06 Mart 2010, Cumartesi 10:24:00

THY, PİLOT ADAYLARI ARIYOR...

Filosunu her geçen gün büyüten Türk Hava Yolları, yetiştirmek üzere pilot adayları arıyor.
  • "Ortaklıktaki pilot temel eğitimi süresi sonundan itibaren başlamak üzere, Türk Hava Yolları’na 15 yıl mecburi hizmet yükümlülüğünü ve eğitim masraflarının ücretlerinden tahsilini kabul etmiş olmak."ifadesini açıklayabilir misiniz lütfen?birde eğitim ne kadar sürüyor bilen var mı?mülakata çağrıldım ama nasıl bir görüşme olacağını bilmiyorum
  • sartlarin hepsi bana gore ama ne yazikki 1 sene daha kanadada yasamak zorundayim vatandasligi almak icin, yoksa basvururdum.
  • madem bu kadaar kolay gelip o kokpitin içinde kötü havada iniş yapsana görelim indiğinde yüzünün ve arkanın hali ne renk olacak!atıp tutmakla olmaz bu işler.
  • bende pilot olmak istyrm ama malesef bu ozllikler bende yok ve henuz yasimda tutmuyor cok istyrm pilot olmayi ve thy'de calismayi ama bu gidisle pilot olmak sadece hayellerimde kalacak gibi ben anca hostes olurum heralde, thy'de hostes olmak icin de turk tc vantandasi olmak gerekiyor heralde ama en azindan ona sahibim.
  • Arkadaşlar hevesinizi kırmak istemem ama özel uçuş okullarından lisans almak isteyenler airport tv nin bu konu için yapmış olduğu televizyon programını bulup izlemelerini tavsiye ediyorum.,,, madur olmamaları için... kolay gelsin
  • Basvurular bittikten sonra , kac hafta sonunda kazananlar acıklanıyor?
  • yahu, bu shy nun işletme bölümünü neden dahil etmişler bu okulların arasına. ne gerek var ki? o bölümün mezunları havacılıktan ne anlar? ama bi dakka, daha önce bir çok absürt bölüm varken shy işletmenin adı geçmiyordu. yoksa şimdi vicdan azabımı çekiyorlarda, ondan mı dahil ettiler. sakın bunlara torpil yapmasınlar !!
  • merhaba arkadasım,ben az cok bıse yazmak ısterım sıze,eger THY nın kendı sınavına gırceksenız sanırım 100 uzerınden bır degerlendırme var fakat sızınde en az 90 kadar almanız gerekıyomus bı arkadasım soylemıstı,sınavlara gelınce artık DLR sınavı uygulanmakta becerı ve dıger koordınasyon ıcın almanyada lufthansa tarafından,daha sonra orda bu sınavı gecersenız THY de mulakat varmıs,bu bılgıler aktarımdır.tabı DLR ıcınde cok ıyı ıngılızce bılmenız gereklı,basarılar
  • Arkadaşlar sizin yazdıklarınızla alakasız ama birşey sormak istiyorum Toefl sınavlarına girmedim. THY ingilizce konusunda kendisi sınav yaparak Toefl'a eşdeğer mpuan oluşturarak bu sorunu ortadan kaldıracak değil mi ilanda onu kastetmişler? Ayrıca sınav konularında neler vardır acaba? genel yetenek vs. nasıl ölçülecektir? Mülakatlar sınavlar hakkında bilgisi olan deneyimli arkadaşların aydınlatmasını bekliyorum..Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
  • Benim anlamadığım neden bu kadar pilotluğa kafa yoruluyor, havacılık bir takım işidir.Neden neden illaki pilotluk pilotluk diye tutturuluyor, günümüzde artık herkesin kabul ettiği gibi pilotun asli görevi uçağın otomatik sistemlerinin uçuş boyunca etkin çalışıp çalışmadığına gözetmenlik yapmaktan başka bir şey değildir. Yani HiÇ BİR ŞEY OLAMIYORSAN PİLOT OL BARİ sözü ,çoğu yorumda da değinildiği gibi çoğu kaptan çocuklarına uygun bir meslek olup çıkmıştır.

Peki, Türk Hava Yolları'nın aradığı pilot adayları için belirlediği kriterler neler? İşte THY A.O tarafından yayımlanan o ilan:

T.H.Y. A.O. YETİŞTİRİLMEK ÜZERE PİLOT ADAYLARI ARIYOR

ADAYLARDA ARANAN KOŞULLAR VE BAŞVURU ŞEKLİ

KOŞULLAR

1. T.C. Uyruklu olmak.

2. Üniversitelerin Astronomi ve Uzay Bilimleri, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar-Enformatik, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Ekonometri, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, Ekonomi-Yönetim Bilimleri Programı, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Fizik, Fizik Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Hava Trafik Kontrol, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, İktisat, İmalat Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, İşletme, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme Enformatiği, İşletme Mühendisliği, İşletme-Ekonomi, Kimya, Kimya Mühendisliği, Kimya-Biyoloji Mühendisliği, Kontrol Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Matematik, Matematik-Bilgisayar, Matematik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Programı, Nükleer Enerji Mühendisliği, Sistem Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Uçak Elektrik-Elektronik, Uçak Gövde-Motor, Uçak Gövde-Motor Bakım, Uçak Mühendisliği, Uluslararası Finans, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Uluslararası İşletme (İşletmecilik), Uzay Mühendisliği, Üretim Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerinden lisans düzeyinde mezun olmak.

3. Son 2 yıl içinde, TOEFL (Test of English as a Foreign Language) sınavından asgari 520 (Normal sınav), 190 ( Bilgisayar ortamında yapılan sınav) puan veya 68 (İnternet ortamında yapılan sınav) puan ve IELTS (Internatıonal English Language Testing System) sınavından asgari 6.5 (akademik) puan almış olduğunu belgelemek veya THY A.O.’nın belirleyeceği Kurumun yapacağı sınavda yukarıdaki puanlara muadil başarı göstermek.

4. 01/01/1980 ve sonrasında doğmuş olmak.

5. Boy 1.65 cm’den kısa, 1.90 cm’den uzun olmamak ve boy-kilo oranı beden/kitle endeksine uygun olmak.

6. Sağlık şartları, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’ nın (ICAO) Annex-1 ve JAR-FCL 3’e göre Class 1 havayolu nakliye pilotu şartlarına uygun olmak, (aday bu raporu, THY A.O.’nca daha sonra duyurulacak tarihte belirtilecek hastanelerden kendi imkanları ile temin eder)

7. Askerlik hizmetini tamamlamış veya en az 2 yıl tecil ettirebilir durumda olmak.

8. Daha önce THY A.O., Silahlı Kuvvetler ve diğer havacılık kuruluşlarındaki görevlerinden disiplinsizlik, sicil yetersizliği ve sağlık nedenlerinden ayrılmış olmamak.

9. Adli sicil kaydı olmamak. (Taksirli trafik suçları hariç)

10. Ortaklıktaki pilot temel eğitimi süresi sonundan itibaren başlamak üzere, Türk Hava Yolları’na 15 yıl mecburi hizmet yükümlülüğünü ve eğitim masraflarının ücretlerinden tahsilini kabul etmiş olmak.

BAŞVURU ŞEKLİ VE İZLENECEK YOL

Yukarıdaki şartları haiz olan adayların, ilana online olarak (internet üzerinden) başvurmaları gerekmektedir. İlana online olarak başvuruda bulunan adaylar, başvurusunu eksiksiz olarak tamamlayıp onayladıktan sonra karşılarına aday numarası ve şifre ekranı gelecektir.

Internet üzerinden başvuru yapan tüm adaylar, alım süreci boyunca katılacakları tüm aşamalara ait bilgi ve sonuçları bu aday numarası ve şifre ile takip edeceklerdir. Bu nedenle söz konusu aday numarası ve şifrenin özenle korunması gerekmektedir.

Başvuruda bulunan ve gerekli şartları taşıyan adaylara elektronik ortam üzerinden ön kayıt tarihi ve yeri bildirilecektir.

Adaylar ön kayıt için belirtilecek yere yine belirtilecek tarihte, 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ve sureti, noter onaylı diploma sureti (eğitimini yurtdışında tamamlayanlar için denklik belgesi) ve üçüncü maddede belirtilen sınavlara ait ingilizce belgesi aslı ile şahsen katılacaklardır.

İlan, yeterli görülen sayıda başvuru alınana kadar yayında kalacaktır.

Daha önce yapılmış başvurular geçersizdir.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN

THY, PİLOT ADAYLARI ARIYOR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Misafir ~ 14 yıl önce
"Ortaklıktaki pilot temel eğitimi süresi sonundan itibaren başlamak üzere, Türk Hava Yolları’na 15 yıl mecburi hizmet yükümlülüğünü ve eğitim masraflarının ücretlerinden tahsilini kabul etmiş olmak."ifadesini açıklayabilir misiniz lütfen?birde eğitim ne kadar sürüyor bilen var mı?mülakata çağrıldım ama nasıl bir görüşme olacağını bilmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sartlarin hepsi bana gore ama ne yazikki 1 sene daha kanadada yasamak zorundayim vatandasligi almak icin, yoksa basvururdum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
madem bu kadaar kolay gelip o kokpitin içinde kötü havada iniş yapsana görelim indiğinde yüzünün ve arkanın hali ne renk olacak!atıp tutmakla olmaz bu işler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bende pilot olmak istyrm ama malesef bu ozllikler bende yok ve henuz yasimda tutmuyor cok istyrm pilot olmayi ve thy'de calismayi ama bu gidisle pilot olmak sadece hayellerimde kalacak gibi ben anca hostes olurum heralde, thy'de hostes olmak icin de turk tc vantandasi olmak gerekiyor heralde ama en azindan ona sahibim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar hevesinizi kırmak istemem ama özel uçuş okullarından lisans almak isteyenler airport tv nin bu konu için yapmış olduğu televizyon programını bulup izlemelerini tavsiye ediyorum.,,, madur olmamaları için... kolay gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Basvurular bittikten sonra , kac hafta sonunda kazananlar acıklanıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yahu, bu shy nun işletme bölümünü neden dahil etmişler bu okulların arasına. ne gerek var ki? o bölümün mezunları havacılıktan ne anlar? ama bi dakka, daha önce bir çok absürt bölüm varken shy işletmenin adı geçmiyordu. yoksa şimdi vicdan azabımı çekiyorlarda, ondan mı dahil ettiler. sakın bunlara torpil yapmasınlar !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
merhaba arkadasım,ben az cok bıse yazmak ısterım sıze,eger THY nın kendı sınavına gırceksenız sanırım 100 uzerınden bır degerlendırme var fakat sızınde en az 90 kadar almanız gerekıyomus bı arkadasım soylemıstı,sınavlara gelınce artık DLR sınavı uygulanmakta becerı ve dıger koordınasyon ıcın almanyada lufthansa tarafından,daha sonra orda bu sınavı gecersenız THY de mulakat varmıs,bu bılgıler aktarımdır.tabı DLR ıcınde cok ıyı ıngılızce bılmenız gereklı,basarılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar sizin yazdıklarınızla alakasız ama birşey sormak istiyorum Toefl sınavlarına girmedim. THY ingilizce konusunda kendisi sınav yaparak Toefl'a eşdeğer mpuan oluşturarak bu sorunu ortadan kaldıracak değil mi ilanda onu kastetmişler? Ayrıca sınav konularında neler vardır acaba? genel yetenek vs. nasıl ölçülecektir? Mülakatlar sınavlar hakkında bilgisi olan deneyimli arkadaşların aydınlatmasını bekliyorum..Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Benim anlamadığım neden bu kadar pilotluğa kafa yoruluyor, havacılık bir takım işidir.Neden neden illaki pilotluk pilotluk diye tutturuluyor, günümüzde artık herkesin kabul ettiği gibi pilotun asli görevi uçağın otomatik sistemlerinin uçuş boyunca etkin çalışıp çalışmadığına gözetmenlik yapmaktan başka bir şey değildir. Yani HiÇ BİR ŞEY OLAMIYORSAN PİLOT OL BARİ sözü ,çoğu yorumda da değinildiği gibi çoğu kaptan çocuklarına uygun bir meslek olup çıkmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000