24 Ekim 2013, Perşembe 11:23:49

THY PİSTİ İHLAL ETTİ... DİĞER UÇAK PAS GEÇTİ!

Türk Hava Yolları'nın Toronto-İstanbul seferini yapan uçağının taksi sırasında pisti ihlal ettiği ortaya çıktı.
  • Eh Nolmus yani ???...Tamam sonu cok daha vahim olabilirdi ama olmamis !!! Ama bircok arkadasin hatirlayacagi gibi böyle bir kaza uzun seneler önce Teneriffe adasinda 2 B747 ile olmustu. Pan Am ile KLM ( hatirladigim kadar ile ) carpismis idi. Umarim öncelik ile hic bir TÜRK sirketinde ve baska herhangi bir sirkette yasanmaz !!! Tüm ucucu arkadaslarimiza her daim IYI UCUSLAR !!!!
  • Avherald'da yapılan yorumlarda genellikle THY pilotlarının lisan problemi üzerine yorum yapılmış, hatta yorum yazan bir ATC son zamanlarda lisan bilgilerinde biraz gelişme oldu diye de yorum eklemiş. Ben sadece sivil havacılığa çok meraklı ve işi gereği çeşitli havayolları ile dünyanın birçok yerine uçan bir yolcuyum. Hakikaten THY'nin kendini konumlandırmak istediği yer ile pilotlarımızın ingilizce anonsları pek örtüşmüyor. Son zamanlarda bazen çok iyi ingilizcesi olan 738 ve 320 pilotlarına rastlamış olsam da genelde bir zaafiyet olduğu kesin. Bu uçuş güvenliğine ne kadar etki eder veya bugünlerde olduğu gibi kokpitde bir türk bir yabancı pilot uçarsa nasıl sonuçlar doğurur bilmek zor..
  • Bu olay bütün havayollarında olabilir ama THY OLUNCA MAALESEF BAZILARININ ANILARI, ELENMİŞLİKLERİ AKILLARINA GELİYOR ZANNEDERSEM. Laz air miş ben işin içinde olarak pek laz pilot görmedim genelde balıkesir ve eskişehirliler neden ACABA? Asıl torpilin kralı geçmişte olmuş.
  • evet torpille astronot da varmi??
  • seninde torpilin olsa sende girersin gerci önce pilot lisansını alman lazım buda senin zekan için epey zorlayıcı olur.kimsenin zoruna gitmesin o adam o koltukta oturuyor maaşınıda tıkır tıkır alıyor sende sonuc olarak anca burda bos bos yorum yapıyorsun aradaki fark bu.ne kadar torpil olursa olsun o adam line a gitmeden 250 saat ucuyor kimse line a bos gitmiyor o lisansı almak öyle sandığınız kadar kolay değil yoldan gecen adamı torpille pilot yapmıyorlar zeka yoksunu musun ya
  • thy düşmanlarına bolca malzeme çıktı offf offff nasıl başladılar hakarete itelemeye ellerini avuşturmaya.. kuzey amerikada hergün havaalanlarında duyulan duyulmayan o kadar çok ihlaller oluyor ki bunların önüne geçemessiniz.. ondan sonra da kalkmışsınız thy pilotlarına ve thy laf ediyorsunuz, kuzey amerika pilot uçağan içine içkili şekilde geldi oturdu kokpite güvenlikten geçerken kokuyu hisseden bir güvenlikçi sayesinde pilot kokpitten indirildi ve alkometreye üfledi sonrasını da söylemek gerekmez soruşturma, tutuklama v.s. gerçi enteller pilotların içmesine bir şey demezler uygudnur deler çakır keyif veya sarhoş şekilde uçağı kullanırlar mahsuru yoktur onlar için..
  • Olay nerede olmuş bir bakın. Olaya sebep olan THY mi yoksa Toronto Hava limanı ve Havalimanı yetkili kurumlarımı
  • Bakımı da cübbeli teknisyene yaptırmışlar :-) Globally Ours
  • Ahhhh ahhhahahahah ne guluyorum lazlar ne cektirmis bu adamlara beeee hahahahah bu arada THY yabanci pilot aramaya devam etsin issiz pilotlar is verilse ne derecede bi dikkatle yaptiklari ortaya cikar(kusursuz) !
  • Herkese ceza kesen ucus isletme kendi filosunda yasanan bu Olaya ne ceza verdi acaba ??

Türk Hava Yolları'na ait B777-300 tipi yolcu uçağının Toronto-İstanbul seferini yapmak üzere taksi yaptığı sırada pistin iniş alanını ihlal ettiği ve bu nedenle başka bir havayoluna ait uçağın pas geçmek zorunda kaldığı ortaya çıktı.

Avherald'da yer alan habere göre, THY'nin 8 Ekim 2013 tarihinde TK18 seferini yapmaya hazırlanan TC-JJK kuyruk tescilli uçağı kalkış yapmak üzere pistte taksi yaptığı sırada 23 numaralı pistin iniş alanını ihlal etti. O sırada aynı piste iniş yapmaya hazırlanan Morningstar Air Express adlı havayolu şirketine ait B757-200 tipi bir yolcu uçağı pisti pas geçmek zorunda kaldı.

Yaşanan olay sonrasında, Morningstar Air Express'e ait uçağın Türk Hava Yolları uçağının kalkışından 15 dakika sonra Toronto Havalimanı'na iniş yapabildiği belirtildi.

THY PİSTİ İHLAL ETTİ... DİĞER UÇAK PAS GEÇTİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

BÜLOOOO... ~ 11 yıl önce
Eh Nolmus yani ???...Tamam sonu cok daha vahim olabilirdi ama olmamis !!! Ama bircok arkadasin hatirlayacagi gibi böyle bir kaza uzun seneler önce Teneriffe adasinda 2 B747 ile olmustu. Pan Am ile KLM ( hatirladigim kadar ile ) carpismis idi. Umarim öncelik ile hic bir TÜRK sirketinde ve baska herhangi bir sirkette yasanmaz !!! Tüm ucucu arkadaslarimiza her daim IYI UCUSLAR !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Avherald'da yapılan yorumlarda genellikle THY pilotlarının lisan problemi üzerine yorum yapılmış, hatta yorum yazan bir ATC son zamanlarda lisan bilgilerinde biraz gelişme oldu diye de yorum eklemiş. Ben sadece sivil havacılığa çok meraklı ve işi gereği çeşitli havayolları ile dünyanın birçok yerine uçan bir yolcuyum. Hakikaten THY'nin kendini konumlandırmak istediği yer ile pilotlarımızın ingilizce anonsları pek örtüşmüyor. Son zamanlarda bazen çok iyi ingilizcesi olan 738 ve 320 pilotlarına rastlamış olsam da genelde bir zaafiyet olduğu kesin. Bu uçuş güvenliğine ne kadar etki eder veya bugünlerde olduğu gibi kokpitde bir türk bir yabancı pilot uçarsa nasıl sonuçlar doğurur bilmek zor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpil ~ 11 yıl önce
Bu olay bütün havayollarında olabilir ama THY OLUNCA MAALESEF BAZILARININ ANILARI, ELENMİŞLİKLERİ AKILLARINA GELİYOR ZANNEDERSEM. Laz air miş ben işin içinde olarak pek laz pilot görmedim genelde balıkesir ve eskişehirliler neden ACABA? Asıl torpilin kralı geçmişte olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Balikesir-Eskisehir ~ 11 yıl önce
Dostum bu sizde neden bir torpil imaji yaratti anlamak zor. Eger bu sehirlerde biraz yasamis olsaydiniz jet gurultusu ile buyuyen bir cok cocuk gibi sizde havaciliga dogustan hevesli olurdunuz...
torpille pilot?? ~ 11 yıl önce
evet torpille astronot da varmi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
seninde torpilin olsa sende girersin gerci önce pilot lisansını alman lazım buda senin zekan için epey zorlayıcı olur.kimsenin zoruna gitmesin o adam o koltukta oturuyor maaşınıda tıkır tıkır alıyor sende sonuc olarak anca burda bos bos yorum yapıyorsun aradaki fark bu.ne kadar torpil olursa olsun o adam line a gitmeden 250 saat ucuyor kimse line a bos gitmiyor o lisansı almak öyle sandığınız kadar kolay değil yoldan gecen adamı torpille pilot yapmıyorlar zeka yoksunu musun ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
thy düşmanlarına bolca malzeme çıktı offf offff nasıl başladılar hakarete itelemeye ellerini avuşturmaya.. kuzey amerikada hergün havaalanlarında duyulan duyulmayan o kadar çok ihlaller oluyor ki bunların önüne geçemessiniz.. ondan sonra da kalkmışsınız thy pilotlarına ve thy laf ediyorsunuz, kuzey amerika pilot uçağan içine içkili şekilde geldi oturdu kokpite güvenlikten geçerken kokuyu hisseden bir güvenlikçi sayesinde pilot kokpitten indirildi ve alkometreye üfledi sonrasını da söylemek gerekmez soruşturma, tutuklama v.s. gerçi enteller pilotların içmesine bir şey demezler uygudnur deler çakır keyif veya sarhoş şekilde uçağı kullanırlar mahsuru yoktur onlar için..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargocu ~ 11 yıl önce
Olay nerede olmuş bir bakın. Olaya sebep olan THY mi yoksa Toronto Hava limanı ve Havalimanı yetkili kurumlarımı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bakım ~ 11 yıl önce
Bakımı da cübbeli teknisyene yaptırmışlar :-) Globally Ours

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Ahhhh ahhhahahahah ne guluyorum lazlar ne cektirmis bu adamlara beeee hahahahah bu arada THY yabanci pilot aramaya devam etsin issiz pilotlar is verilse ne derecede bi dikkatle yaptiklari ortaya cikar(kusursuz) !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Herkese ceza kesen ucus isletme kendi filosunda yasanan bu Olaya ne ceza verdi acaba ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000