08 Ağustos 2011, Pazartesi 10:35:18

THY TANGONUN ANAVATANINA UÇACAK

Türk Hava Yolları dış hatlardaki uçuş noktalarına bir yenisini daha ekliyor. THY’nin yeni uçuş noktası neresi olacak?
  • %105 nedir? kapasite fazlası bilet satılmış demektir. demek ki ilk başta söylendiği gibi bu hatta boş uçmuyor bu uçak. buraya 105 yazınca sen niye bu kadar dert edindin kendine çok enteresan. burada büyütülecek de birşey yok çok abartıyorsun bu durumu. ama seni de anlamıyor değilim. napalım kısmet işte sen üç kuruşa karın tokluğuna çalış ben de aynı işi senden en fazla 1000 tl fazla alarak yapayım. sen dert etme fazla. ek iş bul yetişirsin o zaman thy çalışanlarına
  • Seat Occupancy Rate (Passenger Load Factor) yada seat load factor olarak google da ufak bir arayış ile bulabilirsin. benim yazdıklarımı anlamamakta israrci olduğundan dolayı ingilizce açıklamalar ile karşılaşacaksın ama:)) belki buldukların bu oranın 100% den fazla olamayacağı konusunda seni "tatmin" eder. tk çalışanları ile ilgili tek problemim, yetkin olmamalarına rağmen sektor ortalamalarının çok çok uzerinde gelir elde etmeleridir, baska ne problemim olacak. gercek bir rekabet ortamı ve ozel sektor yonetimi altında en az 50% daha az çalışan ile 25-30% daha az maaş alarak çalışılabileceği gerçeğidir. bu da işte burada da görüldüğü gibi anlama problemlerine ve de araştırma ve geliştirme eksikliğine yol açıyor.
  • işte senin mantığın bu kadar. yaptığın yorumu tekrar bi oku istersen ne alakaysa yazmışsın birşeyler ama sana sorsam ne yazdın sen diye, sen de cevap veremezsin. 319 ne alaka 140 yolcudan 280 e çıkması ne alaka. tk çalışanları da sana bişey yaptı bi anınız mı var anlamadım neden sevmiyorsun.
  • bi tane arkadaş % 105 olmaz demiş. demekle kalmamış bilmişlikte taslamış onun bu yorumunu cahilliğine veriyorum cevap bile verilmez.
  • aa overbook nedir bilmiyorum bi açıkla bilmiş arkadaş. overlok gibi birşey mi.
  • ona 105% doluluk oranı değil, overbooking denir cok bilen kardeşim. doluluk oranı uçaktaki koltuk sayısının ne kadarının dolu olduğunu gosterir. o zaman planlama yaparken butun route lar için A319 planlasınlar, nasılsa rezervasyon arttıkça değiştirecekler uçağı:)) kapasite de 140 olsun. sonra yolcular rezervasyon yaptıkça sayı 140 tan 280 e çıkınca 200% doluluk oranımı olacak??? ne diyorsun bu işe 105% çi? yaw diyoruz işte tk da işi bilmeyenler çalışıyor diye, sonra yorumlarımızı yayınlamıyorsunuz daha ağır bişey yazınca. adam overbooking ile doluluk oranının farkını bilmiyor, sonrada gelmiş burada ahkam kesip ders vermeye kalkıyor.
  • arjantin burası brezilya değil
  • bilmiyorsun bari yorum yapma. uçak koltuk sayısı 150 yolcu sayısı 160 olabiliyor ben yüzde 110 ları gördüm. rezervliler vardır bir sonraki uçuşla gidecek vardır vs. ona göre uçak tipi değişir. 777 lerde bile 3 farklı uçak tipi var. bakan arkadaş ya thy de çalışıyodur ya çalışan yakınıdır. buraya üyelik sistemi gelmezse 100 yorumdan 1 tanesi olumlu anca çıkar. aynı zamanda bende baktım son birkaç güne yüzde 95 lerde idi. sizi tatmin etmek iiçn senelik olarak bakardım da vaktim yok!!
  • eger buenos aires e ucacaksa direkt uculmali
  • %105 doluluk oranı nedir yahu? 100 kişilik uçağa 105 kişi mi alıyorlar yani??? bir şeyin maximum u 100% dür daha fazlası olamaz. daha rakamların ne manaya geldiğini bilmeden burada atıp tutuyorsun sırf thy yonetimine yalakalık için. fanatikligin had safhası da bu olsa gerek. 105% doluluk oranıymış, peh peh peh....

Türk Hava Yolları, tangonun anavatanı Arjantin’in başkenti Buenos Aires’e uçacak. THY, Brezilya’nın Sao Paolo kentinden sonra Güney Amerika’nın en büyük kenti olan Buenos Aires’e 2011 yılı içerisende tarifeli uçuşlara başlayacak.

Uçuşlar,  İstanbul-Sao Paulo-İstanbul hattının Buenos Aires'e uzatılması ile gerçekleştirilecek.

Airporthaber.com

THY TANGONUN ANAVATANINA UÇACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Misafir ~ 13 yıl önce
%105 nedir? kapasite fazlası bilet satılmış demektir. demek ki ilk başta söylendiği gibi bu hatta boş uçmuyor bu uçak. buraya 105 yazınca sen niye bu kadar dert edindin kendine çok enteresan. burada büyütülecek de birşey yok çok abartıyorsun bu durumu. ama seni de anlamıyor değilim. napalım kısmet işte sen üç kuruşa karın tokluğuna çalış ben de aynı işi senden en fazla 1000 tl fazla alarak yapayım. sen dert etme fazla. ek iş bul yetişirsin o zaman thy çalışanlarına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Seat Occupancy Rate (Passenger Load Factor) yada seat load factor olarak google da ufak bir arayış ile bulabilirsin. benim yazdıklarımı anlamamakta israrci olduğundan dolayı ingilizce açıklamalar ile karşılaşacaksın ama:)) belki buldukların bu oranın 100% den fazla olamayacağı konusunda seni "tatmin" eder. tk çalışanları ile ilgili tek problemim, yetkin olmamalarına rağmen sektor ortalamalarının çok çok uzerinde gelir elde etmeleridir, baska ne problemim olacak. gercek bir rekabet ortamı ve ozel sektor yonetimi altında en az 50% daha az çalışan ile 25-30% daha az maaş alarak çalışılabileceği gerçeğidir. bu da işte burada da görüldüğü gibi anlama problemlerine ve de araştırma ve geliştirme eksikliğine yol açıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
işte senin mantığın bu kadar. yaptığın yorumu tekrar bi oku istersen ne alakaysa yazmışsın birşeyler ama sana sorsam ne yazdın sen diye, sen de cevap veremezsin. 319 ne alaka 140 yolcudan 280 e çıkması ne alaka. tk çalışanları da sana bişey yaptı bi anınız mı var anlamadım neden sevmiyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bi tane arkadaş % 105 olmaz demiş. demekle kalmamış bilmişlikte taslamış onun bu yorumunu cahilliğine veriyorum cevap bile verilmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
aa overbook nedir bilmiyorum bi açıkla bilmiş arkadaş. overlok gibi birşey mi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ona 105% doluluk oranı değil, overbooking denir cok bilen kardeşim. doluluk oranı uçaktaki koltuk sayısının ne kadarının dolu olduğunu gosterir. o zaman planlama yaparken butun route lar için A319 planlasınlar, nasılsa rezervasyon arttıkça değiştirecekler uçağı:)) kapasite de 140 olsun. sonra yolcular rezervasyon yaptıkça sayı 140 tan 280 e çıkınca 200% doluluk oranımı olacak??? ne diyorsun bu işe 105% çi? yaw diyoruz işte tk da işi bilmeyenler çalışıyor diye, sonra yorumlarımızı yayınlamıyorsunuz daha ağır bişey yazınca. adam overbooking ile doluluk oranının farkını bilmiyor, sonrada gelmiş burada ahkam kesip ders vermeye kalkıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arjantin burası brezilya değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bilmiyorsun bari yorum yapma. uçak koltuk sayısı 150 yolcu sayısı 160 olabiliyor ben yüzde 110 ları gördüm. rezervliler vardır bir sonraki uçuşla gidecek vardır vs. ona göre uçak tipi değişir. 777 lerde bile 3 farklı uçak tipi var. bakan arkadaş ya thy de çalışıyodur ya çalışan yakınıdır. buraya üyelik sistemi gelmezse 100 yorumdan 1 tanesi olumlu anca çıkar. aynı zamanda bende baktım son birkaç güne yüzde 95 lerde idi. sizi tatmin etmek iiçn senelik olarak bakardım da vaktim yok!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
eger buenos aires e ucacaksa direkt uculmali

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
%105 doluluk oranı nedir yahu? 100 kişilik uçağa 105 kişi mi alıyorlar yani??? bir şeyin maximum u 100% dür daha fazlası olamaz. daha rakamların ne manaya geldiğini bilmeden burada atıp tutuyorsun sırf thy yonetimine yalakalık için. fanatikligin had safhası da bu olsa gerek. 105% doluluk oranıymış, peh peh peh....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000