03 Mart 2009, Salı 08:52:50

"THY prestijini düzeltmeli"

Zaman Gazetesi yazarı Elif Şafak, THY'nin Amsterdam kazasını değerlendirmiş...
  • Hava alanı binası ? 300 m. ilerde iranlı bayan,Uluslararsı konferansta herkes aman thy ile uçma..hayır thy güvenilirdir..doğru hakveriyoruz özür dileriz,thy zaten kuskus vermiyor bu yüzden çok gelişti,yazmıyoruz ama bütün avrupa evde konuşuyoruz...git işine be
  • Niye ayrıldığımızı soran arkadaşa cevaptır,evlendiğimiz ve çocuk doğurduğumuz için ayrılmak durumunda kaldık,çocuklarımız okul çağına geldi ve biz de işimize geri dönmek istiyoruz,thy bizi atmadı,biz isteyerek ayrıldık,umarım döner ve gene çok sevdiğimiz mesleğimizi yaparız...
  • eski personel işe geri dönmeli yazan arkadaş neden THY'den ayrıldığını samimiyetle söyleyebilirmisin? Benim bildiğim THY işini iyi yapan ve işini iyi bilen kimseyi bırakmadı. Diğer havayollarında daha yüksek ücretle çalışmak için ayrılan arkadaşlar vardı Sen onlardan mısın?
  • senin kanın mı sütün mü bozuk=
  • ''ESKİ PERSONEL GERİ ÇAĞIRILMALIDIR''diye yazan arkadaşa katılıyorum ve teşekkür ediyorum,bizler belirli sebeplerden dolayı THYden istifa etmiş olan eski kabin memurlarıyız ve işimize geri dnmek ,uçmak istiyoruz,,lütfen bizleri tekrar işe geri alsınlar,yönetime burdan sesimizi duyurmak istiyoruz,değerlendirirlese çok mutlu oluruz,saygılar...
  • cok dogru yorum, THY tam bir checkten gecmesi lazim, kim hangi özelgige sahib diye son 5 yilda alindi,???? Piyasada bunlardan daha cok is tecrübeleri olan kisiler neden öngörülmedi.??ve ise alinan kisiler hangi yolladan THY acik kadrolarin oldugunu ögrendi ve nasil talip oldular???
  • THY Baştan şu Canlı yayında Pişkin pişkin insanların karşısına geçip, utanmadan çok şükür ölü yok deyip, sonrada Cenazelerinde timsah göz yaşı döken Candan Karlıtekin ile Temel Kotil'i değiştirmeli. Farkettiniz mi bilmem Canda Karlıtekin Cenaze konuşmasında ağlıyor, ama gözünden yaş yok. Sahte bir ağlama Sizin anlayacağınız. bu arada bu iki sahıs gece yastıa baş koyduklarında acaba hiç vicdanları sızlıyor mudur? Zannetmiyorum. Umurlaarında bile değil 9 insan ölmüş. Arsızlığın bu kadarı.. Tebrikler doğrusu. THY ,İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi yönetmeye kalkan iki zihniyeti değiştirmeli. A pardon bunlar hükümetten torpilli. Özür Dilerim. Binali Ağbeylerinden.
  • Ucağın kara kutusunu açmak gibi THY ve THY teknik yönetiminin kara kutusu açılmalı.Onların ne kadar yanlış işler yaptıkları artık gün yüzüne çıkarılmalı,deneyimli personeli nasıl harcadıkları ortaya koyulmalı.Uçağa aşçı koymakla veya yemek çeşitlerini arttırmakla prestij kazanılmıyor.önemli olan en güvenilir hava yollarından biri olmak.THY nin ve THY Tekniğin içi nasıl kadrolaşmış, yetişmiş personel nasıl harcanmış birileri bunun hesabını sormalı artık.Deve olayından tut bu güne kadar bu personeli nasıl harcadınız diye birileri bu yönetime hesap sormalı.Altını oysalar daha ne olaylar cıkacaktır eminim.
  • Bu yazdıklarınız hayal maalesef.
  • Öncelikle havacılıkla hiçbir alakası olmayan Hamdi Topçu'nun görevden alınması gerekiyor. Ondan sonra yeni yapılan tayinler ve yeni goreve atananlarin listesi çıkartılıp tecrübe ve eğitimlerine bakılması gerekiyor.THY 'na uygun iseler yeniden eğitimden geçirilerek THY da kalmalari sağlanabilir.Eğitim ve tecrübesi uygun olmayanlarin yerine diğer havayollarindan tecrübeli personel acilen transfer edilmeli,görevden el çektirilen,bir şekilde şirketden ayrılan eski deneyimli personel acilen yeniden işe alınmalıdır.Bütün kadrolarımız deneyimli ,işinin ehli kişilerden oluşmuştur diyede reklam kampanyasina geçilmelidir.Tüm köşe yazarlari davet edilip yeni şekli ayrıntılarıyla yeni yapılanma anlatılmalıdır.Bunlar acilen yapılmadan THY düzelmez.

Hepimizi yasa boğan, çaresizlik hisleri içinde bırakan hazin uçak kazasından iki gün sonra Amsterdam'daydım.
THY uçağının enkazı henüz kaldırılmamıştı, hâlâ Schiphol havaalanında bir tarlada duruyordu. Enkazın yanına yaklaşmak mümkün değildi ve bir kenarda hayat, her zamanki hızlı ve hoyrat ritmiyle akmaya devam etmekteydi. Bilenler bilir, son derece büyük ve gelişmiş bir havaalanıdır Schiphol. Bu yüzden, o gün havaalanı binasında olan binlerce yolcunun ruhu bile duymamış kazayı. Hatta İran asıllı Hollanda vatandaşı bir kadın bana şunları söyledi: "O gün oradaydım. Belki üç yüz-dört yüz metre ileride. O kadar yakın. Ama kazadan haberim bile olmadı. Sonra Tahran'da yaşayan annemden bir telefon aldım. Meğer o da televizyondan duymuş haberi. Hemen beni aramış. O sayede öğrendim burnumun dibinde olan kazayı."

Hollanda'da en çok merak ettiğim nokta buradaki basının meseleyi nasıl ele aldığı oldu. Ve gerek görsel gerekse yazılı basında çıkanları takip edince, doğrusu Türk basını ile Hollanda basınının yaklaşımları arasındaki farkın büyüklüğüne hayret ettim. Oradaki basın ağız birliği etmişçesine THY uçağının benzininin olmadığını, benzin tankının boş olduğunu, öyle olmasa bir patlama yaşanacağını söylüyor. Böylece kazanın yükümlülüğünü ve yükünü olduğu gibi Türk Hava Yolları'nın omuzlarına bırakıyor. Bizde ise farklı yorumlar, değişik iddialar var. Kulenin hata yapıp yapmadığı tartışılıyor. Elbette konuya uzmanlar netlik kazandıracak ama bu arada ben kendi köşemde bir şeye dikkat çekmek istiyorum.

THY'nin yakın zamana kadar son derece prestijli bir konumu vardı Hollanda'da (ve tabii Avrupa'da). Hatta diğer firmaların ne kadar "cimri" oldukları, ya esmer ekmek ile kaşar (mesela Lufthansa) ya da esmer ekmek ile kuskus (mesela KLM) verip durdukları, halbuki THY'nin mutfağını sürekli yenilediği, kendini zenginleştirdiği konuşulurdu. Belki yazıya dökülmezdi bunlar ama sohbetlerde geçerdi. THY hep takdir edilirdi. Fakat bu kazayla beraber en azından Hollanda'da algı tamamen tersine dönmüş durumda. Ne yazık ki insanoğlunun psikolojisi böyle. Uzun senelerin iyi ve başarılı birikimleri pat diye unutulur. Bilhassa uçak firmaları için önemli bir kırılma noktasıdır bu. Kazalardan sonra sigorta ücretleri yükselir, güven azalır, en alttaki personelinden en üsttekine kadar bütün bir yapı bu durumdan olumsuz etkilenir. Ve siz istediğiniz kadar son on sene içindeki muazzam başarınızı hatırlatmaya çalışın, insanlar gene en son haftanın haberlerinden etkilenir. Beşerin hafızası zayıf, gözlükleri önyargılıdır.

Katıldığım uluslararası konferansta İstanbul'dan geldiğimi duyan hemen her Hollandalı aynı tepkiyi verdi. "Aman KLM ile uçuyorsunuz değil mi? Sakın THY ile uçmayın." Bu yargıyı üst üste duymak canımı yaktı. Belki iyi niyetle, düşünülmeden söylenmiş ama son derece üzücü, kırıcı sözler... Her seferinde aynı tepkiyi verdim. "THY son derece iyi bir firmadır. Bu kaza milletçe hepimizi derinden üzdü ama THY'nin güvenilirliğine dair şüphe uyandırmadı." Bu cevabı duyan Hollandalılar belki nezaketen belki samimiyetle geri çekilip, sözlerime hak verdiler. Belki de hafızaları benden yana çıktı. Zira konuştuğum Hollandalıların hemen hepsi geçmişte Türkiye'ye, bilhassa İstanbul'a defalarca gelmişlerdi. Ve işin ilginç yanı hep THY ile uçmuşlardı. Dolayısıyla ben böyle konuşunca kendi tecrübelerini hatırlayıp hak verdiler.

Ama ortada ciddi bir tıkanıklık var. Türk Hava Yolları bilhassa Hollanda'da prestijini düzeltmek durumunda! Bunun için bir şeyler yapmak zorunda. Artı bir çaba. Artı mesai. Şu anda Hollanda'da basında ve ortalıkta dolaşan çok fazla önyargılı laf ve yakıştırma var. THY, Hollanda özelinde hem prestij hem güven tazelemeli. Bunu hem yeni bir kampanya aracılığıyla yapabilir, hem de Hollandalılara zaten bildikleri bir şeyi hatırlatarak, yani insanların hafızalarını tazeleyerek, son on sene içindeki performansının altını çizerek yapabilir. Ama şayet THY Hollanda'da hiçbir şey yapmazsa, fazladan bir çaba göstermezse ve durumun kendiliğinden unutulmasını beklerse, korkarım ki bu büyük bir hata olur. Ne yazık ki insan psikolojisinde kısa dönemli hafıza uzun dönemli hafızaya hep ağır basar. THY'nin son on sene içindeki yükselişi, hazin bir günün gölgesi altında kalabilir.

 
Elif ŞAFAK
ZAMAN

"THY prestijini düzeltmeli"

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 15 yıl önce
Hava alanı binası ? 300 m. ilerde iranlı bayan,Uluslararsı konferansta herkes aman thy ile uçma..hayır thy güvenilirdir..doğru hakveriyoruz özür dileriz,thy zaten kuskus vermiyor bu yüzden çok gelişti,yazmıyoruz ama bütün avrupa evde konuşuyoruz...git işine be

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Niye ayrıldığımızı soran arkadaşa cevaptır,evlendiğimiz ve çocuk doğurduğumuz için ayrılmak durumunda kaldık,çocuklarımız okul çağına geldi ve biz de işimize geri dönmek istiyoruz,thy bizi atmadı,biz isteyerek ayrıldık,umarım döner ve gene çok sevdiğimiz mesleğimizi yaparız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
eski personel işe geri dönmeli yazan arkadaş neden THY'den ayrıldığını samimiyetle söyleyebilirmisin? Benim bildiğim THY işini iyi yapan ve işini iyi bilen kimseyi bırakmadı. Diğer havayollarında daha yüksek ücretle çalışmak için ayrılan arkadaşlar vardı Sen onlardan mısın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
senin kanın mı sütün mü bozuk=

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
''ESKİ PERSONEL GERİ ÇAĞIRILMALIDIR''diye yazan arkadaşa katılıyorum ve teşekkür ediyorum,bizler belirli sebeplerden dolayı THYden istifa etmiş olan eski kabin memurlarıyız ve işimize geri dnmek ,uçmak istiyoruz,,lütfen bizleri tekrar işe geri alsınlar,yönetime burdan sesimizi duyurmak istiyoruz,değerlendirirlese çok mutlu oluruz,saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
cok dogru yorum, THY tam bir checkten gecmesi lazim, kim hangi özelgige sahib diye son 5 yilda alindi,???? Piyasada bunlardan daha cok is tecrübeleri olan kisiler neden öngörülmedi.??ve ise alinan kisiler hangi yolladan THY acik kadrolarin oldugunu ögrendi ve nasil talip oldular???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY Baştan şu Canlı yayında Pişkin pişkin insanların karşısına geçip, utanmadan çok şükür ölü yok deyip, sonrada Cenazelerinde timsah göz yaşı döken Candan Karlıtekin ile Temel Kotil'i değiştirmeli. Farkettiniz mi bilmem Canda Karlıtekin Cenaze konuşmasında ağlıyor, ama gözünden yaş yok. Sahte bir ağlama Sizin anlayacağınız. bu arada bu iki sahıs gece yastıa baş koyduklarında acaba hiç vicdanları sızlıyor mudur? Zannetmiyorum. Umurlaarında bile değil 9 insan ölmüş. Arsızlığın bu kadarı.. Tebrikler doğrusu. THY ,İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi yönetmeye kalkan iki zihniyeti değiştirmeli. A pardon bunlar hükümetten torpilli. Özür Dilerim. Binali Ağbeylerinden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ucağın kara kutusunu açmak gibi THY ve THY teknik yönetiminin kara kutusu açılmalı.Onların ne kadar yanlış işler yaptıkları artık gün yüzüne çıkarılmalı,deneyimli personeli nasıl harcadıkları ortaya koyulmalı.Uçağa aşçı koymakla veya yemek çeşitlerini arttırmakla prestij kazanılmıyor.önemli olan en güvenilir hava yollarından biri olmak.THY nin ve THY Tekniğin içi nasıl kadrolaşmış, yetişmiş personel nasıl harcanmış birileri bunun hesabını sormalı artık.Deve olayından tut bu güne kadar bu personeli nasıl harcadınız diye birileri bu yönetime hesap sormalı.Altını oysalar daha ne olaylar cıkacaktır eminim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu yazdıklarınız hayal maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Öncelikle havacılıkla hiçbir alakası olmayan Hamdi Topçu'nun görevden alınması gerekiyor. Ondan sonra yeni yapılan tayinler ve yeni goreve atananlarin listesi çıkartılıp tecrübe ve eğitimlerine bakılması gerekiyor.THY 'na uygun iseler yeniden eğitimden geçirilerek THY da kalmalari sağlanabilir.Eğitim ve tecrübesi uygun olmayanlarin yerine diğer havayollarindan tecrübeli personel acilen transfer edilmeli,görevden el çektirilen,bir şekilde şirketden ayrılan eski deneyimli personel acilen yeniden işe alınmalıdır.Bütün kadrolarımız deneyimli ,işinin ehli kişilerden oluşmuştur diyede reklam kampanyasina geçilmelidir.Tüm köşe yazarlari davet edilip yeni şekli ayrıntılarıyla yeni yapılanma anlatılmalıdır.Bunlar acilen yapılmadan THY düzelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000