27 Nisan 2011, Çarşamba 08:57:39

"THY SAYESİNDE TURİST SAYISI ARTTI"

THY’nin Boeing 777 uçaklarla Sao Paulo’ya olan direk uçuşlarını haftada 4’e çıkarması Brezilya pazarından gelen turist sayısının artmasına yol açtı.
  • THY'nin işi zor... İlk çeyrekte doluluk oranı kesat... THY, hattı kurtarmanın yolu olarak Buenos Aires'e zıplamayı düşünüyor. Brezilyanın düzenleyeceği olimpiyat ve futbol şampiyonasına kadar hattı zararsız idare etmek lazım. Koskoca B777-300ER koyup amortismanını bile çıkartamamak büyük bir kayıp olur. Hat günlük frekansa kadar çıkacak kadar potansiyel kazanırsa, hat kurtulur. Aksi halde yolcular Emirates, Qatar Airlines ve diğer Avrupalı taşıyıcıları tercih eder... THY, bazı rakiplerine geri adım attırmalı.
  • IST-GRU ucan ucaklari Buenos Aires'e yolluyarak, IST-GRU-EZE-GRU-IST yapilmak isteniyor anladigim kadari ile. Mumkun mu? GRU'da yerde 5 saat bekleyen ucak 1700km uzaktaki EZE ye gidip gelebilirmi? Hemde tam aksamustu trafiginde. Bu isin rotari var, hava kosullari var, ucaktaki arizalar var. Kazara ucak Buenos Aires'te ariza yapti. Al basina belayi.
  • Cok onemli bir nokta. Bence oraya direk ucus olmali ve bunu mumkunse 2012 ocak - subati baslatmalilar. Sao Paolo'da yaptiklari gibi baslangicta 4-5 aylik bir promosyon co iyi bir giris olur pazara.
  • İkisi de ayni değil mi? Acaba Şili ve Arjantin mi demek istendi? ya da Rio de Janeiro ve Buenos Aires mi kastedildi?
  • ZARAR YAZAR AMA SAMBA VAR GUZEL GORMEK LAZIM HEP KAR EDILMEZ
  • 1 kişi gelse turist sayısı arttı mantığı
  • Pardon hocam ama 3 aylik THY istatistiklerine baktigimizda en dusuk load factor olan hat Sao Paolo hatti, yuzde 40 gibi dusuk bir doluluk oranini sahip. Turist sayisi nasil artmis anlamadim, Brezilyadan baska havayolu mu var Turkiyeye ucan

Uçuşlarını haftada 7 güne çıkarmayı planlayan THY, Arjantin ve Buenos Aires’e bağlantılı uçuşlar yapacak. Böylece Brezilya’dan 100 bine yakın turist bekleniyor. 

Brezilya turistler, İstanbul, Kapadokya, İzmir’e yoğun ilgi gösteriyor. Türk Hava Yolları’nın (THY), Brezilya uçuş seferlerindeki artışına paralel olarak, Brezilya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısında artış yaşanıyor. Brezilya’dan Türkiye’ye, bu yıl 100 bin turistin gelmesi bekleniyor.

100 bin Brezilyalı turist, bu yıl Türkiye’ye gelecek

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), ilk kez 24 ile 25 Mart 2011 tarihleri arasında, Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde 35. kez düzenlenen BRAZTOA 2011 Turizm Fuarı’na katıldı. Fuarın ardından bir bülten yayınlayan TUROB, Brezilya’dan Türkiye’ye gelen turistlerin her yıl arttığına dikkat çekti.

TUROB’un hazırladığı verilere göre, bir önceki yıla göre yüzde 21’lik artışla 2010 yılında 65 bin 246 Brezilyalının ziyaret ettiği Türkiye’yi 2011 yılında 100 bin kişi ziyaret etmesi bekleniyor. Türk Hava Yolları’nın Sao Paulo’ya olan direk uçuşlarını haftada 4’e çıkarması ve Boeing 777 uçakları ile kapasitesini yüzde 65 artırması gelen turist sayısında artışa neden olacak. THY uçuşlarını 7 güne çıkarmayı ve bu yolla Arjantin ve Buenos Aires’e bağlantılı uçuşlar yapmayı planlıyor.

"THY SAYESİNDE TURİST SAYISI ARTTI"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
THY'nin işi zor... İlk çeyrekte doluluk oranı kesat... THY, hattı kurtarmanın yolu olarak Buenos Aires'e zıplamayı düşünüyor. Brezilyanın düzenleyeceği olimpiyat ve futbol şampiyonasına kadar hattı zararsız idare etmek lazım. Koskoca B777-300ER koyup amortismanını bile çıkartamamak büyük bir kayıp olur. Hat günlük frekansa kadar çıkacak kadar potansiyel kazanırsa, hat kurtulur. Aksi halde yolcular Emirates, Qatar Airlines ve diğer Avrupalı taşıyıcıları tercih eder... THY, bazı rakiplerine geri adım attırmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
IST-GRU ucan ucaklari Buenos Aires'e yolluyarak, IST-GRU-EZE-GRU-IST yapilmak isteniyor anladigim kadari ile. Mumkun mu? GRU'da yerde 5 saat bekleyen ucak 1700km uzaktaki EZE ye gidip gelebilirmi? Hemde tam aksamustu trafiginde. Bu isin rotari var, hava kosullari var, ucaktaki arizalar var. Kazara ucak Buenos Aires'te ariza yapti. Al basina belayi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Cok onemli bir nokta. Bence oraya direk ucus olmali ve bunu mumkunse 2012 ocak - subati baslatmalilar. Sao Paolo'da yaptiklari gibi baslangicta 4-5 aylik bir promosyon co iyi bir giris olur pazara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İkisi de ayni değil mi? Acaba Şili ve Arjantin mi demek istendi? ya da Rio de Janeiro ve Buenos Aires mi kastedildi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ZARAR YAZAR AMA SAMBA VAR GUZEL GORMEK LAZIM HEP KAR EDILMEZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1 kişi gelse turist sayısı arttı mantığı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pardon hocam ama 3 aylik THY istatistiklerine baktigimizda en dusuk load factor olan hat Sao Paolo hatti, yuzde 40 gibi dusuk bir doluluk oranini sahip. Turist sayisi nasil artmis anlamadim, Brezilyadan baska havayolu mu var Turkiyeye ucan

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000