11 Ocak 2011, Salı 08:46:35

THY, PIA İLE ANLAŞTI

Türk Hava Yolları (THY) ve Pakistan Havayolları (PIA) arasındaki anlaşmayla Pakistanlılar İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Amerika ve Avrupa’ya taşınacak.
  • Yahu,bir dusunun Abd'den gelen Turk yolcularin halini.Bazi terorist pakistanlilar yuzunden olan THY'nin Turk yolcusuna olacak, bin kat security,eziyet,rotarlar.Artik thy yolculari baska bi airline'la gider muhtamelen delta jfk-ist direct veya lufthansayla aktarmali !!!
  • THY PAKISTANLILARI ALDI ABD UCUSLARINA AMA MALESEF ABD YOLCULARINI KAYBEDICEK!!!BEN ABD'DEKI TURK OLARAK MALESEF THY'YI TERCIH EDEMIYECEGIM ; CUNKU 1.PAKISTANLILARIN OLDUGU UCAGA TURK YOLCUYA YAPILAN GUVENLIGIN 10 KATI YAPILIR VE DAHA COK ROTAR VE DAHA COK EZIYET.AVRUPA AKTARMALI VEYA DELTA'YLA GELIRIM BU GIDISLE ISTANBULA...
  • bir de Pesaver koyun tam super olsunn..
  • bu haber en cok adalara yarar..
  • Güvenlik gerçekten büyük bir sorun yorumlara katılıyorum. Zaten bu tür bir anlaşma yapılmasının en önemli nedeni güvenlik ABD ve AB bu uçakların güvenlik kontrolü olmayan bir havalimanından gelmesini istemiyor. Şu anda PIA ABD seferleri İngiltere aktarmalı oluyor. Şimdi İngiltere yerine Türkiye olacak. PIA değil THY uçakları olacak. Yemek zorun değil 3 büyük ortadoğu şirketinin uçaklarıda bu şekilde kokuyor. DoCo biryani pilavı pişirecek ilave olarak hepsi bu. Çok kar getireceği söylenemez...
  • Sonunda THY ic hat ucuslarinda regional jet kullanmayi aklina getirdi. Hayirli olsun
  • Diger iki yorumcuya katiliyorum. Son derece riskli. Ucaklar Pakistan yemekleri nedeniyle kokacak, guvenlik sornu olacak, vize sornulari vs. Artik THY ucaklari zamaninda kalkamaz hale gelecek. Asyali kimligine yildiz atmis olacak THY.
  • artık thy nin önünde kimse duramaz. lufthansa , aır france hapı yuttu, zaten hepsi bizden çok korkuyorlardı sıra iplerini çekmeye geldi. 5 yıldızıda allahın izniyle alacaz ozaman emırates de saklancak yer arasın kendine. THY en büyük en süper... şimdi bizi çekemeyenlere iyi kapak oldu. biz böyle devam edeceğiz ve en kısa zamanda lufthansa , aırfrance , delta , esyjet , aırberlın , swıss , brıtısh , fılan THY nin ayaklarına kapanacak yoksa hepsini piyasadan silecez. Başımızdakiler ve thy yönetimi çok yaşasın
  • KImse bu anlasmanin vize ve ABDýe giris sirasinda cikaracagi zorluklardan bahsetmiyor. Birincisi ucaklar cok daha genis bir security check tutulacaklar, diger ucan yolcular muhakkak bu beklemelerden etkilenecek, ayrica buyuk ihtimalle tum ucak cok guzel curry kokacak. PIA ( perhaps it arrives) ile yapilan anlasma 5 yildiz pesindeki otobus isletmecisi zihniyete hayirli olsun.
  • Yolcu olsunda uçak bulunur THY yönetimi olmadı 10-15 tane daha B777 kiralar olur biter o da dertmi?
Karaçi’de THY Genel Müdürü Temel Kotil ile PIA Genel Müdürü Kaptan Pilot Muhammed Aijaz Haroon’un katılımıyla 29 Aralık 2010’da gerçekleştirilen anlaşma ile iki havayolunun iş birliği artırılması yolunda önemli bir mesafe alındı.

PIA, Amerika’da New York, Şikago, Avrupa’da ise İspanya, Hollanda, Almanya ve İtalya hatlarından çekiliyor. Pakistanlı yolcular THY ve PIA uçakları ile İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelecek. Buradan bağlantılar THY tarafından sağlanacak. Yolcuların taşınması için İslamabad, Lahor ve Karaçi’den uçuş sayısı toplam 21’e çıkartılacak. Pakistan havayolu şirketi, ABD’de sadece Houston’a sefer yapacak. Karaçi çıkışlı bu sefer İstanbul üzerinden aktarmalı gerçekleştirilecek. THY ise Pakistan üzerinden aktarmalı olarak Nepal, Bombay, Sri Lanka ve Maldivler’e uçabilecek.

Bölgesel jet kiralayacak
Bu arada THY, iç hat ve bölgesel seferlerde kullanmak amacıyla iki adet jet kiralamak üzere harekete geçti. Brezilyalı Embraer ve Kanadalı Bombardier ile masaya oturan THY, bu uçakları “dry lease” yani uçuş ekipleri hariç kiralayacak. THY’nin alt markası AnadoluJet, Borajet Havayolları’ndan iki adet ATR72 tipi pervaneli uçak kiralamıştı.

11 yeni hat açılıyor
Avrupa’nın en hızlı büyüyen havayolu şirketi THY, dış hat uçuş ağına 11 yeni şehir daha katacak. Guangzhou’ya (Çin) 30 Ocak’tan itibaren haftada 3, Los Angeles’a 3 Mart’tan itibaren haftada 4, Şiraz’a (İran) 14 Mart’tan itibaren haftada 4 uçuş karşılıklı olarak gerçekleştirilecek. THY ayrıca Malaga ve Valencia(İspanya), Selanik (Yunanistan), Toulouse (Fransa), Manila (Filipinler), Napoli, Torino ve Cenova (İtalya) hatlarına da bu yıl içinde başlatmayı planlıyor. Star Alliance üyesi olan THY, şu anda 130 dış hat ve 41 iç hat olmak üzere toplam 171 noktaya sefer düzenliyor.

(Hürriyet)
THY, PIA İLE ANLAŞTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yahu,bir dusunun Abd'den gelen Turk yolcularin halini.Bazi terorist pakistanlilar yuzunden olan THY'nin Turk yolcusuna olacak, bin kat security,eziyet,rotarlar.Artik thy yolculari baska bi airline'la gider muhtamelen delta jfk-ist direct veya lufthansayla aktarmali !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY PAKISTANLILARI ALDI ABD UCUSLARINA AMA MALESEF ABD YOLCULARINI KAYBEDICEK!!!BEN ABD'DEKI TURK OLARAK MALESEF THY'YI TERCIH EDEMIYECEGIM ; CUNKU 1.PAKISTANLILARIN OLDUGU UCAGA TURK YOLCUYA YAPILAN GUVENLIGIN 10 KATI YAPILIR VE DAHA COK ROTAR VE DAHA COK EZIYET.AVRUPA AKTARMALI VEYA DELTA'YLA GELIRIM BU GIDISLE ISTANBULA...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bir de Pesaver koyun tam super olsunn..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu haber en cok adalara yarar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Güvenlik gerçekten büyük bir sorun yorumlara katılıyorum. Zaten bu tür bir anlaşma yapılmasının en önemli nedeni güvenlik ABD ve AB bu uçakların güvenlik kontrolü olmayan bir havalimanından gelmesini istemiyor. Şu anda PIA ABD seferleri İngiltere aktarmalı oluyor. Şimdi İngiltere yerine Türkiye olacak. PIA değil THY uçakları olacak. Yemek zorun değil 3 büyük ortadoğu şirketinin uçaklarıda bu şekilde kokuyor. DoCo biryani pilavı pişirecek ilave olarak hepsi bu. Çok kar getireceği söylenemez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sonunda THY ic hat ucuslarinda regional jet kullanmayi aklina getirdi. Hayirli olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Diger iki yorumcuya katiliyorum. Son derece riskli. Ucaklar Pakistan yemekleri nedeniyle kokacak, guvenlik sornu olacak, vize sornulari vs. Artik THY ucaklari zamaninda kalkamaz hale gelecek. Asyali kimligine yildiz atmis olacak THY.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
artık thy nin önünde kimse duramaz. lufthansa , aır france hapı yuttu, zaten hepsi bizden çok korkuyorlardı sıra iplerini çekmeye geldi. 5 yıldızıda allahın izniyle alacaz ozaman emırates de saklancak yer arasın kendine. THY en büyük en süper... şimdi bizi çekemeyenlere iyi kapak oldu. biz böyle devam edeceğiz ve en kısa zamanda lufthansa , aırfrance , delta , esyjet , aırberlın , swıss , brıtısh , fılan THY nin ayaklarına kapanacak yoksa hepsini piyasadan silecez. Başımızdakiler ve thy yönetimi çok yaşasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KImse bu anlasmanin vize ve ABDýe giris sirasinda cikaracagi zorluklardan bahsetmiyor. Birincisi ucaklar cok daha genis bir security check tutulacaklar, diger ucan yolcular muhakkak bu beklemelerden etkilenecek, ayrica buyuk ihtimalle tum ucak cok guzel curry kokacak. PIA ( perhaps it arrives) ile yapilan anlasma 5 yildiz pesindeki otobus isletmecisi zihniyete hayirli olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yolcu olsunda uçak bulunur THY yönetimi olmadı 10-15 tane daha B777 kiralar olur biter o da dertmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000