19 Mart 2009, Perşembe 08:50:12

THY sefer düzenliyor, ihracat rekora koşuyor

Petrofer Endüstriyel Yağlar Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, Türkiye'nin Afrika kıtasına yaptığı ihracatın son yıllarda artış gösterdiğini belirterek ihracatın 2 milyar dolardan bugün 12 milyar dolara yükseldiğini kaydetti. Bu artışta THY'nin katkısına dikkat çekti.
  • soykırıma destek ne kadar doğru sudanda
  • Ürettigini pazarlama degilmidir.Sadece Avrupa fuarlarina boy göstermek yerine baska pazarlarda aramak lazimdir.Herseyi Devletten beklemek dogrumudur?Sivil Toplum Kuruluslarinin görevi sadece Iktidari elestirmek olamamlidir.Yönlendirmek,öneri götürmekde görevlerinin basinda gelir.Her hususta bu olmalidir.Alttan üstte bir bilgi aktarilmazsa,üstteki azinlik,noksanliklari tam anlamiyla göremez.Sikinitiyi ve tantanayi halkla alttaki yöneticiler yasamaktadir.Yanlislarinda farkina onlar varir,AMMA CESARET BULUPTA BUNU ÜSTÜNE SÖYLEYEBILIYORMU?Sorun burada bu benim yasamimda ki görüslerim.

Türk Hava Yolları'nın Kuzey Afrika ülkelerine sefer koymasının büyük etkisi olduğunu belirten Taşkın, "Bu durum bize yeni iş yapma olanakları sağlıyor. Çünkü 3 gün de gidip 3 günde gelinen bir yerle iş yapılmaz. İkincisi, bu fırsatı gören Dışişleri Bakanlığı Afrika kıtasındaki 12 büyükelçilik sayısını 25'e çıkartmaya hazırlanıyor. Bu şekilde büyükelçi ve ticari ateşlerimiz sayesinde kıtayla olan ticaretimiz biraz daha artacak" dedi.

1999 yılında bir uçak dolusu insanı Sudan'a götürdüklerini anlatan Taşkın, o dönemde uçaktakilerin yarısının "kardeşim niye getirdiniz bizi, burada bir şey yok ya" diye dert yandığını belirterek, "Bizde zaten bir şey olmadığı için bu insanları oraya götürmüştük. Sudan, o gün 1'se bugün 10 oldu O dönemde Sudan'ı küçümsemeyip gidenler bugün orada ciddi işler yaptılar. Önemli olan bakış açısı. Kimi der ki ‘kimse de ayakkabı yok, kimisi de derki iyi ki getirdin kimse de ayakkabı yok.' Bu bir yaklaşım meselesi" diye konuştu.

THY sefer düzenliyor, ihracat rekora koşuyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
soykırıma destek ne kadar doğru sudanda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ürettigini pazarlama degilmidir.Sadece Avrupa fuarlarina boy göstermek yerine baska pazarlarda aramak lazimdir.Herseyi Devletten beklemek dogrumudur?Sivil Toplum Kuruluslarinin görevi sadece Iktidari elestirmek olamamlidir.Yönlendirmek,öneri götürmekde görevlerinin basinda gelir.Her hususta bu olmalidir.Alttan üstte bir bilgi aktarilmazsa,üstteki azinlik,noksanliklari tam anlamiyla göremez.Sikinitiyi ve tantanayi halkla alttaki yöneticiler yasamaktadir.Yanlislarinda farkina onlar varir,AMMA CESARET BULUPTA BUNU ÜSTÜNE SÖYLEYEBILIYORMU?Sorun burada bu benim yasamimda ki görüslerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000