23 Temmuz 2019, Salı 11:50:54

THY Pilot Adayı adayı isyan etti

THY’nin yetiştirilmek üzere pilot alım sürecine başvuran bir aday, kurul sürecine ilişkin ilginç detaylar paylaştı. Kurulda görevli türbanlı bir kadının elini sıkmadığını iddia eden aday, mülakat sürecindeki ciddiyetsizliğe dikkat çekti.
  • Kadıncağız sizinle tokalaşmak zorunda değil, sünnet-i seniyyenin gereğini yapmış, insanların tokalaşıp tokalaşmamasına, başörtüsüne laf etmekten ve bu milletin değerlerini hor görmekten artık vazgeçin...
  • Yorumunuz icin cok tesekkürler! Bende Sunexpress mülakatinda elendim ve devam ediyorum. Feedbackten bende fazla birsey anlamadim ve ondan sonra kitaplar alip kendi hatalarimi arastirdim ve buldum. Insallah COVID-19 dan sonra piyasa kendine geldiginde bende Pegasusa basvurup ögrendiklerimi uygularim. Tesekkürler kaptanim
  • bırak bu işleri, hakettiysen helal olsun, ama haksızlığa uğrayan da çoktur mutlaka, herkes hata yapar, crm kurulu da yapar, crm yaklaşımlarından biri : "hata yapabileceğini bil ve davranışlarını buna göre şekillendir", hani nerde senin CRM yaklaşımın? Not: CRM'den kalan bir aday adayı.
  • yaş 34, maaşım 7k, çok güzel bir baltayım, yoksulluk çektim, naylon ayakkabı giydim, mutluydum, tutkularım vardı, param yoktu. para basıp pilot olmayı ben de bilirdim.lütfen biraz dikkatli konuşalım.
  • Elendigine üzüldüm dostum fakat seni eleyen elini sikmayan kadın değil mülakatta yaşadığın durumlar düşüncen ve izleniminde kendince haklı olabilirsin fakat her giren aday kazanmış olsa ülkede herkes pilot olur kadın Allah'ın emri tokalaşmak haram bu düşünceyle seninle tokalasmamistir farklı birşey arama
  • Protokol kuralları gereği kadın el uzatmadan erkek el uzatamaz. Herşeyi insanların inancına bağlayıpta toplumu kamplaştıtmayalım lütfen.
  • Allah nazarından bahsetmissin ben sana söyleyim, Allah nazarında bayanla erkegin tokalasmasi haram kılınmıştır. Sen İslam dinini yaşayan insanlara saygı duymayı öğren sonra gel demişler galiba sana. Öyleyse iyide yapmislar.
  • Bir kadının hassasiyeti neden senin canını sıkıyor ki. Senin işin insanları yargılamak mı ? Böyle basit ve insani bir durumda bile şahsi fikirlerin seni kontrol ediyor ve etkiliyorsa zaten nasıl pilot olacaksın anlamıyorum.
  • Arkadaşlar bu sürece girmiş ve başarılı olmuş biri olarak diyebileceğim tek şey hanımefendinin cabuk kendini ele vermesi ve zor durumlarda nasıl başaçıkabilecegini bilmemesidir. Yapilan araştırmalar gösteriyor ki Thy bu süreçte ne kadar başarılı oldukları ortada. Her başvuru yapan ben pilot olmalıyım derse işimiz var demek.... hanim efendi bence elenmesi isabetli olmuş kimse size başarıyı altın tepsi ile hediye etmez
  • 36 yaşına kadar gelipde bir baltaya sap olamamışsın sonrada beni niye elediler diyorsun 20 25 yaşında genç kanlar dururken sana ne ihtiyaclari var yas 36 egitim vesaire +3 yuvarlak rakamla 40

THY’nin yetiştirilmek üzere pilot alım sürecine başvuran bir aday, kurul sürecine ilişkin ilginç detaylar paylaştı. Kurulda görevli türbanlı bir kadının elini sıkmadığını iddia eden aday, mülakat sürecindeki ciddiyetsizliğe dikkat çekti.

İşte Airporthaber’e ulaşan o mektup:

Merhaba, ben THY yetiştirilmek üzere pilot aday adayı alım sürecine katılmış ve CRM mülakatında elenmiş biri olarak yaşadığım mağduriyeti kime, hangi yetkiliye aktaracağımı inanın bilmiyorum. Yaklaşık 8 ay gibi bir süremi harcadığım, hayalim olan bu mesleği yapmak için gösterdiğim tüm umutlarımı 1 saatte içinde rahatlıkla heba ettiklerine inanıyorum. Eğer öyle değilse biz adayları daha şeffaf biçimde bilgilendirsinler. Ülkemize olan inancımızı daha da fazla yitirmeyelim.

En son yayımlanan ilanın 1989 yaş sınırıyla çıkmasından dolayı 1983 doğumlu olduğum için açıkçası büyük endişelerim vardı ancak yine de THY gibi bir kuruma toz konduramıyordum. Son zamanlarda da sıklıkla dile getirilmeye çalışılan yaş sınırı yüzünden sudan sebeplerle elemelerin olduğu iyiden iyiye dolaşıyordu.
Benim mülakatımda 2 bayan 1 erkek mülakatçı vardı. Bayanlardan biri türbanlı ve benimle tokalaşmadı bile. Böylesi kurumsal bir iş yapılıyor madem, daha en başında benim hassasiyetimle neden oynanıyor. Eğer mülakatçı benimle tokalaşmayacaksa orada ne işi var. Bir saat gecikmeli mülakata alıp bir gerekçe bile sunmayan sözde profesyonel insanların hangi kriterlerle beni ya da diğerlerini değerlendirdiklerini anlamak çok zor. Bir saat süren mülakat boyunca alaycı tavırlarla sorular yöneltmekten tutunda, masada esnemeler, gerilmeler de cabası. Bu hangi ilimin, bilimin öğrettiği mülakat tekniğidir. Mülakat adayına saygı bunun neresindedir.

Mülakat boyunca notlar alınıyor, verilen feedbackler neden, hangi sebeple veriliyor açıkça tarafımıza bildirilmiyor. Adayın verilen feedbackler konusunda kendisini geliştirmesi beklenir diyerek mail atıp da, hangi söylemlerim ya da tavırlarım yüzünden bunları aldığımı bilmeden nasıl kendimi geliştirebilirim?

Etrafımda beni tanıyan herkesin, bu feedbackleri alan adam sen misin demeleri de gösteriyor ki ben onların çizdiği adam değilim. Yapılan muamele Allah nazarında da hak yemektir, hukuksuzluktur. Bu süreci yöneten insanlar objektif midir acaba, sorarım size? Yapılan muamele size objektif ve duygularını kontrol edebilen kişilerin bu süreci yönettiğini gösteriyor mu?

Adayın öğrenmede objektif olması, anlaşmazlıkları yönetmesi, çatışma yönetimi, potansiyel liderlik, öğrenme motivasyonu gibi geri beslemeleri ne sebeple vermiş olabileceklerini anlamak imkansız. Bizler THY çalışanı bir kaptanın kitabını alıp okumak zorunda mıyız? Bizler mesleki motivasyonumuzu göstermek adına simülatör ya da uçuş deneyimi yaşamak zorunda mıyız? Süreç boyunca yeterince para harcarken hem de. Bunları görmek istiyorsanız ya kendiniz deneyim uçuşu yaptıracak ya da diğer havayolları gibi simülatör sınavı uygulayacaksınız. 36 yaşında bir adayın psikoloji mülakatından bu gerekçelerle elenmesi mümkün müdür? Reçete ile ilaç yazmaları gerekiyor o halde?

CRM sürecinin kaldırılması inanın bu şirkete girecek pilot adaylarının daha sağlıklı ve mesleki motivasyona sahip kişileri öne çıkaracağını düşünüyorum. Diğer havayollarını örnek almalarını tavsiye ediyorum. 2 ay gibi bir sürede süreci tamamlayıp, şeffaf süreç yapan Sunexpress Havayolları gibi olmaları çok zor değil, yeter ki insana değer versinler.

Bu mektubu bu süreci bu şekilde noktalamış binlerce adayın sesi olarak düşünmenizi ve yayınlatabilmenizi rica eder, iş hayatınızda kolaylıklar dilerim değerli büyüğüm.

THY Pilot Adayı adayı isyan etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (189)

burak ~ 1 yıl önce
Kadıncağız sizinle tokalaşmak zorunda değil, sünnet-i seniyyenin gereğini yapmış, insanların tokalaşıp tokalaşmamasına, başörtüsüne laf etmekten ve bu milletin değerlerini hor görmekten artık vazgeçin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iste motivasyon! ~ 4 yıl önce
Yorumunuz icin cok tesekkürler! Bende Sunexpress mülakatinda elendim ve devam ediyorum. Feedbackten bende fazla birsey anlamadim ve ondan sonra kitaplar alip kendi hatalarimi arastirdim ve buldum. Insallah COVID-19 dan sonra piyasa kendine geldiginde bende Pegasusa basvurup ögrendiklerimi uygularim. Tesekkürler kaptanim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok ya ~ 5 yıl önce
bırak bu işleri, hakettiysen helal olsun, ama haksızlığa uğrayan da çoktur mutlaka, herkes hata yapar, crm kurulu da yapar, crm yaklaşımlarından biri : "hata yapabileceğini bil ve davranışlarını buna göre şekillendir", hani nerde senin CRM yaklaşımın? Not: CRM'den kalan bir aday adayı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAŞ? ~ 5 yıl önce
yaş 34, maaşım 7k, çok güzel bir baltayım, yoksulluk çektim, naylon ayakkabı giydim, mutluydum, tutkularım vardı, param yoktu. para basıp pilot olmayı ben de bilirdim.lütfen biraz dikkatli konuşalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fatih Arslan ~ 5 yıl önce
Elendigine üzüldüm dostum fakat seni eleyen elini sikmayan kadın değil mülakatta yaşadığın durumlar düşüncen ve izleniminde kendince haklı olabilirsin fakat her giren aday kazanmış olsa ülkede herkes pilot olur kadın Allah'ın emri tokalaşmak haram bu düşünceyle seninle tokalasmamistir farklı birşey arama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kadir Ağcı ~ 5 yıl önce
Protokol kuralları gereği kadın el uzatmadan erkek el uzatamaz. Herşeyi insanların inancına bağlayıpta toplumu kamplaştıtmayalım lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elif ~ 5 yıl önce
Adabı-ı muaşeret söz konusu; kadın el uzatmadan erkek uzatamaz.
Fatihhan Uluer ~ 5 yıl önce
Allah nazarından bahsetmissin ben sana söyleyim, Allah nazarında bayanla erkegin tokalasmasi haram kılınmıştır. Sen İslam dinini yaşayan insanlara saygı duymayı öğren sonra gel demişler galiba sana. Öyleyse iyide yapmislar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önder ~ 5 yıl önce
Bir kadının hassasiyeti neden senin canını sıkıyor ki. Senin işin insanları yargılamak mı ? Böyle basit ve insani bir durumda bile şahsi fikirlerin seni kontrol ediyor ve etkiliyorsa zaten nasıl pilot olacaksın anlamıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arslan ~ 5 yıl önce
Arkadaşlar bu sürece girmiş ve başarılı olmuş biri olarak diyebileceğim tek şey hanımefendinin cabuk kendini ele vermesi ve zor durumlarda nasıl başaçıkabilecegini bilmemesidir. Yapilan araştırmalar gösteriyor ki Thy bu süreçte ne kadar başarılı oldukları ortada. Her başvuru yapan ben pilot olmalıyım derse işimiz var demek.... hanim efendi bence elenmesi isabetli olmuş kimse size başarıyı altın tepsi ile hediye etmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilirkişi ~ 5 yıl önce
36 yaşına kadar gelipde bir baltaya sap olamamışsın sonrada beni niye elediler diyorsun 20 25 yaşında genç kanlar dururken sana ne ihtiyaclari var yas 36 egitim vesaire +3 yuvarlak rakamla 40

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 5 yıl önce
Yalnız eleştirmek rencide etmeden de mümkün oluyo. Üslubunuza dikkat edin lütfen.
Bilirkişiden daha çok bilen kişi ~ 4 yıl önce
o sapı sana baltayla bi sokarlarsa görürsün terbiyesiz! İnsanların tutkularına yaş engel değildir. Ne biliyorsun belki adam üst düzey yönetici ama küçüklük hayali olan pilot olmak istiyor. Thy nin yönetim kadrosunun kimlerin elinde olduğunu herkes çok iyi biliyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000