16 Mart 2010, Salı 08:44:36

THY SPONSORLUK OLAYINA NOKTA KOYDU!

İspanyol futbol devi Barcelona'nın ardından İngiliz Manchester United'e da sponsor olan Türk Hava Yolları'na (THY) Avrupa ve Rusya'daki futbol takımlarından sponsorluk teklifi yağıyor.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • size göre o zaman nike para dağıtıyo
  • her ay iki kez karsdan samsuna uçuyorum. üzerimde thy logolu kıyafet giyersem thy de bana ulaşım sponsoru olurmu ücret filan istemiyorum sadece ulaşım sponsorum olsun yeter.
  • Sanırım "sponsorluk teklifi" değil "sponsorluk talebi" olacak.
  • pazarlama pazarlama diyen parlak çocuklara sesleniyorum.bu durumun marketing kitaplarında case study olarak okutulmasına az kaldı.reklamın sponsorluğun da bir ölçüsü vardır,bakın ucunu kaçırırsanız böyle olursunuz diye ders konusu olacak. (ingilizce kavramlar kullandım ama anlarsınız herhalde,popüler kültür öğretmiştir size bunları)
  • BU TARZ HAMLELER TANITIM ICIN COK DOGRU VE GUZEL SEYLER, ULUSLARARASI BIR SIRKET OLAN THY'NIN BASKANI ACABA HANGI DILLE ANLASTI INGIZLERLE,UNU DUNYAYA YAYILA THY'NIN MAALESEF TURKCE DISINDA SADECE KENDI SIVESINI KULLANABILEN BIR BASKANI VAR. UZAY CAGINDA CADIRDA YASAMAK GIBI BIRSEY... NE DIYELIM BASBAKAN BOYLE TAKDIR GORMUS ARTIK CV'NIZDE RIZELUYUM, INGILAZCA BILMEKTEYUM YAZABILIRSINIZ KESINLIKLE ISE YARAR.
  • THY nı saf buldular tabii. Denetimsiz halkla ilişkilerin sonucu budur.
  • ?
  • Azıcık iş hayatı ve ticaret ile alakanız olsaysı şirketlerin büyümelerinde sıçramanın kriz zamanında olduğunu bilirdiniz. Türkiyenin en büyük firmalarına (Koç, Sabancı, Ülker vb.) bakın hepsi en büyük atılımlarını/büyümelerini kriz zamanı yapmıştır. THY yönetimini kutluyor başarılar diliyorum
  • Bilinçsizce THY ye övgü yağdırmanın anlamı yok. Bu yapılanlar güzel görünse de bu sponsorluklar gazoz kapağı ile yapılmıyor. Bunun tek açıklaması olabilir, yakında özelleştirme idaresi elindeki hisseleri blok olarak satmaya hazırlanıyordur, marka değerini yüksek tutup uygun bir alıcıya satıverecekler...de bu ortamda o alıcı nerede? Ha tabi bir yerlerde bir arap şeyhi vardır.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, dünyada milli takımlar dahil Avrupa'dan ve Rusya'dan en az 10 takımdan sponsorluk teklifi aldıklarını kaydetti. Dünyanın en büyük iki kulübüne sponsor olduklarını ve biraz duruzlamak istediklerini ifade eden Hamdi Topçu "Çıtayı düşürmemek için sponsorluk konusuna şimdilik nokta koyduk" dedi.

AYAĞIMIZ UĞURLU GELDİ

Avrupa'nın dördüncü büyük havayolu THY, İspanyol Barcelona'nın ardından İngiltere'nin en köklü kulüplerinden Manchester United'la pazar günü 3.5 yıllık sözleşme imzaladı. İmza töreni Manchester'daki Old Trafford Stadı'nda gerçekleşti. Hamdi Topçu ile Manchester United CEO'su David Gill'in anlaşmaya imza attığı törende, THY Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Cemal Şanlı, THY Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Büyükekşi ile Genel Müdür Yardımcısı Kazım Çalışkan da hazır bulundu. Topçu, tören sırasında pazar günkü Fulham maçını Manchester United'in 3-0 galip bitirdiğini anımsatarak, "THY'nin ayağı uğurlu geldi" dedi. Manchester United CEO'su Gill ise Avrupa Birliği (AB) dışında olmasına karşın önemli başarılar elde eden THY ile yaptıkları ortaklık nedeniyle mutlu olduklarını dile getirdi. THY'nin yurtdışı maçlarında tercih edilen havayolu olacağını kaydeden Gill, reklam panolarında görülecek olan THY'nin aynı zamanda ilginç fikirlere de imza atacağına inandığını belirtti. Gill "İleride daha değişik organizasyonlar yapacağız" dedi. İmza töreninden önce basınla biraraya gelen Hamdi Topçu, bu yıl tanıtım yılı olacağını ve tanıtım bütçesini 2009'a göre iki katın üzerinde arttırarak 30 milyon dolardan 70 milyon dolara yükselttiklerini söyledi. Topçu, "Bu bütçenin önemli bir bölümünü yurtdışına ayıracağız" dedi.

'ATTIĞIMIZ SPONSORLUK ADIMLARI DÜNYADAKİ BİLİNİRLİĞİMİZİ ARTIRDI'

Hamdi Topçu, yapılan sponsorluk anlaşmaları ile THY'nin dünyadaki bilinirliğinin arttığına dikkat çekerek, atılan adımların şirketin doğru yolda olduğunu kanıtladığını söyledi. Topçu, Manchester United'a sponsorluk bedelinin yüzde 60'ının nakit ödeyeceklerini belirterek, "Yüzde 40'lık bölümü de taşıma gibi barter şeklinde gerçekleşecek" dedi. Topçu, "Bu sponsorluklarla hedefiniz nedir?" sorusu üzerine şu değerlendirmeyi yaptı: "THY, krize rağmen büyümesini sürdürdü, Avrupa'nın ve dünyanın önemli havayolu şirketleri arasında yerini aldı. Genç filomuz, artan uçuş noktalarımız ve hizmet kalitemiz dikkati çekiyor. THY ile uçan transit yolcular, yeniden bizi tercih ediyor. Bu aşamada dünyada bilinirliğimizi yükseltmemiz gerekiyordu. Yaptığımız sponsorluklar ve yurtdışındaki tanıtımlarla da bunu hedefliyoruz. Attığımız ilk adımlar, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor."

2013'E KADAR 87 UÇAK

Hamdi Topçu, "Yaptığınız sponsorlukların büyümenize etkisi oluyor mu?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Bugün yurtdışında 120, yurtiçinde de 37 şehire uçuyoruz. Uçuş noktalarımız giderek artıyor, transit yolcu payımız yükseliyor. Son dönemlerde 87 uçaklık siparişlerimizi tamamladık. 2013'e kadar filomuza katılacak. Büyümemizde tanıtıma yaptığımız harcamaların önemli katkısı oluyor."

TEKLİF KIRMIZI ŞEYTANLAR'DAN GELDİ

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Barcelona ile yaptıkları sponsorluk anlaşması sonrasında teklifin, kırmızı-siyah formaları nedeniyle Kırmızı Şeytanlar olarak anılan Manchester United'dan geldiğini ifade etti. "İspanya'nın Barcelona kulübüyle yaptığımız anlaşmanın etkisi bizi çok mutlu etti" diyen Topçu sözlerine şöyle devam etti: "Tam bu sırada Manchester United'dan, 'Gelin taşıyıcı sponsorumuz olun' teklifi aldık. Değerlendirdik, görüşmeler yaptık, sonunda çok güzel bir anlaşma yaptık. Manchester'ı Avrupa Birliği dışındaki ülkelere sivil havacılık kuralları çerçevesinde THY uçuracak. Bu işbirliği 3.5 yıl sürecek." Topçu, "Bu anlaşma THY'nin işine nasıl yarayacak?" sorusuna, "Gerek Manchester United'ı, gerekse yıldız futbolcularını reklamlarımızda kullanabileceğiz. Futbolcuları gerek İngiltere'de, gerekse dünyanın değişik noktalarında bilboard'lara yansıtabileceğiz. Old Trafford Stadı'nda THY reklamları 3.5 yıl boyunca yer alacak. Bunun THY'ye önemli katkısı olacak" yanıtı verdi.

THY SPONSORLUK OLAYINA NOKTA KOYDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
size göre o zaman nike para dağıtıyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
her ay iki kez karsdan samsuna uçuyorum. üzerimde thy logolu kıyafet giyersem thy de bana ulaşım sponsoru olurmu ücret filan istemiyorum sadece ulaşım sponsorum olsun yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sanırım "sponsorluk teklifi" değil "sponsorluk talebi" olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pazarlama pazarlama diyen parlak çocuklara sesleniyorum.bu durumun marketing kitaplarında case study olarak okutulmasına az kaldı.reklamın sponsorluğun da bir ölçüsü vardır,bakın ucunu kaçırırsanız böyle olursunuz diye ders konusu olacak. (ingilizce kavramlar kullandım ama anlarsınız herhalde,popüler kültür öğretmiştir size bunları)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BU TARZ HAMLELER TANITIM ICIN COK DOGRU VE GUZEL SEYLER, ULUSLARARASI BIR SIRKET OLAN THY'NIN BASKANI ACABA HANGI DILLE ANLASTI INGIZLERLE,UNU DUNYAYA YAYILA THY'NIN MAALESEF TURKCE DISINDA SADECE KENDI SIVESINI KULLANABILEN BIR BASKANI VAR. UZAY CAGINDA CADIRDA YASAMAK GIBI BIRSEY... NE DIYELIM BASBAKAN BOYLE TAKDIR GORMUS ARTIK CV'NIZDE RIZELUYUM, INGILAZCA BILMEKTEYUM YAZABILIRSINIZ KESINLIKLE ISE YARAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY nı saf buldular tabii. Denetimsiz halkla ilişkilerin sonucu budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Azıcık iş hayatı ve ticaret ile alakanız olsaysı şirketlerin büyümelerinde sıçramanın kriz zamanında olduğunu bilirdiniz. Türkiyenin en büyük firmalarına (Koç, Sabancı, Ülker vb.) bakın hepsi en büyük atılımlarını/büyümelerini kriz zamanı yapmıştır. THY yönetimini kutluyor başarılar diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bilinçsizce THY ye övgü yağdırmanın anlamı yok. Bu yapılanlar güzel görünse de bu sponsorluklar gazoz kapağı ile yapılmıyor. Bunun tek açıklaması olabilir, yakında özelleştirme idaresi elindeki hisseleri blok olarak satmaya hazırlanıyordur, marka değerini yüksek tutup uygun bir alıcıya satıverecekler...de bu ortamda o alıcı nerede? Ha tabi bir yerlerde bir arap şeyhi vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000