09 Haziran 2014, Pazartesi 17:32:08

THY SİPARİŞLERİNİ KESİNLEŞTİRDİ

Türk Hava Yolları (THY), Amerikalı uçak üreticisi Boeing'e verdiği 15 adet 737-8 Max uçak opsiyonunu kesin siparişe çevirdiğini duyurdu.
  • Eh be bos insan, yadirdagin ve kotu elestirilere tuttugun bu baskan neyi kotu yapti acaba? Biraz d objektif yaklas su olayada sirf konusmus olmk icin konusma bence, herseyin bi adabi vardir ama sende gorunen o ki o bile yok, burasi senin ideolojik fikirlerine payda cikarbilecegin bir platform degil. Ataturk'ten sonra bu ulkenin basina hep senin gibi dusunen insanlar gecti. 2003 yilina kadr goruyoruz ki bu bahsettigin Muhasebeci Baskan'dan daha akilli bir insan cikaramamissiniz ki, THY 2010dan sonra tninmaya baslandi. Simdi oku bu mesajien az 3 defa. Cunku anca nlarsin gamyoncu ;)
  • Arkadaslar A388 alinsin denilmiş. Tamam alinsin hangi hatla dolacak o tayyare? Hadi doldu diyelim, AHL'ye inemez, uzunluk olarak degil pistin kaldiracagi agirlik bakimindan tam dolu A388 pisti patlatir. Herseyden once Avustralya hattinin acilmasi ve o hatta ucacak B777-200LR alinmasi sart. Avustralya yolcusu cok ve hep arap firmalarına kaciyorlar.
  • Bu siparislerin teslimi ile F serisi 738 ler filoya veda ederler. O tarihlerde ortalama 20 yas olacak o seri
  • Strateji dogrudur. Hayırlı olsun. a380,787 veya 747-8' lerede sıra gelicek.
  • Yahu hadi a380 a350 b787 gosteris diyelim neden a330 ve 777 lere yuklenmiyor o zaman? A380 buyuk olabilir ihtiyac olup olmadigina istatistige gore karar verilebilir ama thy en azindan normal genis govdelilerden simdiye kadar bol bol siparis vermeliydi. Izmir istanbulu bile gunde iki kez cift koridorlu ucuyor. Yurtdisinda zaten ihtiyac var neyi bekliyor anlamak guc :) bir ara virgin 737 ler ile yakit ikmalli amerika londra yapiyordu belki ona heveslenmislerdir :)
  • Burada A380, B748 almıyorlar diye ağlayanları anlamak mümkün değil, Havacılık sektöründe seni ne kar ettiriyorsa o uçakla uçmalısın, prestij nedir yahu ? Bu şirkette 4 sene sonra 30 küsür B777 belki 2 katı A330 olacak ..
  • THY`nin körfez bati avrupa sirketlerine göre en büyük avantaji TÜRKIYE`nin cografi konumu ve bu avantajdan dolayi SINGLE AISLE ucaklari ile rakip sirketlerin sadece WIDEBODY ucaklar ile yapabilecegi destinasyonlara ucabilmesi. Ve THY bu avantajini iyi kullaniyor, Hemde cok iyi kullaniyor !!!
  • adım adım THY Lufthansa'nın kucağına oturmaya gidiyor..nasıl mı ? Açıkçası THY için işler pek iyi gidiyor söylenemez, bilanço 'ya bakan bunu anlayabilir.Son iki yıldan beri ortaklık zarar ediyor.Erozyonun ilk meyvelerini vermiş ve son yıllarda yapılan yapay hamleler ve gereksiz uçak alımları eninde sonunda patlayacak olan balonu daha da şişiriyor. Bu kadar uçağı işletmek , yolcu bulmak ve gereksiz destinasyon açmak THY'ye pahalıya mal oluyor. Bu serüvenin sonunda kazanan THY olmayacak,kazanan planlı büyüyen ve akılcı yönetilen diğer şirketler olacak.Bir muhasebeciden başkan olmaz ancak işbirlikçi olur. THY ülkemizin bayrak taşıyan firmasıydı,bugün gönderden bayrağımızı indirilmesine suskun kalanlar ,yarın THY'yi Almanlara peşkeş çekildiğinde epeyce mutlu olurlar.Belki de işin temelinde bunlar var..
  • Alman aero international dergisi Nisan sayısında Qantasın kötü gidişi ile ilgili verdiği haberin sonunda THY'nin wet lease olarak 4 adet A380 kiralamak istediğini yazdı. Artık kısmet
  • okumadan anlayamiyorsunuz ? 2013 Nisanda verilen siparislerin opsiyonu kesinlesti , A380 B747 alirsa nereye indirecek nereye park edecek cicek Gibi B777 lerimiz var bunlar yetiyor suan .!!!!!

Türk Hava Yolları (THY), dünyanın en büyük uçak üreticilerinden Amerikalı Boeing firmasına verdiği 15 adet 737-8 Max uçak opsiyonunu kesin siparişe çevirme kararı aldı.

Buna göre Türk Hava Yolları 15 adet Boeing 737-8 Max uçaklarını 2020 yılında teslim alacak.

THY'den az önce Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklama şöyle denildi; "Ortaklığımız Yönetim Kurulu'nca Boeing firmasından satın alınan 15 adet B737-8 MAX uçak opsiyonunun, 2020 yılında teslim alınmak üzere kesin siparişe çevrilmesine karar verilmiştir."

Türk Hava Yolları, 2013 Nisan ayında Boeing firmasına, 2016 yılında 20 adet, 2018 yılında 20 adet, 2019 yılında 15 adet, 2020 yılında 30 adet ve 2021 yılında 10 adet olmak üzere, 70 adedi kesin ve 25 adedi opsiyon olan ve 20 adedi B737-800, 65 adedi B737-8 MAX ve 10 adedi B737-9 MAX olmak üzere toplamda 95 adet sipariş vermişti.

THY SİPARİŞLERİNİ KESİNLEŞTİRDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

kamyoncuya ~ 10 yıl önce
Eh be bos insan, yadirdagin ve kotu elestirilere tuttugun bu baskan neyi kotu yapti acaba? Biraz d objektif yaklas su olayada sirf konusmus olmk icin konusma bence, herseyin bi adabi vardir ama sende gorunen o ki o bile yok, burasi senin ideolojik fikirlerine payda cikarbilecegin bir platform degil. Ataturk'ten sonra bu ulkenin basina hep senin gibi dusunen insanlar gecti. 2003 yilina kadr goruyoruz ki bu bahsettigin Muhasebeci Baskan'dan daha akilli bir insan cikaramamissiniz ki, THY 2010dan sonra tninmaya baslandi. Simdi oku bu mesajien az 3 defa. Cunku anca nlarsin gamyoncu ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fly ~ 10 yıl önce
Arkadaslar A388 alinsin denilmiş. Tamam alinsin hangi hatla dolacak o tayyare? Hadi doldu diyelim, AHL'ye inemez, uzunluk olarak degil pistin kaldiracagi agirlik bakimindan tam dolu A388 pisti patlatir. Herseyden once Avustralya hattinin acilmasi ve o hatta ucacak B777-200LR alinmasi sart. Avustralya yolcusu cok ve hep arap firmalarına kaciyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu siparislerin teslimi ile F serisi 738 ler filoya veda ederler. O tarihlerde ortalama 20 yas olacak o seri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Strateji dogrudur. Hayırlı olsun. a380,787 veya 747-8' lerede sıra gelicek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yahu hadi a380 a350 b787 gosteris diyelim neden a330 ve 777 lere yuklenmiyor o zaman? A380 buyuk olabilir ihtiyac olup olmadigina istatistige gore karar verilebilir ama thy en azindan normal genis govdelilerden simdiye kadar bol bol siparis vermeliydi. Izmir istanbulu bile gunde iki kez cift koridorlu ucuyor. Yurtdisinda zaten ihtiyac var neyi bekliyor anlamak guc :) bir ara virgin 737 ler ile yakit ikmalli amerika londra yapiyordu belki ona heveslenmislerdir :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wing737 ~ 10 yıl önce
Burada A380, B748 almıyorlar diye ağlayanları anlamak mümkün değil, Havacılık sektöründe seni ne kar ettiriyorsa o uçakla uçmalısın, prestij nedir yahu ? Bu şirkette 4 sene sonra 30 küsür B777 belki 2 katı A330 olacak ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
COGRAFI AVANTAJ ~ 10 yıl önce
THY`nin körfez bati avrupa sirketlerine göre en büyük avantaji TÜRKIYE`nin cografi konumu ve bu avantajdan dolayi SINGLE AISLE ucaklari ile rakip sirketlerin sadece WIDEBODY ucaklar ile yapabilecegi destinasyonlara ucabilmesi. Ve THY bu avantajini iyi kullaniyor, Hemde cok iyi kullaniyor !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevirmen ~ 10 yıl önce
SINGLE AISLE: tek koridorlu, WIDEBODY: genisgovdeli, DESTINASYON: ucuk noktasi
kamyoncu ~ 10 yıl önce
adım adım THY Lufthansa'nın kucağına oturmaya gidiyor..nasıl mı ? Açıkçası THY için işler pek iyi gidiyor söylenemez, bilanço 'ya bakan bunu anlayabilir.Son iki yıldan beri ortaklık zarar ediyor.Erozyonun ilk meyvelerini vermiş ve son yıllarda yapılan yapay hamleler ve gereksiz uçak alımları eninde sonunda patlayacak olan balonu daha da şişiriyor. Bu kadar uçağı işletmek , yolcu bulmak ve gereksiz destinasyon açmak THY'ye pahalıya mal oluyor. Bu serüvenin sonunda kazanan THY olmayacak,kazanan planlı büyüyen ve akılcı yönetilen diğer şirketler olacak.Bir muhasebeciden başkan olmaz ancak işbirlikçi olur. THY ülkemizin bayrak taşıyan firmasıydı,bugün gönderden bayrağımızı indirilmesine suskun kalanlar ,yarın THY'yi Almanlara peşkeş çekildiğinde epeyce mutlu olurlar.Belki de işin temelinde bunlar var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir çalışan ~ 10 yıl önce
Muhasebeciden neden başkan olmazmış kamyoncu? Sen ondan daha mı zekisin? Muhasebeyi de bilen bir başkanın ekstraları var demektir. Sen git de o fikri külahıma anlat. Bu mevcut yönetimden evvelkiler de öyle diyordu. Şu an THY'nin birçok yurtdışı müdürü muhasebe kökenli ve işlerini de gayet iyi yaparak başarılı oluyorlar. Başkan olunca da fevakalade yapar ve yapıyıor daaaa.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Alman aero international dergisi Nisan sayısında Qantasın kötü gidişi ile ilgili verdiği haberin sonunda THY'nin wet lease olarak 4 adet A380 kiralamak istediğini yazdı. Artık kısmet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
okumadan anlayamiyorsunuz ? 2013 Nisanda verilen siparislerin opsiyonu kesinlesti , A380 B747 alirsa nereye indirecek nereye park edecek cicek Gibi B777 lerimiz var bunlar yetiyor suan .!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
future planner ~ 10 yıl önce
Bahsettiğiniz wide body uçakları bugün için almak isteseniz bile hemen teslim alacağınızı mı sanıyorsunuz siz ? alım sözleşmesi yaptıktan sonra en az 2-3 sıra beklemeniz gerekiyor.Zaten o uçakları bugün almaya karar verseniz bile yeni havalimanı açılana kadar ancak teslim alırsınız.Efektif havacılık mantığı bugunden yarını öngermektedir ..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000