22 Mayıs 2013, Çarşamba 08:19:33

THY RUSYA'DA NEYİ HEDEFLİYOR?

Rus Türk İşadamları Derneği (RUTİD) Türk Hava Yolları Rusya Müdürü Mefail Deribaş ile kahvaltı da buluştu. THY Rusya Müdürü Deribaş, şirketin Rusya hedeflerini anlattı.
  • atis serbest. hangi havayolunda TK kadar istasyon muduru var? gunde tek seferin oldugu cemaat okullari icin aactiginiz afrika ulkesine istasyon kur basina mudur ata. kimse sizin kadar akilli degil bilmiyor heryere adam yerlestirmeyi degilmi? ucan asci baska havayolunda yokmus, demek senin dunyada haberin yok. Etihad'da yokmu? bir kere ucretli yolcu, yapilan sefer basina yolcu, inis kalkis istatistigi ve genel doluluk bunlara gore cik ortaya da gorelim. dunyada dolar bilancosunu tl ye ceviren sizden akillisi da varmi acaba? muhasebe oyunlari bir yere kadar.
  • Deribaş ile ilgili bir haberi yakalamışken sorayım: "THY'nin Rusça sayfası Globally Yours sloganına uygun mu sizce?" Bu ülke yöneticileri neyle ilgilenir hayret ederim doğrusu. Rusça sayfası yıllardır bir çöplük gibi durur. Ne güncellenir, ne yeni tasarıma ayak uydurulur. Başta Rusya olmak üzere Rusça konuşulan 10'dan fazla ülke var. Toplam yolcu sayısı birkaç milyonu buluyor, yine de Ruslara onların ana dillerinde hizmet vermek kimsenin aklına gelmiyor. Böyle yöneticiler "globallikten" ne anlıyor acaba? Hiç yakışmıyor gerçekten. Her dilde hizmet verme olanağı olmayabilir de bir eşik değerini aşan dillerde mutlaka hizmet verilmeli. Rusça'nın dışında Fransızca ve Arapça sitelerinin de olmaması gerçekten utanç verici. Elin Arabı bile daha global ve modern bizden.
  • Operasyon olarak en kötü meydanlardan biridir VNO, tek pist vardır, pist eğimi her iki tarafa , taksi rutlar düzensizdir. İyi bir meydan değildir. Bakmayın siz terminaline.. Geçen kış meydana gelen kazayı unutmayın..
  • Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Murmansk, Yakutsk, Vladivostok, Omsk, Makhachkala, Grozhny, Krasnodar.. Buralara sanırım yakın zamanda uçuş başlatamaz THY..

Kahvaltıya Rusya’da iş yapan bir çok sektörden iş adamının yanı sıra Rus Türk İşadamları Derneği (RUTİD) Başkanı Esat Sarı, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Moskova Temsilcisi Ali Tırnava’da katıldı.

RUTİD Başkanı Esat Sarı konuşmasında, Türk Hava Yolları'nın kurumsal hizmetler konusunda verdiği hizmetler ve çalışmalar konusunda bir sunum yapacaklarını belirterek, “Sizlere önümüzdeki günlerde Türk Hava Yolları ile RUTİD'in üyelerine sağlayacağı imtiyazlar ve farklılıklar konusunda bir duyurumuz da olacak” diye konuştu.

“THY, büyükelçiliklerden sonra dünyada bayrak taşıyan 2. kuruluştur”

THY Rusya Müdürü Mefail Deribaş da konuşmasına son on yıldaki gelişmeyi anlatarak başladı. THY’nin bayrak taşıyan, büyükelçiliklerden sonra Türkler'i dışarda temsil eden ikinci kuruluş olduğunu ifade eden Deribaş, THY’nin rahmetli Turgut Özal'la birlikte atağa geçtiğini anlattı.  Mevcut hükümetle birlikte asıl atağın gerçekleştirildiğini ifade eden Deribaş, şunları söyledi:

“ Türkiye'nin gelişimine paralel olarak bizlerle büyüdük. Türkiye'de büyüyor, biz de büyüyoruz. İstanbul olarak havacılık konusunda coğrafik açıdan çok elverişli bir coğrafyaya sahibiz. Hatırlarsanız, THY Genel Müdürü Temel Kotil bey Moskova'da yapmış olduğu konuşmada, ‘Dünya havacılık sektörünün merkezi doğuya doğru kayıyor’ dedi. Yani bu bilimsel bir tespit, yani çok kısa bir süre sonra İstanbul havacılığın merkezi haline gelecek. Özellikle bu transferler konusunda çok önemli bir husus. bu bakımdan, biz de bu avantajı kullanarak 2003 yılında 10 milyon yolcu taşırken, Türk Hava Yolları, geçen sene 40 milyona yakın yolcu taşıdık. İnşallah bu sene de 5-6 milyon daha arttırarak 45 - 46 milyona çıkaracağız yolcu sayımızı.

"Dünyada bizden daha fazla ülkeye uçan başka bir havayolu yok"

Ayrıca sürekli yeni hatlar açıyoruz sürekli biliyorsunuz sürekli yeni ülkelere uçuyoruz uçtuğumuz ülke sayısı bugün itibariyle 99'a ulaştı yaklaşık olarak 227 hattımız var uçtuğumuz. Hele bu 99 ülke ile dünya şampiyonuyuz. Yani dünyada bizden daha fazla başka ülkeye uçabilen bir havayolu daha yok. Amerikan havayolları da dahil olmak üzere dünyada bizden daha fazla ülkeye uçan başka bir havayolu yok.  Bu tabii neyle oldu? Bir defa uçak sayımızı artırdık. Bizim on sene önce 60 tane uçağımız varken bugün 220'ye ulaştık. Yaklaşık 260-270 tane de 2023'e kadar teslim alınmak üzere siparişlerimiz oldu. Bunlarda geldiği zaman 400- 500 tane uçağı sahibi olan havayolu şirketi olacağız. Bu ne demek oluyor biliyor musunuz? Onlar yerinde sayarsa ki sayıyor, diğerleri yani on yıldır Avrupalı havayolu şirketleri yerinde sayıyor biz büyüyoruz sadece. O zamanda Avrupa'nın da filo bakımından en büyük havayoluna sahip olmuş olacağız. Lufthansa'yı falan geçeceğiz o zaman. Hele bu gidişatta onu gösteriyor biri de Türk Hava Yolları grubunu da kurarsak o zaman gerçekten dünyanın en büyük şirketlerden bir tanesi durumuna gelebiliriz. Grubumuza alacağımız diğer havayolu şirketler ile birlikte. Belki de bizim grubumuza katacağımız  havayolu şirketlerinin bazıları da Rusya'dan olacak. Bu coğrafyalardan olacak inşallah.

"Uçaklarda aşçılarımız var"

Şimdi biz hem yolcu sayısını artırırken hem de uçak sayımızı artırırken hem de uçtuğumuz destinasyonları noktalar sayısını  artarken kalitemize de önem veriyoruz. Yani sürekli yeni buluşlarla bize has, bizim özelliklerimize uygun hizmet tarzımızla dünyanın da  havacılık sektöründe dikkatini çekiyoruz. Uzun mesafeli uçuşlarımızda hatta şimdi kısa mesafeli uçuşlarımızda başlattık. Uçaklarımız da aşçılarımız var, baş aşçılarımız. Yani aşçı kıyafeti ile hizmet veriyor. Bu başka bir havayolunda yok mesela. Bizim Türk kahvemizi ve lokumumuzu artık ikram ediyoruz. Yani uçaklarımızda ( Bana orta şekerli bir kahve yapar mısın?) Dediğinde yapılıp getiriliyor kendisine. Dolayısıyla bu da dünyada herkesin dikkatini çekiyor.

"Kalitemize dikkat ediyoruz"

Mesele yemeğe çok önem veriyoruz. Bizim misafirperverliğinizin en büyük özelliğinden bir tanesi de misafirimiz geldiği zaman ona en iyi yemekleri sunmak oluyor değil mi evimizde.  Neyimiz varsa bir misafirimiz geldiğin de çıkarırız soframıza. Türk Hava Yolları’nda da bunu yapmaya çalışıyoruz. Ekonomi sınıfında yemek konusunda dünya birincisi seçildik mesela biz. Business sınıfında da fena değiliz. Orada da çok iyiyiz. Bu bakımdan kalitemize de çok dikkat ediyoruz. Servis kalitemizi artırmaya çalıştık sürekli güvenlik kalitemize de dikkat ediyoruz.

"Güvenlik ön planda, risk minimize ediliyor"

Pilotlarımızın, kabin ekibimizin eğitimine çok dikkat ediyoruz. Dolayısıyle diğer teknik konulardaki güvenlik prosedürlerini tam anlamıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Belki sizin de dikkatinizi çekmiştir. Bizim burada birazcık kar yağdığı zaman frenleme mesafesi kriterleri var. Mesela inerken uçak eğer bu kriterler uymuyorsa bizim uçaklar  inmiyor, başka uçakların indiğini görüyoruz. Ama bizimki yenilmiyor başka bir yakın havaalanına gidip iniyor. Belki yolcularımız üzülüyorlardır ‘Herkes inerken biz neden inmedik’ diye, belki biz Türk Hava Yolları daha fazla masraflı bir yolu seçmiş oluyoruz ama güvenlik açısından da riski minimize ederek o operasyonumuzu yapıyoruz.”

2003 yılından itibaren bütün havacılık sektöründe büyümeler yerinde sayarken ve %2,5 maksimum %5 büyüme olurken büyümede THY’nin ortalama %20’nin altına düşmediğini de belirten Mefail Deribaş, bu büyümeye Rusya olarak da oldukça katkı sağladıklarını kaydetti.

"1 milyonuncu yolcuyu da taşıyacağız"

Deribaş şöyle devam etti:

“Halbuki biz burada geçen mart ayında yaptığımız bir hesaba göre 900 bin yolcu taşımışız. Bunun 600 bini Moskova'da olmak üzere 300 bini de o yeni açmış olduğumuz yedi noktadan yolcu taşımışız. İnşallah bu sene 1 milyonuncu yolcumuzu taşıyacağız. Bu sene içerisinde olacak yani milyonu aşmış olacağız. Bu ne demek oluyor biliyor musunuz? 60 bin yolcu taşıyorduk biz 900 bin demek 15 kat daha fazla demek. Yani dört kat değil, 15 kat daha fazla büyümüşüz, biz burada yolcu açısından baktığımızda. 7 seferimiz varken haftada şimdi 85-90 oluyor, yazın Antalya'ya düzenlemiş olduğumuz bu yedi noktadan gerçekleşen uçuşlarla birlikte. Kışın da yine yetmişin altına düşmüyor bu haftalık sefer sayımız. İşte yazın 85-90’a yükseliyor ama kışın da 70'in altına düşmüyor. Yani eskiden haftada  7 seferimiz varken, şu anda 85-90 sefer yapabiliyoruz.Sadece Moskova'da bu sayımız 42'ye ulaştı biliyorsunuz. Yani günde altı seferimiz var. Dört tanesi İstanbul bir tane Antalya bir tane de Ankara olmak üzere. Hatta Rusya tarafından izinlerimiz falan verilse bu sayı 8, 9, 10 olabilirdi Moskova'da. 

Yeni uçuşlar için büyük gövdeli uçaklar koymaya başladık.  aslında büyük gövdeli uçakları bu kısa mesafeleri için karlı değil. Onlar daha çok uzun mesafeli uçuşlar için.kalktıktan sonra yedi saat sekiz saat mesafeli uçuşlarda kullanır ama biraz da mecburiyetten dolayı biz buraya büyük gövdeli uçakları koyuyoruz. Çünkü çok fazla talep var çok şükür. Biz tabi bunu burada ki ekibimize borçluyuz. Yani çok özveriyle çalışıyor. Siz istediğiniz kadar iyi olun, kaliteli bir havayolu olun, istediniz kadar ürününüz güzel olsun bunu duyuramazsanız hiçbir şey ifade etmez. Sizin iyi olduğunuzu bilmezse insanlar neden gelsinler, gelmezler. Onun için bu çalışmalarımız de iyi gidiyor ki sürekli yolcu sayımızı arttırıyoruz.”

"Vnukovo’dan avantajlar elde ettik"

THY Rusya Müdürü Deribaş, geçen sene Domodedovo ve Sheremtyovo havaalanından  uçarken artık bu hizmeti Vnukovo havaalanı taşıdıklarını da anımsatarak, buradan beklentilerin üzerinde avantajlar elde ettiklerini söyledi.Deribaş şöyle devam etti:

“Mesela bu altı uçağımızın her birinde ortalama on kişi uçağa kaçırıyordu oralarda. Ama şimdi artık böyle birşe yaşamıyoruz Vnukovo'da. Çünkü şehre, hem çok yakın, hem de üç alternatif ulaşım yolu var. Öbür taraflarda da ekspres trenler var ama bizim trenimiz hem merkezden kalkıyor hem de çokta hızlı bir şekilde ulaşıyor havaalanına. Hem de bizim uçtuğumuz terminalde görmüşsünüzdür mutlaka, Rusya'nın en büyük, en modern hava terminali oldu. En modern aletlerle teçhiz edilmiş bir terminal oldu. Dolayısıyla bu trende tam onun altına kadar gidiyor. ulaştıktan sonra hemen çıkıp asansöre bindikten sonra istediğiniz kata çıkıyorsunuz.. böyle bir avantajı da var  bu havalimanının. Terminal aynı zamanda çok ferah bir terminal çok rahat bir terminal her şey birbiine çok yakın. Tabi bizim çapımızda bir havayolunun ilk gitmiş olması çok büyük avantajlar elde ettik biz. Hem maliyetler açısından çok düşük maliyetlerle gitmiş olduk oraya hem de her konuda öncelik verdiler bize.  Kontuvarın hemen başında satış ofisimizin  olması, bagaj işlemlerimizin yapıldığı ofisimizin olması çok büyük avantajı yolcular açısından işte hemen oradan gümrük oradan hemen uçağa gitmek, yakıt işte yine öyle çok büyük sıkıntılar yok. onun için operasyonel yönden de çok rahatız. Bizim arkadaşlarımız daha rahat hareket edebiliyorlar orada.

"Vnukovo’da CIP salonumuz olacak"

Yine bir başka avantajımız biz diğer yerlerde de  talep etmiştik. Bir CİP salonumuz olsun diye. Ama bize yer verememişlerdi oralarda. Veya istediğimiz yeri veremediler. Burada ne istiyorsak her şeyi alabiliyoruz ilk gittiğimizden dolayı alabildik daha doğrusu. Şimdi gitsek o imkanlar elde edemeyiz. Elde etmemiz mümkün değil. Bu bakımdan çok güzel bir CİP salonumuzda çok yakın bir zamanda olacak inşallah. Umuyorum ki 2-3 ay içerisinde İstanbul’un küçüğü biraz ama en az onun kadar güzel bir CİP Bussines salonumuz burada da olacak. Yani köfteleriyle pideleriyle orada ne varsa burada da aynısı olacak. Bu bir yerde de bizim yabancılara tanıtılmamız olacak Türk havayolları aracılığıyla.”

"Ruslarla frekansımız birbirine çok uyuyor"

Geçtiğimiz günlerde Vnukovo Yönetim Kurulu Başkanı’nı  İstanbul'a THY Yönetim Kurulu Başkanı ile toplantı yapmak üzere götürdüğünü de anlatan Deribaş, “ Benim dikkatimi çeken şu oldu. Ruslarla bizim frekansımız Avrupalılara göre birbirine çok daha uyuyor. Yani bizim yönetim Kurulu Başkanımızın Avrupalılarla yaptığı toplantıları da takip ediyorum zaman zaman ama Ruslarla daha bir kolayca anlaşılabiliyor. Ve üç saatlik bir toplantı oldu. Orada birçok konuda birçok projede de beraber çalışma kararı alındı. Onu hazır buraya kadar getirmişken bizim CİP salonu bir gezdirelim istedim. O’da kabul etti. Biliyorsun oradaki salonumuz 3 bin metrekare ve öyle her şeyi var içerisinde nerdeyse yok yok. Dışarıya çıktık ve 'düşünüyorum düşünüyorum bir eksiklik bırakmışlar mı, bir eksiklik var mı? diye. ama yok' dedi. 'Herşey tamam' diyor CİP salonunda. Onun aynısını hatta daha güzeli inşallah burada yapacağız. Biraz iddialı olacak  ama Avrupa'nın en iyisi olacak. Dolayısıyla böyle de bir avantajımız var bu yeni terminalde olmamız münasebetiyle. Ayrıca bu havaalanı Türkiye on dakika daha yakın. Bütün maliyetlerimiz açısından altı tane uçak on dakika geliş, on dakika gidiş yaktığı yakıtı düşünün vs... Bunların hepsi bize Türk Hava Yolları'na kalmış olacak” diye konuştu.

THY Rusya Müdür Deribaş konuşmasına şöyle devam etti:

“ Rusya'da da gelişmelerimiz çok iyi gidiyor. Mesele bu havaalanına gitmemizin en önemli faktörlerinden bir tanesi bana göre havaalanı Moskova'nın %30’luk bir alanında bulunuyor. Bu alanın içinde de Moskova'nın %70 zenginler oturuyor. Bu tespiti ben yapmadım başkaları yapmış. Moskova'daki araştırmacılar yapmışlar ben bir yerden okudum. Bu da daha fazla business yolcu gelecek demek. Onu da gördük biz istatistiklerimizde. Bir yıl içersinden business yolcu sayımızı arttırdık. Genel yolcu sayımızı arttırdık. Oraya gittikten sonra bir yıl içerisinde 140 bin yolcu daha fazla artırdık. -Rusya’nın her yerine tek biletle uçulabilecek-Yine Vnukovo Havaalanı ile ilgili ben başka bir avantajımız var onu da söylemek istiyorum. UTair şirketinin Vnukovo'dan uçması. Yani UTair Rusya'nın en fazla noktasına uçan havayolu şirketi. Aeroflot'dan da daha fazla noktaya uçuyor.  Ayrıca çok ilginç bir yapısı var UTair'in. 150-200'e yakın uçağa var, sürekli bunlar yeniliyor. Ayrıca 300'den fazla da helikopteri var. Yani bu helikopterlerle kargo taşıdığı gibi yolcu da taşıyor. Onun için mesele küçük bir şehre uçuyor uçağıyla. Daha küçük bir kasabaya uçak havalimanı olmayan pisti olmayan bir kasabaya da 10-15 kişi alıyor Uçaktan ve oraya da helikopterle taşıyor onları. Ama biletlerle o küçük yere kadar yolcuyu götürüyor. İşte biz bu havayolu ile bir anlaşma yaptık. Daha oraya geçmeden önce yaptık o anlaşmayı, ancak sistemlerdeki karışıklıktan dolayı yavaş işledi bu süreç ama bitti artık. Testleri yapıldı artık biletleme yapılabilecek. Yani Rusya'nın her yerine bizim herhangi bir noktamızdan bir biletle uçulabilecek. Vnukovo'ya  gelecek ve ondan sonra UTair ile Rusya’nın  herhangi bir noktasına uçabileceğiz bir biletle. Bagajlarınız da gümrüklü bir havalimanı varsa orada, bagajlarda oraya kadar gidecek. Ve transferi de çok kolay olacak. Ve belki de Rusya'nın en kolay transferi olan havaalanı Vnukovo'daki A terminali. Çünkü terminal çok büyük olduğu için 25-30 milyonluk yolcu kapasitesi var yıllık. Tam ortasından bölmüşler yarısı iç hatlar, yarısı dış hatlar. Yani transfer yolcuları 15 dakika gibi çok kısa bir sürede transfer olabilecekler. İç hatlardan dış hatları, dış hatlardan iç hatlara. Halbuki bu süre diğer havaalanlarında dünyada kabul edilen süre 45 dakika. Burada 15 dakika gibi kolay bir sürede transfer gerçekleştirebilecek. İnşallah bununla birlikte yolcu sayımız çok daha fazla artacak.

“1 milyonu aşacağız”

500 bininci yolcuyu uçak biletiyle ödüllendirdiklerini anlatan Deribaş, bu yıl 1 milyon yolcuyu geçmek istediklerini ve 1 milyonuncu yolcuya daha güzel bir sürpriz hazırlamayı düşündüklerini söyledi.Deribaş, “Moskova'dan havalanan ve İstanbul'a giden uçaklar genellikle körüğe yanaşmıyor, yolcular otobüslerle terminale taşınıyor bunun nedeni nedir?” sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı:

“ Ayda en az iki defa İstanbul'a uçuyorum ve bunları çok azında körüğe yanaşmadı bunun dışında tüm uçaklar körüğe yanaştı. Biraz da İstanbul havaalanının trafik yoğunluğundan kaynaklanıyor olabilir. Ama Moskova veya başka bir yer için özellikle yapılan bir şey değil bu. Sırayla yapıldığını ve imkanlar doğusunda kimin sırası geliyorsa bu şekilde körüğe yanaştırıldığını düşünüyorum. Bunu daha önce de iletmişlerdi ve bunu söyledim, buna benzer bir cevap vermişlerdi. fakat bunu tekrar hatırlatacağız. Arkadaşları not alacaklar ve bir teşebbüste daha bulunalım acaba bununla ilgili bir şey yapılabilir mi?'

Vnukovo Havalimanı'nda Mescit

THY Rusya Mdürü Deribaş, Vnukovo’da çok güzel bir mescid açtıklarını ve burada da namaz kılan  her ülkeden insan olduğunu da ifade ederek, “ Yolcularımız bize memnuniyetlerini her seferinde bildiriyorlar ve dua ettiklerini söylüyorlar. Kapısına da resmen mescit diye yazıyor. Böyle gizli kapaklı bodrumda falan yer değil hemen bizim chekin yapılan yerde güzel bir yerde. Gerçi küçük, kapasitesi biraz dar 7-8 kişi alabiliyor aynı anda ama büyük ölçüde ihtiyacı karşılıyor. Havaalanın büyümesi de devam ediyor. Oralar bittiği zaman bize 40-50 metrekarelik bir mescit yeri vermeye söz verdiler” diye konuştu.

THY RUSYA'DA NEYİ HEDEFLİYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

a ~ 11 yıl önce
atis serbest. hangi havayolunda TK kadar istasyon muduru var? gunde tek seferin oldugu cemaat okullari icin aactiginiz afrika ulkesine istasyon kur basina mudur ata. kimse sizin kadar akilli degil bilmiyor heryere adam yerlestirmeyi degilmi? ucan asci baska havayolunda yokmus, demek senin dunyada haberin yok. Etihad'da yokmu? bir kere ucretli yolcu, yapilan sefer basina yolcu, inis kalkis istatistigi ve genel doluluk bunlara gore cik ortaya da gorelim. dunyada dolar bilancosunu tl ye ceviren sizden akillisi da varmi acaba? muhasebe oyunlari bir yere kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pg10 ~ 11 yıl önce
Deribaş ile ilgili bir haberi yakalamışken sorayım: "THY'nin Rusça sayfası Globally Yours sloganına uygun mu sizce?" Bu ülke yöneticileri neyle ilgilenir hayret ederim doğrusu. Rusça sayfası yıllardır bir çöplük gibi durur. Ne güncellenir, ne yeni tasarıma ayak uydurulur. Başta Rusya olmak üzere Rusça konuşulan 10'dan fazla ülke var. Toplam yolcu sayısı birkaç milyonu buluyor, yine de Ruslara onların ana dillerinde hizmet vermek kimsenin aklına gelmiyor. Böyle yöneticiler "globallikten" ne anlıyor acaba? Hiç yakışmıyor gerçekten. Her dilde hizmet verme olanağı olmayabilir de bir eşik değerini aşan dillerde mutlaka hizmet verilmeli. Rusça'nın dışında Fransızca ve Arapça sitelerinin de olmaması gerçekten utanç verici. Elin Arabı bile daha global ve modern bizden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Operasyon ~ 11 yıl önce
Operasyon olarak en kötü meydanlardan biridir VNO, tek pist vardır, pist eğimi her iki tarafa , taksi rutlar düzensizdir. İyi bir meydan değildir. Bakmayın siz terminaline.. Geçen kış meydana gelen kazayı unutmayın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VKO/VNO mu? ~ 11 yıl önce
VKO/VNO mu?
pardon mesleginiz? ~ 11 yıl önce
onu da yazin da, kimin konustugunu bilelim.
Samara & Perm..... ~ 11 yıl önce
Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Murmansk, Yakutsk, Vladivostok, Omsk, Makhachkala, Grozhny, Krasnodar.. Buralara sanırım yakın zamanda uçuş başlatamaz THY..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000