07 Nisan 2013, Pazar 10:57:34

THY PEGASUS'TAN UCUZA UÇABİLECEK Mİ?

Pegasus Havayolları’nın üssü haline gelen Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan, geçen pazardan itibaren Türk Hava Yolları da uçuşlara başladı. Bu girişim, diğer havayolu şirketlerini tedirgin ederken, fiyat politikalarının da yeniden gözden geçirilmesine neden oldu.
  • kalite farkı var arkadaşlar thy nin kalitesi belli 2 yıl arka arkaya avrupanın en iyi havayolu şirkeeti olmak kolay değil dimi ama pegasusa gelince bi kez mecbur kalığım için bindim pişman oldum açık ve net yani, bazı arkadaşlar eminim şöyle düşünücek kaliteyle ne alakası var ikiside aynı işi yapıyo ama öyle değil ikisiylede çok değil 1 er kez uçun zaten anlarsınız ;)
  • Döner Pegasus a dayanamaz öyle bir yönetim tarzı yok AHL ye pegasus gelsin THY dip yapar ama slot verip degetirmezler
  • Baslik yanlis olmus ,pegasus ne zaman thyden ucuza ucacak? Saw'dan karsilastirin herhangi bi hatti su an thy cok daha ucuz?! Pegasus kendine low cost falan demesin 936tlye tek yon bilet satiyorlar !
  • ya vergiler ve biletleme hizmet bedeli ne olacak????
  • ya vergiler ve biletleme hizmet bedeli ne olacak????
  • thy saw dan 50 tlye de ucar 50 euro ya da ucar..Cunku ciddi bir is gucu potansiyeli var ki o is gucude Sunexpress havayollarindan gelen ucuz maliyetli dusuk maasli kokpit ve kabin ekipleri ( tk personeline gore kiyaslandiginda) sunexpress saw cikisli tum ic hatlarini bitirdi ve saw daki personelini wet lease anlasmasiyla thy kiraladi ve taseron firma olarak havaciliga saw da devam ediyor ve buyuyerekte devam edecek.. burda magdur olan ve somurulen sunexpress calisanlarina Allah kolaylik ve sabir versin...
  • Bir şirket düşünün çok büyük ama sefer yapacağı yerden para kazanması için oradaki sağlam şirketle güzel bir yarışta olması.Ama bu şirket ayrıca kar etmesi lazım değil mi .Peki bu şirket uçaklarını başka şirkete verip sonra o şirketten uçağı,hostesi,kaptanı ve tekniğini kiralayıp bu seferleri yapıcak. Sizce hangisi parayı daha çok kazanır bu büyük şirket mi yoksa her şeyi ile kiraladığı şirket mi. Birde sorunlar her çıktığında herkes THY nin adını anıcak ki imaj ne olucak oda ayrı bir şey.Atalarımız ne demiş kendi işini kendin yapıcaksın yoksa yarı yolda kalırsın. Yine yanlış bir başlangıç gibi gözüküyor.THY ya kendi gelicek yada hiç gelmiyecek başkalarını kullanarak yada bir şeyleri parlaşalak bu durumla rakip olması zor.
  • THY'nin buraya gönderdiği tüm uçaklar , JF.. kuyruk tescilli serinin en eski 737-800 uçakları . Bu uçaklarla , Pegasus'un karşısında rekabet zor . THY marka algısının seçiciliğini yaratabilmek adına yeni gelen 321'lerden de konuşlandırsa bence çok daha iyi olacak ... Yoksa imaj aynen şu : THY buraya en eski uçaklarını gönderip , bir de operasyonu sunexpress'e yaptırıyor , yani AHL 1. sınıf THY , SAW 2. sınıf THY ...
  • En kısa sürede THY bu yaptığı yanlıştan dönerek Atatürk'e devam edecektir.
  • Denmiş ki Sabiha Gökçen Havalimanı'nı yapan Pegasus. Peki pegasusu Pegasus yapan nedir? Pegasus ılk basta uçuşlarına atatürkden yapsa bu hale gelirmiydi?

Uçakla çok daha ucuza seyahat etmek isteyenlere müjdeli haber hafta sonu İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan geldi. Birçok hizmeti paralı sunarak bilet fiyatını düşük tutan Pegasus Havayolları’nın üssü haline gelen Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan, geçen pazardan itibaren Türk Hava Yolları (THY) da uçuşlara başladı. 13 dış hat noktasına oldukça düşük fiyatla sefer düzenleyen milli havayolu, İstanbul’un Anadolu yakasındaki havalimanını kullanan yolcuların yeni adresi olmak için ilk hamlesini yaptı. Bu girişim, diğer havayolu şirketlerini tedirgin ederken, fiyat politikalarının yeniden gözden geçirilmesine neden oldu. Şimdi gözler, bu rekabetten kazançlı çıkan yolcuların, ‘daha ucuza uçma sevincinin’ ne kadar daha süreceğine çevrildi.

THY, PEGASUS’TAN UCUZA UÇABİLECEK Mİ?

Pegasus, her ne kadar THY’nin uçuşlarından rahatsızlık duysa da, düşük maliyetli işletmedeki tecrübesine ve başarısına güvenerek rekabette geri adım atmayacaktır. İzmir’den Antalya’ya 19,99 TL’den başlayan fiyatlarla sefer gerçekleştiren Pegasus’a karşı THY’nin nasıl bir strateji izleyeceği ayrı bir merak konusu. Pegasus, Denizli’ye de 19,99 TL’den başlayan fiyatlarla uçuş düzenlerken, 16 Mayıs’ta başlatacağı Barcelona seferlerinin biletlerini 59,99 Euro’dan satışa sundu. THY, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan düzenlediği yurtdışı uçuşlarının biletlerini 99 Euro’dan, yurtiçi uçuşlarını da 59 TL’den başlayan fiyatlarla satmaya başladı. Bu rakamlar, ilerleyen haftalarda rekabetin şiddetine göre ya azalacak ya da yaz sezonundaki artan yolcu sayısı nedeniyle daha da yükselecek. Bunu bekleyip göreceğiz.

THY, ATATÜRK HAVALİMANI’NA DÖNER Mİ?

THY, daha önce de (2009) Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelmiş ancak Pegasus’un düşük fiyat politikası nedeniyle yaklaşık 1 yıl sonra Atatürk Havalimanı’na dönmek zorunda kalmıştı. Gerçi şartlar şimdi çok değişti. THY’nin, İstanbul’daki diğer havalimanından uçuşlara başlama düşüncesi, daha çok Atatürk Havalimanı’ndaki trafik yoğunluğundan kaynaklanıyor. Uçak sayısına paralel yeni hatlar açıp uçuş sayısını artıran şirket, özellikle son yıllarda havalimanındaki kısıtlı imkanlar nedeniyle büyüme stratejisini bir türlü gerçekleştirme fırsatı bulamadı. Bu yüzden istemese de Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yolunu tutmak zorunda kaldı. THY yönetimi, alacağı radikal kararlarla Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki geleceğini belirleyecek. Yüksek standartta hizmet sunan THY’nin, kaliteden taviz vermeden düşük fiyatla uçuşlarını ilelebet sürdüreceğini düşünmek açıkçası mantıklı gelmiyor. Her ne şekilde olursa olsun, özellikle THY ve Pegasus arasında yaşanacak ciddi rekabetten en kazançlı çıkan taraf ise tabii ki yolcular olacak.

UCUZA BİLET BULMAK MÜMKÜN MÜ?

“Açıklanan fiyatlar iyi güzel de, ucuz bilet bulmak mümkün değil.” yönündeki haklı eleştiriler de, görmezden gelinmemesi gereken ayrı bir konu aslında. Ancak dünyadaki tüm havayolu şirketleri, pazarlama ve reklam stratejilerini maalesef böyle yürütüyor. Düşük maliyetli havayolu şirketlerinin ilk sırasında yer alan Ryanair ve Easyjet’ten tutun da, 5 yıldızlı havayolu şirketleri Emirates ve Singapur gibi dünya devleri de bu stratejiyle bilet satışı yapıyor. Yani arz ve talebe göre, hattın doluluk oranı göz önüne alınarak satış politikaları geliştiriliyor. Böylece her uçaktaki koltukların yüzde 2-3’ünden yüzde 30-40’ına kadar çok düşük fiyatlarla satışa sunulan biletler sayesinde yolcu kazanılıyor.

YASALAR, MAĞDURİYETİ ÖNLEYEMİYOR

Maalesef yolcu mağduriyetini önleme konusunda yasalar da çaresiz kalıyor. Oyunu kuralına göre oynayan havayolu şirketleri, “20 TL’den başlayan fiyatlarla” sloganıyla bilet satarken, ne kadar koltuk ayırdığını söylemiyor. Bu yüzden, mağdur olmamak için mutlaka uçuş programının netleşmesi sonrası vakit geçirmeden bilet almak gerekiyor. Kararsızlık bütçenize oldukça büyük darbe vuracaktır. Bilet alma konusunda kaybedilen her dakikanın, cebinizden daha çok paranın çıkmasına neden olacağı asla unutulmamalı.

BAKAN YILDIRIM BİLE UCUZ BİLET ALAMADI!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da internetten ucuz bilet almak isteyip bunu başaramayan yolculardan olduğunu biliyor musunuz? Pegasus’un, 100 uçaklık siparişinin açıklandığı törende konuşan Bakan Yıldırım, herkesin kulağına küpe olacak bir anısını anlatmıştı. İsterseniz ucuz biletin o kadar kolay alınamayacağını bir de Bakan Yıldırım’ın ağzından dinleyelim: “Gelip bana tarifeleri soruyorlar. İnternet var müracaat edecek, telefonlar var açıp bakacaksın ama fazla oyalanmayacaksın. Seçme işinde 10 dakika geç karar verirsen kazığı yersin. Bizim oğlana ‘Pegasus’tan bilet al’ dedim. 91 liradan başladı, tarifelere bakarken vakit geçince fiyat 131 liraya kadar çıktı. Baktım fiyat yükseliyor, ‘Daha bekleme oğlum, hemen al’ dedim.” (Mustafa Gün)

THY PEGASUS'TAN UCUZA UÇABİLECEK Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

DeSertLioN ~ 11 yıl önce
kalite farkı var arkadaşlar thy nin kalitesi belli 2 yıl arka arkaya avrupanın en iyi havayolu şirkeeti olmak kolay değil dimi ama pegasusa gelince bi kez mecbur kalığım için bindim pişman oldum açık ve net yani, bazı arkadaşlar eminim şöyle düşünücek kaliteyle ne alakası var ikiside aynı işi yapıyo ama öyle değil ikisiylede çok değil 1 er kez uçun zaten anlarsınız ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aproncu ~ 11 yıl önce
Döner Pegasus a dayanamaz öyle bir yönetim tarzı yok AHL ye pegasus gelsin THY dip yapar ama slot verip degetirmezler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sunexpress ~ 11 yıl önce
Baslik yanlis olmus ,pegasus ne zaman thyden ucuza ucacak? Saw'dan karsilastirin herhangi bi hatti su an thy cok daha ucuz?! Pegasus kendine low cost falan demesin 936tlye tek yon bilet satiyorlar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 11 yıl önce
ya vergiler ve biletleme hizmet bedeli ne olacak????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 11 yıl önce
ya vergiler ve biletleme hizmet bedeli ne olacak????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iyiki Sunexpress var ~ 11 yıl önce
thy saw dan 50 tlye de ucar 50 euro ya da ucar..Cunku ciddi bir is gucu potansiyeli var ki o is gucude Sunexpress havayollarindan gelen ucuz maliyetli dusuk maasli kokpit ve kabin ekipleri ( tk personeline gore kiyaslandiginda) sunexpress saw cikisli tum ic hatlarini bitirdi ve saw daki personelini wet lease anlasmasiyla thy kiraladi ve taseron firma olarak havaciliga saw da devam ediyor ve buyuyerekte devam edecek.. burda magdur olan ve somurulen sunexpress calisanlarina Allah kolaylik ve sabir versin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kendin geliceksin ~ 11 yıl önce
Bir şirket düşünün çok büyük ama sefer yapacağı yerden para kazanması için oradaki sağlam şirketle güzel bir yarışta olması.Ama bu şirket ayrıca kar etmesi lazım değil mi .Peki bu şirket uçaklarını başka şirkete verip sonra o şirketten uçağı,hostesi,kaptanı ve tekniğini kiralayıp bu seferleri yapıcak. Sizce hangisi parayı daha çok kazanır bu büyük şirket mi yoksa her şeyi ile kiraladığı şirket mi. Birde sorunlar her çıktığında herkes THY nin adını anıcak ki imaj ne olucak oda ayrı bir şey.Atalarımız ne demiş kendi işini kendin yapıcaksın yoksa yarı yolda kalırsın. Yine yanlış bir başlangıç gibi gözüküyor.THY ya kendi gelicek yada hiç gelmiyecek başkalarını kullanarak yada bir şeyleri parlaşalak bu durumla rakip olması zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir bilen var ... ~ 11 yıl önce
THY'nin buraya gönderdiği tüm uçaklar , JF.. kuyruk tescilli serinin en eski 737-800 uçakları . Bu uçaklarla , Pegasus'un karşısında rekabet zor . THY marka algısının seçiciliğini yaratabilmek adına yeni gelen 321'lerden de konuşlandırsa bence çok daha iyi olacak ... Yoksa imaj aynen şu : THY buraya en eski uçaklarını gönderip , bir de operasyonu sunexpress'e yaptırıyor , yani AHL 1. sınıf THY , SAW 2. sınıf THY ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Süre ~ 11 yıl önce
En kısa sürede THY bu yaptığı yanlıştan dönerek Atatürk'e devam edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saw ~ 11 yıl önce
Denmiş ki Sabiha Gökçen Havalimanı'nı yapan Pegasus. Peki pegasusu Pegasus yapan nedir? Pegasus ılk basta uçuşlarına atatürkden yapsa bu hale gelirmiydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000