16 Şubat 2013, Cumartesi 10:26:42

THY ŞERBET Mİ İKRAM EDECEK?

Türk Hava Yolları (THY) son bir hafta içinde ilk olarak yeni kıyafet kreasyonlarıyla sonrasında ise iç hatlarda business class’ta ve bazı dış hat uçuşlarından kaldırdığı içki servisiyle gündemi epey meşgul etti.
  • Ne mutlu AEROFLOT ile ucuyorum..Globally Foss ile bedava bile verseniz ucmam..Tum Rusyaya gelecekler AEROFLOT ile gelsin...Mavi gozler,beyaz geceler Aerofot ile guzel...Globally Foss'ta kayseri sucugu-serbet-iskembe corbasi dagitsin..Hatta ve hatta kabin muzigi dini muziklerden olussun :) hahah :))))
  • Oldu olacak yolculara meyan kökü şerbeti de dağıtsın.Hatta garip giyimli şerbetci sırtında kazanla , elindeki 2 kaseyi birbirine vurarak kabinde gezsin.Gönder sıradaki haberi editör kardeş .....
  • :)) :)) :)) anladınızzzz
  • Sen once isten atilanlara sahip cik! Calisma saatlerine gelene kadar yapilcak cok sey var! Sabahin 5 inde kalk isin ne! Ucmaya devam eden arkadaslarimiz arasinda bayanlarda var onlarin cokmu hosuna gidiyor gecenin bi vakti yollarda olmak!!! Ama napsinlar ekmek parasi sukret haline !!!
  • Herşeyi yasaklarlarsa.avrupalı hava yollarıda bunu çok güzel değerlendirir.ozaman avrupanın en iyi hava yolu olmayı karşıdan görürler.Ama bukadar sığ düşünceli olmadıklarını tahmin ediyorum.yoksa lufthansa. alitalia. airfrance.bayram eder.
  • THY DE ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞİYOR!!!SİZ BURADA ÇIKMIŞSINIZ ŞERBET İLE İLGİLİ HABER YAPIYORSUNUZ.YAZSANIZA KARDEŞİM THY MEMURLARI SABAHIN 05.00 INDA CADDE NASIL SERVİS BEKLİCEK DİYE???? YENİ ÇALIŞMA SAATLERİ 1 MART İTİBARİ İLE UYGULANACAK CÜMLETEN GEÇMİŞ OLSUN!!!
  • Bana cevap vermeye kalkan tuhaf yorumcu ( ! ) için bir cevabım var. Öncelikle Sn. Bekir Coşkun'un adını doğru öğren. Cockun senin kafanda yarattığın bir karton karakter olmalı. İkincisi ise sana Cumhuriyet gazetesi okumanı öneririm. Göstermelik yobazların bile Cumhuriyet gazetesi okuduklarına ben şahit oldum. Bu arada biz ulusalcıların nereye gittikleri seçim sonuçlarında belli olacak. Sen de gerçekleri idrak ederek ulusalcılara katılsan keşke.
  • Her ucusa guvenlikci ve ascinin yani sira bir de imam isteruuk... Dua ile kalkip, dua ile inelim diye... Her ucusa zemzem suyu isteruuuk... Ezan esnasinda kalkis/ inis istemezuuuk... Kaptanlarin hepsi namazli niyazli, hatta sunnetli isteruuuk...
  • Nedir bu korkularınız? İçki lafı duyunca kalksın cinsellik lafı duyunca namus diye basbas bağarın. Ama ne hikmetse kadınları cinsel obje görmek sizin işiniz onların etine bakınca sapıkca tahrik olan sizsiniz kendinizi sıka sıka nereye saldıracağınızı şaşıran sapıklar sizsiniz! Alkol almasan ne yazar kul hakkı yiyen insanları dinli dinsiz diye haşa Alla'ın yanından grlmiş gibi hiç korkmadan ayıran sizsiniz. Dünya da hangi ülke sadece din üzerine hareket edipte başarılı bir ülke oldu? İslam ülkelerinin hali ortada din kişisel bir kavramdır zaten kişisellikten çıkınca böyle insanların gözüne baka baka namazlar kılıp cebine komisyonları hortumlayanlarla dolar ülke sizin gibi saf inançlı insanların bu yönünü kullanıp oğluna gemide alırlar kızına 50bin tl maaşta verirler sizlerde agzı koka koka 2 kuruşa çalışırsınız. Mini etek modernlik değil cahil arkadaşım sana anlatmam mümkün olsa zaten olaya bu kadar sığ bakmazdın.
  • buz gıbı bır demir hindi nın yolculara ıkram edılmesının , ıckı ıcenıde ıcmeyenıde mutlu edecegıne ınanıyorum. ancak her halukarda ıckının yıne de ıkram lıstesınde bulunmasının global yours un gereklerı arasında goruyorum.

THY yetkilileri vatandaşların yoğun ilgi ve alakası üzerine değerlendirdikleri diğer kıyafetleri paylaşıp basına sızan fotoğrafların nihai seçimleri olmadığını ilan ettiler. İçki yasağıyla ilgili ise farklı bir durum yaşandı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu yasağı “İnadına içki isteyenler var” sözleriyle savundu.

Edindiğimiz bilgiye göre, uçaktaki içki ikramına çeşitli sınırlamalar getiren THY alternatif içecekler konusunun da üzerinde durmuş. THY kısa bir süre önce ikram firmasına da hizmet veren catering şirketi DO&CO’dan uçakta servis etmek üzere bir şerbet üzerinde çalışmalarını istemiş. Firmada birçok farklı üründen imal edilebilen şerbetin nasıl en uygun biçimde yapılabileceğine ilişkin araşırmalarına başlamış. Ama sonrasında yeni personel kıyafeti ve içki yasağına gelen tepkilerin ardından THY şerbet isteğini geri çekmiş. DO&CO’nun şerbet konusunda tekrar çalışmaya başlayıp başlamayacağı şimdilik belirsiz.


AVRUPA BASINI DA KONUŞUYOR

THY’nin tartışma yaratan yeni kostümleri ve bazı hatlardaki içki servisi yasağı İngiltere ve İtalyan basınına da konu oldu. İtalya’da La Repubblica ve Corriere della Sera, Türkiye’nin ulusal havayolu şirketinin İslamlaşmaya yöneldiğini ve kabin memurlarının yeni kıyafetlerinin dine göre ayarlandığını ayrıca alkol yasağının da devreye sokulduğunu yazdı. Her iki gazete geçmişte THY’nin göklerde mini etekli şık ‘Mary Quant’ stili tasarımlarla giyindiğini hatırlatarak, darbe dönemlerinden bile THY’nin Avrupa’da modern kıyafetlerle tanındığını belirtti. Artık kabin memurlarının kıyafetlerinin Osmanlıya benzetildiğine dikkat çekilerek şu ifadeler yer aldı: “Erdoğan, hosteslerin eteklerini uzattı. Laik Türkiye’de yasaklanan fes kabinlere dönecek. twitterde,  “Artık Burka bile giyerler” yorumları uçuşuyor.”

AMERİKAN DİNDAR GİBİ

İngiliz Ekonomist’te yayınlanan “Türkiye ve İslam-Kıyafet testi” başlığı ile yayımlanan haber analizde ise Dilek Hanif’in THY için tasarladığı yeni kıyafetler hakkında ‘iffetli üniformalar’ ifadesi kullanılırken, Türkiye’deki muhafazakarlaşamın İran mollalarından daha çok Amerikan tarzı bir muhafazakarlaşma olduğu vurgulandı. Economist’te yer alan ifadeler şöyle: “Türkiye’nin kültür savaşlarında yeni sınırlar. Bir yorumcu ‘Star Trek’ benzetmesinde bulunuyor. Kızgın bir başka yorumcu ‘Burka da giyselerdi bari’ diyor. Türk Hava Yolları’nın kabin görevlilerinin güya ‘iffetli üniformaları’ sosyal medyada korku ve neşeyi birlikte tetikledi.Bu durum ayrıca, Ak Parti hükümetinin altındaki ürpertici muhafazakarlık hakkında tartışmalara neden oldu. Aile değerlerinin ve aleni dindarlığın benimsenmesiyle, AK Parti modeli; İran mollarından çok Amerikan dindarlarına benziyor. Ama laikler kendilerni kuşatılmış hissediyor.” (Hürriyet)

THY ŞERBET Mİ İKRAM EDECEK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Krasnodar'dan.. ~ 11 yıl önce
Ne mutlu AEROFLOT ile ucuyorum..Globally Foss ile bedava bile verseniz ucmam..Tum Rusyaya gelecekler AEROFLOT ile gelsin...Mavi gozler,beyaz geceler Aerofot ile guzel...Globally Foss'ta kayseri sucugu-serbet-iskembe corbasi dagitsin..Hatta ve hatta kabin muzigi dini muziklerden olussun :) hahah :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ss ~ 11 yıl önce
vatan haınımısın?...o zaman başın sıkısınca o ruslar senı kurtarır:):):kurtarabılırse...
petersburg ~ 11 yıl önce
Oldu olacak yolculara meyan kökü şerbeti de dağıtsın.Hatta garip giyimli şerbetci sırtında kazanla , elindeki 2 kaseyi birbirine vurarak kabinde gezsin.Gönder sıradaki haberi editör kardeş .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dc3 ~ 11 yıl önce
:)) :)) :)) anladınızzzz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Calisma saatlerine ~ 11 yıl önce
Sen once isten atilanlara sahip cik! Calisma saatlerine gelene kadar yapilcak cok sey var! Sabahin 5 inde kalk isin ne! Ucmaya devam eden arkadaslarimiz arasinda bayanlarda var onlarin cokmu hosuna gidiyor gecenin bi vakti yollarda olmak!!! Ama napsinlar ekmek parasi sukret haline !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okuyucu ~ 11 yıl önce
Herşeyi yasaklarlarsa.avrupalı hava yollarıda bunu çok güzel değerlendirir.ozaman avrupanın en iyi hava yolu olmayı karşıdan görürler.Ama bukadar sığ düşünceli olmadıklarını tahmin ediyorum.yoksa lufthansa. alitalia. airfrance.bayram eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ŞERBETİ BIRAK ~ 11 yıl önce
THY DE ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞİYOR!!!SİZ BURADA ÇIKMIŞSINIZ ŞERBET İLE İLGİLİ HABER YAPIYORSUNUZ.YAZSANIZA KARDEŞİM THY MEMURLARI SABAHIN 05.00 INDA CADDE NASIL SERVİS BEKLİCEK DİYE???? YENİ ÇALIŞMA SAATLERİ 1 MART İTİBARİ İLE UYGULANACAK CÜMLETEN GEÇMİŞ OLSUN!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haşa'ya.... ~ 11 yıl önce
Bana cevap vermeye kalkan tuhaf yorumcu ( ! ) için bir cevabım var. Öncelikle Sn. Bekir Coşkun'un adını doğru öğren. Cockun senin kafanda yarattığın bir karton karakter olmalı. İkincisi ise sana Cumhuriyet gazetesi okumanı öneririm. Göstermelik yobazların bile Cumhuriyet gazetesi okuduklarına ben şahit oldum. Bu arada biz ulusalcıların nereye gittikleri seçim sonuçlarında belli olacak. Sen de gerçekleri idrak ederek ulusalcılara katılsan keşke.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abuzittin Abuzero ~ 11 yıl önce
Her ucusa guvenlikci ve ascinin yani sira bir de imam isteruuk... Dua ile kalkip, dua ile inelim diye... Her ucusa zemzem suyu isteruuuk... Ezan esnasinda kalkis/ inis istemezuuuk... Kaptanlarin hepsi namazli niyazli, hatta sunnetli isteruuuk...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YARASA ~ 11 yıl önce
Nedir bu korkularınız? İçki lafı duyunca kalksın cinsellik lafı duyunca namus diye basbas bağarın. Ama ne hikmetse kadınları cinsel obje görmek sizin işiniz onların etine bakınca sapıkca tahrik olan sizsiniz kendinizi sıka sıka nereye saldıracağınızı şaşıran sapıklar sizsiniz! Alkol almasan ne yazar kul hakkı yiyen insanları dinli dinsiz diye haşa Alla'ın yanından grlmiş gibi hiç korkmadan ayıran sizsiniz. Dünya da hangi ülke sadece din üzerine hareket edipte başarılı bir ülke oldu? İslam ülkelerinin hali ortada din kişisel bir kavramdır zaten kişisellikten çıkınca böyle insanların gözüne baka baka namazlar kılıp cebine komisyonları hortumlayanlarla dolar ülke sizin gibi saf inançlı insanların bu yönünü kullanıp oğluna gemide alırlar kızına 50bin tl maaşta verirler sizlerde agzı koka koka 2 kuruşa çalışırsınız. Mini etek modernlik değil cahil arkadaşım sana anlatmam mümkün olsa zaten olaya bu kadar sığ bakmazdın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erdınc durmazer ~ 11 yıl önce
buz gıbı bır demir hindi nın yolculara ıkram edılmesının , ıckı ıcenıde ıcmeyenıde mutlu edecegıne ınanıyorum. ancak her halukarda ıckının yıne de ıkram lıstesınde bulunmasının global yours un gereklerı arasında goruyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000