09 Şubat 2013, Cumartesi 11:21:20

THY SAYESİNDE KOMPLEKSİ YOK OLDU

Sabah Gazetesi yazarlarından Hıncal Uluç, Türk Hava Yolları'na yaptığı ziyareti köşesine taşıdı. Uluç, ziyareti sonrası 50 yıllık kompleksinden kurtulduğunu ifade ediyor. İşte o yazı...
  • benim de thy nin değerli yöneticileri sayesinde deve kesenlere karşı kompleksim yok oldu!!!
  • benim de thy nin değerli yöneticileri sayesinde deve kesenlere karşı kompleksim yok oldu!!!
  • Yağ çekin bakalım, belki sizi de alırlar aralarına da siz de pastadan pay kaparsınız. Umut züğürdün ekmeği.
  • bir insanın milli havayolunu beğenip, görüşlerini dile getirmesi suçmu? yani sizin takdirinizi kazanması için illa thy'ye bel altı vurmasımı gerekir?
  • Bir havayolunun en onemli ozelligi, ikramin kalitesi ve yolculara sunumu mudur yoksa basta ucus emniyeti ,ucus guvenligi ve teknik bakim'a verdigi onem midir? Ucus guvenliginde son siralara kadar dusen THY'ni bu denli abuk bir sekilde ovunce ''ustunde gunes batmayan'' sirketi yuceltmis zannedenler buyuk bir yanilgi icindedirler..THY teknigi ozellestirmis , ucuza teknisyen calistirmak icin elinden ne geliyorsa yapmis, zaman ve calisandan tasarruf icin normalde en az 2 saat bekleme suresi ve teknik kontrol un yapilmasi gereken ucaklarda bu sureyi 45 dakikaya kadar dusurmustur!!! THY, bunlarin haricinde calisanlarina da kesinlikle deger vermemektedir..Calisan egitimlerinin kalitesi de soru isaretleri doludur..Ayrica THY'de, AKP donemi ile beraber torpil,hak yeme,adaletsizliklerin tavan yapmasi,tecrubeli,bilgili calisanlari kendi yandaslarina yer acmak icin isten cikarmasi veya terfi ettirmemesi de calisanlarin is aidiyetini sifira indirmis ve is barisini da mahvetmistir.. Iste THY budur
  • HINCAL ÖMRÜNÜN SONUNA KADAR ARTIK BEDAVA C CLASS UÇAR KESİN :)) YOLUNU GÜZEL YAPMIŞ,TEBRİKLER HINCAL ULUÇ..ÇOK 'KARAKTERLİ' BİR YAZI OLMUŞ..
  • Bu gibi çift kişilik sahibi insanlara yer ver meyin toplumumuzu ve TÜRKİYE'YE zarar veriyorlar.Çikarları neyse o!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • "Körlerle sağırlar birbirini ağırlar" a dönmüş bu tanıtım. Ali Genç ve Hıncal uluç:) İkiside çok iyi anlar yemek içmekten. Hee havacılıkmı o neydi ya:)
  • KAÇ BİLETE YAZDIN BU YAZIYI HINCAL?
  • kendi sülalesinden biri çıkmışta ülkeye birşey vermiş? bırakalım bu işleri...aşağılık kompleksi zaten psikolojik problemleri olanlarda olur...kontrole gitsin ücretide benden...yurtdışındaki havayollarına bakacağına yurtdışındaki köşe yazarlarına baksa daha ii olur...neler yazıyorlar? nelerle ilgileniyorlar...nekadar takipçileri var...neyse diğer habere geçelim..!

BİR GURUR GÜNÜ YAŞADIM Kİ...

Frankfurt'a giderdim. Cüneyt Ağabey, Lufthansa'nın PR Danışmanıydı.. Ben de Delta'nın PR Müdürü..

Durmadan gazeteci davet ederlerdi Türkiye'den.. Bir defa Frankfurt Hava Limanı, Avrupa'nın en büyüğü olarak yeniden yapılıyordu. Onun gelişmelerini izletmek istiyorlardı. Bir yandan da Lufthansa'yı tanıtmak. Her ekiple de beni yollardı Cüneyt Ağabey, rehberlik edeyim diye..

Lufthansa'nın eğitim yerlerini gezmek resmen aşağılık kompleksi verirdi bana.. Pilot eğitimleri bir efsaneydi..

Frankfurt'ta bilgisayar ve smülatörle temel eğitim.. Bremen'de en küçük uçaklarla ilk uçuşlar.. Amerika Phoenix'te büyük uçaklara geçiş..

Zamanın THY Genel Müdürü Agasi Şen, nur içinde yatsın "En büyük hayalim bir THY Yüksek Okulu kurmak" derdi.. "Kendi pilotlarımızı ve kendi hosteslerimizi kendimiz yetiştirmeliyiz. Pilotları Hava Kuvvetlerinden ayartmaktan vazgeçmeliyiz.."

Pilot yetiştirmek hayaldi benim için, hele o dediğim Frankfurt, Bremen ve Phoenix turunu yapıp, orada kullanılan teknolojiyi yakından gördükten sonra..

Ama Frankfurt'un hemen orda Darmstad'daki Hostes Okulunu görünce resmen aşağılık kompleksine kapıldım..
"Yahu bunu niye yapamıyoruz ki" diye..

Dediğim yıllar, 60'lıların sonları.. Yani nerdeyse 50 yıllık bu kompleksten çarşamba günü kurtuldum.

THY Basın Danışmanı Dr. Ali Genç dostum beni yemeğe davet etti..

"Bir şartla" dedim.. "Sizin orda yiyeceğiz.."

Gittim ki, Ali, THY ikram servislerini yapan Do&Co'nun bir numarası Atilla Doğudan ve THY'nin aylık SkyLife Dergisi adına da Serdar Turan orda..

Doktor "Önce şu içinde bulunduğumuz binayı gezelim mi" dedi..

"Olur" dedim. "Daha çok acıkırız, daha çok zarara girersin.."

Bir uzun koridor.. Sağımız perdelerle ayrılmış.. Perdenin arkasında model model uçaklar sıralanmış.. Yani bire bir uçağın içinin modelini yapmışlar. Uçak kabininde ne varsa, en ufak düğmeye kadar, orda hazır..

"Burası hostes eğitim yeri" dedi, Atilla.. Servis nasıl yapılır, yolculara nasıl davranılır, hepsi öğretiliyor.."

İçerde adaylar ve hocaları.. Her kabin bir dershane.. Her kabinin önünde iki ekran.. Biri eğitim için.. Bilgisayardan bilgiler. Ötekiler canlı kayıt.. Adaylar ayni anda kendilerini ve arkadaşlarını izliyorlar, doğruları, yanlışları görüyorlar..
Gördüklerim eğitimin sadece bir bölümü ama beni yarım asırlık kompleksimden kurtarmaya yetti..

Almanların da önüne geçmişiz..

Ali, "Şimdi biz pek çok yabancı hava yoluna eğitim desteği veriyoruz" dedi..

Sonra sofraya oturduk. Do&Co'nun hazırladığı enfes bir öğlen yemeği yedik.. Hepsi uçaklarda ikram edilenlerden oluşan..

Atilla o çatı altında 2 bin kişinin çalıştığını söyledi..

"Üzerinde güneş batmayan bir kurumla çalışınca, öyle olmak lazım" dedim.. "Şu anda biz öğle yemeği yerken, bir THY uçağında kahvaltı, bir THY uçağında supper veriliyor, dünyanın bir yerlerinde.."

THY'nin ikramları genelde Do&Co tarafından hazırlanıyor. Yetişemedikleri yerlerde yerel şirketler var.. Ama onların da mönüleri merkezden gidiyor. mutfak ekipleri gene Do&Co tarafından eğitiliyormuş..

Ali "THY, dünya hava yolcularının en tercih ettikleri şirket olma yolunda büyük adımlar attı" dedi.. Atilla'yı gösterdim.. "Sebebi bu.. Uçak dünyanın her yerinde ayni uçak.. Farkı yaratan servis.. Yani sunduklarınız ve sunanlar.." 

THY SAYESİNDE KOMPLEKSİ YOK OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

benim de ~ 11 yıl önce
benim de thy nin değerli yöneticileri sayesinde deve kesenlere karşı kompleksim yok oldu!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
benim de ~ 11 yıl önce
benim de thy nin değerli yöneticileri sayesinde deve kesenlere karşı kompleksim yok oldu!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
umut dünyası ~ 11 yıl önce
Yağ çekin bakalım, belki sizi de alırlar aralarına da siz de pastadan pay kaparsınız. Umut züğürdün ekmeği.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
musa ~ 11 yıl önce
bir insanın milli havayolunu beğenip, görüşlerini dile getirmesi suçmu? yani sizin takdirinizi kazanması için illa thy'ye bel altı vurmasımı gerekir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iste THY!!! ~ 11 yıl önce
Bir havayolunun en onemli ozelligi, ikramin kalitesi ve yolculara sunumu mudur yoksa basta ucus emniyeti ,ucus guvenligi ve teknik bakim'a verdigi onem midir? Ucus guvenliginde son siralara kadar dusen THY'ni bu denli abuk bir sekilde ovunce ''ustunde gunes batmayan'' sirketi yuceltmis zannedenler buyuk bir yanilgi icindedirler..THY teknigi ozellestirmis , ucuza teknisyen calistirmak icin elinden ne geliyorsa yapmis, zaman ve calisandan tasarruf icin normalde en az 2 saat bekleme suresi ve teknik kontrol un yapilmasi gereken ucaklarda bu sureyi 45 dakikaya kadar dusurmustur!!! THY, bunlarin haricinde calisanlarina da kesinlikle deger vermemektedir..Calisan egitimlerinin kalitesi de soru isaretleri doludur..Ayrica THY'de, AKP donemi ile beraber torpil,hak yeme,adaletsizliklerin tavan yapmasi,tecrubeli,bilgili calisanlari kendi yandaslarina yer acmak icin isten cikarmasi veya terfi ettirmemesi de calisanlarin is aidiyetini sifira indirmis ve is barisini da mahvetmistir.. Iste THY budur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MUHTEŞEM HINCAL ~ 11 yıl önce
HINCAL ÖMRÜNÜN SONUNA KADAR ARTIK BEDAVA C CLASS UÇAR KESİN :)) YOLUNU GÜZEL YAPMIŞ,TEBRİKLER HINCAL ULUÇ..ÇOK 'KARAKTERLİ' BİR YAZI OLMUŞ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Modelci69 ~ 11 yıl önce
Bu gibi çift kişilik sahibi insanlara yer ver meyin toplumumuzu ve TÜRKİYE'YE zarar veriyorlar.Çikarları neyse o!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Körler sağırlar ~ 11 yıl önce
"Körlerle sağırlar birbirini ağırlar" a dönmüş bu tanıtım. Ali Genç ve Hıncal uluç:) İkiside çok iyi anlar yemek içmekten. Hee havacılıkmı o neydi ya:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SÖYLE ULEN ~ 11 yıl önce
KAÇ BİLETE YAZDIN BU YAZIYI HINCAL?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şaka şaka ~ 11 yıl önce
kendi sülalesinden biri çıkmışta ülkeye birşey vermiş? bırakalım bu işleri...aşağılık kompleksi zaten psikolojik problemleri olanlarda olur...kontrole gitsin ücretide benden...yurtdışındaki havayollarına bakacağına yurtdışındaki köşe yazarlarına baksa daha ii olur...neler yazıyorlar? nelerle ilgileniyorlar...nekadar takipçileri var...neyse diğer habere geçelim..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000