03 Temmuz 2009, Cuma 08:20:38

THY pilotuna soruşturma açıldı!

Valiler Kararnamesi’yle Şanlıurfa valiliğine atanan Trabzon eski Valisi Nuri Okutan, Şanlıurfa’daki karşılama törenine geç kalmamak için Atatürk Havalimanı’nda uçak bekletince uçağın pilotu ve meydan personeli hakkında soruşturma açıldı.
  • sen kim oluyorsunda acıyorsun yada yargılıyabiliyorsun.anca arkadan konusursunuz... dava açılır,sorusturma acılır gerekli cevaplar verilir.
  • Kültür meselesi, bu olay gelişmiş ülkelerde meydana gelmezdi, oysa güzel ülkem hala gelişmekte olduğundan bu tarz olaylar her zaman her yerde olabiliyor. Zavallı pilot, vaktinde Aprondan ayrılsaydı bu seferde resmi yada GAYRİ RESMİ başına neler gelebilirdi bilinmez... Bence sayın vali bu olaya el atmalı, yolculardan ve havayolu emekçilerinden özür dileyerek büyüklüğünü göstermelidir. Büyük ihtimal uçağın bekletildiğinden sayın valinin haberi yoktu, bilseydi eğer buna zaten müsade etmezdi..
  • Devletin valisi, devletin yarattığı trafik kaosu, geçiken devletin uçağı veeeee sorşturma başlatılan ve kovuşturulan devletin personeli. Ama bu da herhalde devletin kendi içindeki uyumun en güzel kanıtı ! Neyse devlet içinde olur böyle şeyler !!!
  • PİLOT NE YAPSIN,PROTOKOL GİRMİŞTİR ARAYA.YUKARIDAN BEKLE DENMİŞTİR ODA BEKLEMİŞTİR.THY SAATLERCE ROTAR YAPIDA 17DK'LIK BİR GECIKME ICIN MI SORUSTURMA BASLATILMIS.HAKIKATAN ÇOK KOMIK.GEC BUNLARI GEEEC. SORUSTURULMASI GEREKEN DAHA ONEMLI ŞEYLER VAR THY'DE.
  • Son noktayı koyuyorum, THY de yerde kapı kapatma ya da bekletme yetkisi harekat merkezi ya da onun adına harekatçı veya istasyon müdürüne aittir...Kaptanın olayla yakın ya da uzak ilişkisi yoktur...Gerisi saçmadır...Bilen bilmeyen atmasın...
  • Tam ben de nerde eski pilotlar diyecektim..eskiden pilotluğun bir raconu vardı...onlar uçağın komutanıydı..orada ali kıran baş koparanlarda vardı ancak onları kast etmiyorum.. ya şimdi? "kamyon şoförü" dediler mi kızıyorlar..
  • adam olmayız, olmayacağız da...
  • Kim kime dava aciyor ve neden dolayi? Haberi buraya yazan arkadasimiz, olayi daha net bir sekilde anlatirsa, biz de aydinlanmis oluruz. Ben haberi okuyunca, Vali, THY pilotuna ucagi beklettigi icin sorusturma actirdi diye algiladim, yoksa benim Türkcem mi kit :-)
  • arkadaşlar havacılıkla ilgili olan herkesin bilmesi gereken bir şey var: uçak yerde ve kapıları henüz kapanmamış ise bu uçağın yetkisi yer işletme müdürüne ve nöbetçi dispeçere aittir.yer işletme 15 dakikaya kadar dispeçten onay almadan bekletebilir.uçak kapısı kapatıldıktan sonra bütün yetki kaptana aittir konuyu lütfen bu açıdan değerlendiriniz.
  • İyide vali uçağa binmiş, uçak bekletildi diye soruştulma açılmış. Enteresan ve kim açtı bu soruşturmayı ayrıca belirtilmemiş...

Valiler kararnamesiyle Şanlıurfa Valiliği’ne atanan Trabzon eski valisi Nuri Okutan, Şanlıurfa’daki karşılama törenine geç kalmamak için Atatürk Havalimanı’nda uçağı bekletince, uçağın pilotu ve hava meydanları personeli hakkında soruşturma açıldığı iddia edildi.

Kararnameyle Şanlıurfa Valiliği’ne atanan Vali Nuri Okutan, 24 Haziran’da valilik önünde düzenlenen vedalaşma töreninde duygulu anlar yaşamıştı. Trabzon’dan önce İstanbul’a giden Vali Okutan, buradan Şanlıurfa’ya geçecekti. 26 Haziran Cuma günü Şanlıurfa’daki karşılama törenine gitmeye çalışan Vali Okutan, İstanbul trafiğine takıldı. Türk Hava Yolları’nın sabah saat 07.25’de kalkması gereken uçağı, Vali Okutan’ın geç kalması nedeniyle 17 dakika apronda bekletildi. Korumaların devreye girmesiyle bekletilen, uçağa binen Vali Okutan’nın ardından büyük sorunların ortaya çıktığı belirtildi. Saat 07.25’de kalkması gereken uçağın, 17 dakika rotarlı kalkması, pilot ve hava meydanlarındaki görevlileri de sıkıntıya soktuğu ileri sürüldü. Uçağın geç kalkması yüzünden pilot ve görevliler hakkında soruşturma başlatıldığı iddia edildi.

Günebakış

THY pilotuna soruşturma açıldı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 15 yıl önce
sen kim oluyorsunda acıyorsun yada yargılıyabiliyorsun.anca arkadan konusursunuz... dava açılır,sorusturma acılır gerekli cevaplar verilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kültür meselesi, bu olay gelişmiş ülkelerde meydana gelmezdi, oysa güzel ülkem hala gelişmekte olduğundan bu tarz olaylar her zaman her yerde olabiliyor. Zavallı pilot, vaktinde Aprondan ayrılsaydı bu seferde resmi yada GAYRİ RESMİ başına neler gelebilirdi bilinmez... Bence sayın vali bu olaya el atmalı, yolculardan ve havayolu emekçilerinden özür dileyerek büyüklüğünü göstermelidir. Büyük ihtimal uçağın bekletildiğinden sayın valinin haberi yoktu, bilseydi eğer buna zaten müsade etmezdi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Devletin valisi, devletin yarattığı trafik kaosu, geçiken devletin uçağı veeeee sorşturma başlatılan ve kovuşturulan devletin personeli. Ama bu da herhalde devletin kendi içindeki uyumun en güzel kanıtı ! Neyse devlet içinde olur böyle şeyler !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
PİLOT NE YAPSIN,PROTOKOL GİRMİŞTİR ARAYA.YUKARIDAN BEKLE DENMİŞTİR ODA BEKLEMİŞTİR.THY SAATLERCE ROTAR YAPIDA 17DK'LIK BİR GECIKME ICIN MI SORUSTURMA BASLATILMIS.HAKIKATAN ÇOK KOMIK.GEC BUNLARI GEEEC. SORUSTURULMASI GEREKEN DAHA ONEMLI ŞEYLER VAR THY'DE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Son noktayı koyuyorum, THY de yerde kapı kapatma ya da bekletme yetkisi harekat merkezi ya da onun adına harekatçı veya istasyon müdürüne aittir...Kaptanın olayla yakın ya da uzak ilişkisi yoktur...Gerisi saçmadır...Bilen bilmeyen atmasın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tam ben de nerde eski pilotlar diyecektim..eskiden pilotluğun bir raconu vardı...onlar uçağın komutanıydı..orada ali kıran baş koparanlarda vardı ancak onları kast etmiyorum.. ya şimdi? "kamyon şoförü" dediler mi kızıyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
adam olmayız, olmayacağız da...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kim kime dava aciyor ve neden dolayi? Haberi buraya yazan arkadasimiz, olayi daha net bir sekilde anlatirsa, biz de aydinlanmis oluruz. Ben haberi okuyunca, Vali, THY pilotuna ucagi beklettigi icin sorusturma actirdi diye algiladim, yoksa benim Türkcem mi kit :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaşlar havacılıkla ilgili olan herkesin bilmesi gereken bir şey var: uçak yerde ve kapıları henüz kapanmamış ise bu uçağın yetkisi yer işletme müdürüne ve nöbetçi dispeçere aittir.yer işletme 15 dakikaya kadar dispeçten onay almadan bekletebilir.uçak kapısı kapatıldıktan sonra bütün yetki kaptana aittir konuyu lütfen bu açıdan değerlendiriniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İyide vali uçağa binmiş, uçak bekletildi diye soruştulma açılmış. Enteresan ve kim açtı bu soruşturmayı ayrıca belirtilmemiş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000