28 Temmuz 2015, Salı 11:13:00

THY pilotu kanser oldu; Acıbadem Sigortası kazık attı…

Türk Hava Yolları’nda yardımcı kaptan olarak görev yapan Uğur Ören, rutin sağlık kontrolü sırasında hiç beklemediği bir problem ile karşılaştı. Kanser olduğunu öğrenen Ören, bu durumu metanetle karşılarken asıl darbeyi THY personeline özel sigorta hizmeti veren Acıbadem Sigorta’dan yedi. İşte detaylar...
  • Özel hastaneye de dikkay etmeli. Para kazanma heyecanı ile hiçbir detayı belirtmeden hasta yatırıyorlar. Üç gün kalan ateşli çocuğun ikinci refakatçisinden önceden bildirmeksizin para isteyen kuruluşlar var. (İlave yemek falan da yok hani.) Allah ıslah etsin.
  • Şimdi TK'da kabin memuru olan olsamda 4 yıl Türkiye'nin en büyük sigorta şirketlerinin Genel Müdürlük'lerinde satış ve müşteri hizmetleri yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki, yemeyin içmeyin özel sigortanızı işten ayrılsanız bile ferdi olarak devam ettirin,Değerli Kaptan'ım ve annem gibi kanser teşhisi konmuş bir kişinin inanınki cebinden çıkacak olan para bir daire parasıdır.(Bir kanser taraması 7000 TL ) Kaptanımın yaşadığı konuya gelirsek okuduğumdan anladığım hastane ilk etapta yanlış bilgi vermiş,bu bilgi kime danışıldı da verildi o çok önemli,yoksa bizim poliçe kapsamı çok açık bir şekilde Acıbadem Sigorta'nın sisteminde kayıtlı ve ulaşılabilirdir.
  • Acil şifalar dilerim değerli meslektaşımıza. Allah yakınlarına bağışlasın. malesef sigorta içeriklerini yeterince bilmiyoruz, başımıza gelince öğreniyoruz. Özellikle bazı sigorta firmalarına karşı dikkatli olmakta fayda var, gerekirse tamamlayıcı ek sigortalar yaptırılabilir. Kouyu bilen bir avukata danışmak en iyisi.
  • Yolcu ile uluhakan siz neyin kafasını yaşıyorsunuz? Yırtık dondan çıkar gibi böyle çıkış mı olur!
  • Bahsi geçen tutar sizin için çerez parası. Sağlığınıza kavuştuktan sonra bu şikayet mektubunu yazmanıza bile gerek yoktu. Peki ya asgari ücretle çalışan işçi memur emekli kanser olunca ne yapsın. Onlar sizin gibi isim yapmış hocalara değil, şanslarına kim çıkarsa ona ameliyat oluyorlar.
  • sigorta senin özel getirttiğin doktorun 60 binini vermek zorunda mı? vermesi gerekeni fazlasıyla vermiş. kalanıda aldığın paralara say ve kendin ver, gelip kendini burda rezil etme. zaten işiniz gücünüz para olmuş. madem 5 kuruş para vermek istemiyorsun, sigortanın anlaşmalı olduğu hastanede oradaki doktora ameliyat ol. gelip burda ağlama.
  • Malesef bu sorun tum sıgorta sırketlerınde yasanıyor. Bunu hastanelerde cok ıyı bılıyor tum odemenın hastaneye yapılıp doktorla onların muhatap olması gerekıyor kazıklanmamak ıcın sonucta ozel muayenehaneye gıtmıyorsunuz hastaneye gıdıyorsunuz.
  • Öncelikle pilotumuza geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin. Acı Badem sigorta hakkında söylenenler kesinlikle doğrudur. Çalışan ve sağlığı ile değil, cebi ile muhataptırlar.
  • Merhaba. Geçmiş olsun. Allah sağlıklı Ömür versin inşallah. Bende Acıbadem Hastanesinde Şubat Ayında 40.100 tl. Ameliyat oldum. Kadın hastalıklarımdan. Sigorta yanlış Olmasın 10.000 tl yi karşıladı. Kalanınıda doktor ile anlaştık. Eşimden dolayı sigortalandım. Acıbadem sigortadan. Ameliyat öncesi doktorum her konuda yardımcı olacağını söyledi, sonradındada yardımcı oldu. Sağolsun.
  • Kaptanımıza acil şifalar dilerim.Acıbadem sigorta bir felaket kan tahlili yaptırdım 518 tl ödedim.Allah hastanelere düşürmesin!

Türk Hava Yolları kaptanlarından Uğur Ören, sağlık muayenesi sırasında kanser olduğunu öğrendi. Doktorların önerisi üzerine hemen ameliyat olan Ören’in başına gelenler özel sağlık sigortalarının tuzaklar içeren sözleşmesinden başına gelenleri bütün kaptanlarla paylaştı.

Acıbadem Sigorta tarafından sigortalanan THY personelinin aslından hiç sigortalanmamış gibi muamele gördüğü ortaya çıktı.

İşte Uğur Ören’in bütün kaptanlara gönderdiği mail:

Değerli Kaptanlarım,

Sizlere, özel sigortalı haklarımız hakkında yeterince bilgiye sahip ol(a)madığımız için, Acıbadem sigorta tarafından yapılan kurallara uygun bir kandırmacadan bahsetmek istiyorum.

24 Haziran tarihinde yıllık genişletilmiş pilotaj muayenesini gerçekleştirmek üzere Florence Nightingale hastanesine gittim, yapılan tetkikler sonucunda akciğer filminde bir tümör tespit ettiler. Daha sonrasında 1 hafta boyunca yapılan tetkikler sonucunda, kemik kanseri teşhisiyle lisansım geçici olarak askıya alındı ve acil olarak ameliyat olmam gerektiği söylendi. Bahsi geçen tümör, omurilik ve kaburga kemiklerimin birleştiği yerde olduğundan ötürü biyopsi yapılmadan direk alınması gerektiğini söylediler, kesilecek kaburga kemikleri ve omurların yerine titanyum alaşımlı çubuk ve vidalar yerleştirerek çözüm üreteceklerini belirttiler. Bizde hiç vakit kaybetmeden, tanıdığımız doktorların fikirlerini almaya başladık,  ortak görüş bu ameliyatı en iyi yapacak kişinin yine Florence hastanesinde doktor olarak görev yapan Azmi Hamzaoğlu olduğu idi.

Acıbadem sigortaya gönderilmek üzere gerekli belgeleri Florence nightingale hastanesine verdik ve ameliyat gününü beklemeye başladık. Bu arada hastanedekiler bize, Azmi Hoca’nın hastanenin anlaşmalı doktoru olmadığını belirttiler, doktor ücreti hariç her şeyin tamamının karşılanacağını ancak doktorun faturasını ödedikten sonra %80 ini geri alabileceğimizi söylediler ve bununla ilgili Acıbadem sigortadan gelen yazıyı bizimle paylaştılar.

Ameliyat sonrası taburcu olmamıza yakın, doktorun faturasını bize ulaştırdılar (yaklaşık 50 bin TL), bizde ödemeyi gerçekleştirip, ilgili fatura ve raporları Acıbadem sigortaya gönderdik. Bugün gelen ödeme beklediğimiz gibi %80 i olan 40 bin TL değil, yaklaşık 15 bin TL tutarında bir ödeme oldu. Daha sonrasında kendileriyle yaptığımız görüşme de, faturaya bakmaksızın, tabipler odası fiyat listesini baz aldıklarını, dış doktorlar olduğunda fatura kaç TL olursa olsun yapacakları maksimum ödemenin 15 bin TL’nin üzerinde olmayacağını ve bununda yapılan sigorta anlaşmamızda yazdığını belirttiler. Yani ameliyat faturası 150 bin TL olsa bile yapacakları ödeme sadece 15 bin TL.

Allah kimsenin başına vermesin ama insan kanser olduğunu öğrendiğinde, bu tarz sözleşme detayları hiç aklının ucuna gelmiyor, kandırılmaya çok açık ve müsait bir şekilde size söylenenlere inanarak ve özel sigortanıza güvenerek hareket ediyorsunuz. En zor günlerinizde sigortanız size fayda sağlamayacaksa, o zaman sigortanın ne anlamı var diye sormadan geçemiyorsunuz. Benzer durumları Allah kimseye yaşatmasın, ancak başımıza bu tarz durumlar gelirse önleminizi alarak benim düştüğüm gibi zor duruma düşmemeniz için siz değerli kaptanlarımla paylaşmak istedim.

Emniyetli uçuşlar,
Saygılar,

Uğur Ören
II. Pilot

Bu arada Acıbadem Sigorta'dan habere ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, " Sigortalımız Uğur Ören’e poliçe şartları çerçevesinde ve ameliyat öncesi hastaneye gönderilen provizyon ön onay formunda da belirtildiği doğrultuda 85.430 TL tazminat ödemesi yapılmıştır. Sigortalımızın ameliyat olduğu doktorun, hastanenin kadrolu doktoru olmaması sebebi ile dışarıdan gelen doktor statüsünde ödeme yapılmış; yine poliçe şartları doğrultusunda 32.724 TL ücret farkı ise sigortalımız tarafından ödenmiştir" denilerek iddialar reddedildi.

©AirportHaber
 

THY pilotu kanser oldu; Acıbadem Sigortası kazık attı…

Yorumlar Tüm Yorumlar (97)

hasta yakını ~ 8 yıl önce
Özel hastaneye de dikkay etmeli. Para kazanma heyecanı ile hiçbir detayı belirtmeden hasta yatırıyorlar. Üç gün kalan ateşli çocuğun ikinci refakatçisinden önceden bildirmeksizin para isteyen kuruluşlar var. (İlave yemek falan da yok hani.) Allah ıslah etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski Sigortacı ~ 9 yıl önce
Şimdi TK'da kabin memuru olan olsamda 4 yıl Türkiye'nin en büyük sigorta şirketlerinin Genel Müdürlük'lerinde satış ve müşteri hizmetleri yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki, yemeyin içmeyin özel sigortanızı işten ayrılsanız bile ferdi olarak devam ettirin,Değerli Kaptan'ım ve annem gibi kanser teşhisi konmuş bir kişinin inanınki cebinden çıkacak olan para bir daire parasıdır.(Bir kanser taraması 7000 TL ) Kaptanımın yaşadığı konuya gelirsek okuduğumdan anladığım hastane ilk etapta yanlış bilgi vermiş,bu bilgi kime danışıldı da verildi o çok önemli,yoksa bizim poliçe kapsamı çok açık bir şekilde Acıbadem Sigorta'nın sisteminde kayıtlı ve ulaşılabilirdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geçmiş olsun ~ 9 yıl önce
Acil şifalar dilerim değerli meslektaşımıza. Allah yakınlarına bağışlasın. malesef sigorta içeriklerini yeterince bilmiyoruz, başımıza gelince öğreniyoruz. Özellikle bazı sigorta firmalarına karşı dikkatli olmakta fayda var, gerekirse tamamlayıcı ek sigortalar yaptırılabilir. Kouyu bilen bir avukata danışmak en iyisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamdi Yanık ~ 9 yıl önce
Yolcu ile uluhakan siz neyin kafasını yaşıyorsunuz? Yırtık dondan çıkar gibi böyle çıkış mı olur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 9 yıl önce
Bahsi geçen tutar sizin için çerez parası. Sağlığınıza kavuştuktan sonra bu şikayet mektubunu yazmanıza bile gerek yoktu. Peki ya asgari ücretle çalışan işçi memur emekli kanser olunca ne yapsın. Onlar sizin gibi isim yapmış hocalara değil, şanslarına kim çıkarsa ona ameliyat oluyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen öyle ~ 9 yıl önce
vasıfsızsan bebişim vasıfsız muamelesi görürsün. hadi başka kapıda havla. bir pilotla kendini bir tutacak kadar şuursuz olamazsın yaa.
uluhakan ~ 9 yıl önce
sigorta senin özel getirttiğin doktorun 60 binini vermek zorunda mı? vermesi gerekeni fazlasıyla vermiş. kalanıda aldığın paralara say ve kendin ver, gelip kendini burda rezil etme. zaten işiniz gücünüz para olmuş. madem 5 kuruş para vermek istemiyorsun, sigortanın anlaşmalı olduğu hastanede oradaki doktora ameliyat ol. gelip burda ağlama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atak ~ 9 yıl önce
Ne kadar öfke dolu bir yorum olmuş. Sanki özel sağlık sigortasının amacı hastanın tedavi masraflarını karşılaması değilmiş gibi konuşmuşsunuz. Birde fazlası ile ödemiş yazmışsınız. Hastane ödemenin %80'i ni geri alabileceğinden bahsetmiş ancak bu para geri alınamamış. Pilotta haklı olarak içinde bulunduğu durumu meslektaşlarına anlatmak istemiş. Durum buyken bu olayın kişinin işinin gücünün para olması ile ya da gelip burada ağlamakla ne alakası var? Birde pilotun kazandığı parayı kastederek bugüne kadar aldığın paralara say demişsiniz. Çok para kazanan insanlar parasını sokağa mı atmak zorunda? Kendinizi biraz da olsa hasta olan kişinin yerine koyun. Allah kimsenin başına vermesin. Pilota da Allah acil şifalar versin.
hürkuş ~ 9 yıl önce
Aldığın paralara say ne demek ya ne kadar hazımsızsınız
Kimin K-uluhakan ~ 9 yıl önce
İnsan olmak ve insanlık ile ilgili ciddi problemleriniz var bence. Nasıl bir kıskançlık ve çekememezlik içerisindeyseniz böyle bir konuda bile içinizdek nefreti kusamadan duramamışsınız anlaşılan şirketin kapısından geri çevirildiğiniz çok belli şirket herzaman ki gibi yine doğrusunu yapmış...;)
hakancım ~ 9 yıl önce
hakancım kenarda daha çoooook miyavlarsın ama bırak kapısından içeri girmeyi kenarından bile geçemezsin. hadi canım naşşşşş. Allah kaptanımıza acil şifalar versin. K/A
gulcan ~ 9 yıl önce
Malesef bu sorun tum sıgorta sırketlerınde yasanıyor. Bunu hastanelerde cok ıyı bılıyor tum odemenın hastaneye yapılıp doktorla onların muhatap olması gerekıyor kazıklanmamak ıcın sonucta ozel muayenehaneye gıtmıyorsunuz hastaneye gıdıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acıbadem Sigorta ~ 9 yıl önce
Öncelikle pilotumuza geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin. Acı Badem sigorta hakkında söylenenler kesinlikle doğrudur. Çalışan ve sağlığı ile değil, cebi ile muhataptırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ameliyat ~ 9 yıl önce
Merhaba. Geçmiş olsun. Allah sağlıklı Ömür versin inşallah. Bende Acıbadem Hastanesinde Şubat Ayında 40.100 tl. Ameliyat oldum. Kadın hastalıklarımdan. Sigorta yanlış Olmasın 10.000 tl yi karşıladı. Kalanınıda doktor ile anlaştık. Eşimden dolayı sigortalandım. Acıbadem sigortadan. Ameliyat öncesi doktorum her konuda yardımcı olacağını söyledi, sonradındada yardımcı oldu. Sağolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bulut ~ 9 yıl önce
Kaptanımıza acil şifalar dilerim.Acıbadem sigorta bir felaket kan tahlili yaptırdım 518 tl ödedim.Allah hastanelere düşürmesin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000