24 Ocak 2020, Cuma 16:05:05

THY sağlık konusunu abarttı!

Türk Hava Yolları uçuş ekipleri için belirlediği sağlık kriterlerinde bir takım değişiklikler yaptı.
  • Allahınızdan bulun her türlü istenilen niteliğe sahip olup sadece geleceği için kaygı duyan her genç gibi gelecek kaygısı yüzünden psikoloğa gidip düşük gramlı ilaç kullandığım için elenicem Gece saat 02.56 acı acı ağlıyorum. Allahınızdan bulun.
  • Öncesinde ülserait kolit rahatsızlığı geçirdim ve kolay kolay atlatılmayacak bir hastalık ve ben hastalığı yendim tamamen kurtuldum. Yine de sağlıklı beslenme ve sporu çok sevdiğim için sağlıklı besleniyor ve sporu yapıyorum, her gün ilaçları zorunlu görürlerse de kabulüm nüksetme riskine karşı ama sanırım direkt bu hastalığı geçirmiş veya geçiriyor insanları eliyorlar çok üzüldüm. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
  • inşallah tez zamanda batarsınız sekiz sene önce sınav kaygısı yüzünden aldığım Prozac nedeniyle işe giremeyecek miyim yani
  • Thy de çalışan ve ciddi psikolojik rahatsızlığı olan, ilaç kullanan ve hatta konuşurken bile bi sıkıntısının olduğu anlaşılan bi tanıdığım var okuldan. Bence torpili olmayanlara uydurabilecekleri bahaneleri arttırmışlar .
  • THY de 5 yıldıza sahip ve bayrak taşıyıcı bir şirket, ve bildiğim kadarıyla güneş bile egzamayı tetikliyor bu sebepten egzama olan biri neden alınsın?
  • Ya bir insan hayatının bir döneminde depresyona girmiş olabilir. Çok zor zamanlar yaşamış olabilir. Depresyonun bir sürü sebebi var, kimi zaman aileden birinin kaybedilmesi, kimi zaman ayrılık acısı... 5 sene önce üniversitedeyken babamı kaybettim ve depresyona girdim. Derslerim de o esnada çok yoğundu. Bu nedenle de psikiyatra gittim ve kısa bir süre antidepresan kullandım ve terapi aldım. Ama bu geçmişte kalan bir şey. Bunun yüzünden elenecek miyim yani? Aradıkları şey hayatı boyunca hiç hastaneye gitmemiş insan, başka bir şey değil.
  • Merhaba, astigmatım yukarıdaki değerden yüksek ama ameliyatla tamamen tedavi edilebiliyor. Yukarıda yazılanlara göre ameliyatın sonradan bir sağlık sorununa yol açmadığı sürece sorun olmadığı anlaşılıyor. Ancak internette forum sitelerinde ameliyatla düşürülmüş değerler kabul edilmez deniliyor. Sizce normalde göz şartlarını sağlamayıp ameliyatla göz kusurlarını düzelten kişi pilot olabilir mi?
  • atletik zorlanmalar demiş yahu , herkes spor yapıyor, bel ağrısı, atletik zorlanma, kemik kırılması ya da omuz çıkması , aşil kopması yaşayabiliyor. menisküsü dahil etmiş bu nedir? egzama ne? Torpillsizsen gelme diyor resmen...Acilen bu e nabza bakılması kalkmalı... yoksa biz hastanelerin verdiği ulusal class 1 tanımıyoruz demek oluyor...
  • Bence adamlar diyor ki " toplumumuz da bu rahatsızlıklardan en az birine sahip bir kişi var, siz gidin biz nasılsa tanıdıkları yine yerleştireceğiz " modundalar bence. En azından sebep olmuş oluyor.
  • Belirli bir derecesi olması lazım örneğin yüzdeki rahatsız edici görsel. Ama mesela benim ayağımda mevcut bunun ne gibi bi engeli olabilir görmüyorlar bile ayrıca öyle çoook rahatsız edici bir durumu değil nemlendirici vs gibi kremlerle rahatlıyor Sonuç olarak bu egzema kuralının herhangi bir derecesi yok mu ? En kısa zamanda cevap gelmesi dileğiyle...

Türk Hava Yolları uçuş ekipleri için belirlediği sağlık kriterlerinde bir takım değişiklikler yaptı. Omuz çıkması, göz kanlanması ve egzama gibi rahatsızlık yaşayanların sağlık kontrolünden geçemeyecekleri belirtildi.

Türk Hava Yolları işe sağlık kriterlerinde güncelleme yaptı. Yeni düzenleme ile bazı rahatsızlık tanıları işe alınmamak için geçerli sebep sayıldı.

Sağlık kriterlerinin daha da ağırlaştırıldığı yeni düzenleme sonrası; Kireçlenme, başparmak şekil bozukluğu, menisküs, eklem iltihaplanması, diz hastalıkları, omuz çıkması, uyku apnesi, şaşılık, gözde kanlanma, kekemelik, araç tutması hastalığı, migren, titreme gibi hastalıkların yanı sıra atnalı şeklindeki birleşik böbrekliler, migren rahatsızlığı olanlar, böbrek nakli yaptıranlar, dermatit ve egzama tedavisi olanlar ile  cilt kanseri ve koah hastalarının işe kabul edilmeyeceği öğrenildi.

©AirportHaber













THY sağlık konusunu abarttı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (141)

Emir ~ 6 ay önce
Allahınızdan bulun her türlü istenilen niteliğe sahip olup sadece geleceği için kaygı duyan her genç gibi gelecek kaygısı yüzünden psikoloğa gidip düşük gramlı ilaç kullandığım için elenicem Gece saat 02.56 acı acı ağlıyorum. Allahınızdan bulun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayri yurur ~ 5 ay önce
Benim kaynim bel fitigi var surekli antidepresan kullaniyorgizli gizli cesitli numaralarla kendini subayliktan attirdi allah a kufreden bu kisi simdi pilot oluyor thy su anki maasi 70000.adalet nerede.
Hayri yurur ~ 5 ay önce
Isimde vereyim suleyman keser
Hayri yurur ~ 4 ay önce
Kardesim benim kaynimda bel fitigi var gizli olarak lustral kullaniyor.ordudan disiplinsizlikten atildi.hemde ateist adam simdi pilot oliyor thy na bence umudunu yitirme isimde veriyim suleyman keser.sende basarabilirsin
Ülseratif Kolit ~ 9 ay önce
Öncesinde ülserait kolit rahatsızlığı geçirdim ve kolay kolay atlatılmayacak bir hastalık ve ben hastalığı yendim tamamen kurtuldum. Yine de sağlıklı beslenme ve sporu çok sevdiğim için sağlıklı besleniyor ve sporu yapıyorum, her gün ilaçları zorunlu görürlerse de kabulüm nüksetme riskine karşı ama sanırım direkt bu hastalığı geçirmiş veya geçiriyor insanları eliyorlar çok üzüldüm. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inşallah ~ 1 yıl önce
inşallah tez zamanda batarsınız sekiz sene önce sınav kaygısı yüzünden aldığım Prozac nedeniyle işe giremeyecek miyim yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mağdur biri ~ 7 ay önce
Kral beni de almadılar psikolojik geçmişimi bahane gösterdiler.
Hayri yurur ~ 5 ay önce
Bakin benim kaynim daha yeni su anda thy baslamak uzere sahte raporlarla kendini askeriyeden attirdi.bel fitigi var resmi olmayan ozel aldigi antidepresan kullaniyor allah a kufur edebilen birisi ama su anda daha yeni 70000 maasla thy de goreve basladi suleyman keser hakkinizi arayin arkadaslar tahmini yasida 38 olmasi lazim bende hayretle baktim e devletten en son ugrastigi hastaligini sildirmeye ugrasiyordu
Hayri yurur ~ 4 ay önce
Zannetmiyorum insallah hayirlisi olur
X kisi ~ 2 yıl önce
Thy de çalışan ve ciddi psikolojik rahatsızlığı olan, ilaç kullanan ve hatta konuşurken bile bi sıkıntısının olduğu anlaşılan bi tanıdığım var okuldan. Bence torpili olmayanlara uydurabilecekleri bahaneleri arttırmışlar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arif ~ 3 yıl önce
THY de 5 yıldıza sahip ve bayrak taşıyıcı bir şirket, ve bildiğim kadarıyla güneş bile egzamayı tetikliyor bu sebepten egzama olan biri neden alınsın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
insan ~ 4 yıl önce
Ya bir insan hayatının bir döneminde depresyona girmiş olabilir. Çok zor zamanlar yaşamış olabilir. Depresyonun bir sürü sebebi var, kimi zaman aileden birinin kaybedilmesi, kimi zaman ayrılık acısı... 5 sene önce üniversitedeyken babamı kaybettim ve depresyona girdim. Derslerim de o esnada çok yoğundu. Bu nedenle de psikiyatra gittim ve kısa bir süre antidepresan kullandım ve terapi aldım. Ama bu geçmişte kalan bir şey. Bunun yüzünden elenecek miyim yani? Aradıkları şey hayatı boyunca hiç hastaneye gitmemiş insan, başka bir şey değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayri yurur ~ 4 ay önce
Hic zannetmiyorum olursun insallah
. ~ 4 yıl önce
Merhaba, astigmatım yukarıdaki değerden yüksek ama ameliyatla tamamen tedavi edilebiliyor. Yukarıda yazılanlara göre ameliyatın sonradan bir sağlık sorununa yol açmadığı sürece sorun olmadığı anlaşılıyor. Ancak internette forum sitelerinde ameliyatla düşürülmüş değerler kabul edilmez deniliyor. Sizce normalde göz şartlarını sağlamayıp ameliyatla göz kusurlarını düzelten kişi pilot olabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
robotik ~ 4 yıl önce
atletik zorlanmalar demiş yahu , herkes spor yapıyor, bel ağrısı, atletik zorlanma, kemik kırılması ya da omuz çıkması , aşil kopması yaşayabiliyor. menisküsü dahil etmiş bu nedir? egzama ne? Torpillsizsen gelme diyor resmen...Acilen bu e nabza bakılması kalkmalı... yoksa biz hastanelerin verdiği ulusal class 1 tanımıyoruz demek oluyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşin Özü ~ 4 yıl önce
Bence adamlar diyor ki " toplumumuz da bu rahatsızlıklardan en az birine sahip bir kişi var, siz gidin biz nasılsa tanıdıkları yine yerleştireceğiz " modundalar bence. En azından sebep olmuş oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Berke ~ 4 yıl önce
Belirli bir derecesi olması lazım örneğin yüzdeki rahatsız edici görsel. Ama mesela benim ayağımda mevcut bunun ne gibi bi engeli olabilir görmüyorlar bile ayrıca öyle çoook rahatsız edici bir durumu değil nemlendirici vs gibi kremlerle rahatlıyor Sonuç olarak bu egzema kuralının herhangi bir derecesi yok mu ? En kısa zamanda cevap gelmesi dileğiyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ozan ~ 2 yıl önce
Bence de buna bir cevap lazım

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000