23 Haziran 2014, Pazartesi 13:30:18

THY PİLOT EĞİTİM SİSTEMİNİ KÖKÜNDEN DEĞİŞTİRİYOR

Türk Hava Yolları pilot ihtiyacını karşılamak üzere kurduğu uçuş akademisinde köklü değişikliğe gidiyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nden kiralanan Aydın Çıldır Havalimanı’na taşınan pilot akademisi, eğitimleri dünyaca ünlü FIT üniversitesi ile işbirliği yaparak gerçekleştirecek.
  • Bu ülkede herseyin en iyisi vardır. Yabancılara ihtiyac yoktur. Hep aynı terane diyen arkadas sürünüyorum demiş ama kendine dönüp baktın mı hiç neden sürünüyorsn?
  • Hep aynı teraneye Yapmissin iste şark kafaligi sende
  • bayildim yorumlara ayni Osman Baskanin soyledigi kendi ucagimizi yapiyoruz gibi. Bizdeki akademiler daha iyi, ben egitimimi turkiyede aldim ve koc gibi pilot oldum muhabbeti. Yok donanmamizi ingilizlere verdik. Iste bu kafa 50 milyarlik sirkete hala adam gibi bir ucus okulu kuramadi. klasik sarkli zihniyetimiz ortada. her yapilani elestir herkesi karala. ben dunyalari harcadim pilot olmak icin. hala bostayim. keske en bastan amerikaya gitseydim veya fit ye. boylece is garantim olurdu da surunmezdim.
  • T-shirtleri pantolonunun içinde olanlar yabancılar , dışında olanlar yerliler nasıl çözdüm ama ?
  • Thy önce kendini kökten değiştirsinde. Gerisi kendiliğinden gelir zaten.)
  • 50.saatlerinde yalnıza çıkarlar artık. Fita'dan gelenleri görünce kaptanlar daha bir sıkı bağlanıyor. 15 knot yan rüzgarda uçağı bırakıyorlar kaptana. Iyi bir karar olmamış.
  • Hocam , Thy yurtdisindan teknik destek almasin demiyiruz , sonuna kadar alsin ! Ama yerli imkanlar varken niye bu kadar gencimiz yurtdisina gonderildi buda ayri bir soru . Anadolu universitesi sivil havacilik fakultesi veya Thk univ. Bu destek alina bilinirdi .... onemli olan yerli havacilik partnerleriyle entegre calismasi , Bence diploma eki olarak pilotaj egitimi verilse , ucretsiz yerine taksitli , kredili veya uygun fiyata ucus egitimi (tip egitimi bunyedinde verse )anlasmali okularda verilirse daha basarili olunur.. Ornegin sunexpresin aldigi gibi ; T.c vatandasi , diploma eki olarak verilinebilicek bolum mezunu (thy nin bolum listesi),yas sinirlamasi , saglik raporu , yetenek sinasi .... Bunlari universitelere bagli ucus ( Ayjet-ozyegib, Thk ,Thy , Okan,19mayis , anadolu univ , diger kuruluslarda universitelerle ortaklik yapabilir )enstutulerinde cerirse yerli havacilik inanilmaz bir yol kaydeder ...
  • El elin eşeğini türkü çığırarak ararmış :))) sivil, asker, polis çok değerli kaptanlarımız öğretmenlerimiz var. Elin adamı ile yapacağın anlaşma ile vereceğin paranın aynısını kendi pilotuna ver sana daha iyisini yapsın. Yeterki amacın kuracağın düzende bu benim adamım buna diş geçirebilirim, buna torpil yaptırırım olmasın. Hadi kolay gelsin, iyi haftalar...
  • Osmanlı da zamanında donanmasını İngilizlere devretmişti zamanında. Gemileri Haliç'e çekip allı pullu boyamışlardı. Sonra 1ni Dünya Savaşı çıkmıştı. Bir de ne görsünler; boyalar, yeni üniformalar güzel ama gemiler yürümüyor, toplar atmıyor. Onun içindir ki, gemilerin toplarını söküp Çanakkale deki bataryalara koydular... Dedem Korkut'tan Masallar gibi oldu ama, umarım bu "gerçeğin" mesajı alınmıştır.
  • "Hocalarim benim bu is icin dogustan yetenekli oldugumu ve beni eleyenlerin nasil bir deger kaybettiklerini belirttiler sikca. " :) şakaysa komik ciddiyse daha komik

Türk Hava Yolları (THY), pilot eğitim üssü haline getireceği Aydın Çıldır Havalimanı’ndaki uçuş akademisinin eğitim sistemini kökünden değiştirme kararı aldı.

Yıllardır pilot eğitimi yaptırdığı Amerika’nın Florida eyaletindeki Florida Institute of Technology (FIT) Üniversitesi’nden memnun kalan THY yönetimi, Aydın’daki pilot okulunda aynı sistemi uygulamak için FIT ile anlaştı.

Anlaşma gereği Florida Institute of Technology Üniversitesi Havacılık Bölümü Dekanı Prof. Korhan Oyman başkanlığında 6 kişilik ilk ekip bugün Aydın’a geldi. Ekibin ilk incelemelerinin ardından diğer personelin de Aydın’a gelmesi bekleniyor.

Edinilen bilgiye göre Florida Institute of Technology Üniversitesi’nin eğitim programı birebir THY uçuş akademisinde uygulanacak.

THY’nin bu çalışma ile pilot eğitim sistemini güçlendirmeyi amaçladığı ve THY Uçuş Akademisi’ni özellikle Ortadoğu bölgesinin alternatifsiz tek uçuş akademisi haline getirmeyi düşündüğü kaydedildi.

İlk etapta pilotaj eğitimi için kullanılmaya başlanan okulun daha sonra kabin ve teknisyen eğitimi de vereceği belirtildi.









©Airporthaber.com

THY PİLOT EĞİTİM SİSTEMİNİ KÖKÜNDEN DEĞİŞTİRİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu ülkede herseyin en iyisi vardır. Yabancılara ihtiyac yoktur. Hep aynı terane diyen arkadas sürünüyorum demiş ama kendine dönüp baktın mı hiç neden sürünüyorsn?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hep aynı teraneye Yapmissin iste şark kafaligi sende

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hep ayni terane ~ 10 yıl önce
bayildim yorumlara ayni Osman Baskanin soyledigi kendi ucagimizi yapiyoruz gibi. Bizdeki akademiler daha iyi, ben egitimimi turkiyede aldim ve koc gibi pilot oldum muhabbeti. Yok donanmamizi ingilizlere verdik. Iste bu kafa 50 milyarlik sirkete hala adam gibi bir ucus okulu kuramadi. klasik sarkli zihniyetimiz ortada. her yapilani elestir herkesi karala. ben dunyalari harcadim pilot olmak icin. hala bostayim. keske en bastan amerikaya gitseydim veya fit ye. boylece is garantim olurdu da surunmezdim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
coaly ~ 10 yıl önce
T-shirtleri pantolonunun içinde olanlar yabancılar , dışında olanlar yerliler nasıl çözdüm ama ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Thy önce kendini kökten değiştirsinde. Gerisi kendiliğinden gelir zaten.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
50.saatlerinde yalnıza çıkarlar artık. Fita'dan gelenleri görünce kaptanlar daha bir sıkı bağlanıyor. 15 knot yan rüzgarda uçağı bırakıyorlar kaptana. Iyi bir karar olmamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hocam , Thy yurtdisindan teknik destek almasin demiyiruz , sonuna kadar alsin ! Ama yerli imkanlar varken niye bu kadar gencimiz yurtdisina gonderildi buda ayri bir soru . Anadolu universitesi sivil havacilik fakultesi veya Thk univ. Bu destek alina bilinirdi .... onemli olan yerli havacilik partnerleriyle entegre calismasi , Bence diploma eki olarak pilotaj egitimi verilse , ucretsiz yerine taksitli , kredili veya uygun fiyata ucus egitimi (tip egitimi bunyedinde verse )anlasmali okularda verilirse daha basarili olunur.. Ornegin sunexpresin aldigi gibi ; T.c vatandasi , diploma eki olarak verilinebilicek bolum mezunu (thy nin bolum listesi),yas sinirlamasi , saglik raporu , yetenek sinasi .... Bunlari universitelere bagli ucus ( Ayjet-ozyegib, Thk ,Thy , Okan,19mayis , anadolu univ , diger kuruluslarda universitelerle ortaklik yapabilir )enstutulerinde cerirse yerli havacilik inanilmaz bir yol kaydeder ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B737 Kaptan ~ 10 yıl önce
El elin eşeğini türkü çığırarak ararmış :))) sivil, asker, polis çok değerli kaptanlarımız öğretmenlerimiz var. Elin adamı ile yapacağın anlaşma ile vereceğin paranın aynısını kendi pilotuna ver sana daha iyisini yapsın. Yeterki amacın kuracağın düzende bu benim adamım buna diş geçirebilirim, buna torpil yaptırırım olmasın. Hadi kolay gelsin, iyi haftalar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dedem Korkut ~ 10 yıl önce
Osmanlı da zamanında donanmasını İngilizlere devretmişti zamanında. Gemileri Haliç'e çekip allı pullu boyamışlardı. Sonra 1ni Dünya Savaşı çıkmıştı. Bir de ne görsünler; boyalar, yeni üniformalar güzel ama gemiler yürümüyor, toplar atmıyor. Onun içindir ki, gemilerin toplarını söküp Çanakkale deki bataryalara koydular... Dedem Korkut'tan Masallar gibi oldu ama, umarım bu "gerçeğin" mesajı alınmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şahin yavrusu ~ 10 yıl önce
"Hocalarim benim bu is icin dogustan yetenekli oldugumu ve beni eleyenlerin nasil bir deger kaybettiklerini belirttiler sikca. " :) şakaysa komik ciddiyse daha komik

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000