01 Ocak 2012, Pazar 09:14:40

THY PİLOTUNUN ANONSU YAZARI ŞAŞIRTTI...

THY’nin uçaklarında uygulamaya koyduğu fındık ikramındaki kısıtlama vatan gazetesinde Elif Ergu'nun köşe konusu oldu...
  • Artık findık servisini yapmasa thy. Gereksiz bir uygulama.
  • evet kaptanın bu anonsu yapmadıgı doğrudur fakat neden bu kadar alınganlık boyutunda yorumlaraa maruz kalmıs abartılmıştır anlam vermemek zor değil..sevgili kaptanlarımızı kötülemeiş mi oluyor
  • sayın hanımefendi fındık yemediyse ve ortalığı birbirine katacak kadar arzuladıysa,havalimanına inince alsaydı.Koskoca THY senin fındık istemenle mi uğraşacak.Ayrıca bu tarz servis anonoslarını kaptanlar yapmaz.Hele THY'de hiç yapmazlar.Kabin ekibi ilgilenir anomslarla.Kaptan sadece uçak kalkarken anons yapar oda hava şartları,feet vb durumlar için.Fındık,fıstık gibi saçma sapan lüzümsuz olaylar için kokpit meşgul edilmez.Uçurtma uçurtmuyorlar nede olsa.Ayrıca ora sinema değil fındık,fıstık,mısır,cips yiyesin
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • USA 'li arkadasin findik alerjisi denince kendi namaz alerjisi aklina gelmis :-)))Orthodox Yahudiler de arka galleye gidip ekipden musade isteyip tevrat okuyarak dua ediyorlar ki ucak dusmesin,ne var bunda?Ucuncu bir saha in/out bir durum yok ki burada?
  • Bu tarz anonsları KAPTAN değil KABİN EKİBİ YAPAR... herkes gazeteciyim diye geçiniyor ama asıl gazetecilik bu değil, ciddi bir bilgi birikimi,araştırma ve GENEL KÜLTÜR GEREKİYOR... THY nin acığını aramak için Ali Genc bile aranıp teyidi alınmış...(araştırmacı gazeteci !!!!) bu haberler THY nin ancak reklamına katkıda bulunurlar... asıl tanıdığı olup birer köşe kapıp yazacak birşey bulamayan kişiler bunlar...
  • Biz yazının haber değerine takılmışız sen ise alakaya maydanoz bir yorum yazmışsın. Sana ne uçuşta seccade serip namaz kılandan. Uçuş güvenliğini mi tehlikeye atıyor sanki, kaldı ki öyle bir şey olsa kabin ekibi gerekli müdahaleyi yapar. Bırak millet başkalarına zarar vermediği müddetçe nerede ibadet yaparsa yapsın USA destekçisi... Amerikaya ucuslarda seccadeyi serıp namaz kılanlarada kaptan pilotumuz anons gecsın bakalım...!
  • arastırmacı gazeteci fındık yemezse ölurmuymus? yenmeyince bir kişi hayatta kalıyor en azından orası kesin..
  • yüksek tahsilin yoksa nasıl köşe yazdırıyorlar dememişmi kaptan? fındık kuruyemişçiden alınabilirdi...
  • Amerikaya ucuslarda seccadeyi serıp namaz kılanlarada kaptan pilotumuz anons gecsın bakalım...!
Vatan Gazetesi'nde yer alan haberde:

Şayet bir yolcu fındık fıstığa alerjisi olduğunu beyan ederse o uçuşta risk oluşturduğu için hiçbir şekilde fındık, fıstık ve bunlarla yapılan diğer yiyecek ürünler bulundurulmuyor.
 
Yazarımız Elif Ergu, New York uçuşundan dönerken ilginç bir anonsa tanık oldu. Uçağın pilotu uçuş boyunca fındık servisi yapılmayacağını belirtiyordu. Oysa çok uzun bir süredir Fındık Tanıtım Grubu’nun desteği ile hem yurtiçi hem de yurtdışı THY uçuşlarında yemekten sonra yolculara bir küçük paket de fındık ikram ediliyor. Elif Ergu başından geçen olayı şöyle aktardı:
 
Amerika seyahatinden dönerken uçakta pilot bir anons yaptı. İlk kez böyle bir anonsla karşılaştım. ‘Bu uçuşumuzda fındık servisi yapılmayacaktır. Uçaktaki bir yolcumuzun alerjisi olduğu için uçağa fındık ve fındıklı bir ürün alınmamıştır’ dedi. Doğrusu kivi, çilek gibi meyvelerle ilgili yoğun alerjik durumlarla çok karşılaşmıştım ama ilk kez fındık alerjisini duydum. Üstelik ‘ne olacak servis ederler, yemez’ diye düşünürdüm ama durum öyle değilmiş. Özellikle de uzun uçuşlarda hayli riskli olabilecek bir durum olduğu için de yazmak istedim. Alerjik bir durumunuz varsa, THY satış ünitelerine, rezervasyon yaparken raporunuz iletilmeli ya da ISTHRXH-ISTHHXH, ISTHHTK-ISTHGTK adreslerine talebinizi iletmelisiniz.
 
Bu gibi durumlarda yolcunun bulunduğu kabin dikkate alınmaksınız (hava dolaşımı nedeniyle solunum etkilendiğinden) alerjiye neden olan ürünün uçağa yüklemesi yapılmıyor. Kabin memurları anons yaparak durumu diğer yolcularla paylaşıyorlar. Aklınıza takılmış olabilir, örneğin ben uçağın kalkışı beklerken kuruyemişler almıştım, yanımda çantamın içinde iki karışık paket vardı. Hiç açmadım. Kabin görevlileri bu hususta da uyarı yapıp, uçuş sırasında bu ürünlerin tüketilmemesi gerektiğini de söylüyorlar. Alerjiniz varsa ve uzun uçuşlardan kaçınıyorsanız, bilginiz olsun. IATA özel yemek kodlarında tanımlanmamış olsa da fındık fıstık gibi ürünlere alerjisi olanlar da önlem aldırabiliyor. 
 
THY doğruladı
 
Elif Ergu Türkiye’ye döndükten sonra bu ilginç anonsun peşini bırakmadı ve THY’den bilgi istedi. THY Basın Müşaviri Ali Genç, ‘Evet durumdan haberim var. Fındıklı hiçbir şey uçuşa alınmıyor. Sıfır risk alıyoruz bu gibi durumlarda. Alerjisi olanlarla ilgili bir prosedür var. Malum son yıllarda özellikle çocuklarda alerjik durumlarda artış da var. Korkarak uçağa binenler için önlemler alınıyor, bilginiz olsun” dedi.
 
Fındığa alerjisi olan, nefessiz kalıp boğuluyor
 
Kuruyemiş alerjisi insanlarda çok sık görülen bir durum olarak biliniyor. Kuruyemiş alerjisi olanlarda bağırsaklar bozuluyor, nefes alma güçlüğü çekiliyor ve anafilaksi gibi belirtiler ortaya çıkıyor. 
 
Uzmanlar anafilaksinin alerjik reaksiyonların en ağırı, en hızlı gelişeni ve en dramatik sonuçlar doğurabileni olduğuna işaret ediyorlar. 
 
Alerjiye maruz kalınan ilk dakikalar içinde bütün vücut etkileniyor. Anafilaktik reaksiyon ile kandan ve dokulardan histamin gibi kimyasal maddeler aniden salgılanmaya başlıyor. Anafilaktik şoklarda bronşlar kabarıyor, kan basıncı düşüyor ve boğulma görülüyor.
 
Havada ani müdahale imkanı yok, risk oluyor
 
THY’nin Viyana merkezli ikram şirketi Do&Co’nun yetkilileri alerjik durumlara karşı bir önlem olarak bu uygulamanın başlatıldığını belirtiyorlar. Yetkililere göre bu titizlik gösterilmediği takdirde havada ölüme sebebiyet verecek ani rahatsızlanmalar yaşanabilir. Zira fındığa alerjisi olan birine uçakta müdahale şansı bulunmuyor. 
 
Yapılan anons ile hem fındık fıstık ikram edilmeyeceği belirtiliyor, hem de diğer yolculardan fındık yememesi isteniyor. Uçağa fındık yüklenmemesi için yolculardan talep gelmesi gerekiyor. 

(Gazetevatan)
THY PİLOTUNUN ANONSU YAZARI ŞAŞIRTTI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 12 yıl önce
Artık findık servisini yapmasa thy. Gereksiz bir uygulama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
evet kaptanın bu anonsu yapmadıgı doğrudur fakat neden bu kadar alınganlık boyutunda yorumlaraa maruz kalmıs abartılmıştır anlam vermemek zor değil..sevgili kaptanlarımızı kötülemeiş mi oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sayın hanımefendi fındık yemediyse ve ortalığı birbirine katacak kadar arzuladıysa,havalimanına inince alsaydı.Koskoca THY senin fındık istemenle mi uğraşacak.Ayrıca bu tarz servis anonoslarını kaptanlar yapmaz.Hele THY'de hiç yapmazlar.Kabin ekibi ilgilenir anomslarla.Kaptan sadece uçak kalkarken anons yapar oda hava şartları,feet vb durumlar için.Fındık,fıstık gibi saçma sapan lüzümsuz olaylar için kokpit meşgul edilmez.Uçurtma uçurtmuyorlar nede olsa.Ayrıca ora sinema değil fındık,fıstık,mısır,cips yiyesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
USA 'li arkadasin findik alerjisi denince kendi namaz alerjisi aklina gelmis :-)))Orthodox Yahudiler de arka galleye gidip ekipden musade isteyip tevrat okuyarak dua ediyorlar ki ucak dusmesin,ne var bunda?Ucuncu bir saha in/out bir durum yok ki burada?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu tarz anonsları KAPTAN değil KABİN EKİBİ YAPAR... herkes gazeteciyim diye geçiniyor ama asıl gazetecilik bu değil, ciddi bir bilgi birikimi,araştırma ve GENEL KÜLTÜR GEREKİYOR... THY nin acığını aramak için Ali Genc bile aranıp teyidi alınmış...(araştırmacı gazeteci !!!!) bu haberler THY nin ancak reklamına katkıda bulunurlar... asıl tanıdığı olup birer köşe kapıp yazacak birşey bulamayan kişiler bunlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Biz yazının haber değerine takılmışız sen ise alakaya maydanoz bir yorum yazmışsın. Sana ne uçuşta seccade serip namaz kılandan. Uçuş güvenliğini mi tehlikeye atıyor sanki, kaldı ki öyle bir şey olsa kabin ekibi gerekli müdahaleyi yapar. Bırak millet başkalarına zarar vermediği müddetçe nerede ibadet yaparsa yapsın USA destekçisi... Amerikaya ucuslarda seccadeyi serıp namaz kılanlarada kaptan pilotumuz anons gecsın bakalım...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arastırmacı gazeteci fındık yemezse ölurmuymus? yenmeyince bir kişi hayatta kalıyor en azından orası kesin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yüksek tahsilin yoksa nasıl köşe yazdırıyorlar dememişmi kaptan? fındık kuruyemişçiden alınabilirdi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Amerikaya ucuslarda seccadeyi serıp namaz kılanlarada kaptan pilotumuz anons gecsın bakalım...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000