05 Ocak 2011, Çarşamba 09:59:29

THY PİLOTLARINA SKANDAL UYGULAMA

Rusya’da çıkan orman yangınına müdahale eden Türk pilota ‘Devlet Şeref Nişanı’ veren Rusya, İstanbul’dan gelen Türk Hava Yolları pilotlarına adeta suçlu muamelesi yapıyor. Peki, Türk pilotlara uygulanan akıl almaz muamelenin detayları neler?
  • aslan yattığı yerden belli olur. İnsanlarda hak ettikleri şekilde yaşarlar. 3 kuruş para için kaptanlık onur ve şerefini satanlara az bile.
  • Bu uygulamaya uzun süredir maruz kalıyoruz yeni mi aklınıza geldi haber yapmak?
  • ADAMIN ÖLDÜRMESİ ,GASPI İSPATLANMIŞ AMA ORTADA SİLAHLI EYLEMİ OLMAYAN KOMUTANLAR VATANSEVERLER İÇERİDE .YA GİDİN YA NE ULUSLAR ARASI HUKUKU KARDEŞİM.SEN ÖNCE KALK KENDİ VATANDAŞLARINA ADAM GİBİ HUKUK UYGULA BIRAK ULUSLARARASI HUKUKU.İÇERİDE ADAM GİBİ HUKUK UYGULADIN DA MI ULUSLARARASI HUKUKTAN BAHSEDİYORSUN.BEN RUSYANIN YERİNDE OLSAN TÜRKİYE'DEN KİMSEYİ SOKMAM.NEME LAZIM , HAPİSHANEDE ADAM BIRAKMADIZ BE...BUNUN İÇİN DE REFERANDUMU SEÇİME ÇEVİRİP BEN AKP'YE OY VERİYORUM DİYEREK EVET DİYENLER UMARIM SEBEP OLDUKLARI SONUÇTAN DA MEMNUNDURLAR.ÇÜNKÜ ZATI MUHTEREMLER NEYE EVET DEDİKLERİNİ YAVAŞ YAVAŞ ANLAYACAKLAR AMMMA İŞ ÇOKTAN BİTMİŞ OLACAK , GEÇMİŞ OLSUN.
  • senin ülkende hukuk guguk olmuş ne uluslarası hukuk usta?
  • herkes önce kendi evinin önünü süpürsün . sorunların çözümü kendiliğinden gelir ve bunun pilot düşmanlığı ile de alakası yoktur.senin dış işleri bakanın "israil özür dileyecek " derken bil bakalım marmara gemisi ne bandıralı ve türkiye buna taraf mı?gemi komor bandıralı ve ilk muhattap türkiye değil komor.senin dışışleri bakanın uluslarası hukuktan bi haberken emin ol senin sorunların çözülmez.
  • Orası RUSYA amca ULUSLAR ARASI HUKUK SÖKMEEEZ onların kendi kanunları var çokda güzel işliyor
  • LÜTFEN BÖYLE HABERLERİ MALZEME YAPMAYIN.ETRAFTA "DUA EDİN" DİYEN VE BENZERİ PİLOT DÜŞMANLARI VE YALAKALAR VARKEN, SADECE SEVİNÇ DUYARLAR SİZİN SIKINTILARINIZDAN. BU KONUDA YAPILMASI GEREKEN UÇAK KAPTANLARININ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI VASITASI İLE RESMİ ŞİKAYETLERİNİ RUS DIŞİŞLERİNE ULAŞTIRABİLMELERİDİR. ULUSLARARASI HUKUKU HATIRLAYINIZ.
  • 20.12.2010 RUS GÜMRÜĞÜNDE KARA PARA: "Rusya'nın başkenti Moskova'da, İstanbul'dan gelen bir uçağın yolcusu dört kişinin üzerinden 14,5 milyon Dolar ile 4 milyon Avro nakit para çıktı." Sizler havalimanından çıkabildiğinize dua edin.
  • moskow lions.sonuna kadar destekliyorum senide sana laf yetiştiren mantarlar senin ne dedigini anlmıyorlar yaa ona gülüyorum yaaa.alooooo moskow lions dediginiz adam rus milliyetçisisi degil,igneyi önce kendimize sonra çuvaldızı başkalarına diyen ama bizden biri aaloooooo....
  • Ben KLM de ucus ekibinde calisiyorum. O kadar defa Moskovaya gittim ama hic boyle bir uygulama yapildigini gormedim. herdefasinda ben ve ekipten baskalari sehiri gezip dolasiyoruz. Boyle bir uygulama insanlik disi oldugu kadar uluslararasi hukuka da aykiri olsa gerek.

Rusya ile Türkiye arasında zaman zaman krize neden olan yolculara kötü muamele olaylarında sıkça tartışılan Rus polisi, şimdi de Türk pilotları adeta göz hapsinde tutuyor.

Moskova’da yatıya giden Türk Hava Yolları pilotlarına sabaha kadar Rus polisler eskort ediyor, uçuş ekibi odadan dışarı çıkartılmıyor.

Rusya’da yaşanan bu çağ dışı uygulamanın ayrıntıları bir Türk pilotun isyanı ile ortaya çıktı. AirportHaber’e şikâyetlerini aktaran bir pilot, Rusya’daki uygulamanın insan haklarına aykırı olduğunu öne sürdü.

THY’de görev yapan kaptan pilot Rusya’daki ilginç uygulamayı şöyle anlattı:

“ Rusya’da önceden yatı uygulaması yoktu. Uçaklar sefere gidiyor, birkaç saat otelde dinlendikten sonra dönüş seferi için ekip tekrar uçağa gidiyordu. Ancak son dönemde Rusya uçuşları yatılı olmaya başladı. Moskova uçuşlarından sonra ekip Nova Otel’de konaklıyor. Konaklama sırasında Rus polisi THY ekipleri için ayrılan otel odalarının olduğu bölümde nöbet tutuyor. Kesinlikle ekibin dışarı çıkmasına izin verilmiyor. Bırakın otel dışına çıkmayı, otel odasından dahi dışarı çıkamıyoruz.”

Gece Rus polisin gözetiminde tutulan uçuş ekibi sabah da aynı muameleyi görüyor. THY pilotu sabah kahvaltısı sırasında yaşanan insanlık dışı muameleyi de şöyle anlatıyor:

“Pilotlar bazen kahvaltı için restorana inebiliyor. Ancak kabin memurlarının kahvaltıya inmelerine kesinlikle müsaade edilmiyor. Kabin ekibine kahvaltıda ne yemek istedikleri soruluyor ve istedikleri yiyecekler görevliler tarafından odaya getiriliyor” dedi.

Rus polisinin neden bu şekilde davrandığı konusunda uçuş ekibine bilgi verilmiyor.

©AirportHaber.com ÖZEL

THY PİLOTLARINA SKANDAL UYGULAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

Misafir ~ 13 yıl önce
aslan yattığı yerden belli olur. İnsanlarda hak ettikleri şekilde yaşarlar. 3 kuruş para için kaptanlık onur ve şerefini satanlara az bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu uygulamaya uzun süredir maruz kalıyoruz yeni mi aklınıza geldi haber yapmak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ADAMIN ÖLDÜRMESİ ,GASPI İSPATLANMIŞ AMA ORTADA SİLAHLI EYLEMİ OLMAYAN KOMUTANLAR VATANSEVERLER İÇERİDE .YA GİDİN YA NE ULUSLAR ARASI HUKUKU KARDEŞİM.SEN ÖNCE KALK KENDİ VATANDAŞLARINA ADAM GİBİ HUKUK UYGULA BIRAK ULUSLARARASI HUKUKU.İÇERİDE ADAM GİBİ HUKUK UYGULADIN DA MI ULUSLARARASI HUKUKTAN BAHSEDİYORSUN.BEN RUSYANIN YERİNDE OLSAN TÜRKİYE'DEN KİMSEYİ SOKMAM.NEME LAZIM , HAPİSHANEDE ADAM BIRAKMADIZ BE...BUNUN İÇİN DE REFERANDUMU SEÇİME ÇEVİRİP BEN AKP'YE OY VERİYORUM DİYEREK EVET DİYENLER UMARIM SEBEP OLDUKLARI SONUÇTAN DA MEMNUNDURLAR.ÇÜNKÜ ZATI MUHTEREMLER NEYE EVET DEDİKLERİNİ YAVAŞ YAVAŞ ANLAYACAKLAR AMMMA İŞ ÇOKTAN BİTMİŞ OLACAK , GEÇMİŞ OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
senin ülkende hukuk guguk olmuş ne uluslarası hukuk usta?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
herkes önce kendi evinin önünü süpürsün . sorunların çözümü kendiliğinden gelir ve bunun pilot düşmanlığı ile de alakası yoktur.senin dış işleri bakanın "israil özür dileyecek " derken bil bakalım marmara gemisi ne bandıralı ve türkiye buna taraf mı?gemi komor bandıralı ve ilk muhattap türkiye değil komor.senin dışışleri bakanın uluslarası hukuktan bi haberken emin ol senin sorunların çözülmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Orası RUSYA amca ULUSLAR ARASI HUKUK SÖKMEEEZ onların kendi kanunları var çokda güzel işliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
LÜTFEN BÖYLE HABERLERİ MALZEME YAPMAYIN.ETRAFTA "DUA EDİN" DİYEN VE BENZERİ PİLOT DÜŞMANLARI VE YALAKALAR VARKEN, SADECE SEVİNÇ DUYARLAR SİZİN SIKINTILARINIZDAN. BU KONUDA YAPILMASI GEREKEN UÇAK KAPTANLARININ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI VASITASI İLE RESMİ ŞİKAYETLERİNİ RUS DIŞİŞLERİNE ULAŞTIRABİLMELERİDİR. ULUSLARARASI HUKUKU HATIRLAYINIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
20.12.2010 RUS GÜMRÜĞÜNDE KARA PARA: "Rusya'nın başkenti Moskova'da, İstanbul'dan gelen bir uçağın yolcusu dört kişinin üzerinden 14,5 milyon Dolar ile 4 milyon Avro nakit para çıktı." Sizler havalimanından çıkabildiğinize dua edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
moskow lions.sonuna kadar destekliyorum senide sana laf yetiştiren mantarlar senin ne dedigini anlmıyorlar yaa ona gülüyorum yaaa.alooooo moskow lions dediginiz adam rus milliyetçisisi degil,igneyi önce kendimize sonra çuvaldızı başkalarına diyen ama bizden biri aaloooooo....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben KLM de ucus ekibinde calisiyorum. O kadar defa Moskovaya gittim ama hic boyle bir uygulama yapildigini gormedim. herdefasinda ben ve ekipten baskalari sehiri gezip dolasiyoruz. Boyle bir uygulama insanlik disi oldugu kadar uluslararasi hukuka da aykiri olsa gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000