykırıdır.

Türkiye’de EN/AS9100 Havacılık Serileri ve ISO9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgelerini alan ilk uçak bakım – onarım merkezi oldu.

THY Teknik'ten konuya ilişkin su açıklama yapıldı:

THY Teknik sahip olduğu ISO9001:2000, ISO14001:2004, ISO18001:1999 Yönetim Sistem Belgeleri ve Ulusal/Uluslararası Uçak/Uçak Komponenti bakım yetki belgeleri ile sivil havacılık sektöründe Türkiye’de lider, Dünya’da da önemli bir konuma sahiptir.

THY Teknik, sektörde rekabet gücünü en üst seviyede tutabilmek, müşteri güvenilirliğini ve karlılığını destekleyerek memnuniyet ve bağlılığını sürekli kılmak için uçuş emniyetini öncelikli olarak ele alarak, bakım ve mühendislik hizmet kalitesini en üst düzeyde tutmaktadır.

Bu yaklaşımın sürekliliğini ve yönetim sisteminin etkinliğini belgelemek amacıyla 2009 yılı başında EN/AS 9100 Havacılık Serileri – Kalite Yönetim Sistem belgesi alınması için proje çalışması başlatılmış ve kısa sürede tamamlamasının ardından AQA (American Quality Assessors) ve MEYER firmaları tarafından denetleme gerçekleştirilmiştir. Denetlemelerin başarıyla tamamlanmasının ardından THY Teknik, EN/AS 9100 Havacılık Serileri ve ISO9001:2008 Kalite Yönetim Sistem belgelerini almaya hak kazandı. 

Türkiye’de EN/AS9100 ve ISO9001:2008 belgelerini alan ilk Uçak Bakım-Onarım Merkezi olan THY Teknik A.Ş. IAQG (Uluslararası Havacılık Kalite Grubu) tarafından desteklenen OASIS (Online Aerospace Supplier Information System) web sitesinde havacılık sektöründeki bütün firmalara duyurulmuştur.

EN/AS 9100 Standardı, Uluslararası Havacılık Kalite Grubu (IAQG), Amerikan Havacılık Kalite Grubu (AAQG) ve havacılık sektörünün lider firmaları tarafından havacılığın tüm alanlarında üstün teknoloji standartlarını teşvik etmek üzere geliştirilmiştir. Emniyet ve kalite standartlarını en üst düzeyde uygulamayı gerektiren havacılık sektöründe başarılı olan ve “Kalite Yönetimini” müşteri bağlılığı için temel bir faktör olarak gören firmalar sorumluluklarını ve uzmanlıklarını bağımsız AS9100 belgesi ile ispatlamaktadırlar.

ISO9000 gereksinimlerini temel alan EN/AS9100 Havacılık Serileri - Kalite Yönetim Sistemi, ek olarak sektörün ve dağıtım zincirinin tüm aşamalarında uçuş emniyeti ve güvenilirliğinin esas alındığı yenilikçi bir yaklaşımla, kaliteye özel bir bakış açısı getirmektedir.

EN/AS9100 Havacılık Serileri – Kalite Yönetim Sistem belgesi, Ülkemiz sivil havacılığı için önemli bir kazanım ve prestij olmasının yanısıra, THY Teknik’in küresel havacılık endüstrisindeki etkisini ve pazarda aldığı payı daha da artıracaktır.

THY Teknik bir ilki başardı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
katılıyorum.hahahaha.üstüne 2 tane 340 verelim.özür dileriz onur air`den.sizin büyük olduğunuzu unutmuşuz.Ha bu arada siz de MRO`ydunuz herhalde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hahaha bu çok iyi işte... o zaman tk da bakım yaptıran tüm şirketler bu iso belgesi kendilerine verilmiş gibi reklam yapabilir... hahaha bu çok iyiymiş... bence günün bombası bu :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
zaten onur air herşeyin doğrusunu yapar.dürüstlükle onur air aynı eş anlamda yer almaktadır.yolcusunu sever,çalışanlarını sever,en güzel ikramı sunar.uçakları sıfır fbrika çıkışlı mis gibidir.o yüzden bende THY i dürüstlüğe aykırı hareketinden dolayı kınıyorum.ve bu değerli şirketimizden özür dilenmesini "hak" konusunda hassas olan onur air e tazminat yada a330 200 lerden birini vermesini istiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY uçaklarının içindeki ekranlarda bu belge logoları öyle bir kullanılıyorki sanki belge alan teknik a.ş değilde THY gibi lanse ediliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ben bu ISO ların hepsinin birer para tuzağ olduğna inanıyorum. Birileri,genelde avrupa orjinli tipler bir firma kurmuş avrupayı haraca bağlıyor vallahi.İyi iş. Firma uygun olmasa bile o elgeyi para kaşılığında vermek mümkün. Bu sadec Teknik A.Ş için söylenmiş bir laf değil. Geneldeki şekil bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bilindiği üzere Onur Air yıllar öncesinde EN9100 standardına uygunluğunu yıllar önce (2006) ortaya koymuş ve halen sertifika sahibidir. Yapılan açıklama yanlış ve yanıltıcı aynı zamanda dürüstlüğe aykırıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000