19 Haziran 2018, Salı 15:05:30

THY resmen açıkladı; Ekip Planlama Uçuş İşletme'ye bağlandı

Türk Hava Yolları'nın (THY) İnsan Kaynakları departmanına bağlı Ekip Planlama Başkanlığı'nın Uçuş İşletme departmanına bağlandığını geçtiğimiz Mayıs ayında AirportHaber okuyucularına duyurmuştu. THY'den bugün yapılan açıklamada organizasyon değişikliği resmen açıklandı.
  • Herkes hak ettigini alsin diyoruz. Kabin memurlarinin hak ettigi para 9-10 bin tl degildir. O yuzden maaslara bir sey denilince hemen kopururler cunku kendileri de biliyorlar o maaslaei haketmediklerini
  • Kabin memurlari Havais’te kalarak kokkit persinelini adeta satti. Kabin AS kurulnasini istiyoruz. Kabin memurlarina ne eziyetler yapilsa mustehaktir. Bu yolu kendi sectiler. Onlar yuzunden havasen soz geciren sendika olamiyor uye sayisi 4000’de kaldi. Kabin memurlarina 1 gram acimam arkadas
  • Tevekelli değil, bir süredir THY ekibi pazar rantı, uçuş saati rantı demeden canla başla şirket menfaatine çalışmaya başladı (bazı şahsi çıkar düşkünlerini tenzih ederiz) iğne-çuvaldız hesabı yani.
  • Lütfen buradaki yorumlar üzerinden duygusal zehirlenmeye izin vermeyin. Bir şeyler ürür, kervan yürür. Küçük bir örnekle maaşlara yatı harcırahları ve yakıt giderlerinin dahil olduğunu bilmeyen, yaptığı görev ve yatı tanımlarını Atlas gibi firmalarla kıyaslayan cahillerle tartışmaya girmeyiniz. Ekiplerin yarısı ingilizce öğretmeni zaten. Bugün yarısı 3.500-4.000 TL ile dışarda çalışabilir ya da öğretmenlik yapabilir. O yüzden dediğiniz rakamlarda bir kişi durmaz. Ben ilkokul mezunu galerici evoc ile takılıyor, yeşilköy'de oturuyor diye ağlamıyorum. Her işin kendine özel bir konsepti ve dinamikleri var. Bir yakın korumanın 15.000 TL maaş aldığı yerde aldığınız düşük maaşlar artsın talebi yerine burada hep aynı nifak tohumları için çaba harcıyorsunuz. İki cihanda yakanız bir araya gelmesin.
  • Maaşları düşürürseniz nasıl binerler mercedes, bmw lere yeni yetme uçan garsonlar.
  • Devrem ellerine sağlık doğru karar.
  • Kabin ile kokpit bence de ayrilmalidir. Farkli gorevleri icra ediyorlar. Kokpit ucus yani ucucu personeldir kabin kabin personelidir.
  • Kafaya gore slide patlatan hosteslere amirlere 13000 tl maas veren yegane sirket thy’dir.
  • D. pegasus basina
  • Uçakta boğazına birşey kaçsın, anlarsın muavinden farkını :)

Türk Hava Yolları (THY) Mayıs ayı sonunda yaptığı yönetim kurulu toplantısının ardından tarihi bir kararla Uçuş İşletme departmanındaki tüm yöneticileri görevden almıştı.

Kokpit ve kabindeki huzursuzluğun giderilememesi ve iş barışının sağlanamaması gerekçe gösterilerlek alınan kararla birlikte Ekip Planlama Başkanlığı'nın Uçuş İşletme departmanına bağlandığını AirportHaber okuyucularna duyurmuştu.

THY İnsan Kaynakları'ından bugün yapılan açıklamada; İcra Komitesi'nin geçtiğimiz hafta aldığı karar ile birlikte İnsan Kaynakları departmanına bağlı Ekip Planlama Başkanlığı'nın Uçuş İşletme departmanına bağlandığı resmi olarak duyuruldu. 

THY bu hamlesi ile kokpit ve kabindeki sorunları minimuma indirmek istiyor. 

©AirportHaber

THY resmen açıkladı; Ekip Planlama Uçuş İşletme'ye bağlandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (158)

Tgs ~ 6 yıl önce
Herkes hak ettigini alsin diyoruz. Kabin memurlarinin hak ettigi para 9-10 bin tl degildir. O yuzden maaslara bir sey denilince hemen kopururler cunku kendileri de biliyorlar o maaslaei haketmediklerini

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika ~ 6 yıl önce
Kabin memurlari Havais’te kalarak kokkit persinelini adeta satti. Kabin AS kurulnasini istiyoruz. Kabin memurlarina ne eziyetler yapilsa mustehaktir. Bu yolu kendi sectiler. Onlar yuzunden havasen soz geciren sendika olamiyor uye sayisi 4000’de kaldi. Kabin memurlarina 1 gram acimam arkadas

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 6 yıl önce
Kokpitin yüzde 25 geçmedi önce kendi içinizi temizleyin sonra bize dil uzatın ne başımıza geliyorsa sizin yüzünüzden geliyor aslında kokpit aş olmalı nede olsa savunamıyorsunuz haklarınızı avrupadaki kaptanlarla sizin aranızda dağlar kadar fark var size herşey müstehak.bize deyil
Analiz ~ 6 yıl önce
Kokpitin %95’i gecti. Arayin havasen’i resmi rakamlari souluyorlar. Kabinin %5’i bile gecmedi. Once Turkce konusmayi ogrenin. Deyil olmamali, ‘degil’. Turk pilotlar dunyanin her yerinde ucabiliyor enirates katar dahil. Turk kabin memurlari nerede ucabiliyor? Skytrax 2017 en iyi kabin kategorisinde 20. siradaydik. Goruyoruz becerinizi.
Skytrax ~ 6 yıl önce
Skytrax in en iyi kabin memuru seçildik . Sen nerde uçuyorsun her kapı açıksa zorla tutan yok sizi hem siz diyorsun kabin kokpit ayrı olsun diye sendika neden aynı olsun oda farklı olsun size güven yok tek neden bu geçmememizin
Ka ~ 6 yıl önce
Siz önce yazmasını öğrenin yukardaki yazı okunmuyor bile kabine herley müstehakmış size ne müstehak
Çuvaldız ~ 6 yıl önce
Tevekelli değil, bir süredir THY ekibi pazar rantı, uçuş saati rantı demeden canla başla şirket menfaatine çalışmaya başladı (bazı şahsi çıkar düşkünlerini tenzih ederiz) iğne-çuvaldız hesabı yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekip arkadaşlarım'a ~ 6 yıl önce
Lütfen buradaki yorumlar üzerinden duygusal zehirlenmeye izin vermeyin. Bir şeyler ürür, kervan yürür. Küçük bir örnekle maaşlara yatı harcırahları ve yakıt giderlerinin dahil olduğunu bilmeyen, yaptığı görev ve yatı tanımlarını Atlas gibi firmalarla kıyaslayan cahillerle tartışmaya girmeyiniz. Ekiplerin yarısı ingilizce öğretmeni zaten. Bugün yarısı 3.500-4.000 TL ile dışarda çalışabilir ya da öğretmenlik yapabilir. O yüzden dediğiniz rakamlarda bir kişi durmaz. Ben ilkokul mezunu galerici evoc ile takılıyor, yeşilköy'de oturuyor diye ağlamıyorum. Her işin kendine özel bir konsepti ve dinamikleri var. Bir yakın korumanın 15.000 TL maaş aldığı yerde aldığınız düşük maaşlar artsın talebi yerine burada hep aynı nifak tohumları için çaba harcıyorsunuz. İki cihanda yakanız bir araya gelmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 6 yıl önce
Maaşları düşürürseniz nasıl binerler mercedes, bmw lere yeni yetme uçan garsonlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sare ~ 6 yıl önce
Cok dogru
Uçan Garson ~ 6 yıl önce
Herkesin mesleğine saygımız sonsuz . Pilotluk önemli bir meslek ve pilot olmak gerçekten ciddi emek aynı zamanda bütçe gerektiriyor ,askeri kökenden gelenlerin emekleride çok fazla. Fakat pilot olduktan sonra görevleri rutinleri belli check lerini yaparlar hata yapmazlarsa o uçak uçar operasyon biter.Onların emeklerinin ciddi bölümü pilot olana kadar ama asla küçümsenemez.Gelelim Uçan Garsonlara insanların check lerini yapamazsınız kalp krizi geçirip geçirmiyeceğini önceden kontrol edemezsiniz yanında getirdiği powerbank yanarmı cep telefonu patlarmı önceden bilemezsiniz 4 bacak uçan K.M. günde yalaşık 700 kişiye hizmet eder ve herkesin elinden geldiği kadar memnun ayrılması için çabalar. TGS deki kardeşim senin de işine saygım sonsuz ama alanda itfaiye var doktor var airport security otoriteleri var. Bunlar sizden fazla yaptıklarımız bırakta o kadar maaş farkımız olsun.BU MESLEĞİ KİMSEYE YEDIRMEYIZ.KABİN MEMERLUĞU SİVİL HAVACILIĞIN EN ÖNEMLİ UNSURUDUR. SAYGILAR
Göker Devrem ~ 6 yıl önce
Devrem ellerine sağlık doğru karar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kagankucuk b777 ~ 6 yıl önce
Kabin ile kokpit bence de ayrilmalidir. Farkli gorevleri icra ediyorlar. Kokpit ucus yani ucucu personeldir kabin kabin personelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin Amiri ~ 6 yıl önce
Tabiiki FO Kaan, haklısın, aynı görevi icra etmiyoruz. Ayrılmalıyız. O zaman lütfen sizden ricam Kabin Memurlarındanda uzak durun. Galley hemen kokpitin arka bölümünde. Yemeklerde orda. Kargo uçuşlarınızdada Loadmasterdan medet ummayın. Eliniz ayağınız var. Kader birliği diye, kurum içinde AİLE diye, aynı kaderi bir yerde paylaşmak diye birşey var. Siz daha bunları öğrenmemişsiniz. Sağ koltukta oturmakla olmuyo bu işler. Kırk fırın ekmek yemeniz lazım aidiyet duygusunu anlamanız için.
Purser ~ 6 yıl önce
Soruyorum size Arkadaşlar.neyi paylaşamıyorsunuz bizimle? Neden maaşımız dert oldu birilerine? Çok isteyen buyursun başlasın KM’u olarak. Önünüze taş koymadık. Birileri pas uçarken FO, ondan sinyor KA’i nasıl onun önüne geçermiş,nasıl bir kurummuş, biri FO ile yakın maaş alan Purserları konuşur...size ne Arkadaşlar??? Ben 20 senedir uçuyorum, 3-5 yıllık FO’mu önüme geçecek? Kaptan olunca buyursun. Bu kadar basit. TGS??? Size ne oluyor, gördük dün terminalde Türkçe bilmeyen ama aklınca laf söyleyen Memuru. Kimsenin önüne taş koymadık. Buyrun başlayın. Çok gördük konuşan ama 1. Senesinde istifa edenleri. Buyrun gelin. Hiçbirşey dışardan göründüğü gibi değil. Bu şirket herkese yeter, adam olun yeter
Kabin ~ 6 yıl önce
Kesinlikle bir kabin memuru olarak size katılıyorum sizle aynı çatı altında olmak bizide mutsuz ediyor .2/1 sakarinli egolu kural bilmez 1 saat altı uçuşta 10 sefer konpite çağırmalar ayrılsın kabin o vakit sizin halinizi göreveğiz.
Ucus ucustur ~ 6 yıl önce
Yer yerdir!... su cocuk sana dava acsa kicindaki donu bile alir. Tgs olarak farkli bir birimsiniz biz HAVA yoluyuz. Siz YER hizmetlerisiniz. Cokta saaaapma.
KESİNLİKLE ~ 6 yıl önce
DÜNYANIN NERESİNDE BİR PİLOTLA GARSONUN BİR OLDUĞU AYNI ZÜMREYİ PAYLAŞTIĞI GÖRÜLMÜŞ. BÜYÜK HATA! AYIRIN GARSON BOZUNTULARINI BİZDEN
Kabin ~ 6 yıl önce
Katılıyorum bir kabin amiri olarak sizle aynı çatı altında olmak bizi çok özüyor siz ahidiyeti olmayan ve şirket menfaatinden çok sadece kendi menfaatinizi düşünen ....
Ugur kagan kucuk ~ 6 yıl önce
Utanmiyor musun ulan benim adima yorum yapmaya? Bu sitede kactir benim adim verilerek yorum yapiliyor. Kimsin nesin yazsana suraya ben de seni bileyim.. bu kadar bos insan nasil oluyorsunuz anlamiyorum hic mi hayat vizyonunuz, terbiyeniz, asaletiniz yok.. yazik sizlere. Bu yorumu okuyan herkesin sunu bilmesini istiyorum; hayatim boyunca airporthaber sitesinde ne yorum yazdim ne de gelecekte yazicam! Benim adima yazilan hicbir yorum benim degildir. Bu bosbeles insanlarin isidir. Kamu oyuna duyrulur..
Bravo ~ 6 yıl önce
Bu ayrımı yapabilmemiz inanılmaz bir olay. Bizde yıllardır bunların işleri karıştırdığını sanır dururduk. Tevekkeli bazen kendi aramızda konuşurken “Allah muhafaza Kaptanlardan birine birşey olsa kabinden birileri kokpite geçer ve uçağı indirir” diye düşünürdük. Yaptığınız bu kesin ayrım ile birlikte artık Kokpitin uçucu kabinin kabin personeli olduğunu öğrettiniz. Nasıl teşekkür etsek bilemedim. IQ kaçtı acaba?
Thy ~ 6 yıl önce
Dogru soylemis kabin ile kokpit ayridir. Kokpite bir sey olsa kabin memuru kokpite gecip ucagi nasil indirecekmis? Ayrica 20 yillik purser, nam-i diger fossil arkadasimiz, elbetteki yeni fo sizin onunuzde olmali. 10 yillik siva ustasi mi degerlidie 2 yillik insaat muhendisi mi? Iyice kendinizi kaf daginda gormeye basladiniz. Tabi o kadar parayi cebinize koyan thy’de kabahat
Cevap ~ 6 yıl önce
Kagan kucuk gibi babasinin parasiyla, sirf babasi pilot diye kendisi de hicbir seyi beceremeyen ve pilot olalim yau madem bir sey olamiyoruz diyen kisinin soz soylemeye hakki yoktur. THY derhal babasi pilot olanlari sirketten cikarmalidir. Burasi saltanat kurulacak sirket degildir. Herife bak babasi kardesi kendisi Thy’ye coreklenmisler adeta
Kabin Amirine !!! ~ 6 yıl önce
Sayın amir yavaş gel !!! Yok galley oradaymış , yok fırın oradaymış da.. senin görevin kokpite hizmet etmek.. yemekte getireceksin , çay da getireceksin , meyva da.. bundan gocunuyorsan yapma bu işi!!! Hatırlatayım bu uçakta tek bir otorite var , o da Kaptan !!! Sen de onun tüm emirlerine uymakla yükümlüsün .. nokta !
Thy ~ 6 yıl önce
Kafaya gore slide patlatan hosteslere amirlere 13000 tl maas veren yegane sirket thy’dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gir sinavlara ~ 6 yıl önce
Kazan, sende al 13000 ;)
Yazik ~ 6 yıl önce
hatasiz kul olmaz ama senin gibilere insan denmez
Detox yaptirmayi biliyon ama ... ~ 6 yıl önce
Git baska sirkette yaltir bakalim ....
Ka ~ 6 yıl önce
Sürekli kuyruk sürten kaptanlara 30-40bin veren şirket thy
K_A ~ 6 yıl önce
İngilizce anons yapayanlara 40-50 bin tl ödeyen şirkettir Thy
??? ~ 6 yıl önce
D. pegasus basina

Yanıtla

Kalan karakter 1000
el cevap ~ 6 yıl önce
Uçakta boğazına birşey kaçsın, anlarsın muavinden farkını :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777ci ~ 6 yıl önce
Bu sizin doktor tripleriniz yok mu .fitil oluyorum. Senin aldığın o ilk yardım eğitimini 300 liraya Kızılay herkese veriyor.Hadi git çayımı getir,limon da koymayı unutma yanına.
777ciye ~ 6 yıl önce
SEViYESİZ MÜNAFIK SENİ

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000