22 Nisan 2011, Cuma 17:10:03

THY RÖTAR KONUSUNDA AVRUPA'DA İLK ÜÇE GİRDİ

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, geçen yıl en fazla şikayet alan rötarlar konusunda bu yılın ilk 3 ayında yüzde 90'lara varan zamanında kalkış oranı yakalandığını ifade etti.
  • Bu haber de TGS'nin başarısının bir kanıtıdır. TGS şöyle kötü,TGS böyle kötü diye çamur atanlara da kapak olmuş biraz :)
  • HELAL OLSUN TÜRKİYE SİZİNLE GURUR DUYUYOR YILDIZLI KAPTANIMIZ
  • TK tutturmuş bir TGS'nin arkasını topluyoruz, arkasını topluyoruz. Madem arkasını topladığınız halde rötar oranı bu şekilde siz işi yaparken neden rötar oranı bu kadar düşük değildi? Kendinizi kaf dağının ardında görüyorsunuz başka şey değil. Arkanızı topluypruz, işi biz yapıyoruz, biz olmasanız dağılırsınız diye. Ne yapıyorsunuz siz? Uçak altında kontrolörsünüz güya arabadan indiğiniz yok. Bir temizlik kontrol yapıyorsunuz o da yalandan uçağa girdiğiniz bile yok. Siz temizliğe bakın gerisine karışmayın. Zahmet edip de arada uçağa baktığınızda nohut kadar bir hata gördüğünüzde nutuk kadar rapor yazın ki iş yapıyorsunuz sansınlar sizi.
  • Arkadaşa katılıyorum.Ne kadar çok personel o kadar sıkışmadan iş demek.Sonuç; hatası düşük operasyon.TGS iyi günlerini yaşıyor tabi ki Thy de.Gün gelecek ''ÖZEL'' şirket daha fazla kar ugruna daha az eleman çalıştıracak.Alayını özelleştirin diyen yalakaları göreceğim o zaman.
  • 46 tane yorum yapılmış ama her yorumda kendine göre haklı, birde ben yorum, değil öz eleştiri yapayım; teknisyen olmasa,kaptan olmasa,yer hizmetleri olmasa,yolcu hizmetleri olmasa, atc'ler olmasa, bu uçaklar kalkmaz. Yani bütün bu olmasalarda hepimiz varız kaptanın maaşı, Atc'nin yoğunluğu TGS'nin başarısı veya başarısızlığı, ARKADAŞLAR uyanın bizim yaptığımız işi avrupadaki adamlar bizim 3 mislimiz personelle yapıyor yorulmuyor. bizden 3misli fazla maaş alıyor. bizler buşartlarda çalışsak dünya 1. oluruz. ama siz biliyormusunuz TGS melbusat depoda kaç tane personel yatıyor. kaç tane caycı personel var. Hele eğitim postabaşı sayısı, bu sayı kadar uçak altında calışan personel yoktur. UYANIN beyler yinede uçaklar kalkıyor Hamd olsun
  • rnav dedik rnav yapıldı..35 dk da izmirden istanbula geliyoruz..ATC arkadaşlar batıdan gelen uçağı önce istanbul üzerine kadar alıyor sonra tekrar batıya 40 mil uzağa açıyor..yani her izmir istanbul uçuşunda bir izmir daha yapıyoruz...yani ankara dan gelen bir uçakla izmirde gelen bir uçağın sıralaması istanbul üzerinde yapılıyor...halbuki batıdan gelen uçağı direk rota ile ils e alsa...dünyanın heryerinde en yoğun meydanlarında uçtum istanbul daki gibi acemice yönetilen uzun bekleme süreli bir yaklaşma yapmadı.m.tek bir çaresi var pilot ithali gibi atc kontrolör ithali yapmak dhmi yi özelleştirip atıl ve tembel çalışmayan zamanı yüzyıl geriden takip eden köhne kuruluşu özelliştirmek..böylece herkez istedğini alabilir...
  • ey yolcu fazla maas aldigimizi dusunen yolcu sen vergini tam ver biz isimize bakariz meraklanma personel sayesinde thy dunya markasi haline geldi sende vergini duzgun verirsen ulkemizde belki bir dunya markasi olur degilmi yegen))))
  • thy'deki abilere saygı mı? onlar kim ki? Onlar öğretmeseydi, mutlaka bu işi öğreten birileri çıkardı bize, biz havaş'tan bu işi bilerek geldik, zaten işe yarasaydınız tgs kurulmazdı ve thy zarar etmeye devam ederdi
  • havaalanlarımızda rötarlar havada uçuşurken herkes suçu birbirine atardı,şimdi başarıyı paylaşamıyorlar. biri der asıl kahraman atcler,diğeri asıl kahraman tgs, diğeri pilot vs vs. bende diyorum ki asıl kahraman doktorlar onlar olmasa hasta olur işinize bakamazdınız,asıl kahraman öğretmenler onlar olmasa eğitimden yoksun olurdunuz,asıl kahraman anne-babanız onlar olmasa siz olmazdınız, asıl kahraman asıl kahraman... maşallah herkes kahraman olmuş
  • söylediğin ülkelerde trafik vızır vızır işliyor. ee haliyle atc lere büyük iş düşüyor. bizde AHL ve birkaç havaalanı dışında(onlarda çok değil) dışında hangi havaalanları yoğun.keşke pilot olsaydın
Türk Hava Yolları %88 zamanında kalkış ortalaması gerçekleştiren Atatürk Havalimanı yetkililerine teşekkür amacıyla bir tören düzenledi.

THY Harekat Apron binasında düzelenen törene,  havalimanında görev yapan birimlerin yöneticileri katılırken, törende konuşan Temel Kotil Bu yılın ilk 3 ayında yüzde 88 zamanında kalkış ortalaması gerçekleştiren THY'nin bu performansının Atatürk Havalimanı'nda çalışan herkesin başarısı olduğunu ifade etti.

Törende konuşan Genel Müdür Kotil, ''Bu yılın ilk çeyreğinde zamanında kalkışta yüzde 90'lara vardık, 2010 yılında müşterilerimizi o kadar memnun edememiştik. Bu yıla çok temiz başladık. İnşallah bu durum yaz boyunca devam edecek'' şeklinde konuştu.

Bu yılın ilk üç ayında yakalanan kalkış performansının geçen yıla göre 10 puan daha iyi olduğunu belirten Kotil, şu anda zamanında kalkışta Avrupa'daki havayolları arasında ilk üçe yükseldiklerini belirtti.

Bu sonucun THY ve havalimanı bünyesindeki yenilikler ve iyileştirmelerle sağlandığını ifade eden Kotil, ''İstanbul gerçekten gözde bir merkez. Bu güzelliği biz zamanında kalkışla taçlandırmamız lazım. Havalanlarındaki bütün çalışanların tek bir görevi olması lazım, daha iyi bir hizmet, daha iyi bir zamanında kalkış, çünkü Atatürk havlimanının marka değeri çok yüksek'' diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra, Kotil ve havalimanıdaki birim yetkilileri THY logosunun yer aldığı pastayı keserek başarılarını kutladıklar. Bu arada Temel Kotil, en iyi zamanlamayla kalkış gerçekleştiren 3 pilota teşekkür belgesi verdi.








THY RÖTAR KONUSUNDA AVRUPA'DA İLK ÜÇE GİRDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu haber de TGS'nin başarısının bir kanıtıdır. TGS şöyle kötü,TGS böyle kötü diye çamur atanlara da kapak olmuş biraz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
HELAL OLSUN TÜRKİYE SİZİNLE GURUR DUYUYOR YILDIZLI KAPTANIMIZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TK tutturmuş bir TGS'nin arkasını topluyoruz, arkasını topluyoruz. Madem arkasını topladığınız halde rötar oranı bu şekilde siz işi yaparken neden rötar oranı bu kadar düşük değildi? Kendinizi kaf dağının ardında görüyorsunuz başka şey değil. Arkanızı topluypruz, işi biz yapıyoruz, biz olmasanız dağılırsınız diye. Ne yapıyorsunuz siz? Uçak altında kontrolörsünüz güya arabadan indiğiniz yok. Bir temizlik kontrol yapıyorsunuz o da yalandan uçağa girdiğiniz bile yok. Siz temizliğe bakın gerisine karışmayın. Zahmet edip de arada uçağa baktığınızda nohut kadar bir hata gördüğünüzde nutuk kadar rapor yazın ki iş yapıyorsunuz sansınlar sizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşa katılıyorum.Ne kadar çok personel o kadar sıkışmadan iş demek.Sonuç; hatası düşük operasyon.TGS iyi günlerini yaşıyor tabi ki Thy de.Gün gelecek ''ÖZEL'' şirket daha fazla kar ugruna daha az eleman çalıştıracak.Alayını özelleştirin diyen yalakaları göreceğim o zaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
46 tane yorum yapılmış ama her yorumda kendine göre haklı, birde ben yorum, değil öz eleştiri yapayım; teknisyen olmasa,kaptan olmasa,yer hizmetleri olmasa,yolcu hizmetleri olmasa, atc'ler olmasa, bu uçaklar kalkmaz. Yani bütün bu olmasalarda hepimiz varız kaptanın maaşı, Atc'nin yoğunluğu TGS'nin başarısı veya başarısızlığı, ARKADAŞLAR uyanın bizim yaptığımız işi avrupadaki adamlar bizim 3 mislimiz personelle yapıyor yorulmuyor. bizden 3misli fazla maaş alıyor. bizler buşartlarda çalışsak dünya 1. oluruz. ama siz biliyormusunuz TGS melbusat depoda kaç tane personel yatıyor. kaç tane caycı personel var. Hele eğitim postabaşı sayısı, bu sayı kadar uçak altında calışan personel yoktur. UYANIN beyler yinede uçaklar kalkıyor Hamd olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
rnav dedik rnav yapıldı..35 dk da izmirden istanbula geliyoruz..ATC arkadaşlar batıdan gelen uçağı önce istanbul üzerine kadar alıyor sonra tekrar batıya 40 mil uzağa açıyor..yani her izmir istanbul uçuşunda bir izmir daha yapıyoruz...yani ankara dan gelen bir uçakla izmirde gelen bir uçağın sıralaması istanbul üzerinde yapılıyor...halbuki batıdan gelen uçağı direk rota ile ils e alsa...dünyanın heryerinde en yoğun meydanlarında uçtum istanbul daki gibi acemice yönetilen uzun bekleme süreli bir yaklaşma yapmadı.m.tek bir çaresi var pilot ithali gibi atc kontrolör ithali yapmak dhmi yi özelleştirip atıl ve tembel çalışmayan zamanı yüzyıl geriden takip eden köhne kuruluşu özelliştirmek..böylece herkez istedğini alabilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ey yolcu fazla maas aldigimizi dusunen yolcu sen vergini tam ver biz isimize bakariz meraklanma personel sayesinde thy dunya markasi haline geldi sende vergini duzgun verirsen ulkemizde belki bir dunya markasi olur degilmi yegen))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy'deki abilere saygı mı? onlar kim ki? Onlar öğretmeseydi, mutlaka bu işi öğreten birileri çıkardı bize, biz havaş'tan bu işi bilerek geldik, zaten işe yarasaydınız tgs kurulmazdı ve thy zarar etmeye devam ederdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
havaalanlarımızda rötarlar havada uçuşurken herkes suçu birbirine atardı,şimdi başarıyı paylaşamıyorlar. biri der asıl kahraman atcler,diğeri asıl kahraman tgs, diğeri pilot vs vs. bende diyorum ki asıl kahraman doktorlar onlar olmasa hasta olur işinize bakamazdınız,asıl kahraman öğretmenler onlar olmasa eğitimden yoksun olurdunuz,asıl kahraman anne-babanız onlar olmasa siz olmazdınız, asıl kahraman asıl kahraman... maşallah herkes kahraman olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
söylediğin ülkelerde trafik vızır vızır işliyor. ee haliyle atc lere büyük iş düşüyor. bizde AHL ve birkaç havaalanı dışında(onlarda çok değil) dışında hangi havaalanları yoğun.keşke pilot olsaydın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000