14 Nisan 2009, Salı 08:39:21

THY, sermayesini yüzde 400 artırıyor

2008 yılını 1.1 milyar lira net kârla tamamlayan Türk Hava Yolları (THY) 175 milyon lira olan sermayesini yüzde 400 oranında, 700 milyon lira tutarında bedelsiz artırarak 875 milyon liraya çıkaracak.
  • Genel kurul geldi çattı
  • HERŞEYLERİ BİR KILIFINA UYDURUP GÜZEL ŞEYLER YAPIYOSUNUZ. BAYRAK TAŞIYICI AMENNA ÇOK GÜZEL BÜYÜSÜN AMA İLLADA SAYI OLARAK DEĞİL PRESTİJ OLARAK BÜYÜSÜN, THY'Yİ THY YAPAN PERSONELİYLE BÜYÜSÜN. SERMAYE ÖZEL OLSUN, DEVLETİN OLSUN NEDEN ÇALIŞANIYLA GÜZELLİKLERİ PAYLAŞMAK İSTEMEZ? BİR MOTİVASYONU, BİR MORAL'İ ONLARA ÇOK GÖRÜR? THY AYRICA BU BÜYÜME KONUSUNDA DAĞILDIĞINI GÖRÜP TOPARLANMALI VE UNUTTUĞU BELKİ GÖRMEZDEN GELDİĞİ ÖZEL SEKTÖRÜ AYAKTA TUTMAK ZORUNDADIR. SEKTÖR'E DEVLET ELİYLE KATKI YAPILIP YENİ MEYDANLAR AÇAN SONRA SAHİBİNE DEVREDEN ÖZEL SEKTÖR DEĞİL THY OLMALIDIR. ANADOLU'NUN JETLERİ VARDI ZATEN (ÖZEL SEKTÖR) BİRDE FISTIK YEŞİL ÇIKARDINIZ. ODA ÖZEL SEKTÖRE YAPILMIŞ BÜYÜK BİR DARBE, BÜYÜK BİR AYIPTIR!!!!
  • ACABA THY AIRLINE OLARAK THY TEKNİĞE NE KADAR BAKIM GİDERİ ÖDEDİ. BAKIM GİDERİ OLMAYAN BİR ŞİRKETİN !.1 MİLYAR KAR ETMESİNDEN DOĞAL NE OLABİLİR. BELKİDE BU KAR MİKTARI AZ BİLE....
  • personele hazırlanıyor pay..mesela işten atma.
  • yakında thy nin yabancı koloni ortakları THY nin tamamını yutunca geriye ne kalacak. koloni başbakanı muradına erecek artık.
  • sermaye arttırımı ile vergiden kacmanın arasında bir mantık yoktur.. sirketin 175 olan sermayesi cok dusuk bir rakamdı zaten garantinin sermayesi 4.2milyar tldir nerdeyse garanti kadar kar eden thy nin 875 e cıkması yagmur yagarken kovayı şirketin menfaatleri icin doldurmaktır odenen sermaye sirket kalemlerine giriyor ..gecmişteki yolsuzluk yapanlar gibi birilerinin cebine degil!!
  • YÜZDE 400 SERMAYE ARTIMINDAN PERSONELDE PAYINA DÜŞENİ ALACAK MERAK ETME 400 KİŞİLİK LİSTE HAZIRLANDI HAYIRLI OLSUN AL SANA NE PAY BİÇERSEN BİÇ
  • THY BU KADAR KAR PAYINI BİRAZ DA PERSONELİYLE PAYLAŞSA HİÇDE FENA OLMAYACAK .THY'Yİ THY YAPAN NEDE OLSA ÇALIŞANLARIDIR.
  • 100 üzerinde ucakla ucan bir sirketin,bir yillik kari,sermayenin 6 kati.Büyük basari.Vergi vermemek icin sermaye artirimi yapmaktadir.Aydin Dogan bu kadar kazansa idi,Türkiye rekortmeni olurdu.Amma yinede rekortmen sadece cezada olsa.Thy mali degeri sermayenin kac katinda birde bunun degerini yaptirsalarda,özellestirmede yiyecegimiz kazigin ölcüsünü bilelelim.Tekel de Et Balikta,Telekomda,simdi sirada PTT ve Milli Piyango.
  • thy nin bilançosu dolayısı ile ödeyeceği kurumlar vergisi yaklaşık 10 gündür kendi sitesinde yayınlanıyor. http://84.44.113.3/download/investor_relations/mali_tablolar_tr/SPK_UFRS_Mali_Tablolar_31.12.2008.pdf

2008 yılını 1.1 milyar lira net kârla tamamlayan Türk Hava Yolları (THY) 175 milyon lira olan sermayesini yüzde 400 oranında, 700 milyon lira tutarında bedelsiz artırarak 875 milyon liraya çıkaracak. THY tarafından yapılan açıklamada sermaye artırımının sermaye artırımının 550 milyon lirasının enflasyon düzeltme farklarından, 151 milyon lirasının ise 224.1 milyon lira olarak hesaplanan dağıtılabilir temettünün bedelsiz hisse olarak verilmesinden sağlanacağı bildirildi. Hissedarlara ayrıca 99.2 milyon lira nakit temettü dağıtılacak.

THY, sermayesini yüzde 400 artırıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 15 yıl önce
Genel kurul geldi çattı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
HERŞEYLERİ BİR KILIFINA UYDURUP GÜZEL ŞEYLER YAPIYOSUNUZ. BAYRAK TAŞIYICI AMENNA ÇOK GÜZEL BÜYÜSÜN AMA İLLADA SAYI OLARAK DEĞİL PRESTİJ OLARAK BÜYÜSÜN, THY'Yİ THY YAPAN PERSONELİYLE BÜYÜSÜN. SERMAYE ÖZEL OLSUN, DEVLETİN OLSUN NEDEN ÇALIŞANIYLA GÜZELLİKLERİ PAYLAŞMAK İSTEMEZ? BİR MOTİVASYONU, BİR MORAL'İ ONLARA ÇOK GÖRÜR? THY AYRICA BU BÜYÜME KONUSUNDA DAĞILDIĞINI GÖRÜP TOPARLANMALI VE UNUTTUĞU BELKİ GÖRMEZDEN GELDİĞİ ÖZEL SEKTÖRÜ AYAKTA TUTMAK ZORUNDADIR. SEKTÖR'E DEVLET ELİYLE KATKI YAPILIP YENİ MEYDANLAR AÇAN SONRA SAHİBİNE DEVREDEN ÖZEL SEKTÖR DEĞİL THY OLMALIDIR. ANADOLU'NUN JETLERİ VARDI ZATEN (ÖZEL SEKTÖR) BİRDE FISTIK YEŞİL ÇIKARDINIZ. ODA ÖZEL SEKTÖRE YAPILMIŞ BÜYÜK BİR DARBE, BÜYÜK BİR AYIPTIR!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ACABA THY AIRLINE OLARAK THY TEKNİĞE NE KADAR BAKIM GİDERİ ÖDEDİ. BAKIM GİDERİ OLMAYAN BİR ŞİRKETİN !.1 MİLYAR KAR ETMESİNDEN DOĞAL NE OLABİLİR. BELKİDE BU KAR MİKTARI AZ BİLE....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
personele hazırlanıyor pay..mesela işten atma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yakında thy nin yabancı koloni ortakları THY nin tamamını yutunca geriye ne kalacak. koloni başbakanı muradına erecek artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sermaye arttırımı ile vergiden kacmanın arasında bir mantık yoktur.. sirketin 175 olan sermayesi cok dusuk bir rakamdı zaten garantinin sermayesi 4.2milyar tldir nerdeyse garanti kadar kar eden thy nin 875 e cıkması yagmur yagarken kovayı şirketin menfaatleri icin doldurmaktır odenen sermaye sirket kalemlerine giriyor ..gecmişteki yolsuzluk yapanlar gibi birilerinin cebine degil!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
YÜZDE 400 SERMAYE ARTIMINDAN PERSONELDE PAYINA DÜŞENİ ALACAK MERAK ETME 400 KİŞİLİK LİSTE HAZIRLANDI HAYIRLI OLSUN AL SANA NE PAY BİÇERSEN BİÇ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY BU KADAR KAR PAYINI BİRAZ DA PERSONELİYLE PAYLAŞSA HİÇDE FENA OLMAYACAK .THY'Yİ THY YAPAN NEDE OLSA ÇALIŞANLARIDIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
100 üzerinde ucakla ucan bir sirketin,bir yillik kari,sermayenin 6 kati.Büyük basari.Vergi vermemek icin sermaye artirimi yapmaktadir.Aydin Dogan bu kadar kazansa idi,Türkiye rekortmeni olurdu.Amma yinede rekortmen sadece cezada olsa.Thy mali degeri sermayenin kac katinda birde bunun degerini yaptirsalarda,özellestirmede yiyecegimiz kazigin ölcüsünü bilelelim.Tekel de Et Balikta,Telekomda,simdi sirada PTT ve Milli Piyango.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
thy nin bilançosu dolayısı ile ödeyeceği kurumlar vergisi yaklaşık 10 gündür kendi sitesinde yayınlanıyor. http://84.44.113.3/download/investor_relations/mali_tablolar_tr/SPK_UFRS_Mali_Tablolar_31.12.2008.pdf

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000