30 Haziran 2010, Çarşamba 11:25:47

THY PİLOTLARINI ABD'DE YETİŞTİRECEK

Sektörün alternatifsiz tek sesi AirportHaber’in üç hafta önce duyurduğu haberle ilgili Türk Hava Yolları açıklama yaptı. THY, 39 pilot adayının ABD’deki Florida Institude of Technology Aviation’de eğitime başladığını açıkladı.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Benim bir yakınımda o fotoğrafta yer alıyor; boy 1.85 - kilosu 80 civarı - mühendis - 29 yaşında- göbeksiz - düzenli spor yapar- babası pilot değil -THY'den tanıdığı yok - siyasi torpili yok - okuma yazması var - çok iyi ingilizce biliyor - 1 yıl boyunca sınavlara girdi (Almanyada bile) - şu anda solo uçuşlar için heycanlı - lütfen artık bu insanlara huzur verin !!!!!!!!!
  • Beyler hepinizi tebrik ediyorum en yakın zamanda bende orada olucam inşallah şimdilik görüşmek üzere yardımcı pilot adayı LEVENT
  • milletin ağzı torba olmuş büzülmüyor.ağzı olan konuşuyor derler ya aynı o cinsten bu havacılık sektörü de.adamın havacılıkla alakası yok ya da bilgisi yok ama inadına konuşuyor,şahibeler yaratıyor!böyle bişey mi var ya kardeşim! herkes işine baksın artık!çalışan kazanır kardeşim!!!
  • Kutlarım arkadaşlar en iyi şekilde oradaki eğitimlerden yararlanıp geleceğinizden eminim çünkü hepiniz belli bir kapasite gerektiren bu işin hakkını vereceğinizi gösteren sınavları geçerek oralara yollandınız. Bilmeden konuşan kıskançlık krizine girip olmadık bahaneler sıralayan eziklere uğraşıp değerli zamanınızı harcamayın. Hepiniz pırlanta gibi aramıza katılacaksızınız eminim.
  • torpilli kaptan bebeleri elbet bir gün bunların hesabını verecekler..yaptıkları yanlarına kar kalmaz...amsterdam :))
  • Ben de gönderilecek bir sonraki gruptan biri olarak utanmadan bilmeden yorum yapanlara söyliyim. Ne babamın havacılıkla ilgisi var, ne boyum kısa, ne göbeğim var, ne kelim, ne torpilim var. Şu sürece devam edip elenen arkadaşlar bile gerek eğitim gerek kültür gerek zeka bakımından Türkiye'nin en donanımlı insanlarından. Atıp tutanlar oraya gidilene kadar kaç testten sınavdan mülakattan geçildiğini araştırsınlar. Soytarılığın alemi yok.
  • O kadar saçma sapan yorumlar yapılmış ki inanamıyorum.. Buraya giden herkes en az 1 seneden beri bu süreç için uğraşıyor.. kimisi işini gücünü bıraktı sadece bu iş için uğraştı , kimisi mevcut işine devam ederken çabaladı durdu.. 1 sene boyunca yaşanılan stres ise cabası.. Ama burda saygısız insanlar ne olup bittiğini bilmeden atıp tutuyor.. Ayıp yazık yaa.. Biraz saygı göstermeyi , tebrik etmeyi bilin.. Kıskançlık yapmanın , insanların başarılarına gölge düşürmeye çalışmanın bir anlamı yok.. Tabii kafası basmayan kişiler ancak kendi başarısızlıklarını hafifleterek kendi kendilerini bu şekilde kandırıyor anlaşılan.. Bir de şu var bundan sonrası için uğraşan insanların da motivasyonunu bozuyorsunuz torpil falan diyerek.. AYIPP hem de ÇOOKKK
  • Helal sana Yiğit, kartal gibi göklerdesin artık :) Kauss & Bjk
  • Arkadaslar bilmediginiz seyler hakkinda yorum yapmaya ne kadar meraklisiniz. Pilot secim sureci hakkinda en ufak bir bilgiye sahip olmadan, insanlari torpillerle, siyasi seylerle suclamak ne kadar kolay. THY'de pilot olabilmek icin insanlar 5-6 aylik bir eleme surecinden geciyor. TOEFL'a giriyor, turkiyede IQ ve beceri testi tarzinda sınavlara giriyor, Almanya'da lufthansanın uyguladigi yetenek sinavlarina ve ucus testlerine giriyor. Tum bu sureclerin sonunda zerre kadar torpili olmayan onlarca insan akademiye girmeye hak kazaniyor. Su an Amerikada olan arkadaslar tam 13 ay ugrastiler akademiye girebilmek icin. Bu insanları bu kadar basit bir sekilde suclayip tohmet altinda birakmak bu kadar basit mi?

Yaptığı haberlerle gündemi belirleyen AirportHaber, farkını bir kez daha ortaya koydu. Havacılık sektörünün tartışmasız tek haber kaynağı olan AirportHaber, THY’nin bugün kamuoyuna duyurduğu haberi, günler öncesinden sayfalarına taşımıştı.

İşte bugün THY tarafından yapılan açıklama:

Türk Hava Yolları ile Florida Institude of Technology Aviation arasında pilot adaylarının eğitimi için anlaşma yapıldı...

Yapılan anlaşma ile Florida Institude of Tecnology Aviation, Türk Hava Yolları’nın II. Pilot ihtiyacının karşılanması amacıyla Amerika Birleşik Devletleri, Florida eyaletinde bulunan eğitim tesislerinde, seçilen pilot adaylarının eğitimini gerçekleştirecek. Türk Hava Yolları, yurtdışında bu eğitimi veren kuruluşlarla ilgili yaptığı araştırma sonucunda, sunduğu eğitimin kalitesi, pilotaj eğitimindeki başarılı çalışmaları, profesyonel eğitimci kadrosu ve uluslararası alanda tercih edilen bir kurum olması nedenleriyle pilot adayı öğrencilerinin eğitimi için Florida Institude of Technology Aviation’ı tercih etti. Bu çerçevede Türk Hava Yolları, kendi Uçuş Eğitim Akademisi’nin dışında, yurtiçinde Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Türk Hava Kurumu ile başlattığı pilot yetiştirme hamlesine yurtdışı bir eğitim kuruluşunu da eklemiş oldu.

İlk aşamada 39 kişilik pilot adayı öğrenci grubu gönderilmiş olup, grup 07.06.2010 tarihinde eğitimlerine başlamıştır. Amerika Sivil Havacılık Otoritesi (Federal Aviation Administration, FAA), Avrupa Sivil Havacılık Otoritesi (Joint Aviation Authories, JAA)  lisanslandırmasını içerecek şekilde gerçekleştirilecek eğitim süreci yaklaşık 13 aylık bir zaman dilimini kapsayacak. Amerika’daki eğitimlerinin tamamlanmasının ardından Jet uçağına geçiş ve atandıkları yolcu uçağının tip eğitimlerini Türkiye’de alacaklar.

Bu işbirliği ile Türk Hava Yolları’nın ihtiyacı olan, uluslararası sivil havacılık nosyonuna sahip ve son derece iyi teknik donanımlı pilotların temini hedeflenmektedir. Pilot adayı öğrenciler eğitimleri süresince gerek Florida Institude of Technology Aviation gerekse Türk Hava Yolları tarafından dikkat ve özenle takip edilecek, her aşamada değerlendirilecek, böylelikle eğitimi başarı ve istenen tam donanımla tamamlamaları sağlanacak.

Sivil havacılık sektörünün gelişimini sağlıklı ve etkin olarak sürdürebilmesi için gereken en önemli noktanın ihtiyaç duyulan kaliteli insan kaynağının sağlanması olduğuna inanan Türk Hava Yolları, iki kuruluş arasında nitelikli insan kaynağı sağlanması amacıyla atılan adımın çok önemli olduğu düşüncesiyle hareket etmektedir.

Ve bu da AirportHaber’in eğitimlerin başladığı gün olan 7 Haziran’da yaptığı o haber:

http://www.airporthaber.com/readnews.php?newid=24308

THY PİLOTLARINI ABD'DE YETİŞTİRECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Benim bir yakınımda o fotoğrafta yer alıyor; boy 1.85 - kilosu 80 civarı - mühendis - 29 yaşında- göbeksiz - düzenli spor yapar- babası pilot değil -THY'den tanıdığı yok - siyasi torpili yok - okuma yazması var - çok iyi ingilizce biliyor - 1 yıl boyunca sınavlara girdi (Almanyada bile) - şu anda solo uçuşlar için heycanlı - lütfen artık bu insanlara huzur verin !!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Beyler hepinizi tebrik ediyorum en yakın zamanda bende orada olucam inşallah şimdilik görüşmek üzere yardımcı pilot adayı LEVENT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
milletin ağzı torba olmuş büzülmüyor.ağzı olan konuşuyor derler ya aynı o cinsten bu havacılık sektörü de.adamın havacılıkla alakası yok ya da bilgisi yok ama inadına konuşuyor,şahibeler yaratıyor!böyle bişey mi var ya kardeşim! herkes işine baksın artık!çalışan kazanır kardeşim!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kutlarım arkadaşlar en iyi şekilde oradaki eğitimlerden yararlanıp geleceğinizden eminim çünkü hepiniz belli bir kapasite gerektiren bu işin hakkını vereceğinizi gösteren sınavları geçerek oralara yollandınız. Bilmeden konuşan kıskançlık krizine girip olmadık bahaneler sıralayan eziklere uğraşıp değerli zamanınızı harcamayın. Hepiniz pırlanta gibi aramıza katılacaksızınız eminim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
torpilli kaptan bebeleri elbet bir gün bunların hesabını verecekler..yaptıkları yanlarına kar kalmaz...amsterdam :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben de gönderilecek bir sonraki gruptan biri olarak utanmadan bilmeden yorum yapanlara söyliyim. Ne babamın havacılıkla ilgisi var, ne boyum kısa, ne göbeğim var, ne kelim, ne torpilim var. Şu sürece devam edip elenen arkadaşlar bile gerek eğitim gerek kültür gerek zeka bakımından Türkiye'nin en donanımlı insanlarından. Atıp tutanlar oraya gidilene kadar kaç testten sınavdan mülakattan geçildiğini araştırsınlar. Soytarılığın alemi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
O kadar saçma sapan yorumlar yapılmış ki inanamıyorum.. Buraya giden herkes en az 1 seneden beri bu süreç için uğraşıyor.. kimisi işini gücünü bıraktı sadece bu iş için uğraştı , kimisi mevcut işine devam ederken çabaladı durdu.. 1 sene boyunca yaşanılan stres ise cabası.. Ama burda saygısız insanlar ne olup bittiğini bilmeden atıp tutuyor.. Ayıp yazık yaa.. Biraz saygı göstermeyi , tebrik etmeyi bilin.. Kıskançlık yapmanın , insanların başarılarına gölge düşürmeye çalışmanın bir anlamı yok.. Tabii kafası basmayan kişiler ancak kendi başarısızlıklarını hafifleterek kendi kendilerini bu şekilde kandırıyor anlaşılan.. Bir de şu var bundan sonrası için uğraşan insanların da motivasyonunu bozuyorsunuz torpil falan diyerek.. AYIPP hem de ÇOOKKK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Helal sana Yiğit, kartal gibi göklerdesin artık :) Kauss & Bjk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaslar bilmediginiz seyler hakkinda yorum yapmaya ne kadar meraklisiniz. Pilot secim sureci hakkinda en ufak bir bilgiye sahip olmadan, insanlari torpillerle, siyasi seylerle suclamak ne kadar kolay. THY'de pilot olabilmek icin insanlar 5-6 aylik bir eleme surecinden geciyor. TOEFL'a giriyor, turkiyede IQ ve beceri testi tarzinda sınavlara giriyor, Almanya'da lufthansanın uyguladigi yetenek sinavlarina ve ucus testlerine giriyor. Tum bu sureclerin sonunda zerre kadar torpili olmayan onlarca insan akademiye girmeye hak kazaniyor. Su an Amerikada olan arkadaslar tam 13 ay ugrastiler akademiye girebilmek icin. Bu insanları bu kadar basit bir sekilde suclayip tohmet altinda birakmak bu kadar basit mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000