19 Eylül 2018, Çarşamba 17:20:21

İşte THY pilotlarının yeni zamlı maaşları

Türk Hava Yolları'nda kokpit ekibine yapılan zamların bu ay alınan maaşlara yansıdığı öğrenildi.
  • komiksiniz sanki brüt insanların cebine giriyor adamların maaşı daha ilk aydan vergi dilimi atlıyor
  • meyve suyu dagıtıp tırnak törpüleyen ile eşşek gibi calısıp yeteneğe binaen pilotaj egitimi alan kişi arasında fark vardır. nasıl mı.birisi hasetlenip hayasızca yorum yazar.2 ülke görüp cebine 3-5 kurus girdi diye kendini bir halt sanar.diger pilot arkadaş da uçar ve emeginin karsılıgını alır...karakter meselesi bu işler biraz da
  • alinan masalar kimseyi ilgilendirmez ancak thy nin haksiz yere cikardigi insanlar varken ve bu zamları alanlar cikarilanlar icin hiç tepki gostermemisken , alinan bu paralar kimse kusura bakmasın hak edilerek alinmamistir.
  • acilen bu zamlar durdurulmali. FO larin 11 bin almasi cok. Kaptanlara baska tabi ama bir akademili 7 yildan erken kaptan olmamali. boylece baska bir sirkete gecemesinler. Adamlar 2 joyistik ceviriyorlar diye bir sey saniyorlar kendilerini. Ben teklifi kabul ettim deyince de inanmiyor o teklifi kabul etseydim simdi maasim daha azdi. MAX 8 bin TL net FO lara yeter de artar bile.
  • Valla sonuna kadar hakediyor kaptanlarımız helal olsun canımız onlara emanet iyi uçuşlar herkese
  • Cerrah ile pilotu kıyaslamak nasıl bir mantık.?Bir Tip öğrencisi 15 sene okumadan Kalp, beyin Cerrahı olamaz.
  • Km maaslaei 3000 tl’ye dusurulup teknik’e zam yapilmali. Ayrica pass biletler sicile gore degil statuye gore yapilmali. Ne oldugu belirsiz hostes pilottan once ucaga binemez
  • Yeter ya! Bu nedir kardeşim, kime ne benim maaşımdan! Yok Porschem varmış, yok para çok gibiymiş, millete ne ya! sonra saldırılara maruz kalıyoruz kalbimiz kırılıyor! Bıktım maaşımın gündem olmasından, ben maaşımla gündeme gelmek istemiyorum!
  • Hayırlı uğurlu olsun.Gule güle harcasinlar.Darisi diğer çalışmaların başına inşallah
  • Züğürtün çenesi pek bi yorulmuş. İlanlar açık 35 yaşa kadar alıyorlar. Parası olmayan sağlıklı olup kafası basan buyursun gelsin. Klavye başı artisliğine gerek yok. 3-4 yıl sınav seçim mülakat meşakkatli bir süreç var, daha ilk adımı atmak yemiyorsa airpırt yoruma devam.. klavye delikanlısı. Süreci yaşayanla klavyeye koltuğa kök salan bir olmayacak tabi.

Türk Hava Yolları'nda kokpit ekibine yapılan zamların önümüzdeki ay alınacak maaşlara yansıyacağı öğrenildi.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Türk Hava Yolları'nın kokpit ekibine yeni zam kararı önümüzdeki ay alınacak maaşlarla birlikte hayata geçecek.Buna göre Kaptan pilotlar yüzde 29 zam ile brüt 47 bin lira alacakken, yardımcı pilotlar ise yüzde 21 zamlı ile brüt 27 bin lira olarak maaşlarını alacaklar.

Öte yandan Türk Hava Yolları akademiden mezun olarak THY kokpitinde iş başı yapan pilotlardan aylık kesilen ücret de 6400 lira olarak güncellendi. Hem akademi ücreti hem de vergi kesintileriyle birlikte maaşlarında ciddi oranda kayıp yaşayan pilotlar, Cumhurbaşkanlığı'nın Türk Lirası kararnamesiyle birlikte TL olarak borçlanmaya ilişkin umutlarını sürdürüyor.

NE OLMUŞTU?

Türk Hava Yolları, Haziran ayında yaptığı zamma ek olarak bu aydan itibaren geçerli olmak üzere kokpit ekibine yeni zam kararı almıştı. Döviz kurunun yükselmesi sonrasında pilotları elinde tutmak isteyen THY, 3 ay içinde önce yüzde 20, ardından da yüzde 30 oranlarında zam yapmıştı.

©AirportHaber

İşte THY pilotlarının yeni zamlı maaşları

Yorumlar Tüm Yorumlar (289)

hakan ~ 6 yıl önce
komiksiniz sanki brüt insanların cebine giriyor adamların maaşı daha ilk aydan vergi dilimi atlıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
never surrender ~ 6 yıl önce
meyve suyu dagıtıp tırnak törpüleyen ile eşşek gibi calısıp yeteneğe binaen pilotaj egitimi alan kişi arasında fark vardır. nasıl mı.birisi hasetlenip hayasızca yorum yazar.2 ülke görüp cebine 3-5 kurus girdi diye kendini bir halt sanar.diger pilot arkadaş da uçar ve emeginin karsılıgını alır...karakter meselesi bu işler biraz da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sacma ~ 6 yıl önce
birisi hayatini yasar birisi ezikliginden kokpite girersem kral olucam sanir, 2 yil ugrasir kokpite girer egitim masraflari ROI 6 yil. 2 yilda egitimde eziklendin etti 8 yil sonra yasamaya basliyosun. 8 yili cope gitti diye eziklenip maas diye agla. Digeri ise 8 yildir hayatini yasayior. ha meslegi cok istiyorduysan maasina zaten bakmazsin 5 bine de yaparsin sukuredersin kurumumuza. yeni girenlere hep soyluyoruz bu is maas icin yapilmaz diye. kaldi ki kaptan olunca kazanacaksin o yuzden zam zam diye aglama. 3 gunluk dunya. FO maaslari 8 bine kadar inmesinde sakinca yok kaptanlar da 40 -60 bin bandi iyidir.
GerceklerAcıtır ~ 5 yıl önce
Cogunuz zaten torpilli “burak yetmi” denilen şahıs akademiye giren şahıs kendi agzıyla bana soyledi herseyi ayarladim dedi. DLR1 biraz calismayla gecmeyen yok. Bu karakterde insanlara zaten 6-7bin bile fazla. Ama Kabinde genetik muhendisine bile rastlarsın 3 dil bilene de. bu f/o bile olamamis akademi organizmalarına sorsan en iiyisi bu eziklerdir. Ya baba parasıdır Ya da Torpil. %10 hakkıyla giren ya var ya yok
mehmet ~ 6 yıl önce
alinan masalar kimseyi ilgilendirmez ancak thy nin haksiz yere cikardigi insanlar varken ve bu zamları alanlar cikarilanlar icin hiç tepki gostermemisken , alinan bu paralar kimse kusura bakmasın hak edilerek alinmamistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerini bil FO ~ 6 yıl önce
acilen bu zamlar durdurulmali. FO larin 11 bin almasi cok. Kaptanlara baska tabi ama bir akademili 7 yildan erken kaptan olmamali. boylece baska bir sirkete gecemesinler. Adamlar 2 joyistik ceviriyorlar diye bir sey saniyorlar kendilerini. Ben teklifi kabul ettim deyince de inanmiyor o teklifi kabul etseydim simdi maasim daha azdi. MAX 8 bin TL net FO lara yeter de artar bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fazla ~ 5 yıl önce
Bakkala doyle ekmekte vermesin fo ya. Siz fo kokpitte kahvemi yapiyor saniyorsunuz ? Captana birsey olsa ucak kime emanet saniyorsunuz.?
Amir ~ 6 yıl önce
Valla sonuna kadar hakediyor kaptanlarımız helal olsun canımız onlara emanet iyi uçuşlar herkese

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abdullah Uslu ~ 6 yıl önce
Cerrah ile pilotu kıyaslamak nasıl bir mantık.?Bir Tip öğrencisi 15 sene okumadan Kalp, beyin Cerrahı olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yetmez ~ 6 yıl önce
Km maaslaei 3000 tl’ye dusurulup teknik’e zam yapilmali. Ayrica pass biletler sicile gore degil statuye gore yapilmali. Ne oldugu belirsiz hostes pilottan once ucaga binemez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??????? ~ 6 yıl önce
senin ne olduğun belli mi peki?
ilkel demode ~ 6 yıl önce
yaz bro yaz kim tutar seni:)
Kabin ~ 6 yıl önce
Ayıp ya biz hayatımızı havada kazanıyoruz hangi ülkede senın dedıgın olur radyasyon ye tehlikeli bir iş statusunde calış kabin ve kokpıtın maaşına ve uçaga öncelikli gecişine laf at konusurken beyniyle düşünmeyen var sen dedın hersey degişir şimdi
Net ~ 6 yıl önce
Maaşların neden brütleri yazılıyor neden net olanı yazmıyorsunuz kesintiler oyle az degil
TK FO 320 OVYE ~ 6 yıl önce
Yeter ya! Bu nedir kardeşim, kime ne benim maaşımdan! Yok Porschem varmış, yok para çok gibiymiş, millete ne ya! sonra saldırılara maruz kalıyoruz kalbimiz kırılıyor! Bıktım maaşımın gündem olmasından, ben maaşımla gündeme gelmek istemiyorum!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçan şoföre ~ 6 yıl önce
Sanatınla mı yaptığın bilimle mi gündeme gelecektin?vasfın olmadan bu paralar kazanılırsa daha çok millete malzeme olursun
hahaha ~ 6 yıl önce
Adam pilota vasıfsız demiş :) Şuraya alkollü yorum bırakmayın sonra çok gülüyoruz...
Pilot Aday Adayı ~ 5 yıl önce
Arkadaş fena triggerlanmış onu farkettim hahahaha
Pilot Aday Adayı ~ 5 yıl önce
Arkadaş fena triggerlanmış onu farkettim hahahaha
hahskads ~ 5 yıl önce
uçan şoföre pilotluğa vazıfsız diyorsun , acaba hayatında kaç defa uçağa bindin , kaç defa bir türbülansa girdin acaba en son ne zaman oynadığın joystıck de yapacağın küçük bir hata 200 insanın hayatı ve 500 milyon tl civarında bir makinenin sonu olacak denildi ...
Teknik egitmen ~ 6 yıl önce
Hayırlı uğurlu olsun.Gule güle harcasinlar.Darisi diğer çalışmaların başına inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
khan ~ 6 yıl önce
Züğürtün çenesi pek bi yorulmuş. İlanlar açık 35 yaşa kadar alıyorlar. Parası olmayan sağlıklı olup kafası basan buyursun gelsin. Klavye başı artisliğine gerek yok. 3-4 yıl sınav seçim mülakat meşakkatli bir süreç var, daha ilk adımı atmak yemiyorsa airpırt yoruma devam.. klavye delikanlısı. Süreci yaşayanla klavyeye koltuğa kök salan bir olmayacak tabi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guven ~ 5 yıl önce
Şu bol torpıllı mulakatları adil yapsan herkes gelicek Babanın parasını ya da tanislarini araya sokup f/o oldugunu neden itiraf etmiyorsun ?
skfsa ~ 5 yıl önce
Guven mülakatarı geçemiyenlerin hazmedemeyip uydurdukları saçma şeylerki sanırım sende geçememissin . şöyle söylim bir şirket 200-300 insanın canını ve en küçük uçağının yani B737 nin dahi 450 milyon tl iken bunları emin olmadığı kişilere verebilirmi ...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000