02 Nisan 2008, Çarşamba 18:18:49

THY RESMEN STAR OLDU

Türk Hava Yolları, dün Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen muhteşem bir törenle resmen Star Alliance üyesi oldu. THY, gelen konukların uzun yıllar unutmayacağı bir organizasyona imza attı. İşte THY'nin yıldızlara yakışır organizasyonu...

Türk Hava Yolları (THY), 160 ülkeden dünyanın 965 farklı noktasına tek biletle uçma imkânı sağlayan 'Star Alliance' birliğine üye oldu.

THY, Star Alliance'ın 20. üyesi oldu. Üye havayolu şirketlerinin CEO'ları, Star Alliance yetkilileri ve basın mensuplarının katıldığı imza töreni Çırağan Sarayı'nda yapıldı. İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katıldığı törende THY'yi Star Alliance'a tam üye yapan sözleşmeyi THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Lufthansa Havayolları CEO’su Wolfgang Mayrhuber ve Star Alliance Ceo'su Jaan Albrecht imzaladı.

Star Alliance CEO'su Jaan Albrecht, THY’nin Star Alliance İttifakına katılımıyla ilgili, "Yeni bir üye kazandık. THY ile birlikte yolcularımız dünyada yeni noktalara ulaşacak" dedi.

Törende konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin ise "Hedef tahtasında çıtayı en tepeye koymuş ve o hedefe doğru hızla ilerleyen, günbegün gelişen, değişen, büyüyen bir THY olarak aranıza katılıyoruz. Star Alliance'a katılımımız, THY’nin dünya havacılığında büyük oyuncu ve küresel marka olma hedefinin önemli bir adımıdır" şeklinde konuştu.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil de, Star Alliance üyeliğinin bu yıl 75. yıldönümünü kutlayan THY tarihinde önemli bir adım olduğunu ve bu atılımın Asya ile Avrupa'yı birleştiren İstanbul'a büyük değer katacağını ve İstanbul'un artık havacılığın boğaz köprüsü olacağını ifade etti. Kotil, "Deneyim ve hizmet kalitesiyle küresel pazarda daha etkin olmayı hedefleyen Türk Hava Yolları'nın Star Alliance üyeliğiyle oluşacak sinerji bu büyük kulübe güç katacak" dedi.

İmza törenin ardından Star Alliance CEO’su Jaan Albrecht’e, Star Alliance logosunun kuruluşlarındaki 5 havayolu şirketini temsil ettiği ve 20. üye THY’nin de katılımıyla logo değişikliğine gidip gidilmeyeceği soruldu. Albrecht, “Bizim logomuz beş yıldızdan oluşuyor. Bunun anlamı 5 kıtayı birleştirmiş olmamızın simgesidir. İlk kuruluşumuzda 5 şirketin bulunması tamamen bir tesadüf, tüm üyelerimiz birer yıldız ve bu gün bu yıldızlara bir yenisi daha eklendi” dedi.

Star Alliance CEO’su Jaan Albrecht, Star Alliance’ın hiçbir zaman kartel olmayacağını belirterek, “Star Alliance, tüm insanlar için bir fırsattır. Hiçbir zaman kartel olmayacağız. Biz sadece bir ittifakız. İnsanlar bir araya gelince güzel şeyler ortaya çıkıyor. İşte bizim birliğimizin amacı da insanlara güzellikler yaşatmak” diye konuştu.

İmza töreni sonrası dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen havayolu CEO’ları ve konuklar Çırağan Sarayı’nın bahçesinde İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarası eşliğinde kokteyle alındı. Gördükleri manzara karşısında hayranlıklarını gizleyemeyen davetliler boğaza karşı fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmediler.

Kokteylin ardından THY’nin Star Alliance üyesi olması sebebiyle düzenlenen gala yemeğine katılan davetliler Türkiye’nin geçmişten günümüze kadar yaşadığı modernleşme sürecini işleyen özel bir defile izlediler. Konuklar defileyi pürdikkat izlerken sonra uzun süre alkışladılar.

Defilenin arından sahne alan Enbe Orkestrası söylediği yerli ve yabancı şarkılarla Türk Hava Yolları’nın konuklarına neşeli dakikalar yaşattı.

THY RESMEN STAR OLDU

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000