25 Şubat 2011, Cuma 13:50:30

THY ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

Bugün Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Amsterdam seferi sırasında meydana gelen kazanın ikinci yıldönümü...
  • Benim dayım düşen THY uçağındaydı,çok şükür dayım kurtuldu ama uçaktan kendini dışarı çıkarttıktan sonra bi bakmış pilotlar içeride mahsur kalmışlar dayım uçağın dışından koşarak gitmiş kokpit camına ancak hiçbir şekilde cam ne kırılıyormuş ne de yerinden oynuyormuş.Maalesef pilotlarımız hayatlarını orada kaybedip şehit olmuşlardır.Bu dinen veya kanunen şehit sayılmayabilir ama pilotlarımız görevlerini yaparken vefat etmişlerdir.Bu yüzden pilotlarımız TÜRK HAVACILIĞI ŞEHİTLERİDİR.Tabiki vatanı korurken şehit düşen askerimize saygımız sonsuz.Şehit askerlerimizden Allah razı olsun onlar sayesinde güvenli bir Türkiye'de yaşıyoruz,tüm askerlerimizle saygılar burdan.
  • TALPA bu yönetimle tüm manevi değerlerden uzaklaştı.Oysa bu kazada en çok onlar çaba göstermişti şehitleri korumak için daha önce.TALPA yedekleri çağırın demiş bir dostumuz çağıramaz çünkü asillerin istifasından çağıracak yedek kalmadı ki.M.G kanat gibi TALPA nın yolunu bilmeyenler şimdi yönetimdeler.Yazık.Bazen erken genel kurula gitmek gururluluktur.
  • Talpa her zaman olduğu gibi uyumuş, çünkü herkes kendi sevdasında ve dalgasında. Daha önceki başkanlar ve ekibi bu konularda hassastılar, iyi takip ederlerdi. Bu tür işleri takip eden elemanları vardı. O da bu yönetimin ilk icraatı olarak işine son verilenlerdendi. Yerini dolduramayınca da Talpa uyudu. İnşallah seneye uyumazlar. Hava İş Kanununda uyumazlar.
  • Önce bir oku ! Kim şehir kim ölü Allah bilir demiş adam değil mi ? Hala ne yazıp çiziyorsun ? Çok iyi bildiğini anladık tamam, en büyük sensin, hatta imam-ı azamsın...
  • GERÇEH ŞEHİTLERİN TABUTUNUN ÜZERİNE TÜRK BAYRAĞI ÖRTÜLÜR, KANUNDA VARDIR. DİĞERLERİNE ÖRTERSENİZ HAKKINIZDA SORUSTURMA AÇILIR ! YASAKTIR ! Arkadaşım suda boğulma ve yanmada şehitliğin başka bir mertebesi ama gerçek şehit gibi değildir ! Gerçek şehitler yıkanmadan kefenlenmeden gömülürler ve ALLAH katında diridirler... Ayrıca şehit olmanın hükümlerinde biriside Müslüman olmaktır... Uçak kazasında ölenler ''Savaş Şehitleri'' gibi değildir... Ancak ahirette şehit muamelesi görürler... Ayrıca suda boğulma meselesine gelince sana Üniversite yıllarımdan bir örnek vereyim: Yurttan arkadaşımın arkadaşı içkiyi içti kör kütük denize girdi ve boğuldu. Buyur burdan yak bu nedir ??? NE ŞEHİT NE GAZİ..... Savaş şehitleri ile normal şehitleri farklıd
  • Zulümle ölenler de Hakk Teala katında şehit sayılır. Örnek boğulma-yanma. O yolcular ve pilotlar da Allah biliyor ya müthiş bir korku, acı ve panik içinde, insana çok zor gelen zulüm hükmündeki şartlar altında hayatlarını kaybettiler. Şehit kim, ölü kim onu Allah bilir. Kula ise Hz. Peygamber Efendimiz' in (SAV) emir buyurduğu onları hayırla anmak düşer. Sizin atıp tutmalarınız bu gerçekleri değiştirmez. Birbirinize, yani yaşayanlara saygınız yoksa bari ölülerinize saygınız olsun!
  • TALPA'dan kimsenin anma törenine gelmemesi herhalde bir ihmal sonucudur. Ama olmazki hocalarım, yönetimde kaç kişisiniz? Bir program yapamıyor musunuz? Hepinizin uçuşu vardı da gelemediniz diyelim. Bir çiçek de göndermediniz mi? Dernek çalışanlarından bir veya bir kaç kişiyi de göndermez miydiniz? Yapmayın lütfen. Yapamıyorsanız, yorulduysanız çağırın yedeklerinizi göreve. Daha da olmuyorsa eski yöneticilerden bu işleri çok iyi yapanları çağırın. Ama Pilotlar Günü eğlencenizde tam kadro orada olursunuz.
  • melek oldunuz siz arkadaşlarım yanlış karardı yada uçak bozuktu neyse işte geçti gitti allah size huzur versin sevilmeye devam ediyorsunuz şimdi işte gerçekten İYİ UÇUŞLAR MUTLULUĞA DOĞRU..........BS
  • şehitlik mertebesiyle kesinlikle bu olayın alakası yok..bunuda reklam amaçlı kullanmak son derece yanlış...açıp şehidin ne olduğunu bir zahmet okuyuverin...hayatını kaybedenlere rahmet yakınlarına sabır dileyi yeterli
  • sen elçimisin arkadaşım neye dayanarak bu yorumu yaptın çok biliyosun güya ama görevi başında rahmete kavuşan herkese şehit denir ve allah katındada böledir aç biraz kutsal kitabı oku boşa sallama..

25 Şubat 2009 tarihinde İstanbul-Amsterdam seferini yaparken kırıma uğrayan TK1951 sefer sayılı Tekirdağ isimli uçakta hayatını kaybedenler bugün Edirnekapı'daki THY Şehitliği'nde anıldı.

Kazada hayatını kaybeden Kaptan Pilot Hasan Tahsin Arısan, Pilot Olgay Özgür ve Kabin Memuru Ulvi Murat Eskin'in aileleri ile çalışma arkadaşları sabahın erken saatlerinde THY Şehitliği'ne gelerek kaybettikleri yakınlarını andı.

Sabah saat 09:00'da başlayan anma törenine THY Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Asaf Bora, THY Kabin Hizmetleri Başkanı Emine Lim, TASSA Başkanı İzzet Levi'nin yanı sıra Amsterdam kazasından yaralı olarak kurtulan KAbin Memuru Perihan Özden ile bazı THY personeli katıldı. THY Şehitleri için kabir başında dua okutuldu, mezarlara karanfil bırakıldı. TASSA çelenk gönderirken, Pilotlar Derneği TALPA anma törenine katılmadı.

Öte yandan AirportHaber'in edindiği bilgiye göre, kazanın meydana geldiği dönemde THY Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunan Candan Karlıtekin'in de THY Şehitliği'ni ziyaret edeceği öğrenildi.









©AirportHaber.com

THY ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

THY A-333 Kaptan Pilot Efe K. ~ 6 yıl önce
Benim dayım düşen THY uçağındaydı,çok şükür dayım kurtuldu ama uçaktan kendini dışarı çıkarttıktan sonra bi bakmış pilotlar içeride mahsur kalmışlar dayım uçağın dışından koşarak gitmiş kokpit camına ancak hiçbir şekilde cam ne kırılıyormuş ne de yerinden oynuyormuş.Maalesef pilotlarımız hayatlarını orada kaybedip şehit olmuşlardır.Bu dinen veya kanunen şehit sayılmayabilir ama pilotlarımız görevlerini yaparken vefat etmişlerdir.Bu yüzden pilotlarımız TÜRK HAVACILIĞI ŞEHİTLERİDİR.Tabiki vatanı korurken şehit düşen askerimize saygımız sonsuz.Şehit askerlerimizden Allah razı olsun onlar sayesinde güvenli bir Türkiye'de yaşıyoruz,tüm askerlerimizle saygılar burdan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TALPA bu yönetimle tüm manevi değerlerden uzaklaştı.Oysa bu kazada en çok onlar çaba göstermişti şehitleri korumak için daha önce.TALPA yedekleri çağırın demiş bir dostumuz çağıramaz çünkü asillerin istifasından çağıracak yedek kalmadı ki.M.G kanat gibi TALPA nın yolunu bilmeyenler şimdi yönetimdeler.Yazık.Bazen erken genel kurula gitmek gururluluktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Talpa her zaman olduğu gibi uyumuş, çünkü herkes kendi sevdasında ve dalgasında. Daha önceki başkanlar ve ekibi bu konularda hassastılar, iyi takip ederlerdi. Bu tür işleri takip eden elemanları vardı. O da bu yönetimin ilk icraatı olarak işine son verilenlerdendi. Yerini dolduramayınca da Talpa uyudu. İnşallah seneye uyumazlar. Hava İş Kanununda uyumazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Önce bir oku ! Kim şehir kim ölü Allah bilir demiş adam değil mi ? Hala ne yazıp çiziyorsun ? Çok iyi bildiğini anladık tamam, en büyük sensin, hatta imam-ı azamsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
GERÇEH ŞEHİTLERİN TABUTUNUN ÜZERİNE TÜRK BAYRAĞI ÖRTÜLÜR, KANUNDA VARDIR. DİĞERLERİNE ÖRTERSENİZ HAKKINIZDA SORUSTURMA AÇILIR ! YASAKTIR ! Arkadaşım suda boğulma ve yanmada şehitliğin başka bir mertebesi ama gerçek şehit gibi değildir ! Gerçek şehitler yıkanmadan kefenlenmeden gömülürler ve ALLAH katında diridirler... Ayrıca şehit olmanın hükümlerinde biriside Müslüman olmaktır... Uçak kazasında ölenler ''Savaş Şehitleri'' gibi değildir... Ancak ahirette şehit muamelesi görürler... Ayrıca suda boğulma meselesine gelince sana Üniversite yıllarımdan bir örnek vereyim: Yurttan arkadaşımın arkadaşı içkiyi içti kör kütük denize girdi ve boğuldu. Buyur burdan yak bu nedir ??? NE ŞEHİT NE GAZİ..... Savaş şehitleri ile normal şehitleri farklıd

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Zulümle ölenler de Hakk Teala katında şehit sayılır. Örnek boğulma-yanma. O yolcular ve pilotlar da Allah biliyor ya müthiş bir korku, acı ve panik içinde, insana çok zor gelen zulüm hükmündeki şartlar altında hayatlarını kaybettiler. Şehit kim, ölü kim onu Allah bilir. Kula ise Hz. Peygamber Efendimiz' in (SAV) emir buyurduğu onları hayırla anmak düşer. Sizin atıp tutmalarınız bu gerçekleri değiştirmez. Birbirinize, yani yaşayanlara saygınız yoksa bari ölülerinize saygınız olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TALPA'dan kimsenin anma törenine gelmemesi herhalde bir ihmal sonucudur. Ama olmazki hocalarım, yönetimde kaç kişisiniz? Bir program yapamıyor musunuz? Hepinizin uçuşu vardı da gelemediniz diyelim. Bir çiçek de göndermediniz mi? Dernek çalışanlarından bir veya bir kaç kişiyi de göndermez miydiniz? Yapmayın lütfen. Yapamıyorsanız, yorulduysanız çağırın yedeklerinizi göreve. Daha da olmuyorsa eski yöneticilerden bu işleri çok iyi yapanları çağırın. Ama Pilotlar Günü eğlencenizde tam kadro orada olursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
melek oldunuz siz arkadaşlarım yanlış karardı yada uçak bozuktu neyse işte geçti gitti allah size huzur versin sevilmeye devam ediyorsunuz şimdi işte gerçekten İYİ UÇUŞLAR MUTLULUĞA DOĞRU..........BS

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şehitlik mertebesiyle kesinlikle bu olayın alakası yok..bunuda reklam amaçlı kullanmak son derece yanlış...açıp şehidin ne olduğunu bir zahmet okuyuverin...hayatını kaybedenlere rahmet yakınlarına sabır dileyi yeterli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sen elçimisin arkadaşım neye dayanarak bu yorumu yaptın çok biliyosun güya ama görevi başında rahmete kavuşan herkese şehit denir ve allah katındada böledir aç biraz kutsal kitabı oku boşa sallama..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000