02 Nisan 2016, Cumartesi 09:36:39

THY pilotuna 'Brüksel' cezası

22 Mart'ta Brüksel Havalimanı'na yapılan bombalı saldırılar sonrasında sosyal medya hesabından açıklama yapan THY pilotuna uyarı verildi.
  • cok kati davranis pilota karsi
  • Iscisin arkadas sen gazetecimisin yazarmisin burokratmisin.Ucagini ucur yemegini ye evine git sana ne bu islerden.Cok istiyosan yorum yapmak arkadaslarinla raki icerken memleketi kurtarirsin
  • Bir şirketin, çalışanıyla ilgili gittiği yaptırımı haber ajanslarına servis etmesi kişilik hakları ihlali değil midir? Yazılanlarda şirketle alakalı en ufak referans yok, -ki olsa dahi bu, şirkete ajansa servis hakkını verir mi? 70milyona duyurulması yasal mı? Bunun etik olmadığına inanıyorum.
  • Bu ulkede gercekleri yazanlardan degil gercekleri carptirdiklari icin yargilaniyorlar yayin yasagi brukseldeki patlamalardan sonrada burada da oldu yorum yapmak icin yorum yapmayin insaf
  • İlk önce bütün ark.günaydın İyi pazarlar dileğiyle. Arkadaşlar, THY yada başka Bir havayolu şirketi, kaptanı böyle bir şey yapmış, abartmayalım, Belki o pilota göre kendi açısından hakliligi vardır, belkide THY çalışma yönetmenliğine göre yanlış yapmıştır. Ama gerçekten benim burda okuduğum şeyler gerçekten Çok ama ÇOK AMA ÇOK ABARTILMIS. Böyle bir şey yapılmış ve uyarı ikazi yapılmış. Herkese saygılar İyi pazarlar...
  • Adam olay anlatti Yalnis birsey demedi
  • Aşağıda bir yorumda bahsedilmis bayan pilotlar twitteri fenimen olmak için kullanıyor. Checklistten dAha önemli olabiliyor o fotoğraf . Fotoğraf çekinmek tabiki suç değil ancak bu kişilerin uçuşta kafası o fotoğrafı nasıl daha iyi çekerim nasıl fazla beğeni alırım olursa uçuş emniyetinde o kadar yerlerde olur. Uçak akrobasi uçağı soloturk vs diil arkanızda taşıdığınız yolcuya saygı lütfen.
  • Bu pilotumuz Pegasus'ta çalışsaydı, medyada marka reklamını yaptı diye taktir bile yazılırdı zannedersem.
  • Acaba bu Twittleri yabancı bir pilot yazdaydı aynı işlemi yaparmiydiniz.eminimki teşekkür yazısı yazıp üstelik tip şefi yapardınız.
  • Bu ülkede gerçekleri yazdıkları için yargılanan gazeteciler var. Bir olay olduğunda gerçekler ortaya çıkmasın, hata ve eksiklikleri anlaşılmasın diye yayın yasağı konuyor. Bu ülkede demokrasi, görüşlerini ifade özgürlüğü yok. Yeni Türkiye bu. Ama yorumları görünce sebep açık.

Türk Hava Yolları uçağı, tam yolcularını almış, motor çalıştırmayı bekliyordu. Terör eylemlerinin sonrasında uçuş iptal oldu. O sırada, İstanbul Atatürk Havalimanı'na uçacak THY uçağının kaptan pilotu Alp Büyükkara son hazırlıklarını yapmıştı. Ancak uçak yolcu köprüsünden ayrılamadı. Kaptan pilot da Twitter hesabı üzerinden paylaşımlara başladı.

Bir süre sonra bu mesajlar çok sayıda kişi tarafından da paylaşıldı. Büyükkara da bunları silmek zorunda kaldı. Uçak ve yolcuları İstanbul'a 2 gün sonra dönebildi. THY Uçuş İşletme Başkanlığı bu paylaşımlarla ilgili olarak soruşturma başlattı. Kaptan pilota "uyarı" cezası verildi.

Alınan bilgiye göre, son zamanlarda uçuş ekiplerinin sosyal medyada şirketle ilgili paylaşımlarının artması üzerine, personelin uyarılması ve bu konudaki paylaşımlara dikkat edilmesi istendi.

NELER YAZMIŞTI?

Alp Büyükkara, Twitter üzerinden gelişmeleri şöyle aktarmıştı:

"Uçakta mahsur kaldık. Havalimanında bomba patlamış, operasyon durdu. Kapı kapatan uçaklar ortada kaldı. Terminaller boşaltıldı. Kapı kapatan uçaklar kaldı ortada. Tüm personel gitti. İnecek olsak, körüğü yanaştıracak adam yok. Apron kısmı güvenli olduğundan uçaklar bekletiliyor. Terminalden çıkan yolcu ve personel de bir alanda toplanıyor. Şu an apron güvenli deniliyor, dolayısıyla kapı kapatan uçakları oldukları pozisyonda tutuyorlar. Uçaktakiler ne olacak, otorite karar vermedi. Ama havalimanındaki binalar komple boşaltıldı. Şu an biz steril kısımda farz ediliyoruz; ama güvenlikten sonra girilen binalar boşaltıldı. Dolayısıyla ufak da olsa stres var insanlarda. Apronda korkulacak bir durum yok. Kule biraz evvel KLM ile konuştu. 'Kimseye ulaşamıyorum' dedi. TR saati ile 20: 00'ye kadar kapandı liman, Biz de operasyonla konuşup karar veririz birazdan. Uçaktan insek n'apılacak, ona karar vermemiz lazım. Uçak şu an daha güvenli; ama 9,5 saat bekleyecek değiliz elbette. Kule ile konuştum, 'Kimseye ulaşamıyorum' dedi. 'Haber alsam ulaşacağım size' dedi. 'Yolcular uçakta mı?' diye sordu, 'Evet' dedim. 'Şimdilik öyle.'" (milliyet)

THY pilotuna 'Brüksel' cezası

Yorumlar Tüm Yorumlar (57)

pl ~ 8 yıl önce
cok kati davranis pilota karsi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Isci ~ 8 yıl önce
Iscisin arkadas sen gazetecimisin yazarmisin burokratmisin.Ucagini ucur yemegini ye evine git sana ne bu islerden.Cok istiyosan yorum yapmak arkadaslarinla raki icerken memleketi kurtarirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsiz yorumcu vatandaş ~ 8 yıl önce
O kaptan işçiyse sen de işsizsin demek ki
Etik? ~ 8 yıl önce
Bir şirketin, çalışanıyla ilgili gittiği yaptırımı haber ajanslarına servis etmesi kişilik hakları ihlali değil midir? Yazılanlarda şirketle alakalı en ufak referans yok, -ki olsa dahi bu, şirkete ajansa servis hakkını verir mi? 70milyona duyurulması yasal mı? Bunun etik olmadığına inanıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 8 yıl önce
Bu ulkede gercekleri yazanlardan degil gercekleri carptirdiklari icin yargilaniyorlar yayin yasagi brukseldeki patlamalardan sonrada burada da oldu yorum yapmak icin yorum yapmayin insaf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iyimser olalim ~ 8 yıl önce
İlk önce bütün ark.günaydın İyi pazarlar dileğiyle. Arkadaşlar, THY yada başka Bir havayolu şirketi, kaptanı böyle bir şey yapmış, abartmayalım, Belki o pilota göre kendi açısından hakliligi vardır, belkide THY çalışma yönetmenliğine göre yanlış yapmıştır. Ama gerçekten benim burda okuduğum şeyler gerçekten Çok ama ÇOK AMA ÇOK ABARTILMIS. Böyle bir şey yapılmış ve uyarı ikazi yapılmış. Herkese saygılar İyi pazarlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayret ~ 8 yıl önce
Adam olay anlatti Yalnis birsey demedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Twitter ~ 8 yıl önce
Aşağıda bir yorumda bahsedilmis bayan pilotlar twitteri fenimen olmak için kullanıyor. Checklistten dAha önemli olabiliyor o fotoğraf . Fotoğraf çekinmek tabiki suç değil ancak bu kişilerin uçuşta kafası o fotoğrafı nasıl daha iyi çekerim nasıl fazla beğeni alırım olursa uçuş emniyetinde o kadar yerlerde olur. Uçak akrobasi uçağı soloturk vs diil arkanızda taşıdığınız yolcuya saygı lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsimsiz ~ 8 yıl önce
Bu pilotumuz Pegasus'ta çalışsaydı, medyada marka reklamını yaptı diye taktir bile yazılırdı zannedersem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
330 ~ 8 yıl önce
Acaba bu Twittleri yabancı bir pilot yazdaydı aynı işlemi yaparmiydiniz.eminimki teşekkür yazısı yazıp üstelik tip şefi yapardınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Normal. ~ 8 yıl önce
Bu ülkede gerçekleri yazdıkları için yargılanan gazeteciler var. Bir olay olduğunda gerçekler ortaya çıkmasın, hata ve eksiklikleri anlaşılmasın diye yayın yasağı konuyor. Bu ülkede demokrasi, görüşlerini ifade özgürlüğü yok. Yeni Türkiye bu. Ama yorumları görünce sebep açık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAÇMALAMA ~ 8 yıl önce
ne alakası var be? Pilot veya başkası, canı sıkılıp da böyle operasyonun detaylarını sosyal medyaya yazsa aynı şey yapılır. Basın sözcüsü müsün sen? Arkadaşın canı sıkılmış, başlamış yazmaya, ne yemek yediğini de yazarmış biraz daha dursaymış
THY ~ 8 yıl önce
Açıklamıştı ama krizle beraber kalakaldı.. :(

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000