03 Şubat 2021, Çarşamba 21:35:01

THY pilotlarıyla ilgili flaş iddia!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Türk Hava Yolları’ndaki (THY) yabancı pilotlarla ilgili bir iddiayı TBMM gündemine taşıdı.
  • kokpite sadece hos Turk pilotlar olsun
  • Yaklaşık iki yıl önce Ambulans Helikopter ihalesinde hem de Çanakkale Bölgesinde Yunan Helikopter pilotu uçuruldu. Bence hesap sorulacaksa bundan hesap sorulsun...
  • Onlar degil mi "keske Yunanli kazansaydi" diyen? Neden simdi irkcilik yapiyorlar? Zamaninda ihtiyac varmis da alinmislar demekki. Simdide durduk yere sirf uyrugu icin isten mi atilsin? Sonrada THY de irkcilik var diye de önce onlar bagirir. Bu zor durumda derdi nedir ortaligi karistirmaktan baska? Isinize bakin!
  • yabancılar kovulalı asırlar oldu, hala ne diyorsun? böyle de muhalefet olmaz ki aaaa...
  • Yeminle bir bu isiniz mi kaldi?
  • Kaptanin ispanyol oldugunu belirttin de -BAYAN degil o bir kere KADIN- kadin oldugunu neden belirttin anlamadim?? Arada buraya yorum birak da sana edep ogretelim!
  • Oy,makam,iktidar,çıkar için açılım ayağına Türk diye birşey yoktur, Türklük faşistliktir, milliyetçiliği ayaklar altına aldık gibi lafları söyleyip, barzo'yu Ankara'da resmi törenle karşılayıp,paçavrasını göndere çektiren, geçen seçimler öncesi apo'nun notunu Meclis'te okutan, kardeşini devlet tv'sine çıkaran sonra koltuk sallanınca bir anda Türk, yerli ve milli ! oldukları akıllarına gelen dinci, siyasal islamcı iktidar partisinin thy gibi bir kuruma tepeden inme atadıkları tabii ki yunan'a iş verir niye şaşırıyorsunuz ki?
  • "Keske Yunan galip gelseydi" diyen zihniyet degil mi zaten bunlar? Neden sasirdiniz ki?
  • THY ve Pegasus kullandigim hava yollari.Ikisindede yabanci pilot calistirdiklari dogru..Inglizesi telaffuz acidindan 10 üzerinden 3 ü gecmiyen bir ispanyol bayan kaptan pilotlan uctuk...resmen korktum ...ulan bu kadinin söyledigini kule veya kopilot bir yalnis algilarsa YANDIKKK diye. Ayrica türk pilotlari reklamlarda görüxoruz 6 ayda egitiliyor... bakiyorsun oglan maksimum 23-24 yasinda kolda 3 halka nasil oluyor bu bir bilirkisi bana bunu aciklarmi?? Bir Pilot bir Airbusü sürmesi icin en azindan binlerce saat daha basit ucaklarda problemsiz ucmus olmasi gerek...oysa türkiyede maasallah boeing ve airbüsden kücük ucak hatlarda yok...neticede genc pilotlar resmen örnegin aibüsü sürmeyi yolcu ile ucarken ögreniyor...evlere senlik.
  • Ve bunlarin yarisi Ercan i aramaz uzerinden gecerken veya gecmeden once. Ahh ah.....

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Türk Hava Yolları’ndaki (THY) yabancı pilotlarla ilgili bir iddiayı TBMM gündemine taşıdı. Öztunç, yaklaşık bin 500 Türk pilotun iş bulmakta zorlandığı bir dönemde, THY’nin 450 yabancı uyruklu pilotla çalıştığını söyledi. Öztunç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na “Yabancı uyruklu pilotlardan Yunanistan uyruklu olan pilot sayısı kaçtır” diye sordu. Öztunç, Yunanistan uyruklu F-16 pilotlarının Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamak için kurulmuş bir terör örgütü olan EOKA dövmeli olduğu iddialarını da sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, THY’de 450 yabancı pilot çalıştırıldığını belirterek, “Bize ulaşan bilgiye göre bunların 80’i Yunanlı pilot. İçlerinde F-16 kullanmış ve EOKA dövmesi taşıyanlar olduğu bilgisi var” dedi.

Öztunç, Türk pilotların işsiz kaldığı dönemde yabancı pilotların çalıştırılmasını TBMM gündemine taşıyarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Öztunç, sivil havacılık ve uçuş okullarından mezun olan, eğitimini bitirmiş ve tecrübeli yüzlerce Türk pilotun iş bulmakta zorlandığını söyledi. İş arayan Türk pilot sayısının bin 500 olduğunu belirten Öztunç, “Bana ulaşan bilgiye göre Türkiye'de hava yollarında 800, THY’de ise 450 yabancı uyruklu pilot çalıştırılıyor. Yabancıların 80’i ise Yunanlı pilot” dedi.

Öztunç’un önergesindeki sorular şöyle:

"THY'de uçan 450 yabancı uyruklu pilot olduğu doğru mudur? Türkiye’de çalışan yabancı uyruklu pilotların sayısı ve vatandaşı oldukları ülkelerin dağılımı nedir? Yabancı uyruklu pilotlardan Yunanistan uyruklu olan pilot sayısı kaçtır? Yunanistan uyruklu pilotların içinde F-16 pilotları olduğu ve bazılarının EOKA dövmesi taşıdığı doğru mudur? İstihdam edilen yabancı uyruklu pilotlarının güvenlik soruşturmaları nasıl yapılmaktadır?

Sayıları binleri bulan işsiz Türk pilotları varken, bu kadar yüksek oranda yabancı pilot istihdamı sizce doğru bir yöntem midir?"

THY pilotlarıyla ilgili flaş iddia!

Yorumlar Tüm Yorumlar (75)

p ~ 3 yıl önce
kokpite sadece hos Turk pilotlar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nejat ~ 3 yıl önce
Yaklaşık iki yıl önce Ambulans Helikopter ihalesinde hem de Çanakkale Bölgesinde Yunan Helikopter pilotu uçuruldu. Bence hesap sorulacaksa bundan hesap sorulsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CHPmi soruyor ~ 3 yıl önce
Onlar degil mi "keske Yunanli kazansaydi" diyen? Neden simdi irkcilik yapiyorlar? Zamaninda ihtiyac varmis da alinmislar demekki. Simdide durduk yere sirf uyrugu icin isten mi atilsin? Sonrada THY de irkcilik var diye de önce onlar bagirir. Bu zor durumda derdi nedir ortaligi karistirmaktan baska? Isinize bakin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güldürme ali... ~ 3 yıl önce
yabancılar kovulalı asırlar oldu, hala ne diyorsun? böyle de muhalefet olmaz ki aaaa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geniş Gövde ~ 3 yıl önce
Hala 450 ye yakın yabancı pilot var geniş gövdede. Eğer THY ve Türk sivil havacılığı zamanında ileriyi görüp Türk pilotlarına yatırım yapsaydı yabancı pilota ihtiyaç kalmayacaktı.
Offff yok artik yaaa ~ 3 yıl önce
Yeminle bir bu isiniz mi kaldi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turgut hasan huseyin ~ 3 yıl önce
Kaptanin ispanyol oldugunu belirttin de -BAYAN degil o bir kere KADIN- kadin oldugunu neden belirttin anlamadim?? Arada buraya yorum birak da sana edep ogretelim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şaşırmayın ~ 3 yıl önce
Oy,makam,iktidar,çıkar için açılım ayağına Türk diye birşey yoktur, Türklük faşistliktir, milliyetçiliği ayaklar altına aldık gibi lafları söyleyip, barzo'yu Ankara'da resmi törenle karşılayıp,paçavrasını göndere çektiren, geçen seçimler öncesi apo'nun notunu Meclis'te okutan, kardeşini devlet tv'sine çıkaran sonra koltuk sallanınca bir anda Türk, yerli ve milli ! oldukları akıllarına gelen dinci, siyasal islamcı iktidar partisinin thy gibi bir kuruma tepeden inme atadıkları tabii ki yunan'a iş verir niye şaşırıyorsunuz ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kusbeyin ~ 3 yıl önce
"Keske Yunan galip gelseydi" diyen zihniyet degil mi zaten bunlar? Neden sasirdiniz ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasan Turgut ~ 3 yıl önce
THY ve Pegasus kullandigim hava yollari.Ikisindede yabanci pilot calistirdiklari dogru..Inglizesi telaffuz acidindan 10 üzerinden 3 ü gecmiyen bir ispanyol bayan kaptan pilotlan uctuk...resmen korktum ...ulan bu kadinin söyledigini kule veya kopilot bir yalnis algilarsa YANDIKKK diye. Ayrica türk pilotlari reklamlarda görüxoruz 6 ayda egitiliyor... bakiyorsun oglan maksimum 23-24 yasinda kolda 3 halka nasil oluyor bu bir bilirkisi bana bunu aciklarmi?? Bir Pilot bir Airbusü sürmesi icin en azindan binlerce saat daha basit ucaklarda problemsiz ucmus olmasi gerek...oysa türkiyede maasallah boeing ve airbüsden kücük ucak hatlarda yok...neticede genc pilotlar resmen örnegin aibüsü sürmeyi yolcu ile ucarken ögreniyor...evlere senlik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sacmalamayin lutfen ~ 3 yıl önce
Soylediklerinizden havacilik bilginizin hic olmadigii anlasiliyor. Duzeltmeye de usendim.
3 şerit ~ 3 yıl önce
Abicim boşver sen.. Geç koltuğuna otur uç... Düşünme bunları yok daha basşt uçakmış yok 3 şeridi nasıl almış... Boşver..belli ki oradan buradan duymuşsun... Sana şimdi anlatsa o 3 şeritli arkadaşlardan birisi kulp takarsın.. Boşveer.
Var tabi ~ 3 yıl önce
Ve bunlarin yarisi Ercan i aramaz uzerinden gecerken veya gecmeden once. Ahh ah.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ikincil ~ 3 yıl önce
Sahsen aramayanini gormedim

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000