23 Ekim 2018, Salı 16:00:24

THY Panama-İstanbul rotasına açıklık getirdi

Türk Hava Yolları’nın Panama-İstanbul seferini yapan uçağının izlediği olağandışı rota ile ilgili resmi açıklama yapıldı.
  • Az ulke uzerinde gecilmis he yaw he
  • Bu planlamayı yapan dispeçer, daha önce de adeta kuzey kutbuna selam vererek geçen Tokyo-İstanbul planlamasına en efektif ve güvenli şekilde imza atan dispeçer arkadaşımızdır. 2023 ve 2037 hedeflerine bu parlak beyinlerle ulaşacağız.
  • bazı yorumlar süper ya :DD . İyiki herşeyi bilenler var yoksa bu devirde neye gülecek insanoğlu...
  • geçenlerde tv röportajında Türk Yıldızları'ndan etkilendiği için pilot olmak istediğini belirtmiş ama neden o jetlerin pilotu olmak için hava kuvvetlerine girmemiş de hava yolunda otobüs şöförlüğü gibi bir pilotluk tipini seçmiş çok ilginç. Asıl amaç money money money olmasın ???
  • Bilmediğim için soruyorum, ekip , planlanmış bir rotada bu kadar büyük değişiklik yapma hakkına sahip mi?
  • Tk son aylarda direk okyanusu gecemiyor, sertfikasyon onay sorunu olabilir, buadada kuzel rota kullanilmis
  • Onu bunu bilmem arkadas daha Anadolu meydanın da dakikalarca taksi yapamayan en ufak bir verimlilik gözetmeyen taksimetre zihniyetli memurlar burada şekil şukul yapmasın
  • Medari iftarimiz, bi biz acamadik orucumuzu onla
  • Kadin pilot evinde otursaydi karisan olmazdi. Otursun evinde
  • Sosyal medya kaptanın seyir defteri mi?Neden böyle bir şey yaparsınız.Varsa bir sıkıntı yaz raporunu!

Türk Hava Yolları’nın Panama-İstanbul seferini yapan uçağının izlediği olağandışı rota ile ilgili resmi açıklama yapıldı. THY’nin açıklamasında, “ Hem yakıt tasarrufu sağladık hem de daha az üst geçiş ödedik” denildi.

Türk Hava Yolları’nın TK800 sefer sayılı uçağının 21 Ekim’deki rotası havacılık forumlarında bir hayli tartışıldı. Airporthaber’de de yayınlanan haber sonrası THY, o ilginç rotaya açıklık getirdi.

THY açıklamasında şöyle denildi:
“Farklı coğrafyalara sahip 122 ülkeye uçuş gerçekleştiren ve dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu olan Türk Hava Yolları uçuş planlamalarındaki profesyonelliği ile farklı ve başarılı bir uçuş gerçekleştirdi. Bayrak taşıyıcının 21 Ekim tarihinde düzenlediği TK 800 seferini icra eden Panama – İstanbul uçağı, Atlantik okyanusu üzerinde batıdan doğuya doğru esen jet rüzgârlarını arkasına aldı.

Uçak, daha uzun mesafe bir rotada uçmasına rağmen hem uçuş maliyetinde önemli bir tasarruf sağlandı hem de planlanan süreden yalnızca 15 dakika bir fark ile İstanbul’a ulaştı.

Normal koşullarda ortalama 10140 kilometrelik (6300 mil) –bir rotayı takip eden Panama – İstanbul uçağı için 21 Ekim günü okyanus üzerindeki rüzgâr hesaba katılarak yaklaşık 10750 kilometrelik (6683 Mil) bir rota planlandı.

Yaklaşık 610 kilometre daha fazla yol kat eden uçak rüzgârın etkisiyle diğer seferler ile eş değer miktarda yakıt harcayarak inişini gerçekleştirdi.

A330 tipi uçak için planlanan yeni rotada önemli bir detay uçuş maliyetinde büyük kazanım sağladı.  Türk Hava Yolları ekiplerinin profesyonelliği ile planlanan güzergâhta uçak farklı ülkelerin hava sahasına girmeden uçuşu tamamlamış oldu. Bu sayede ülkelere üst geçiş için ödenen vergiden tasarruf edilmiş oldu.”

THY Panama-İstanbul rotasına açıklık getirdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

He yaw he ~ 5 yıl önce
Az ulke uzerinde gecilmis he yaw he

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Chucky ~ 6 yıl önce
Bu planlamayı yapan dispeçer, daha önce de adeta kuzey kutbuna selam vererek geçen Tokyo-İstanbul planlamasına en efektif ve güvenli şekilde imza atan dispeçer arkadaşımızdır. 2023 ve 2037 hedeflerine bu parlak beyinlerle ulaşacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2023 ~ 6 yıl önce
Sizin 2023 2037 hayalleriniz hiç gerceklesmeyecek rüyalardir. Baştakilerin her dediğine inanan, din ile uyutulan, sorgulamayi unutmuş, boş beyinleriniz sayesinde güzel ülkem her gün biraz daha dibe batıyor. Firincilardan tutun çiftçiye kadar herkes isyanda, batmış durumda ama sizin o 2023 utopyanizi gerceklestirecek şahıs sarayinda gününü gün ediyor. Gerçekleri gördüğünüzde herşey için çok geç olmaz umarım.
Baran ~ 5 yıl önce
Sn chuck bey size bir sorum olacak 23.37gr kusleme mi daha ağırdır? Yoksa 23.37gr antrikot mu? Engin bilgilerinize bizi aydınlatırsanız çok sevinirim.
paylıt ~ 6 yıl önce
bazı yorumlar süper ya :DD . İyiki herşeyi bilenler var yoksa bu devirde neye gülecek insanoğlu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu bayan ~ 6 yıl önce
geçenlerde tv röportajında Türk Yıldızları'ndan etkilendiği için pilot olmak istediğini belirtmiş ama neden o jetlerin pilotu olmak için hava kuvvetlerine girmemiş de hava yolunda otobüs şöförlüğü gibi bir pilotluk tipini seçmiş çok ilginç. Asıl amaç money money money olmasın ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CC ~ 6 yıl önce
Bilmediğim için soruyorum, ekip , planlanmış bir rotada bu kadar büyük değişiklik yapma hakkına sahip mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plan ~ 6 yıl önce
Adamın totosunu keserler. Ekibe bu rotayı planlayıp vermişlerdir zaten kafasına göre uçmamıştır.
Okyanus gecis ~ 6 yıl önce
Tk son aylarda direk okyanusu gecemiyor, sertfikasyon onay sorunu olabilir, buadada kuzel rota kullanilmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok bilenlere ~ 6 yıl önce
Kuzeyden gidince direk olmuyo mu güldürmeyin
Yusuf ~ 5 yıl önce
Bence etops sertifika sorunu var, devamlı kara üzerinden uçuyor, farklı ulkelere üst geçit hakkı ödemedikleri ayrıca bir yalan, eski rotada direk Atlantik, Cebelitarık Akdeniz doğrudan Türkiye yaparsan kimseye üst geçiş odemessin burda bütün Avrupa ya oduyorsun
Sherlock Yusuf ~ 5 yıl önce
Yusuf yarın bir kimlik fotokopisi ve vesikalık fotoğraf getir, Sivil Havacılık Genel Müdürü olarak işe başlıyorsun. Sendeki bu cevher değerlendirilmeli.
Markıtinkk ~ 6 yıl önce
Onu bunu bilmem arkadas daha Anadolu meydanın da dakikalarca taksi yapamayan en ufak bir verimlilik gözetmeyen taksimetre zihniyetli memurlar burada şekil şukul yapmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ozluklerin ece ~ 6 yıl önce
Medari iftarimiz, bi biz acamadik orucumuzu onla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 6 yıl önce
Kadin pilot evinde otursaydi karisan olmazdi. Otursun evinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
800 ~ 6 yıl önce
Sizin gibileri asıl eve kapatmak lazım ki başkalarını zehirlemeyin. Nolmuş kadınsa?
Yeni nesil ~ 6 yıl önce
Sosyal medya kaptanın seyir defteri mi?Neden böyle bir şey yaparsınız.Varsa bir sıkıntı yaz raporunu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000