18 Ocak 2011, Salı 16:11:19

THY RESMEN ORTAK

Türk Hava Yolları'nın, KKTC'de kurulacak yeni havayolu şirketinin yüzde 10'una ortaklığına ilişkin anlaşma imzalandı.
  • KKTC de bir şirkete sendika virüsü girdi mi o şirketin sonu geldi demektir. Onun için yönetim çok dikkatli olmalı ve sendikalıları işe almamalıdır.
  • Öncelikle yeni havayolunun hayırlı olmasını dilerim bir kıbrıslı turk olarak.thy nin kkhy'rına ortak olması cok güzel ve bu şirket eminim cok kara gececektir...sendika başkanlarını gelinca bu adamları görünca artık kusma geliyor bana hep adamların işi gücü tehdit.kkhyına alınacak personele şirket tarafından iş sözleşmesine madde konup sendikaya üye olacaksa işden cıkarılacak diye madde konulması lazım bunu kabul eden işe alınsın... burdakı sendikalar birer kenedir.
  • ESKİSİ GİBİN , 20 İSTERLİNE LONDURA PİLETİ SATARLARSA BATARLAR. SATMAZLARSA DA , MİLLET GENE LARNAKA' YA GOŞACAK. YANİ , BİŞEY OLMAZ BU İŞDEN..
  • Hadi bakalım havasen. Batıracak bir şirketiniz daha oldu. Başlayın çalışmaya. 6 ay sonra bu şirketi de KTHY gibi batırırsınız.
  • turkiyenin paralari yine kibrisa gidiyor, adamlar rusvet yiye yiye, kthy batirdilar, utanmadan hala turkiyeden para istiyorlar, saolsunlar bizimkilerde yollamaya devam ediyor. kibrislilarin eline verilmemeli bu havayolu, adamlarda yoneticilik vasiflari sifir, bunlar bu havayolunuda batirir.
  • kktc hissardarlar is adamlar sayin caginer nasil bes ayri hisse aldi bence turk hava yollari'in baskani eski calisan'lari kthy'inda arayip ve sorsun sayin caginer ne kadar para bilet aldi ve ne kadar'a satildi ve neler oldu cok onemli iyi olur sayin topcu
  • kktc hissardarlar is adamlar sayin caginer nasil bes ayri hisse aldi bence turk hava yollari'in baskani eski calisan'lari kthy'inda arayip ve sorsun sayin caginer ne kadar para bilet aldi ve ne kadar'a satildi ve neler oldu cok onemli iyi olur sayin topcu
  • slot hakları gittikten sonra !
  • gercekten biz türkiyeden gelen ler kıbrıslılardan cok farklıyız öyleki ben burda türkiye kıbrıslı insanların farklarını acıklasam beni türkiyeye almazlar ve türkiyeli biri beni öldürür lütfen kıbrıslılar aranızdaki iyi türkiyelilere sahip cıkın kötülereni geldikleri yere yollayın ve yıllardır taviz vermediginiz davranışlarınızı sürdürmeye devam edin cünkü türkiyede bir grup kıbrıslı düşmanı var onlara sinirlenipte türkiyeli sizi seven kardeşleriniz hakkında yanlış kanılara varmayın.yeni şirket hayırlı olsun .
  • asıl dertleri türk kelimesini kaldırmak mıydı bilmiyorum ama 30 40 milyon kurtarmazdı şirketi.öyle bir hal almıştı ki girdap gibi herşeyi içine çekiyordu.bugün 40 milyon versen 3 ay sonra yine istenecekti. herşeye baştan başlamak bence iyi oldu.içinde özel sektör olunca iş daha sıkı tutulur kimsenin arka bahçesi olmaz.
KKTC'de, Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın (KTHY) 21 Haziran 2010'da mali kriz nedeniyle uçuşlarını durdurmasının ardından ''Kuzey Kıbrıs Hava Yolları'' adıyla kurulan yeni havayolu şirketinin ortaklık sözleşmesi bugün imzalandı.

Yüzde 60'ı KKTC'li iş adamları, yüzde 30'u KKTC devleti ve yüzde 10'u da Türk Hava Yolları (THY) hisselerinden oluşturulan 20 milyon TL sermayeli yeni anonim şirket, KKTC'de devlet-özel sektör ortaklığıyla kurulan ilk şirket oldu.

Yolcu ve kargo taşımacılığı yapacak ve merkezi İstanbul'da olacak şirketin mart ayı sonlarında uçuşlarına başlaması hedefleniyor.

Kuzey Kıbrıs Hava Yolları'nın ortaklık sözleşmesi, Lefkoşa'da Sayıştay Konferans Salonu'nda KKTC Başbakanı İrsen Küçük'ün de katıldığı törenle imzalandı. Sözleşmeye, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve hissedar 26 iş adamı imza koydu.

Şirket 8 yönetim kurulu üyesinden oluşacak. Genel Müdür Yönetim Kurulu üyesi olacak ve ayrıca, Genel Kurul kararı ile 2 Denetim Kurulu üyesi tayin edilecek. Şirketin tescil tarihini izleyen ilk 5 yıl için 8 üyeden oluşan Yönetim Kurulu'nun 5 üyesi THY tarafından gösterilen adaylar arasından seçilecek. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür THY'nin göstereceği adaylar arasından Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek. Kalan 3 üye ise, 1'i KKTC devleti ve 2'si de özel sektör hissedarları tarafından belirlenecek.

''TARİHİ BİR GÜN"
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, imzalar atılmadan önce yaptığı konuşmada, bugünün tarihi bir gün olduğunu söyledi.

KTHY'nin kötü bir tecrübeyle tarihe geçtiğini belirten Topçu, KTHY'nin kapanmasının ardından yaşanan gelişmeleri anlattı. Topçu, yeni şirketin oluşum sürecinde KKTC özel sektörünü de devreye alarak, ''herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini'' söylediklerini aktardı. Topçu, THY'nin amacının Kıbrıs Türkü'nü dünyaya bağlamak olduğunu vurguladı.

THY'nin dünyada 139 noktaya sefer düzenlendiğine işaret eden Topçu, birikim ve deneyimlerini yeni şirket için kullanacaklarını söyledi.

Kurulacak şirketin amacının kar etmek olduğunu belirten Topçu, ''işimizi çok sıkı tutacağız'' dedi.

KKTC bayrağını dünyaya taşıyacaklarını ifade eden Topçu, hedeflerinin şirketi KKTC'nin gururu haline getirmek olduğunu sözlerine ekledi.


KKTC Başbakanı İrsen Küçük de, ''KKTC'de mutlu bir gün yaşadıklarını'' ifade ederek, KTHY'nin elde olmayan nedenlerden dolayı kapandığını belirtti ve bu süreçte yaşananları anlattı.

KTHY'nin kapanmasının kaçınılmaz son olduğunu ve geçen haziran ayından itibaren devre dışı kaldığını aktaran Küçük, geçen mayıs ayında göreve gelen hükümetinin, KTHY'nin kapanmasının ardından yeni havayolu şirketi oluşturmak için çalışma içine girdiğini, Türk hükümeti ve özel sektörle birlikte yapılan çalışmaların bugün sonuç verdiğini söyledi.

Yeni havayolu şirketinin kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür eden Küçük, bugün devlet ve özel sektör olarak güzel bir başlangıç yaptıklarını, yaratılan bu birlikteliğin bundan sonra yapılacak işlere de örnek olması dileğinde bulundu.

''Bundan sonra atılacak adımlarda da iş adamlarımızı görmek isteriz'' diyen Başbakan Küçük, birlik ve beraberlikle yapamayacakları iş ve yatırım olmadığını söyledi.

Başbakan Küçük, Kuzey Kıbrıs Hava Yolları'nın Mart ayından itibaren uçuşlarına başlayacağını bildirdi.


KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Saner de, konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının bayrak taşıyıcısı olan KTHY'nin hiç kimsenin arzu etmediği şekilde, 21 Haziran 2010'da uçuşlarına son vermek zorunda kaldığını belirterek, ''Bu son, tıkanmış sürecin beklenen neticesi olmakla birlikte başta çalışanlar ve genelde halkımız üzerinde büyük bir hassasiyet yaratmıştır'' dedi.

KTHY'nin kapanmasının ardından yaşanan sürecin herkes için sancılı olduğunu ifade eden Saner, daha önceki oluşumda yapılan hatalardan, duygusal yaklaşımlardan arınmış şekilde, dünya havacılık sektörünün seyrini ve risklerini değerlendirip ülke için en iyisini yapmaya çalıştıklarını söyledi.

''Bu sancılı sürecin sonunda yeni doğacak oluşuma, halkımızın hislerini en iyi ifade edeceğine inandığımız Kuzey Kıbrıs Hava Yolları adını vermeyi uygun bulduk'' diyen Saner, şöyle devam etti:

''Yaşanan süreçte, Kuzey Kıbrıs Hava Yolları'nın yeniden göklerde bayrak taşıyıcı olabilmesi için, THY'nin ortaya koyduğu anlayış ve özveri, Kıbrıs Türk halkının iş adamlarının azim ve kararlılıkları, üstlendiğimiz misyonu gerçekleştirmemize büyük katkı koymuştur. Hep birlikte özveri ile çalışarak yeniden yarattığımız Kuzey Kıbrıs Hava Yolları'nın tüm Kıbrıs Türk halkı için büyük bir onur ve gurur kaynağı olacağını düşünüyorum.

Yine, Bakanlığımızın çıkmış olduğu ihale neticesinde bizlere ilk etapta ortak olacak olan Atlas Hava Yolları , uçuşların iptalinden 13 gün sonra tüm uçuş programlarını düzenleyerek yolcu sorunlarını minimuma indirmiş ve ülkede KTHY'nin yolcuları açısından oluşan problemlerin bir çoğunu ortadan kaldırmıştır. Atlas Hava Yolları'nın ortaya koydukları özveri tarafımızdan her zaman takdirle anılacaktır.''

''KKTC'DE BİR İLK''
''Yeni oluşumun, KKTC'de bir ilk'' olduğuna işaret eden Bakan Saner, ''İlk kez devlet ve özel sektör ortaklığına dayalı bir yapılanma söz konusudur. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı olarak haklı bir heyecan ve gurur içindeyiz. Oluşturulan modelin Kıbrıs Türk halkının bundan sonraki yabancı yatırımcılarla gerçekleştireceği birçok konsorsiyuma örnek teşkil edeceğine olan inancımız tamdır'' dedi.

Mutlu ve gururlu olduklarını dile getiren Saner, KKTC halkının refahı için her zaman yanlarında olan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Kaya Türkmen, THY ile kendilerine destek veren KKTC CumhurbaşkanI Derviş Eroğlu ve Başbakan İrsen Küçük'e teşekkür etti.

İŞADAMI ÇAĞINER
Şirketin özel sektör ortakları adına konuşan iş adamı Ünal Çağıner de bir ada ülkesi olan KKTC'de ulaşımın önem taşıdığını vurgulayarak, KTHY'nin kapanmasının ardından, geçen haziran ayından bu yana KKTC'ye ulaşımda aksamalar yaşandığını anlattı.

KTHY'nin eksikliği nedeniyle uçak bilet fiyatlarının yükseldiğini anımsatan Çağıner, ancak yeni havayolu şirketi ile birlikte fiyatların istikrar kazanacağını umduğunu ifade etti.

Özel teşebbüs olarak ellerini taşın altına koyarak görevlerini yerine getirdiklerini kaydeden Çağıner, yeni havayolu şirketini karlı hale getirmek için şirketi yönetecek THY'ye her türlü desteği vereceklerini bildirdi. Konuşmaların ardından, ortaklık sözleşmesine imzalar atıldı.(Haberturk)
THY RESMEN ORTAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Misafir ~ 13 yıl önce
KKTC de bir şirkete sendika virüsü girdi mi o şirketin sonu geldi demektir. Onun için yönetim çok dikkatli olmalı ve sendikalıları işe almamalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Öncelikle yeni havayolunun hayırlı olmasını dilerim bir kıbrıslı turk olarak.thy nin kkhy'rına ortak olması cok güzel ve bu şirket eminim cok kara gececektir...sendika başkanlarını gelinca bu adamları görünca artık kusma geliyor bana hep adamların işi gücü tehdit.kkhyına alınacak personele şirket tarafından iş sözleşmesine madde konup sendikaya üye olacaksa işden cıkarılacak diye madde konulması lazım bunu kabul eden işe alınsın... burdakı sendikalar birer kenedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ESKİSİ GİBİN , 20 İSTERLİNE LONDURA PİLETİ SATARLARSA BATARLAR. SATMAZLARSA DA , MİLLET GENE LARNAKA' YA GOŞACAK. YANİ , BİŞEY OLMAZ BU İŞDEN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hadi bakalım havasen. Batıracak bir şirketiniz daha oldu. Başlayın çalışmaya. 6 ay sonra bu şirketi de KTHY gibi batırırsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
turkiyenin paralari yine kibrisa gidiyor, adamlar rusvet yiye yiye, kthy batirdilar, utanmadan hala turkiyeden para istiyorlar, saolsunlar bizimkilerde yollamaya devam ediyor. kibrislilarin eline verilmemeli bu havayolu, adamlarda yoneticilik vasiflari sifir, bunlar bu havayolunuda batirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kktc hissardarlar is adamlar sayin caginer nasil bes ayri hisse aldi bence turk hava yollari'in baskani eski calisan'lari kthy'inda arayip ve sorsun sayin caginer ne kadar para bilet aldi ve ne kadar'a satildi ve neler oldu cok onemli iyi olur sayin topcu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kktc hissardarlar is adamlar sayin caginer nasil bes ayri hisse aldi bence turk hava yollari'in baskani eski calisan'lari kthy'inda arayip ve sorsun sayin caginer ne kadar para bilet aldi ve ne kadar'a satildi ve neler oldu cok onemli iyi olur sayin topcu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
slot hakları gittikten sonra !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gercekten biz türkiyeden gelen ler kıbrıslılardan cok farklıyız öyleki ben burda türkiye kıbrıslı insanların farklarını acıklasam beni türkiyeye almazlar ve türkiyeli biri beni öldürür lütfen kıbrıslılar aranızdaki iyi türkiyelilere sahip cıkın kötülereni geldikleri yere yollayın ve yıllardır taviz vermediginiz davranışlarınızı sürdürmeye devam edin cünkü türkiyede bir grup kıbrıslı düşmanı var onlara sinirlenipte türkiyeli sizi seven kardeşleriniz hakkında yanlış kanılara varmayın.yeni şirket hayırlı olsun .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
asıl dertleri türk kelimesini kaldırmak mıydı bilmiyorum ama 30 40 milyon kurtarmazdı şirketi.öyle bir hal almıştı ki girdap gibi herşeyi içine çekiyordu.bugün 40 milyon versen 3 ay sonra yine istenecekti. herşeye baştan başlamak bence iyi oldu.içinde özel sektör olunca iş daha sıkı tutulur kimsenin arka bahçesi olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000