02 Ocak 2014, Perşembe 12:29:00

THY PEGASUS PİLOTLARINI KAPTI !

Pegasus Havayolları’nda Şubat ayından bu yana 84 pilotun Türk Hava Yolları’na geçtiği kaydedildi.
  • Sevgili kardeslerim,bu Pegasus Pay to fly sistemi uygulamakda,yani bastir parayi gec sag koltuga 100 saat boyununca gear up,flaps up shut up.Tabikine adamin umurunda deyil siarada bekleyen enayimi yok,aslinda bunlar enayi deyilde bir umutla paralarini kurtlar sofrasinda harciolar.Tabikine onceden yerleri saglam olanlar var bunu kimse inkar edemez. Simdi kimse bu sisteme parasini katirmasa trde yabanci F/O alimin yasaklarsa o zaman bakin ESEK GIBI kendileri sana muhtac olucakdir amma maalesef buna birlik ve beraberlik lazim buda bizde olmadigina gore bu devran boyle gelmis boyle gider.
  • Evet kabin artik alim yapsin lutfen heyecanla bekliyoruz.
  • Pegasusta bin saat ucupta tk ya gelip baba torpiliyle 777 ye gecmeye calisan hatta gecenlerde ayri bir tez konusu...
  • Bu yorum yapan emekçi arkadaşın diline sağlık gerçekleri yazmış keşke herkesin kalemi doğruları yazsa bir gün adaletin yerini bulması dileğiyle...
  • Beni hava kuvvetlerinden sandıkları için haftaya line eğitimi başlıyor diye çağırmışlardı. Değilim deyince sekreter "pardon bir danışayım" deyip kapattı. Tekrar aradıklarında teklifi 30000€ ya iş garantisiz tip eğitimi olarak düzelttiler.
  • Yahu "iPhone Uygulaması" rumuzlu arkadaş sen bu sitenin kadrolu yorumcusu musun:) aktif pilotsan bu kadar zamanı nasıl buluyorsun, biz aday pilot halimizle anca fırsat buluyoruz yazmaya, herşeye maydonoz olma yahu:) Bu arada bakalım mezun olunca biz de zorlanacak mıyız piyasaya girmeye çok merak ediyorum doğrusu,gönlümüzden tabiki de tk geçiyor ama şu an neresi olsa uçarız modundayız vesselam...
  • para ile hepsini satın alırsın bunların
  • Kara kuvvetlerindenim diye almadınız beni şirkete ey havacılar... Allah razı olsun zihniyetinizden , sayenizde TK dayım :)))
  • Genel havacılık gelişecek dertler bitecek. SHGM ve yöneticiler bunu göremiyor ve anlayamıyor. Küçük uçaklar artacak acemi pilotlar bunlarda uçacak tecrübelenecek biraz yüksek saat olunca 1000 gibi havayolları bu gençleri kapacak. Bunu anlamak için alim olmaya gerek yok gerçek ve kesin, sürekli çözüm böyle olacak. Ama bununla kim uğraşacak ? Ayrıca bu gelişim asker kökenlilerin de işine gelmez. Tabii böyle oluncada yabanci pilot sayısı artacak. Yazık ülke özkaynaklarını kullanamamak böyle bir şey işte.
  • hoppala adlı arkadaş, "pilotların maaşları düşecek, önümüzde Amerika örneği var" diyorsun da, Amerika'da düşük maaş alan pilotlar küçük havayollarında pırpırlı ucak ucuranlar. Tecrübe kazanıp, büyük havayollarına geçince sağlam maaş almaya başlıyorlar + senin buradaki pilotlarından daha az çalışıyorlar + insana daha çok değer veriliyor. bkz: bir uçuşta ne kadar kozmik radyasyon yediğini hesaplayabileceğin site yapmış FAA; http://jag.cami.jccbi.gov/cariprofile.asp Senin ülkende böyle bir şey, hatta "kozmik radyasyon"dan haberi olan kimse var mı? Yok.

Pegasus Havayolları’nda Şubat ayından bu yana 84 pilotun Türk Hava Yolları’na geçtiği kaydedildi.

Türkiye’nin son dönemde adından sıkça söz ettiren iki şirketi THY ve Pegasus, bu kez pilot rekabetiyle gündeme geldi. Büyüyen filoları için her geçen gün pilot ihtiyacı artan iki şirket arasında pilot kapma yarışı devam ederken pilotların tercihi THY oldu.

Şubat ayından bugüne kadar toplamda 84 pilotun Pegasus Havayolları’ndan ayrılarak Türk Hava Yolları’na geçtiği öğrenildi.

THY ile Pegasus geçtiğimiz aylarda büyük çaplı siparişleri ile gündeme gelmişti.  Pegasus Havayolları, Avrupalı uçak üreticisi Airbus’tan 75’i kesin 25’i opsiyonlu olmak üzere toplam 100 uçak sipariş ederken, bu sansasyonel siparişten hemen sonra Türk Hava Yolları da adeta nazire yapar gibi 117 uçaklık siparişe imza atmıştı.

Önümüzdeki yıllardan itibaren filoya katılacak yeni uçaklar için her iki şirketin de çok sayıda pilota ihtiyacı ortaya çıkacakken pilot rekabetinin şimdiden başlaması gelecekte çok daha fazla pilot rekabeti yaşanacağının habercisi oldu.

©AirportHaber Özel

THY PEGASUS PİLOTLARINI KAPTI !

Yorumlar Tüm Yorumlar (75)

Slavery ~ 10 yıl önce
Sevgili kardeslerim,bu Pegasus Pay to fly sistemi uygulamakda,yani bastir parayi gec sag koltuga 100 saat boyununca gear up,flaps up shut up.Tabikine adamin umurunda deyil siarada bekleyen enayimi yok,aslinda bunlar enayi deyilde bir umutla paralarini kurtlar sofrasinda harciolar.Tabikine onceden yerleri saglam olanlar var bunu kimse inkar edemez. Simdi kimse bu sisteme parasini katirmasa trde yabanci F/O alimin yasaklarsa o zaman bakin ESEK GIBI kendileri sana muhtac olucakdir amma maalesef buna birlik ve beraberlik lazim buda bizde olmadigina gore bu devran boyle gelmis boyle gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Evet kabin artik alim yapsin lutfen heyecanla bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgt ~ 10 yıl önce
Pegasusta bin saat ucupta tk ya gelip baba torpiliyle 777 ye gecmeye calisan hatta gecenlerde ayri bir tez konusu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu yorum yapan emekçi arkadaşın diline sağlık gerçekleri yazmış keşke herkesin kalemi doğruları yazsa bir gün adaletin yerini bulması dileğiyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Beni hava kuvvetlerinden sandıkları için haftaya line eğitimi başlıyor diye çağırmışlardı. Değilim deyince sekreter "pardon bir danışayım" deyip kapattı. Tekrar aradıklarında teklifi 30000€ ya iş garantisiz tip eğitimi olarak düzelttiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
Yahu "iPhone Uygulaması" rumuzlu arkadaş sen bu sitenin kadrolu yorumcusu musun:) aktif pilotsan bu kadar zamanı nasıl buluyorsun, biz aday pilot halimizle anca fırsat buluyoruz yazmaya, herşeye maydonoz olma yahu:) Bu arada bakalım mezun olunca biz de zorlanacak mıyız piyasaya girmeye çok merak ediyorum doğrusu,gönlümüzden tabiki de tk geçiyor ama şu an neresi olsa uçarız modundayız vesselam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 10 yıl önce
aday pilotken bu kadar havan var.mezun olduğunda merak etme havandan belli torpilin olduğu.babanada selamlar tk da uçuyor bence..
... ~ 10 yıl önce
Ailemi bırakın sülalemde bile havacı yok ama tam burslu olarak pilotaj bölümünde okuyunca insan rahat oluyor bu mevzularda, zaten büyük emek ve çabalarla gereken bedeli ödediğimizi düşünüyorum,inşallah artık thy'ye de girmek çok zor olmayacak,ayrıca sıfır torpille thy akademiyi kazanan arkadaşlardan da biliyoruz ki en iyi vasıflara sahip olanlar zaten önünde sonunda hak ettiklerine ulaşıyor
... ~ 10 yıl önce
hakkında yanlış düşünmüşüm özür dilerim.başarılarının devamını diliyorum.
pilot adayı ~ 10 yıl önce
Rica ederim ben de özür dilerim,bazen fevri şeyler yazıyoruz,inşallah sektörümüzde azim ve tutkuyla bu işe gönül verenler amaçlarına ulaşır. Tüm faal havacılara emniyetli uçuşlar dilerim.
ent ~ 10 yıl önce
para ile hepsini satın alırsın bunların

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kara kuvvetlerindenim diye almadınız beni şirkete ey havacılar... Allah razı olsun zihniyetinizden , sayenizde TK dayım :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalaza ~ 10 yıl önce
imamların arasında sana iyi uçuşlar
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Genel havacılık gelişecek dertler bitecek. SHGM ve yöneticiler bunu göremiyor ve anlayamıyor. Küçük uçaklar artacak acemi pilotlar bunlarda uçacak tecrübelenecek biraz yüksek saat olunca 1000 gibi havayolları bu gençleri kapacak. Bunu anlamak için alim olmaya gerek yok gerçek ve kesin, sürekli çözüm böyle olacak. Ama bununla kim uğraşacak ? Ayrıca bu gelişim asker kökenlilerin de işine gelmez. Tabii böyle oluncada yabanci pilot sayısı artacak. Yazık ülke özkaynaklarını kullanamamak böyle bir şey işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sufle ~ 10 yıl önce
hoppala adlı arkadaş, "pilotların maaşları düşecek, önümüzde Amerika örneği var" diyorsun da, Amerika'da düşük maaş alan pilotlar küçük havayollarında pırpırlı ucak ucuranlar. Tecrübe kazanıp, büyük havayollarına geçince sağlam maaş almaya başlıyorlar + senin buradaki pilotlarından daha az çalışıyorlar + insana daha çok değer veriliyor. bkz: bir uçuşta ne kadar kozmik radyasyon yediğini hesaplayabileceğin site yapmış FAA; http://jag.cami.jccbi.gov/cariprofile.asp Senin ülkende böyle bir şey, hatta "kozmik radyasyon"dan haberi olan kimse var mı? Yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 10 yıl önce
sufle meslektaşım insanlarımız pilot olmalarına rağmen nasılda bilmedikleri konularda bile konuşup kendini ne duruma düşürüyor.yani şu söz varya adamlar uzayda biz neredeyiz...
Hoppala ~ 10 yıl önce
Yaptığım yorum şuanda şirketlerin yapmaya çalıştığıdır. Ülkemizi havacılığa doyurmak değil personel havuzunu doyurmak birinci öncelikleri. 20 yıllık kaptan maaşlarını kıyaslamayın lütfen yazımı doğru okuyunuz. Yeterli olmayan gencler bu işe defalarca başvuruyorlar. Senin yerine ülkede pilot bulabildiği an bil ki o şirket sana o parayı vermez kusura bakma. Bunu yapmaya çalışıyorlar gençler de kanıyor. Okadar uçak almayacaklar göreceksiniz. Büyüme çok dengesiz ve her da an durabilir. Ülke stabil desen değil kriz de olabilir. Euro 3 TL. Yol göstermeye çalışıyoruz burda kozmik radyasyon sitesi diyorsun. 2 sene sonra binlerce euro kredi borcuyla açarsın FAA in kozmik radyasyon sitesini rahmana gelirsin. Amerikayla havacılık kalitesini kıyaslayamazsın asla. Kalite herzaman yerlerde olacaktır ülkemizde ne yazıkki. Bu maaşlarda yakın gelecekte düşecek ve en önemlisi şuanki haklar, standartlar dahi verilmeyecek personele emin olabilirsiniz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000