28 Şubat 2009, Cumartesi 14:38:43

THY ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da meydana gelen elim kazada hayatını kaybeden Kaptan Pilot Hasan Tahsin Arısan, Pilot Olcay Özgür ve Kabin Memuru Ulvi Murat Eskin son yolculuklarına uğurlandı.
  • nasıl bir zihniyetsiniz ki şehitlik tartışması yapıyorsunuz? kaptanlarımız asker kökenli yıllarca bu vatana hizmet etmişler. hasan tahsin kaptan dünyanın sayılı f4 pilotlarından. hepsi birer kahraman için kendileri dahil içinde 135 kişi var olan uçaktan çoğu kişi burnu bile kanamadan indi. kaptanlarımıza ve murat'ımıza haksızlık etmeyin de bırakın acımızı yaşayalım..
  • İNSANLARIN YAPTIKLARI İŞE,GEÇMİŞLERİNE VE MESLEKLERİNE SAYGI DUYMAK GEREKİR.NE OLDUĞU,NEREDEN GELDİĞİ ÖNEMLİ DEĞİLDİR.BU ARKADAŞLARIMIZ BU KAZADA HAYATLARINI KAYBETMİŞLERDİR.GÖREVLERİ BAŞINDA YAŞAMLARINI YİTİRMİŞLERDİR,İNSANLARI KURTARMAYA ÇALIŞMIŞLARDIR CANLARI PAHASINA. ONLAR ŞEHİTLİĞEMİ-BAŞKA YEREMİ GİTTİKLERİNİ BİLEMEZLER ELBET.BUNUN DA BİR ÖNEMİ YOK MURAT KAPTAN İÇİN..ÖNEMLİ OLAN MURAT KAPTANIN HAYATTA OLMAMASI..KEŞKE YAŞIYOR OLSAYDIDA ŞU ANA HİÇ BİR ŞEYİ OLMASAYDI.ÇOCUKLARINA-AİLESİNE YETERDİ SADECE NEFES ALIYOR OLMASI BİLE. KENDİNİ BİLMEZLERİN BAŞLATTIĞI BU TARTIŞMA ORTAMINA DAHA FAZLA PRİM VERMEYİN BEYLER...İKİ PİLOT ARKADAŞI OLAN BAR FEDAİSİ BİLE BUGÜN UZMAN KESİLİYOR.O UÇAKTA MURAT VARDI VEDE ALLAH GERİSİ BOŞ UĞRAŞMAYIN...
  • gorev basinda sehit olmus bir pilot esi olarak hepinize bassagligi ve cok sabirlar diliyorum,allah rahmet eylesin,mekanlari cennet olsun
  • Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmet etmiş veya etmekte olan her kişinin ölümünde cenaze töreni TSK tarafından düzenlenir.Gerektiğinde tören kıtası ve bando görevlendirilir. Törende Emniyet ve Düzen Tsk Unsurlarınca sağlanır.Gördüğünüz Asker personelin THY ile ,yönetimi ile veya hükümet ile hiçbir ilgisi yoktur. Ayrıca şehitlerimiz THY nin görev şehitleridir.Yataklarında ölmemişlerdir.Üniformaları ile görevleri başında uçaklarıyla sarmaş dolaş şehit olmuşlardır.Üstelik hayatlar kurtarmak çabası içinde.
  • TSK da görev yapmış ve emekli olmuş her kişi, vefat ettiğinde cenazesi Türk Bayrağına sarılır ve askeri törenle uğurlanır. Bilmeden yorumda bulunmayın.
  • Allah rahmet etsin, yeriniz cennet olsun şehitlerimiz....
  • mekanın cennet olsun arkadasım egıtımde ucusta daha ılk senemızde sevdın sevıldın keske bızı yanlız bırakmasaydın bırlıkte ucup bırlıkte gulseydık her zaman sadece kalbımızde deıl aklımızda olucaksın
  • bu cenaze törenlerinde devlet erkanını da görmek isterdim doğuda gidip iki tane abuk adamdan oy toplayacağım diye yırtınacağına gelipte evlatlarını,askerlerini uğurlamalarını isterdik doğrusu.
  • T.H.Y CENAZELERİNDE DÜŞÜNDÜREN BİRİNCİ KONU ŞEHİTLİK MERTEBESİDİR.BU ÖYLE KOLAY ALINIP SATILAN BİR OLGU DEĞİLDİR.VATAN-MİLLET UĞRUNA GÖREVİ BAŞINDA ÖLENLER ŞEHİT OLMUYORMUYDU YILLARCA?BU İNSANLARI ŞEHİTLİĞE DEFNETMEK DAHADA GRUR VERECEKTİR AİLELERİNE KUŞKUSUZ.AMA SORU İŞARETİ KALACAKTIR HEP.HEPSİNE ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUZ MEKANLARI CENNET OLSUN NUR İÇİNDE UYUSUNLAR SON AMA GERÇEK YOLCULUKLARINDA.GERÇEK HAYATLA ŞİMDİ BULUŞTULAR.BU FANİ DÜNYA-YALAN HAYAT BİTTİ ONLAR İÇİN. CENAZE TÖRENİNDEKİ HAVA ASKERLERİN-YADA TÖREN KITASININ ORDA OLMASI DAHADA İLGİNÇTİR.ŞİMDİ T.H.Y DIŞINDA HERHANGİ BİR HAVAYOLU ŞİRKETİMİZDE BU OLAY YAŞANSAYDI(WORLFOCUS DA OLDUĞU GİBİ)BU TÖREN KITASI ORDA OLACAKMIYDI.YOKSA ASKERLİK DEVAMMI EDİYOR BU RESİM NEYİN KANITI?
  • ölenlere Allahtan rahmet dilerken geride kalanlara ve thy ailesine başsağlıgı diliyorum

Türk Hava Yolları'nın TK1951 sefer sayılı B737-800 tipi yolcu uçağı Schiphol Havalimanı'na iniş sırasında kırıma uğramış ve 3'ü pilot 1'i kabin memuru olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetmişti. Meydana gelen elim kazada hayatını kaybeden THY mürettabatı için bugün Genel Müdürlük binası önünde çok sayıda kişinin katıldığı bir cenaze töreni düzenlendi.

THY Genel Müdürlük binası önünde düzenlenen törenin ardından Yardımcı pilot Murat Sezer'in cenazesi memleketi Gemlik'e gönderilirken, Kaptan Pilot Hasan Tahsin Arısan, Pilot Olcay Özgür ile Kabin Memuru  Ulvi Murat Eskin Ataköy 5. Kısım Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı THY Şehitliği'nde toprağa verildi.

Kaptan Pilot Hasan Tahsin Arısan, Pilot Olcay Özgür ve Kabin Memuru Ulvi Murat Eskin için Ataköy 5. Kısım Camii'nde kılınan cenaze namazına başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, TASSA Genel Başkanı İzzet Levi ve THY üst düzey yöneticileri olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

Kılınan cenaze namazlarının ardından Edirnekapı THY Şehitliği'ne götürülen cenazelerin ardından gözyaşları sel olup aktı.

İşte cenazeden görüntüler:

Cenaze

Cenaze

Cenaze

Cenaze

Cenaze

Cenaze

Cenaze

Cenaze

THY ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Misafir ~ 15 yıl önce
nasıl bir zihniyetsiniz ki şehitlik tartışması yapıyorsunuz? kaptanlarımız asker kökenli yıllarca bu vatana hizmet etmişler. hasan tahsin kaptan dünyanın sayılı f4 pilotlarından. hepsi birer kahraman için kendileri dahil içinde 135 kişi var olan uçaktan çoğu kişi burnu bile kanamadan indi. kaptanlarımıza ve murat'ımıza haksızlık etmeyin de bırakın acımızı yaşayalım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İNSANLARIN YAPTIKLARI İŞE,GEÇMİŞLERİNE VE MESLEKLERİNE SAYGI DUYMAK GEREKİR.NE OLDUĞU,NEREDEN GELDİĞİ ÖNEMLİ DEĞİLDİR.BU ARKADAŞLARIMIZ BU KAZADA HAYATLARINI KAYBETMİŞLERDİR.GÖREVLERİ BAŞINDA YAŞAMLARINI YİTİRMİŞLERDİR,İNSANLARI KURTARMAYA ÇALIŞMIŞLARDIR CANLARI PAHASINA. ONLAR ŞEHİTLİĞEMİ-BAŞKA YEREMİ GİTTİKLERİNİ BİLEMEZLER ELBET.BUNUN DA BİR ÖNEMİ YOK MURAT KAPTAN İÇİN..ÖNEMLİ OLAN MURAT KAPTANIN HAYATTA OLMAMASI..KEŞKE YAŞIYOR OLSAYDIDA ŞU ANA HİÇ BİR ŞEYİ OLMASAYDI.ÇOCUKLARINA-AİLESİNE YETERDİ SADECE NEFES ALIYOR OLMASI BİLE. KENDİNİ BİLMEZLERİN BAŞLATTIĞI BU TARTIŞMA ORTAMINA DAHA FAZLA PRİM VERMEYİN BEYLER...İKİ PİLOT ARKADAŞI OLAN BAR FEDAİSİ BİLE BUGÜN UZMAN KESİLİYOR.O UÇAKTA MURAT VARDI VEDE ALLAH GERİSİ BOŞ UĞRAŞMAYIN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
gorev basinda sehit olmus bir pilot esi olarak hepinize bassagligi ve cok sabirlar diliyorum,allah rahmet eylesin,mekanlari cennet olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmet etmiş veya etmekte olan her kişinin ölümünde cenaze töreni TSK tarafından düzenlenir.Gerektiğinde tören kıtası ve bando görevlendirilir. Törende Emniyet ve Düzen Tsk Unsurlarınca sağlanır.Gördüğünüz Asker personelin THY ile ,yönetimi ile veya hükümet ile hiçbir ilgisi yoktur. Ayrıca şehitlerimiz THY nin görev şehitleridir.Yataklarında ölmemişlerdir.Üniformaları ile görevleri başında uçaklarıyla sarmaş dolaş şehit olmuşlardır.Üstelik hayatlar kurtarmak çabası içinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
TSK da görev yapmış ve emekli olmuş her kişi, vefat ettiğinde cenazesi Türk Bayrağına sarılır ve askeri törenle uğurlanır. Bilmeden yorumda bulunmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Allah rahmet etsin, yeriniz cennet olsun şehitlerimiz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
mekanın cennet olsun arkadasım egıtımde ucusta daha ılk senemızde sevdın sevıldın keske bızı yanlız bırakmasaydın bırlıkte ucup bırlıkte gulseydık her zaman sadece kalbımızde deıl aklımızda olucaksın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu cenaze törenlerinde devlet erkanını da görmek isterdim doğuda gidip iki tane abuk adamdan oy toplayacağım diye yırtınacağına gelipte evlatlarını,askerlerini uğurlamalarını isterdik doğrusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
T.H.Y CENAZELERİNDE DÜŞÜNDÜREN BİRİNCİ KONU ŞEHİTLİK MERTEBESİDİR.BU ÖYLE KOLAY ALINIP SATILAN BİR OLGU DEĞİLDİR.VATAN-MİLLET UĞRUNA GÖREVİ BAŞINDA ÖLENLER ŞEHİT OLMUYORMUYDU YILLARCA?BU İNSANLARI ŞEHİTLİĞE DEFNETMEK DAHADA GRUR VERECEKTİR AİLELERİNE KUŞKUSUZ.AMA SORU İŞARETİ KALACAKTIR HEP.HEPSİNE ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUZ MEKANLARI CENNET OLSUN NUR İÇİNDE UYUSUNLAR SON AMA GERÇEK YOLCULUKLARINDA.GERÇEK HAYATLA ŞİMDİ BULUŞTULAR.BU FANİ DÜNYA-YALAN HAYAT BİTTİ ONLAR İÇİN. CENAZE TÖRENİNDEKİ HAVA ASKERLERİN-YADA TÖREN KITASININ ORDA OLMASI DAHADA İLGİNÇTİR.ŞİMDİ T.H.Y DIŞINDA HERHANGİ BİR HAVAYOLU ŞİRKETİMİZDE BU OLAY YAŞANSAYDI(WORLFOCUS DA OLDUĞU GİBİ)BU TÖREN KITASI ORDA OLACAKMIYDI.YOKSA ASKERLİK DEVAMMI EDİYOR BU RESİM NEYİN KANITI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ölenlere Allahtan rahmet dilerken geride kalanlara ve thy ailesine başsağlıgı diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000