14 Ocak 2015, Çarşamba 13:20:44

THY PİLOTUNDAN 'BALON' UYARISI

İstanbul semalarında meteorolojinin hava tahmin ve ölçümü yapan balonu, THY'ye ait Airbus 330 tipi bir yolcu uçağına tehlikeli şekilde yaklaştı.
  • Balon o yükseklikte anca pullover yapar uçağı.Stall da olabilir ama render yapmadan göremezsin.
  • SULU kardesim , ben Arkadasin laubalilik yaptigini pek göremedim tabiki böyle seyler ucagin Motoruna zarar verecek seyler hani onu hani büyük bir marifetmis gibi anlatmaniza gerek yok diye kardesim oyle demistir, cocuga sorsan oda söyler! Kirici olmaya pek de gerek yok Saygilarimla
  • ya balon ucaga yakin gecmemistir ucak ona yakin gecmistir diyen yorumcu, sen ne ayaksin arkadasim ya? Sizi ozellikle mi seciyolar?
  • balon uçağa yakın geçmemiştir. olsa olsa uçak balona çok yakın geçmiştir, bildiğim kadarıyla balon sadece yukselebiliyor ve rüzgar ile sürüklenebiliyor. istediği gibi hareket edebilen cisim uçak olduğuna göre ancak o balona yakın ya da uzak geçebilir. meteo bölümü balonlarını dikkatli yerden uçursunlar, trafiğe mani olmayacak şekilde havaya salsınlar...
  • Hey Uzmana bakın. Balon motora girince zarar verirmiş. Hadi canım yani vallahi uzmanım sen söylemeseydin biz bilmeyecektik.

Tehlikeli yaklaşma THY pilotunun Atatürk Havalimanı uçuş kulesi ile yaptığı telsiz konuşmalarına yansıdı.

Meteoroloji Müdürlüğü'nün hava tahmin ve ölçüm yapan balonu, yaklaşık bin 200 metre yükseklikte bulunduğu sırada yolcu uçağının yakınından geçti.

Bunun üzerine pilot, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi'ne balonun çok yakın geçmesiyle ilgili bilgi verdi. Yaşanan olay, pilot ile kule arasında gerçekleşen telsiz konuşmasına da yansıdı.

Türk Hava Yolları'nın İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş yapmak üzere yaklaşma yapan dış hat seferi gerçekleştiren Airbus 330 tipi uçağının pilotu, olası bir tehlikeyi önlemek adına hava trafik kontrolörüne "4 bin feette (1200 metre) meteoroloji balonu geçti. Çok yakın geçtik" bilgisini paylaştı.

Kontrolör de pilota, "4 bin feette 20 milde meteoroloji balonuyla çok yakın geçtiniz. Mutabık mıyız?" sorusuna pilot, "Mutabıkız, yaklaşık 300 feet (90 metre) altımızdan geçti ya da 200 feet (60 metre)" anonsuyla cevap verdi.

Uzmanlar, plastikten yapılan balonun veya vericinin motora girmesi halinde motora zarar vereceğini söylediler.

THY PİLOTUNDAN 'BALON' UYARISI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Balon o yükseklikte anca pullover yapar uçağı.Stall da olabilir ama render yapmadan göremezsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Federico ~ 9 yıl önce
SULU kardesim , ben Arkadasin laubalilik yaptigini pek göremedim tabiki böyle seyler ucagin Motoruna zarar verecek seyler hani onu hani büyük bir marifetmis gibi anlatmaniza gerek yok diye kardesim oyle demistir, cocuga sorsan oda söyler! Kirici olmaya pek de gerek yok Saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
ya balon ucaga yakin gecmemistir ucak ona yakin gecmistir diyen yorumcu, sen ne ayaksin arkadasim ya? Sizi ozellikle mi seciyolar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anladim ~ 9 yıl önce
tk pilotumusun birader? üslup ve iphone unundan tanıdım..
Çok Yaşa ~ 9 yıl önce
Beni o kadar güldürdünüz ki Allah da sizi güldürsün. Tepkinizi çok güzel ifade etmişsiniz. Bunlara böylesi lazım. Çok cins tip var hakikaten.
bence ~ 9 yıl önce
balon uçağa yakın geçmemiştir. olsa olsa uçak balona çok yakın geçmiştir, bildiğim kadarıyla balon sadece yukselebiliyor ve rüzgar ile sürüklenebiliyor. istediği gibi hareket edebilen cisim uçak olduğuna göre ancak o balona yakın ya da uzak geçebilir. meteo bölümü balonlarını dikkatli yerden uçursunlar, trafiğe mani olmayacak şekilde havaya salsınlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hey Uzmana bakın. Balon motora girince zarar verirmiş. Hadi canım yani vallahi uzmanım sen söylemeseydin biz bilmeyecektik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SULU ~ 9 yıl önce
Sende buralarda bu laubalilikleri yapmasan çok daha iyi olacak ama.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000