12 Nisan 2008, Cumartesi 08:51:54

THY, TANITIM TURLARINA BAŞLADI

Dünyanın en büyük hava yolu ittifakı olan Star Alliance'a katılarak, 20. üye olan Türk Hava Yolları (THY), yurt dışındaki acenta sahiplerini İstanbul'da gezdirerek, yurt dışındaki tanınırlığını arttırmayı hedefliyor.

Yurt dışında tanınırlığını arttırmayı hedefliyen THY yönetimi, Hollanda'daki THY acenta sahiplerine İstanbul'da 3 günlük gezi düzenledi. Gezide İstanbul'u tanıyan acenta yetkilileri, İstanbul'u çok beğendiklerini söyledi. Acenta yetkililerinin İstanbul'da kaldığı son günde THY, misafirlerine Sirkeci'deki Sepetçiler Kasrı'nda yemek verdi. Tarihi mekanda yemek yiyen acentacılar, söylenen şarkılarla eğlendi.

THY Hollanda Müdürü Paşa Çetin, THY'nin Star Alliance'a girdikten sonra tanınırlığın arttırılması için bu organizasyonun hazırlandığını söyledi. Gezinin çok faydalı geçtiğini belirten Çetin, "Acentacılar, döndüklerinde turun ve İstanbul'un güzelliğinden bahsedecek. Önümüzdeki yıllarda bu yatırımların meyvelerinin alınacağına inanıyorum" diye konuştu.

Star Alliance

1997 yılında kurulan Star Alliance, müşterilerine dünya çapında erişim ve seyahat deneyimi sunabilen, gerçek anlamda ilk global havayolu ittifakı olma özelliği taşıyor. Star Alliance, 2003 ve 2006 yılında Business Traveller Magazine tarafından, 2003 ve 2005 yıllarında Skytrax tarafından 'En iyi havayolu ittifakı' ödüllerine layık görüldü.

Star Alliance'ın üye koruluşları, Air Canada, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, bmi, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Spanair, SWISS, TAP Portugal, THAI, United, US Airways ve VARIG Brazilian Airlines'dır. Star Alliance'ın bölgesel taşıyıcıları ise Adria Airways, Blue1 ve Croatia Airlines'dır.

157 ülkede 841 noktaya uçan Star Alliance, günde 16 binden fazla uçuş gerçekleştirmektedir. THY Star Alliance'ye 1 Nisan 2008'de yaptığı anlaşmayla girerek, 20. üye olmuştu.
 

 

THY, TANITIM TURLARINA BAŞLADI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000