14 Ocak 2015, Çarşamba 10:20:41

THY PİLOTUNA ALKOLLÜ MUAMELESİ

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Narita seferini yapan uçağındaki kabin ekipleri, ikinci pilotun alkol aldığından şüphelendi. Pilot alkolsüz çıktı ancak bu kez de pilot ' o ekiple uçmam' diyerek uçmaktan vazgeçti. İşte ilginç olayın ayrıntıları...
  • Biz zaten sizin ne kadar temiz olduğunuzu biliyoruz . Midesizlik bunu bilerek yapman !
  • Thy artık uluslararası bir sirket olduğunu kanıtlanmış oldu demekki oto kontrol var at bakalım pencereden bir kağıt Avrupa'da .karşı komşu haberin olmadan police cagirmistir çok tan .insan oğlunu kontrol etmezseniz ne hallere girer .kıral dan çok kıral olmadan yola devam .hak adelet hukuk. Aşk ve sevgi koş peşinden yürü. .
  • Şüphelenildiyse söylenir test yapılır normal bir durum.Negatif çıkarasada bende olsam uçmam o arkadaşın yerinde
  • cinliler her sefer oncesi dis ve el temizligi kontrolu yaparlarmis,,,,sizde yapin onceden gorursunuz
  • Yabancimda artistmiş. Hani bunlar cok iyilerdi,hani cok anlayislilardi. Neden tebrik etmedi suphelenen arkadasi. Neden demedi bu sekilde tedbir aldigin icin tesekkur ederim ?. Ekip guvenligi ust duzeyde tutacak. Aferin aynen devam.
  • Bizi sürekli ingilizce sınavına sokan şirket yabanci kaptanları da Türkçe sınavına soksun! Türkiye'de yasa Türk Hava Yollarında uç Türk Parası harca ama tek kelime Türkçe bilme. İyisin tabiiii....
  • Makul bir Suphe olursa cekinmeden alkol testi istenebilmeli, ekip uyesi hemen testi vermeli. Negatif cikarsa da birsey olmamis gibi ucusa devam etmeli. Buna CRM denir. Rapor eden kisiye ceza verip raporlamaktan korkmaya sebep olunmamalidir. Tk pilot
  • Tuvaletten çıkıp kokpite yemek servis ediyorum ehehe hala konuşuyorlar guldurmeyin beni midesizler
  • O uçakta Kaptan, hatta "Kaptanlar" yok muymuş? Kaptan da mı yabancıydı yoksa? Hani bilelim de. Yanımdaki adam için alkol muayenesi istemem için makul şüphem olması lazım. Şüphelendim de talep ettiysem, yapılmaz ise o koltuktan ben kalkarım. Dingonun sirkine dönmüş burası. Kabin Amiri talep ediyor, Kaptan kabul ediyor, muayene yapılmıyor, bir de üstüne üstlük uçuşa gönderiliyor. Hikayenin her tarafı bozuk. Hepsini birer birer sorgulamak lazım, ama hepsi yurt dışındalar. Geldiklerinde de, ne alkol kalır, ne de adam. Vay anam vay.
  • Kabin ekibi doğrusunu yapmış,uçuş emniyeti. Yabancı sevdalıları; yabancı F/O lar, aşırı rahat,laubali.Olayın detayları, içyüzü önemli. Yapılan yorumlar,aşırıya kaçmış durumda,editör ün dikkatine.

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Narita seferini yapan uçağındaki kabin ekipleri, ikinci pilotun alkol aldığından şüphelendi. Pilot alkolsüz çıktı ancak bu kez de pilot ' o ekiple uçmam' diyerek uçmaktan vazgeçti. .

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Narita seferini yapmak için hazırlanan uçağında alkollü pilot krizi yaşandı. TK 52 sefer sayılı uçak kalkış için son hazırlıklarını yaparken uçakta bulunan kabin ekipleri, ikinci pilotun alkollü olabileceğinden şüphelendi.

Kabin ekipleri durumu uçağın kaptan pilotuna iletti. Kaptan pilot, ikinci pilotun durumuyla ilgili operasyon merkezine bilgi verdi. Bunun üzerine uçağın yabancı ikinci pilotunun alkol muayenesi için uçaktan inmesi istendi. Airporthaber'in THY'den edindiği bilgiye göre; pilota  alkol muayenesi yapılmadı. Ancak alkol aldığından şüphelenilen ikinci pilotun, hal ve hareketleri ile nefesinden kötü koku yaymamasından dolayı alkollü olmadığına karar verildi.

Uçağın kalkış saatine de 50 dakika kala yaşanan olay sonrası, alkolsüz olduğu anlaşılan pilot bu kez o ekiple uçmak istemedi. Bunun üzerine uçağa bir başka ikinci pilot tayin edildi.

Narita uçağı ile uçmayan ikinci pilot ise THY'nin İstanbul-Şangay uçağında görevlendirildi.

©Airporthaber.com

THY PİLOTUNA ALKOLLÜ MUAMELESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (97)

Tuvaletten çıkana ~ 9 yıl önce
Biz zaten sizin ne kadar temiz olduğunuzu biliyoruz . Midesizlik bunu bilerek yapman !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Thy artık uluslararası bir sirket olduğunu kanıtlanmış oldu demekki oto kontrol var at bakalım pencereden bir kağıt Avrupa'da .karşı komşu haberin olmadan police cagirmistir çok tan .insan oğlunu kontrol etmezseniz ne hallere girer .kıral dan çok kıral olmadan yola devam .hak adelet hukuk. Aşk ve sevgi koş peşinden yürü. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
düzeltme ~ 9 yıl önce
"kral" kelimesinde k ile r harfi arasında "ı" harfi yoktur.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Şüphelenildiyse söylenir test yapılır normal bir durum.Negatif çıkarasada bende olsam uçmam o arkadaşın yerinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
cinliler her sefer oncesi dis ve el temizligi kontrolu yaparlarmis,,,,sizde yapin onceden gorursunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
artist ~ 9 yıl önce
Yabancimda artistmiş. Hani bunlar cok iyilerdi,hani cok anlayislilardi. Neden tebrik etmedi suphelenen arkadasi. Neden demedi bu sekilde tedbir aldigin icin tesekkur ederim ?. Ekip guvenligi ust duzeyde tutacak. Aferin aynen devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bizi sürekli ingilizce sınavına sokan şirket yabanci kaptanları da Türkçe sınavına soksun! Türkiye'de yasa Türk Hava Yollarında uç Türk Parası harca ama tek kelime Türkçe bilme. İyisin tabiiii....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Makul bir Suphe olursa cekinmeden alkol testi istenebilmeli, ekip uyesi hemen testi vermeli. Negatif cikarsa da birsey olmamis gibi ucusa devam etmeli. Buna CRM denir. Rapor eden kisiye ceza verip raporlamaktan korkmaya sebep olunmamalidir. Tk pilot

Yanıtla

Kalan karakter 1000
crm ~ 9 yıl önce
ekibin rahatsızlığını iletmesi ve alkol testi istemesi kadar bu durumdan rahatsız olan pilotun tutumu da gayet normaldir. hiçbir şey olmamış gibi uçuşa devam edip etmemek onun kendi bileceği bir iştir. artık uçmak istememesi olumsuz bir crm davranışı değildir. bu evet duygusal ve insani bir tepkidir.
Son numara ~ 9 yıl önce
Tuvaletten çıkıp kokpite yemek servis ediyorum ehehe hala konuşuyorlar guldurmeyin beni midesizler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merak ~ 9 yıl önce
O uçakta Kaptan, hatta "Kaptanlar" yok muymuş? Kaptan da mı yabancıydı yoksa? Hani bilelim de. Yanımdaki adam için alkol muayenesi istemem için makul şüphem olması lazım. Şüphelendim de talep ettiysem, yapılmaz ise o koltuktan ben kalkarım. Dingonun sirkine dönmüş burası. Kabin Amiri talep ediyor, Kaptan kabul ediyor, muayene yapılmıyor, bir de üstüne üstlük uçuşa gönderiliyor. Hikayenin her tarafı bozuk. Hepsini birer birer sorgulamak lazım, ama hepsi yurt dışındalar. Geldiklerinde de, ne alkol kalır, ne de adam. Vay anam vay.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kabin ekibi doğrusunu yapmış,uçuş emniyeti. Yabancı sevdalıları; yabancı F/O lar, aşırı rahat,laubali.Olayın detayları, içyüzü önemli. Yapılan yorumlar,aşırıya kaçmış durumda,editör ün dikkatine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000