14 Ağustos 2015, Cuma 13:08:39

THY pilotu dünya rekoruna ortak oldu

Geçtiğimiz hafta Amerika Birleşik Devletleri'nin Illinois eyaletindeki Chicago'da 164 Skydiving atlayışı ile kırılan dünya rekoruna Türk Hava Yolları kaptan pilotu da ortak oldu.
  • Bir yorumcu bu paraşütçü pilot arkadaşın adrenalin sever olduğunu söylemiş. O halde bu uçuş güvenliği için çok tehlikeli bir durum. Bu pilot çok dikkatle ve yakinen izlenmeli. Başa iş açacak hareketler yapma potansiyeli taşıyor demektir.
  • Arslan kardeşim, eski arkadaşın olarak gurur duydum. Başarıların daim olsun, emniyetli uçuşlar ve atlayışlar dilerim.Vladimir Gourny duysa sevinçten ağlar, seninle gurur duyardı.
  • Haberin analizi cok basit,neden baska Turk yok cunku parasutle ilgilenen baska Turkler ayda 27000 tl kazanmiyor, neden baska Turk yok cunku baska Turklerin yilda 3 adet yurtdisi star alliance havayollarindan pass bilet hakki yok,veya baska Turkler yuzde on bilet parasi verip Turkiyeden abd ye ucamiyor...kaptanin yaptigi is birazda imkan isi...bende parasutcuyum,profesyonel olarak yapsamda aldigim kazanc cok az
  • Ben 737 kaptanı olarak boş günümden önceki her gece 23 lokalde eve geldiğim ve boş günümünde gecesi 01:00 da başka bir uçuşa gittiğim için evet kıskanıyorum, 14 gün blok boş yapan 777 deki arkadaşım yıllık izin dışında tüm dünyayı ailesiyle gezerken ben çocuğumu göremediğim için evet kıskanıyorum.Hergün 4 bacak uçarken Afrikada canımdan endişe ederken, arkadaşım San fransiscoda gezdiği için kısmanıyorum.Her ay ben 60 bacak uçuş yaparken,onun dünyadaki en güvenli lokasyonlara 3 uçuş yapıp benden 4000Tl fazla almasını kıskanıyorum.Aynı şirkette böyle olmasından dolayı çokmı kıskancım acaba yoksa sizce normalmi siz olsanız?????
  • Kaan 93 yılı THK paraşüt kampından devrem olur. Uzun yıllar görüşmedik. İlk ve son 2012 yılında THK selcuk dropzonunda gördüm. Adam izmirde uçaktan inince adını telefonla sortiye yazdirmis, koştur kostur minibüs ile atlayisa yetişmeye çalışıyordu cumartesi sabahın körü. Ertesi gün selçuk ızmir minibusunde tekrar gördüm akşamüstü. İkimizde dropzone'dan çıktık izmir e gidiyorduk. Kaan'da bir telaş. Hayrola dedim. Istanbul uçağını kacirmamaliyim dedi. Havaalanı kavşağında indi taksiye bindi kostur kostur gitti... Sonradan duydum her boş vaktinde selcuka atlayisa gelirmiş. Helal olsun devrem. Bu emeği bilmeyen anlamaz. Tebrik ediyorum seni... Başarılarının devamı ve mavi gökyüzü dilerim...
  • Kendisini tanımıyorum ama katıldığı ve ortak olduğu rekor için tenrik eder ve ileride bu tür aktivitelere katılacak diğer takipcilere çok başarılı bir örnek olduğunu söyleyebilirim.Allah yolunu açık etsin Kaan kardeşim..
  • KIBIRLI ADAM BUYUK HARFLERLE CEVAP VERMIS. TAMAM SEN COOOOK BUYUK IS BASARDIN BU UZAY PROJESI ULKEMIZI KALKINDIRACAK. AMA DAHA FAZLA INSANLARI MESGUL ETME DERDIMIZ COK.
  • THK egitmenlerine yillar önce demiştim. Ekmek bedava su bedava ucak bedava bir de üste maaş aliyorsunuz. Yurtdisinda adamlar tonla para harcayarak dunya şampiyonu oluyorlar siz kum havuzuna daha zor iniyorsunuz.. Abi, hocam diyenlerin hepsi bir anda dusman olmuştu. .
  • ONUR AIR yıllarından tanırım kendisini. Kaan yüksek adrenalin içeren olayları sever. Başarıyla da icra eder. Boş durmayı sevmez. Hep bir aksiyon içerisindedir. Zamanında o da dar gövdede çok uçtu. Çok mücadele verdi. Burada aksi yönde yapılan yorumlar biraz haksızlık biraz kıskançlık bence. Değerli kardeşim Kaan; Bu yaşam tarzı sana çok yakışıyor. Senden ricamız şudur: bunları yapma demiyoruz. Ama hep sağ salim dön. Bizim endişemiz, mesleğimizin en ufak bir kaza belayı kabul etmemesi. Allah kazadan beladan korusun seni. Atilla. BOLD.PILOT
  • Adam sirket sayesinde bu isi yaptim/yapabildim diye acik acik mailinde belirtiyor zaten, ne konusuyorsunuz dar govdelilere laf atiyorsunuz hala?? Adam mail atiyor ya bakarmisiniz, bu simariklik rahatlik kibir nerden geliyor? Filodan tabi ki. Hangi 737 de ucan adam kalkip boyle birseye cesaret eder yaptigi abuk subuk bir basarili is icin? Parasutle aylamayi buyuk bir basari ilan eden ve sirketteki hemen herkese mail atan bir adam var karsinizda. Tebrik bekliyor, tebrikleri alinca bir mail daha patlatiyor. Laubalilikten baska birsey degil! Biz hala 737 filosundan hata yaparsaniz su olur bu olur seklinde tehdit mailleri almaya devam. Biz calisiyoruz biz tirmaliyoruz biz cabaliyoruz biz terliyoruz, ucusta arkaya gecip film ustune film izleyen bos gunlerinde amerikalara giden bu adamlar cok para kazanip hayat kalot

Dünyanın farklı yerlerinden gelen 164 paraşütçü yeni bir dünya rekoru için Amerika'nın Chicago Illinois'da toplandı. Amaçları dünyanın en kalabalık hava dalışını gerçekleştirmekti.

Her üç yılda bir düzenlenen organizasyondaki uçucular, Amerika, İspanya ve Avustralya'daki eğitim kamplarındaki yüzlerce kişi arasından seçildi.

Aralarında Türk Hava Yolları Kaptan Pilotu Kaan Özenmiş'in de bulunduğu 164 paraşütçü, hazırlıklarını tamamladıktan sonra uçaklarına binerek havalandı. Atlayış için belirlenen yükseklik 19 bin 700 feetti (6 bin m). İstenilen yüksekliğe gelinince büyük dalış için paraşütcüler küçük gruplar halinde kendini gözkyüzüne bıraktı.

Baş aşağı saatte 280 kilometre hızla ilerleyen paraşütler gökyüzünde birleşerek bir figür oluşturdu. Çılgın paraşütcüler daha önce 2012 yılında 138 kişi ile kırılan rekoru 164 kişi ile geçerek yeni bir dünya rekoru kırdı.

DÜNYA REKORUNDA BİR TÜRK
2012 yılında 138 kişi ile kırılan rekor, bu yıl 164 paraşütçü ile kırıldı. Bu dünya rekorunu özel kılan nedenlerden biri de, ilk kez bir Türk paraşütçünün dünya rekoruna katılmasıdı.

Aynı zamanda Türk Hava Yolları'nda kaptan pilot olarak görev yapan Kaan Özenmiş, Amerika, Avrupa ve Avustralya'da yapılan zorlu seçme kamplarına katıldı. Kamplarda başarılı olan paraşütçülere dünya rekoruna katılım için özel bir davetiye gönderiliyor. THY pilotu Özenmiş, kamplarda başarılı olarak Nisan ayında davetiyesini aldı ve Türkiye paraşütçülüğüne adını, dünya rekoruna katılan ilk ve tek Türk serbest paraşütçü olarak yazdırdı

Dünya rekorunu böyle kırdılar;

THY pilotu dünya rekoruna ortak oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (55)

Dikkat Adrenalin !!! ~ 9 yıl önce
Bir yorumcu bu paraşütçü pilot arkadaşın adrenalin sever olduğunu söylemiş. O halde bu uçuş güvenliği için çok tehlikeli bir durum. Bu pilot çok dikkatle ve yakinen izlenmeli. Başa iş açacak hareketler yapma potansiyeli taşıyor demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
skydiver ~ 9 yıl önce
Arslan kardeşim, eski arkadaşın olarak gurur duydum. Başarıların daim olsun, emniyetli uçuşlar ve atlayışlar dilerim.Vladimir Gourny duysa sevinçten ağlar, seninle gurur duyardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Haberin analizi cok basit,neden baska Turk yok cunku parasutle ilgilenen baska Turkler ayda 27000 tl kazanmiyor, neden baska Turk yok cunku baska Turklerin yilda 3 adet yurtdisi star alliance havayollarindan pass bilet hakki yok,veya baska Turkler yuzde on bilet parasi verip Turkiyeden abd ye ucamiyor...kaptanin yaptigi is birazda imkan isi...bende parasutcuyum,profesyonel olarak yapsamda aldigim kazanc cok az

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İmkan ~ 9 yıl önce
Ne desen haklısın birazda şartların uygun olması lazım
Kıskancmıyım?? ~ 9 yıl önce
Ben 737 kaptanı olarak boş günümden önceki her gece 23 lokalde eve geldiğim ve boş günümünde gecesi 01:00 da başka bir uçuşa gittiğim için evet kıskanıyorum, 14 gün blok boş yapan 777 deki arkadaşım yıllık izin dışında tüm dünyayı ailesiyle gezerken ben çocuğumu göremediğim için evet kıskanıyorum.Hergün 4 bacak uçarken Afrikada canımdan endişe ederken, arkadaşım San fransiscoda gezdiği için kısmanıyorum.Her ay ben 60 bacak uçuş yaparken,onun dünyadaki en güvenli lokasyonlara 3 uçuş yapıp benden 4000Tl fazla almasını kıskanıyorum.Aynı şirkette böyle olmasından dolayı çokmı kıskancım acaba yoksa sizce normalmi siz olsanız?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abi ~ 9 yıl önce
Sonuna kadar haklısın. Bu işin adaletli çözümü rotasyondur. Lütfen dikkate alınsın.
T.Bodur ~ 9 yıl önce
Kaan 93 yılı THK paraşüt kampından devrem olur. Uzun yıllar görüşmedik. İlk ve son 2012 yılında THK selcuk dropzonunda gördüm. Adam izmirde uçaktan inince adını telefonla sortiye yazdirmis, koştur kostur minibüs ile atlayisa yetişmeye çalışıyordu cumartesi sabahın körü. Ertesi gün selçuk ızmir minibusunde tekrar gördüm akşamüstü. İkimizde dropzone'dan çıktık izmir e gidiyorduk. Kaan'da bir telaş. Hayrola dedim. Istanbul uçağını kacirmamaliyim dedi. Havaalanı kavşağında indi taksiye bindi kostur kostur gitti... Sonradan duydum her boş vaktinde selcuka atlayisa gelirmiş. Helal olsun devrem. Bu emeği bilmeyen anlamaz. Tebrik ediyorum seni... Başarılarının devamı ve mavi gökyüzü dilerim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrikler ~ 9 yıl önce
Kendisini tanımıyorum ama katıldığı ve ortak olduğu rekor için tenrik eder ve ileride bu tür aktivitelere katılacak diğer takipcilere çok başarılı bir örnek olduğunu söyleyebilirim.Allah yolunu açık etsin Kaan kardeşim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
capulcu ~ 9 yıl önce
KIBIRLI ADAM BUYUK HARFLERLE CEVAP VERMIS. TAMAM SEN COOOOK BUYUK IS BASARDIN BU UZAY PROJESI ULKEMIZI KALKINDIRACAK. AMA DAHA FAZLA INSANLARI MESGUL ETME DERDIMIZ COK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FreeX ~ 9 yıl önce
THK egitmenlerine yillar önce demiştim. Ekmek bedava su bedava ucak bedava bir de üste maaş aliyorsunuz. Yurtdisinda adamlar tonla para harcayarak dunya şampiyonu oluyorlar siz kum havuzuna daha zor iniyorsunuz.. Abi, hocam diyenlerin hepsi bir anda dusman olmuştu. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaan Kardeşime ~ 9 yıl önce
ONUR AIR yıllarından tanırım kendisini. Kaan yüksek adrenalin içeren olayları sever. Başarıyla da icra eder. Boş durmayı sevmez. Hep bir aksiyon içerisindedir. Zamanında o da dar gövdede çok uçtu. Çok mücadele verdi. Burada aksi yönde yapılan yorumlar biraz haksızlık biraz kıskançlık bence. Değerli kardeşim Kaan; Bu yaşam tarzı sana çok yakışıyor. Senden ricamız şudur: bunları yapma demiyoruz. Ama hep sağ salim dön. Bizim endişemiz, mesleğimizin en ufak bir kaza belayı kabul etmemesi. Allah kazadan beladan korusun seni. Atilla. BOLD.PILOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sirket sayesinde ~ 9 yıl önce
Adam sirket sayesinde bu isi yaptim/yapabildim diye acik acik mailinde belirtiyor zaten, ne konusuyorsunuz dar govdelilere laf atiyorsunuz hala?? Adam mail atiyor ya bakarmisiniz, bu simariklik rahatlik kibir nerden geliyor? Filodan tabi ki. Hangi 737 de ucan adam kalkip boyle birseye cesaret eder yaptigi abuk subuk bir basarili is icin? Parasutle aylamayi buyuk bir basari ilan eden ve sirketteki hemen herkese mail atan bir adam var karsinizda. Tebrik bekliyor, tebrikleri alinca bir mail daha patlatiyor. Laubalilikten baska birsey degil! Biz hala 737 filosundan hata yaparsaniz su olur bu olur seklinde tehdit mailleri almaya devam. Biz calisiyoruz biz tirmaliyoruz biz cabaliyoruz biz terliyoruz, ucusta arkaya gecip film ustune film izleyen bos gunlerinde amerikalara giden bu adamlar cok para kazanip hayat kalot

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000